Suuret voitot pienillä säästöillämme

Pakko sanoa taas tästäkin kun kukaan muu ei sano mitään.

Meidän köyhien suomalaisten rahat makaavat pankeissa ja tuottavat suuria voittoja rikkaille sijoittajille.

Perusteet löytyvät jo olemattomista säästökoroista ja lainakoroista, suuuret riskilliset sijoitukset liikkuvat sitten jo sfääreissä ja ovat sellaisina ikäänkuin oikeutetumpia tai ansaittuja.

Korot, jotka pankeissa makaavat rahamme tuottavat lienevät luokkaa 1 %. Taattujen lainojen korot ovat kuluineen luokkaa 10 % ja asuntolainojen korotkin n. 2 %.

Kun kirjoitetaan vuosikoroista, ovat luvut n. 15 %.

Meidän pikkurahamme makaavat pankeissa miljardisummin ja hyödyttävät rahanaisia ja -miehiä merkittävästi, jopa paljon.


Itse olen kai kuin kerskakuluttaja, kun käytän kohtalaisen eläkkeeni "kädestä suuhun"

Autoakaan en enää omista, mersusta puhumattakaan. Rahakkaita kitupiikkejä pidän rikollisina, jotka "eivät voitele yhteiskunnan pyöriä" vaikka mahdollisuuksia on.

14

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahatonna vihellän

      Jos olis mahdollisuus saada eläke käteisenä käteen, heti ottaisin. Silloin ei olisi tarvetta makuuttaa rahoja pankissa, mutta, mutta... Monta hankaluutta ja suurta palvelumaksua olis edessä laskuja maksaessa.

      Joetn, rahat pankissa ja maksut tililtä. Kortilla maksen kaikki sujuu, eikä taskuvarkaille ole mitään taskun pohjalla, ei kai kuolinpaidan taskuunkaan jää minulla mitään panatavaksi.

    • Kyllä tililtäkin voi ostaa ja maksaa!

      • rahaa se korttikin

        Huomasitko edes... rahat pankissa ja maksut tililtä. Kortilla maksaen kaikki jne.

        Jos ei tilillä ole rahaa, ei voi maksaa kortilla eikä tililtä.
        Kuinka sinä maksta tililtä---- muuta kuin laskut.

        Minulla menee kaikki laskut suoraan pankkiin, sieltä maksut maksetaan eräpäivänä ja saan huoletta olla vaikka ulkomailla, laskut ei jää lojumaan postilaatikkoon.
        Otokset maksan pankkikortilla, köteistä on muutama euro parkkimittariin ja tanssilippuun.


      • penninen
        rahaa se korttikin kirjoitti:

        Huomasitko edes... rahat pankissa ja maksut tililtä. Kortilla maksaen kaikki jne.

        Jos ei tilillä ole rahaa, ei voi maksaa kortilla eikä tililtä.
        Kuinka sinä maksta tililtä---- muuta kuin laskut.

        Minulla menee kaikki laskut suoraan pankkiin, sieltä maksut maksetaan eräpäivänä ja saan huoletta olla vaikka ulkomailla, laskut ei jää lojumaan postilaatikkoon.
        Otokset maksan pankkikortilla, köteistä on muutama euro parkkimittariin ja tanssilippuun.

        voisi noita asioita kyllä pohtiakin


    • jakolasku

      Kaikkein p*skinta pankkien toiminnassa on, pienituloiset maksaa kaikista palveluista suurimmat palvelumaksut.

    • Oikeaa asiaa tarkastelet Ruuneperi. Oma tuumailuhorisonttini on omien vähäisten säästöjen järkevä "paikka", sen paikan kohdalla harjoittamani aprikointi. Tosiaan nykyisillä käyttötilien liki olemattomilla koroilla on sitten sama, vaikka säästöön jääviä eurosiaan pitäisi patjan alla eikä pankin tilillä. Pidän kuitenkin pankkia ikään kuin varmana makuutuspaikkana.

      Onhan niitä muitakin vaihtoehtoja. Vuosien mukana sekä kohtuuteen pitäytyvän elämäntapani ansiosta kertyneillä säästöilläni olen hankkinut joittenkin pörssiyhtiöitten osakkeita pieniä määriä. Minulla on arvo-osuustili ja hoidan harvakseltaan tekemäni ostot itse suoraan pankissa. Nettiä en käytä siinä yhteydessä. Rahastot olen kiertänyt kaukaa. Yrityskohtaisen suoran osakesäästämisen kykenen ymmärtämään itse, mutta rahastot menevät yli hilseen.

      Kun niitä yhtiöitä, joitten osakkeita omistan. on kymmenkunta, niin siihen joukkoon mahtuu mukaan myös "sijoitusten" onnistumisen näkökulmasta voitolla olevia osakehankintoja. On siinä valikoimassa sitten myös joku tapaus toisinkin päin. Kokonaisuudessaan olen kuitenkin omillani ja jopa vähän plussan puolella. Vastuu ja riski on totta kai pelkästään minulla itselläni. Pörssiosakkeissa on se hyvä ominaisuus, että niitä on varsin helppo muuttaa käteiseksi, jos yllätyksellistä rahan tarvetta ilmaantuisi.

      Sijoitusmielessä rantatonttien, metsäpalstojen tai asunto-osakkeitten osteluun meikäläisen varallisuus ei riitä.

      Aika lailla kummeksun silloin tällöin julkisuuteen putkahtelevia "suosituksia", joitten mukaan meidän tavallisten kansalaisten vähäiset säästöt makaavat tuottamattomina pankkien tileillä ja sitten siihen syssyyn nuo suosittelijat kehoittavat meitä lähtemään ostoksille ja pistämään eurosemme kulutukseen. Suosittelijat väittävät, että sillä tavalla elinkeinoelämän pyörät lähtisivät nykyistä liukkaammin liikkeelle. Siitä se vasta soppa syntyisi, jos me alkaisimme tyhjentää pankkitilejämme. Kun sitä tekisi esim. miljoona eläkeläistä, niin siinä operaatiossa taitaisi pankkjärjestelmämme mennä paniikin partaalle.

      • Sinulla on järkeviä ajatuksia ja niiden toteutuksia.

        Sitä ajatusta, ettei rahoja kannata makuuttaa pankeissa lähes korotta, vaan nillä pitäisi tehdä järkeviä hankintoja oman varallisuuden puitteissa, pidän järkevänä.

        Edellinen menettely on kuin yhteiskunnan talousmoottorin voitelua, raha kun siirtyy kaupan ja teollisuuden hyväksi.

        Jopa poliitikot puhuvat ostovoiman lisäämisestä, minä taas olemassa olevan ostovoiman toteuttamisesta "omilla rahanoroillamme"

        Yleishuomoina ajatuksistani totean:

        Kaikkien pienienkin tulojen akaansaamat rahavirrat siirtyvät kulutuksen kautta läheskokonaan takaisin taloutta tukemaan.

        Pienillä rahavirroilla tarkoitan vaikkapa sosiaalitukeen ja pakolaisten elättämiseen meneviä "virtoja".


    • ettäkö kuka?

      Ei pienillä sijoituksilla paljon juhlaan ole aihetta.

      Olen sijoittanut osakkeisiin, tuotoista peritään vero ja osakkeiden markkinahinta muuttuu moneen kertaan vuodessa.

      Olen jättänyt rahaa pankkiin, tuotto on mitätön.

      Olen ostanut sijoitus asunnon, sen tuotto on kyllä epävarmojen vuokralaisten vuoksi plus miinus nollaa, kun luottotiedot ovat kunnossa, mutta vuokrat jättävät maksamatta, no meneehän siinä sen ihmisen luotot kerralla nurin, mutta ulosotto perii minkä saa, kun vieroksuvat työtä.

      Annoin taloni vuokralle, vaan mitä sain, tehdäkseni suuren remontin.

      Ostin valuuttaa, sen arvo on romahtanut!

      Jos olisin ostanut valuutan sijaan kultaa, ei tappio olisi niin iso, kullan hintakin on tippunut.
      Hopeallani ehkä jotain saisin, mutta jääköön perinnöksi.

      Meillä kaikilla on sittenkin elämän aikana jotain kerättyä jolla on jopa myyntiarvoa, jos tulee tiukka taloustilanne. Vanhat korut ja taide, vanhat astiat ja huonekalut, kaikki ne tuottavat enemmän kuin pankkitilillä makaavat rahat.

      Myyn sijoitusasuntoni ja lähden maailmanympärimatkalle. Nautin siitä enemmän kuin asunnon vuokralle antajana ainaisten huolten kanssa, milloin siellä tapahtuu mitäkin, milloin maksavat ja milloin se häätö sitten tapahtuukin. Kauppakirjan allekirjoitusta vain on vailla ja sekin taspahtuu ihan lähipäivinä.
      Tappioita ei kannata laskea.
      Koko elämä on kuluttamista. Ellei kuluta rahaa, kuluttaa aikaa.

      Onneksi tuli veronpalautuksia tappiollisesta vuokraustoiminnasta.

      Hyviä sijoiutvinkkejä ei ole olemassakaan, kaikessa on omat riskinsä ja tuotto odotukset laskelminen heittävät häränpyllyä.

      • Kuvailet osuvasti säästämisen ja sijoittamisen seikkoja näinä aikoina ja onhan ne riskit ja ongelmat ilmiöinä yleispäteviäkin aikojen saatossa. Yhden kohdan lisääminen tuohon sinun "tuskalistaasi" juohtuu tässä mieleen. Metsäpalstallakin saattaa syöksyvirtausmyrsky pistää lyhyessä tuokiossa sijoituspuuston päreiksi eikä myyntivoitoista ole sitten toivoakaan. Toisaalta täytyy viitata yhteen perinteiseen myönteisen mahdollisuuteen, jonka paikkansa pitävyys lienee testattu ihan käytännössä. "Timantit ovat ikuisia ja tytön parhaita ystäviä", mainitaan yleisenä viisautena. Olisokohan varma sijoitusidea?


    • ettäkö kuka?

      Leiriniekka.

      Pitääkin ihan tuon vihjeesi perusteella aloittaa korujen analysointi. Mikään ei oikeastaan ole rasiassa, mutta paljon on arvokasta ainakin muistoarvon mittarilla arvioiden.

      Eräänä päivänä keräilin eri kaapeista ja hyllyistä niitä vanhoja korurasioita joissa osassa oli korukin sisällä, osassa nappeja tai muuta muka niin tärkeää.
      Lastasin niitä koruja sitten seinälle halteksista tehdyn korutauluni koristeeksi nuppineuloihin ripustettuina, helmiä, riipuksia, kaulakelloja, rannekoruja, jopa kultainen nlkkakorukin joka ei ikinä ole nilkkaani kiertänyt. Korvakoruja aidoilla helmillä, kultaa ja kevyttä hilpetööriä joka on säilynyt koreana ja houkuttelevana, kuten kai ostajan silmissä vuosikymmeniä sitten. Ettäkö ostanut noita, no en taatusti edes 10% itse hankkinut, lahjoja ja lahjuksia, mutta monen tarina on rakas.

      Rahaahan korutkin ovat, varsinkin jos noilla timanteilla nyt arvoa on muutakin kuin se muisto.
      Taitaa tulla koruinventaario kaiken muun tarpeettoman hävittämisen keskelle.

      Myydään, tai annetaan pois mitä ei tarvita.

      Metsää minulla ei ole koskaan ollut, mutta se on minulle elämäni tärkein paikka aina kun etsin mielenmaisemaa ja rauhoittavaa ympäristöä kaiken ahdistavan purkamiseen. En istu meren rannalle merituuleen huutamaan tuskaani, vaan samoan korpeen tai vaaralle kokemaan oman pienuuteni.
      Omakotitalon pihalla on kuusia joulupuuksi, tuomia kesäkukiksi, pihlajia linnulle talvimarjoiksi ja haapoja havisuttamaan lehtiänsä kesäillan iltalauluna.

      Tunnen olevani luonnosta rikas.

    • Selvennys avaukseeni

      Kun kirjoitin avauksessani, pankeissa "makaavista" pienistä rahasummista, en tarkoittanut niiden pois ottamista.

      Em. rahat pysyvät siis sijoittajien hallussa, voittoja tuottamassa.

      • ei ymmärrä

        Mitähän sinä oikeastaan tarkotitkaan?

        Jos hiukan selventäisit muutakin kuin nuo pienet rahavirrat, kulutukseen menee suurin osa kaikkien tileiltä, ei niitä sinne paljon jää makaamaan tileille.

        Oletko selvittänyt kuinka paljon kukin pankki rahana olevaa omaisuutta säilyttää, sekään ei ole konttoreiden kassakaapeissa, vaan paremmassa tallessa.

        Selventäisitkö niin, että tyhmäkin tajuaa mitä tarkoitat?


      • ei ymmärrä kirjoitti:

        Mitähän sinä oikeastaan tarkotitkaan?

        Jos hiukan selventäisit muutakin kuin nuo pienet rahavirrat, kulutukseen menee suurin osa kaikkien tileiltä, ei niitä sinne paljon jää makaamaan tileille.

        Oletko selvittänyt kuinka paljon kukin pankki rahana olevaa omaisuutta säilyttää, sekään ei ole konttoreiden kassakaapeissa, vaan paremmassa tallessa.

        Selventäisitkö niin, että tyhmäkin tajuaa mitä tarkoitat?

        Tarkkaa summaa on vaikea selvittää. mutta miljardeissa varmaan liikutaan.

        On myös selvää, että noitakin rahoja käytetään lainoihin. joista pankkikin hyötyy noin
        10-kertisesti.

        Olisiko selvempää kirjoittaa rahoista, joita makaa suunnilleen 0-korolla pankkitileillä ja niillä sitten tehdään hyvää "bisnestä".


    • laaja näkemys

      Pankki pyörittää niin liike-elämän kuin yksityisiäkin lainaajia rahavarannoillaan.
      Huonosti olisivat maan asiat ilman vakavaraista pankkia, joka tulee vastaan investointeihimme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe