Miksi ihmeessä YLE1-aamussa RUOTSINKIELISET uutiset ???

SuomenRuotsikanava-5

Suomen ruotsalaisilla on oma, siis ihan oma verovaroin maksettu kanavansa. Silti Suomenkielisellä Yle-1 kanavalla pitää lähettää ruotsinkielisiä uutisia. On aika irtisanoa lisää YLEn porukkaa ellei tämä korjaannu.

18

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+6

      Tämä johtuu siitä, että suomenkieliset saa harjoitella ruotsinkielen osaamista.

      Kaikki ruotsinkieliset katsovat Ruotsin TV lähetyksiä, koska asun heidän keskuudessaan, niin tiedän asian.

      Suomen heitä koskevat asiat tulevat ruotsinkielisen lehden välityksellä.

      • veio

        "Tämä johtuu siitä, että suomenkieliset saa harjoitella ruotsinkielen osaamista."

        Asia johtuu siitä että asumme kaksikielisessä maassa.


      • * * * * *

        "Kaikki ruotsinkieliset katsovat Ruotsin TV lähetyksiä"

        Ihan varmaan joo. Ei täällä meilläpäin edes näy ruotsin tv (ellei sit joissaan kanavapaketeissa tule). Tää on kuitenkin selkeästi ruotsinkielinen kaupunki Etelä-Suomessa.


    • Lisää Pakkoa:.!1#%?+

      .

      Suomalaiset eivät kerta kaikkiaan voi selvitä ilman lisä Pakkoa

      "Yle määritteli kaksikielisyydelle uuden linjauksen

      Yle vahvistaa aktiivista rooliaan sillanrakentajana ja yhteistyökumppanina, tavoitteena on entistä elävämpi kaksikielinen Suomi.

      Ylen hallitus teki kokouksessaan 31.1. päätöksen uusista toimintatavoista, joiden avulla kaksikielisyyttä rakennetaan Ylessä. Linjauksia ovat mm. että Ylen tarjonnassa ruotsinkielisen ohjelmatarjonnan määrä pysyy nykytasolla ja että koko yhtiö tukee toimivaa ja aktiivista kaksikielisyyttä.

      ”Yhä useammat suomalaiset arvioivat itsensä kaksikielisiksi ja elävät kaksikielisessä ympäristössä. Julkisen palvelun yhtiönä ja Suomen suurimpana suomen- ja ruotsinkielisenä mediatalona Ylen pitää ottaa tämä huomioon”, toteaa Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

      ”Meillä on pitkä kokemus omasta ohjelmatuotannosta sekä suomeksi että ruotsiksi. Nyt haluamme vahvistaa kielirajoista riippumatonta yhteistyötä Ylessä. Tämän lisäksi tarkoituksena on löytää uudenlaisia yhteistyötä tukevia toimintatapoja. Urheilutapahtumat, Areena-palvelu ja Elävä Arkisto ovat muutamia esimerkkejä tuotannoista, joissa yhteistyö toimii jo nyt erinomaisesti”, arvioi Kivinen.

      Uudet suuntalinjat pitävät sisällään selvän sisältötavoitteen ja selvän vision Svenska Ylestä. Svenska Ylen visio on tähän asti tarkoittanut läsnäoloa suomenruotsalaisella kielialueella. Tulevaisuudessa Svenska Ylen toiminnan tavoitteena on läsnäolo ruotsiksi koko Suomessa.

      ”Svenska Ylen tehtävänä on välittää ruotsiksi se, minkä tietäminen on juuri nyt tärkeätä koko yhteiskunnalle. Erittäin tärkeätä tämä on ruotsinkielisille, mutta tärkeätä myös kaksikielisille ja suomenkielisille. Svenska Ylen tapa tehdä ohjelmistoja omalla otteellaan tuo lisäarvoa koko Ylen ohjelmatarjonnalle”, sanoo Kivinen.

      Lisätietoa:
      Lauri Kivinen, toimitusjohtaja, p. (09) 1480 5003
      Gunilla Ohls, strategiajohtaja, p. (09) 1480 2836"

      http://yle.fi/yleisradio/ajankohtaista/yle-maaritteli-kaksikielisyydelle-uuden-linjauksen

      .

      • kutinalle

        Pelkkää 100 % valetta kuten aina kaikessa mikä liittyy ruotsinkielisten etuihin. Yhä useammat arvioivat itsensä kaksikieliseksi? Määrä on vähentynyt vuosikymmenien ajan.


    • Irtisanottiin jo

      Sieltä ruotsinkieliseltä kanavalta lopetettiin aamuohjelma kokonaan ja sen mukana useita uutislähetyksiä. Tilalla on nyt parit pikauutiset. Muutos lienee johtanut myös irtisanomisiin ainakin aamuohjelmaa tuottaneessa yhtiössä.

      Eiköhän tällainen ruotsinkielisten palvelujen reipas supistaminen miellytä sinuakin.

      • Nehän siirrettiin:.

        .

        Ruotsinkieliset uutisethan siirrettiin suomalaisten tv-kanaville! Ei poistettu kunnolla

        .


    • Perniö 2015

      Kun lapsenne pyrkivät työelämään esim Valtion virkoihin,on mahdollisuudet nollassa jos on laiminlyönyt Ruotsin kielen opiskelun.

      Tulli,Poliisi,Ruotsinlaivat, Helsinkiläiset tavaratalot ym tuhannet työpaikat jää saamatta laiskuuden/tyhmyyden vuoksi. Tämä on niin totta kun vaan voi olla.
      Ruotsia kun osaat kunnolla,menet aina JONON OHI. Kunnolla,että pärjäät esim ryhmähaastattelussa. Satoja työpaikkoja,joissa työkielenä Ruotsi.

      • ...

        Hyvä Perniö!


      • turha kieli

        Olen ollut eräässä helsinkiläisessä tavaratalossa töissä ja hyvin pärjännyt ilman ruotsinkielen taitoa, ei sitä edes multa kysytty että osaanko ruotsia (eli en osaa). Sen sijaan pärjäsin ruotsinkielisten/ruotsalaisten asiakkaiden kanssa hyvin englannilla!

        "Satoja työpaikkoja,joissa työkielenä Ruotsi. "

        Kerro edes muutama! Eiköhän suurimmassa osassa työpaikkoja ole työkielenä joko Suomi tai Englanti, jälkimmäinen esim. Nokia Oyj:ssä. Ruotsia noissa ei tarvi osata.


      • kutinalle
        turha kieli kirjoitti:

        Olen ollut eräässä helsinkiläisessä tavaratalossa töissä ja hyvin pärjännyt ilman ruotsinkielen taitoa, ei sitä edes multa kysytty että osaanko ruotsia (eli en osaa). Sen sijaan pärjäsin ruotsinkielisten/ruotsalaisten asiakkaiden kanssa hyvin englannilla!

        "Satoja työpaikkoja,joissa työkielenä Ruotsi. "

        Kerro edes muutama! Eiköhän suurimmassa osassa työpaikkoja ole työkielenä joko Suomi tai Englanti, jälkimmäinen esim. Nokia Oyj:ssä. Ruotsia noissa ei tarvi osata.

        Meillä on rakennettu julkinen organisaatio jossa ruotsinkieliset palvelut tarjotaan läpi koko maan vaikka tarvetta on vain muutamissa rannikon paikoissa.

        Se edelletys kymmeniin tuhansiin työpaikkoihin suomessa. Se on niin merkittävä asia että vaikuttaa tulonjakoon ja sitä kautta jopa elinaikaodotteeseen.

        Testin aloittajalle on väärin sanoa että on laiminlyönyt ruotsin opiskelun. Ruotsia ei vaan tarvitse käyttää. Jos on kielellisesti lahjaton on lähes mahdoton oppia muuta kieltä kuin englanti ja sekin huonosti kun sitä kuulee niin paljon.
        Tiedän hyvin koulutettuja älykkäitä ihmsiä tuttavapiiristänikin jotka on joutunut pitämään ruotsin kielen todella isossa roolissa päästäkseen opiskesluista läpi vaikka muuten on huippuluokkaa. Ne jotka on korkeakoulussa tiukempaan ruotsisyyniin on kielen takia muuttaneet ruotsiin opiskelemaan kieltä ja sen jälkeen suomeen käymään opinnot.
        Eli aikamoista vähättelyä sanoa laiminlyönyt. Toiset painaa niskalimassa oppiakseen hyödyttömän ruotsinkielen pärjätäkseen kilpailussa eikä silti meinaa pärjätä tässä leikissä.


    • javascript:void(0)

      Voi, kun saisitte nuo kaikki kaksikielisyyden hienot tavoitteet Ruotsin, Norjan ja Venäjän päättäjille markkinoitua.

      Meille suomalaisille niitä on pakkosyötetty vuosisatoja, joten olemme niistä tietoisia.

      Noissa rakkaissa naapurimaissa on kaikissa ollut lukumääräisesti suurempi suomenkielinen vähemmistö, kuin Suomessa ruotsinkielisiä.

      • * * * * *

        Veikkaan kyllä että Suomessa on sekä prosentuaalisesti että lukumääräisesti enemmän ruotsinkielisä kuin norjassa suomenkilisiä.

        Ruotsissakin on ihan oma suomenkielinen kanava ainakin radiossa, telkkarista tosin tullee valitettavan vähän suomenkilistä ohjelmaa.

        Venäjän kielirasismia en kyllä todellakaan pidä hyvänä asiana, vaikka sinä ehkä pidätkin.
        Vastustamalla ruotsin kieltä tiedoitusvälineissä, vastustat samalla myös karjalan kieltä Venäjän tiedotusvälineissä. Luultavasti vastustit myös viron kieltä Neuvostoliiton tiedotusvälineissä.

        Mutta kyllä, meille on pakkosyötetty ruotsia vuosisatoja. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että täällä on ollut ruotsinkielisiä vuosisatoja ja taisipa Suomi olla myös vuosisatoja osa Ruotsia.

        Suurin osa ruotsinkielisistä (tai siis heidän esi-isistään) muutti muuten Suomeen kutakuinkin samoihin aikoihin kuin savolaiset muuttivat Savoon.


      • näin_ruotsissa

        Suomenkielinen SR Sisuradio lähettää omana kanavana vain netissä ja DABissa (joka lopetetaan Ruotsissakin kohta). FM-taajuuksilla suomenkielistä ohjelmaa on 2-3 tuntia päivässä.

        Tänä syksynä tilanne huononee, kun Sisun alueelliset lähetykset suositulla P4-kanavalla lakkautetaan ja kaikki täysin suomenkielinen ohjelma keskitetään vähemmistökanava P2:lle, jota kuunnellaan todella vähän.


      • Mitä_väliä_kanavalla
        näin_ruotsissa kirjoitti:

        Suomenkielinen SR Sisuradio lähettää omana kanavana vain netissä ja DABissa (joka lopetetaan Ruotsissakin kohta). FM-taajuuksilla suomenkielistä ohjelmaa on 2-3 tuntia päivässä.

        Tänä syksynä tilanne huononee, kun Sisun alueelliset lähetykset suositulla P4-kanavalla lakkautetaan ja kaikki täysin suomenkielinen ohjelma keskitetään vähemmistökanava P2:lle, jota kuunnellaan todella vähän.

        Mitäpä merkitystä suomenkieliselle kuuntelijalle on, miltä kanavalta ohjelmat tulevat? Jos kanava on ruotsalaisten vähän suosima niin sitä parempi, kun se silloin aiheuttaa vähemmän haittaa isäntäväelle.


    • BLOODisLIFE

      Ei haittaa että ne tulee mutta olis kiva jos olis tekstitys!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe