Neljän nurkan sääntö

Suomen Kansa Oy

Onko täällä ketään sopimuslakien tuntijoita, jotka voisivat vahvistaa tai kumota sen, mitä Chris tässä väittää: Kun jotain, esimerkiksi allekirjoitus tai nemeroita, on sopimuksessa kirjoitettu laatikon sisään, muodollisesti se ei kuulu sopimukseen. Laatikko 'leikkaa' sen pois. Kannattaako siis piirtää allekirjoituksensa ympärille laatikko, jos pakotetaan allekirjoittamaan jotain, mitä ei halua allekirjoittaa?

https://www.youtube.com/watch?v=6d2_wtXZLzY

Chrisillä on mielenkiintoinen juttu myös syntymätodistuksista: https://www.youtube.com/watch?v=SP9ZKVwiJ-E Eikös Suomikin ole yhtiö, y-tunnus 0986674-0. Miksi? Pelkkä muodollisuus? Kuka omistaa Suomen Valtion, muodollisesti? Voivatko he myydä sen, muodollisesti? Jos me olemme sen omistajia, miksi meille ei ole siitä tiedotettu? Vai onko? Voisimmeko me Suomen kansalaiset perustaa kilpailevan yrityksen nimeltä Suomen Kansa Oy? Ihan noin vain muodollisesti?

5

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrtgfedw

      Jestas mitä paskaa.

      Ensimmäisen puolikkaan perusvirhe on verrata perustuslakia (tai mitä tahansa valtiosäännöllistä rakennelmaa) tavalliseen rajattujen osapuolten väliseen sopimukseen.

      Toisessa puolikkaassa oleva neljän kulman sääntö tuskin on oikeasti olemassa edes ameriikan yhdysvalloissa, mutta ei takuulla ole osa suomalaista tai edes mitään kansainvälistä sopimusoikeutta.

      Tämän näytteen perusteella en tuohon syntymätodistusjuttuun, ja Suomi-yhtiöön viitsi edes paneutua. Tarjolla on luultavasti samanlaista roskaa.

      • yrtgfedw

        Niin, ja lisäksi ainakin suomalaiseen yleiseen sopimusoikeuteen kuuluu kyllä se, että suullinen sopimus on aivan yhtä pätevä kuin kirjallinen. Toki muotovaatimuksin säädeltyjä tiettyjen alojen sopimuksia on, mutta muotovapaus on yleinen pääsääntö.

        Oikeusongelma ei liity siihen, että joku sopimusmuoto olisi toista vahvempi, vaan lähinnä todistelunäkökulmiin: tottakai kirjallinen sopimus niin olemassaolonsa kuin sisältönsäkin puolesta usein on helpompi toteennäyttää kuin suullinen.


    • zombiet kulkee

      Minäpä testaan tätä käytännössä. Kun seuraavan kerran minulta pyydetään allekirjoitusta viralliseen paperiin, piirrän nimeni ympärille pienen laatikon. Saapa nähdä, onko sillä seurauksia.

      Siihen syntymätodistusasiaan kannattaa paneutua. En tiedä, onko Suomessa edes käytössä tällaista syntymätodistussysteemiä, mutta koska monissa maissa on, tämä on asia, joka koskee ihmisiä laajalti.

      Se, mistä Chrisissä erityisesti pidän, on hänen vilpittömyytensä ja se, että hän pitää itseään tavallisena, jopa hiukan viisasta tyhmempänä ihmisenä. Hän ei kuvittele olevansa Asiantuntija, vaan yksi meistä muista tavallisista ihmisistä.

      • hohhoijaa taas

        Näitä "Chrisin" - kuka hän nyt sitten oikeasti onkaan - kaltaisia huuhaahemmoja on netti tulvillaan. Vähän kyllä huolestuttaa, että jotkut tuntuvat ottavan minkä tahansa nettihömpän tosissaan.


      • tgerfwed
        hohhoijaa taas kirjoitti:

        Näitä "Chrisin" - kuka hän nyt sitten oikeasti onkaan - kaltaisia huuhaahemmoja on netti tulvillaan. Vähän kyllä huolestuttaa, että jotkut tuntuvat ottavan minkä tahansa nettihömpän tosissaan.

        Juurikin näin. Eihän siinä mitään jos parodiaa suoltaa tulemaan, mutta kyllä se pitäisi typeryksille tehdä videon alussa selväksi. Joku kun ihan tosissaan ottaa tällaisten Chrisien jutut, ja on kahta kauheammassa suossa niiden perusteella tekemiensä typeryyksien takia.

        Zombiet kulkee voi ihan rauhassa piirrellä laatikoita virallisiin papereihin ja sitten mennä selittelemään näitä neljän kulman sääntöjään oikeuteen. Tulee hillittömän hauskaa luettavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe