Lapsen tapaamiset

älytönäijä

Tiedossahan on että tapaamispäätöksiä ei lapsen hoitovuorossa olevat vanhemmat noudata....mutta onko kuulla kokemusta siitä että sen lisäksi/sijasta ns.etävanhempi koittaa määräillä ja painostaa vielä senkin minnekä oikeuden päättämät tapaamiset siirrellään ellei hän niitä itse voisi aina noudattaa (vaikka tiheät säännölliset ajat on itse halunnut, vastoin lähivanhemman toivetta) ? Onko tällainen sopivaa etävanhemmalta??? Ja yleistäkin???

10

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmmm.oma kokemus on että lähivanhempi pyrkii määräilemään mitä etävanhemman luona tehdään ja milloin ja ketä saa olla etävanhemman luona. Ja niinhän näillä palstoilla yks monipersoona Lissu on kirjoitellut

    • Isä

      Jos tapaamisajoista on epäselvyyttä, niin sitten ne pitää tarkentaa. Ja niitä sit myös noudatetaan.
      Etävanhempi ei voi vaatia muuta kuin mitä tapaamissopimukseen on kirjoitettu. Eipä kyllä lähivanhempikaan.

      Eri juttu sitten miten tuo toimii käytännössä, vai toimiiko ollenkaan.

      Käytännössä menee niin, että jollei etävanhempi ole sovitussa paikassa sovittuun aikaan, niin sitten tapaaminen peruuntuu. Etä ei voi ihan miten vaan vaatia muutoksia. . Epäluotettavan etävanhemman kanssa lähivanhemman pitää vain varautua siihen, ettei lapsi menekään etävanhemmalle vaikka on sovittu. Ihan eria asia taas sitten sekin, onko tämä kaikinpuolin oikein
      Näin siis tapaamisissa, joissa vanhemmilla ei ole kunnollista keskusteluyhteyttä tai sopimushalukkuutta muutoksista.

      Meillä onneksi pystytään aina sopimaan muutoksista, joten meillä ei ole mitään syytä noudattaa tapaamisaikatauluja kovin tunnontarkasti. Ja mitäpä se kellekään muulle kuuluisikaan kuin minulle, exälle ja lapsellemme.

      • iup9u89ui

        Monessa tapaamissopimuksessa on kohta, että mikäli jostakin pakottavasta esteestä johtuen tapaaminen peruuntuu, se pyritään siirtämään seuraavaan mahdolliseen ajankohtaan. Näin ei toki ole kaikissa sopimuksissa. Aloittajan kannattaa nyt tihrustaa se sopimus mahdollisimman tarkkaan läpi, ja miettiä että miten sitä sekä lähi että etä noudattaa.

        Etällä ei ole pakkoa tapaamisiin, joten joskushan ne voivat peruuntua. Sille ei mitään voi.

        Mikäli tapaamissopimus ei sellaisenaan toteudu lähellekään pitkässä juoksussa, on perusteltua lähteä neuvottelemaan uutta ja paremmin toimivaa sopimusta.

        Tuo kommentti lähiltä, että "vastoin etän toivetta" on täysin turha. Kun nimi on paperissa, niin silloin se on virallisesti molempien toive, sopimus jota molempien on noudatettava.

        Minullakin on ollut etän kanssa hurjasti vaikeuksia tapaamisten suhteen. Jatkuvaa kiusantekoa. Mutta se on vähän auttanut, että on tiukasti ja tarkasti tuijottanut sitä sopimusta. On se sopimus sitten kummallekaan mieleinen tai ei, niin sen olemassaolo vähentää ristiriitoja puolin ja toisin.


    • Vastoin kenen toivetta? Missä on lasten toive?

      Mutta faktahan on se, allekirjoitettu tapaamissopimus on lainvoimainen ja täytäntöönpanokelpoinen. Siitä ei tarvittaessa eikä yksipuolisesti voi poiketa. Ei vaikka kuinka haluaisi.

      • aloittaja tässä

        Tämä on kylläkin tapaamispäätös. EI sopimus. Siten:ei lähin toiveiden mukainen. Ja: Ei sitä ole kylläkään noudatettava molempien, vain lähin. Eikö ihmiset tunne lainsäädäntöä? Lisään vielä, toinen henkilö , joka kommentoi: Fiksu vastaus.


      • Tapaamis sopimuksen tekevät aikuiset ja aikuiset valvoo sen noudattamista mutta se ei juridisesti velvoita ottamaan lapsia vastaan !


      • aloittaja tässä kirjoitti:

        Tämä on kylläkin tapaamispäätös. EI sopimus. Siten:ei lähin toiveiden mukainen. Ja: Ei sitä ole kylläkään noudatettava molempien, vain lähin. Eikö ihmiset tunne lainsäädäntöä? Lisään vielä, toinen henkilö , joka kommentoi: Fiksu vastaus.

        Eli anteeksi jos puhuin väärästä asiasta. Itse puhuin sopimuksesta (ja täysin oikein) kun kyseessä olikin päätös. Kai tiedät, että tapaamispäätöksetkin VOI VAHVISTAA? Sitä ei mielestäni tässä asiassa ilmennyt, onko näin tehty.. ja kyllä. Meidän tapauksessa näistä asioista on useaan otteeseen lakimiehen puheilal käyty ja näin on tämä asia pedattu.


      • jukni69 kirjoitti:

        Tapaamis sopimuksen tekevät aikuiset ja aikuiset valvoo sen noudattamista mutta se ei juridisesti velvoita ottamaan lapsia vastaan !

        Sehän siinä onkin, etä voi kieltäytyä ottamasta lapsia mutta lähi ei voi kieltäytyä luovuttamasta. jos on lastenvalvojalla tai käräjäoikeudessa vahvistettu sopimus tai päätös.

        Mutta nää on taas niitä aika kärjistettyjä tapauksia, joissa vanhempien keskinäiset riidat menevät lapsen oikeuksien edelle.


    • Kuunnelkaa urrrrrrrr

      Niin siis te luulette, että lapsia voi loputtomiin heitellä edestakaisin avioeron takia, jossa lapsilla ei ollut mitään tekoa eikä sananvaltaa. Ikävä kertoa, mutta esimurrosiän ja murrosiän jälkeen EI ONNISTU ENÄÄ. Ettekä te tule saamaan lapsien siirtämiseen apua poliisilta tms. ellei lapsen terveys ole vaarassa siellä missä hän on. Ottakaa päänne pois pepusta ja kuunnelkaa lapsianne.

      • Hmmm. Tapaamis sopimuksen tekevät aikuiset jossa pyritään turvamaan ensisijaisesti lapsen oikeus molempiin vanhempiin ! Etävanhemman ja lapsen tapaaminen ja yhteinen aika pääsäänöisesti vietetään etävanhemman luona ! Ja jo varhais murrosikäisen lapsen mielipidettä kuunnellaan asiassa että haluaako mennä etävanhemman luokse tai haluaako muuttaa etävanhemman luokse vaiko haluaako olla lähivanhemman luona... ... tässä taisi olla se mihin lapsen päätäntä valta riittää ja siinäkin on paljon vastuuta jo lapselle joten aikuisten parisuhde asiat ja perheen talous ei kuulu lapselle yhtään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      6
      1229
    Aihe