LUKEKAAPA TÄMÄ TARINA!

Poliisikin liikuttui

15

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiVittuSentään

      "Yli 80-vuotias mies kertoi, että noin kolme vuotta sitten hänen kotinsa ovelle oli ilmaantunut kaksi tuntematonta naista pitkissä hameissa."

      MIKSIII OVET EIII AUKENE MEILLEEEEEE,,,,,ONKO ROTUMME SYYTÄÄ TÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ......

    • •••

      Pitkään työttömänä ollut Tero oli 28-vuotias, valmistunut aikaisemmin tradenomiksi 24-vuotiaana, mutta ei ollut saanut koskaan koulutusta vastaavia töitä. Tero oli tehnyt muutaman lyhyen työpätkän raksalla, kaupan kassalla, ja sitten apupoikana varustamolla. Taas tuli pitkä työttömyysjakso ja jostakin syystä mitään työtä ei oikein tahtonut löytyä. Työkkärissä huomattiin pian Teron olevan ns. "vaikeasti työllistettävä tapaus" ja Tero siirrettiinkin pian työvoiman palvelukeskukseen, jossa hänellä oli mahdollisuus saada pitkäaikaistyöttömien ongelmiin perehtyneiden erikoisasiantuntijoiden apua.

      TYP:issä Tero tapasi työvoimaneuvojia, joiden kanssa päätettiin, että Tero ohjattaisiin kuntouttavaan työtoimintaan. Se olisi ollut työkoneiden pesua painepesurilla ynnä muuta työtä, jossa Tero olisi oppinut ahkeruutta ja työelämän perusteita.

      Mutta Terolla oli kiero loispummityöttömän luonne. Hän halusi mielummin pelata kotona pleikkaria ja runkata sen sijaan, että olisi mennyt kuntouttavaan työtoimintaan ja tehnyt töitä. Kun tuli aika pistää nimikirjoitus työnhakusuunnitelmaan, Tero sähähti työvoimaneuvojalle: "minähän en mihinkään orjatyöhön mene". Tero lähti virastolta ovet paukkuen.

      Päättäväinen virkailija näki, että kyseessä oli ns. "työtön lusmu", ja hän pistikin e-mailin KELA:an, jotta nämä lähestyisivät Teroa omilla kirjeillään. KELA lähetti Terolle kirjeen, jossa ilmoitettiin, että työttömyyskorvauksen maksu loppuu.

      Vasta nyt Tero tajusi, että tuli tehtyä virhe. Tero meni paniikkiin. Terolla oli velkoja. Asunto menisi. Hän soitti hätääntyneenä TYP:piin ja pyysi saada tavata työvoimaneuvojaa. Virkailija ilmoitti, että yleensä hän ei tällaisiin pyyntöihin suostu, mutta jos Tero osoittaa nöyryyttä, niin ehkäpä tämän kerran.

      Sovittuna ajankohtana Tero meni taas TYP:piin, ja sanoi työvoimavirkailijalle:

      "antakaa anteeksi, haluan sittenkin osallistua kuntouttavaan työtoimintaan"

      Virkailija mietti pitkään ja sanoi sitten vakaasti:

      "olen päättänyt antaa sinulle karenssin lisäksi muutaman muun mahdollisuuden."

      "Minkä mahdollisuuden?", kysyi Tero.

      Virkailija asetti verkkaisesti pöydälle kolme esinettä:
      1) saunakauha (jossa puinen kahva),
      2) puinen hillosurvin, ja
      3) puinen viestikapula.

      Hän sanoi "Karenssin lisäksi sinä voit valita näistä kolmesta pöydällä olevasta esineestä yhden. Tai sitten valitse karenssi, jos mikään näistä vaihtoehdoista ei miellytä."

      Virkailija käski myös Teron vetää housut kinttuun ja mennä polvilleen lattialle ja kumartua eteenpäin. Tällä kertaa Teron ei parannut kiukutella. Tero teki työtä käskettyä, sillä nyt ei ollut varaa ottaa rangaistuskarenssia. Tero ajatteli, ettei voinut mitenkään ottaa karenssia, joten hän totteli.

      Virkailija kysyi: "Minkä esineen valitset?"

      Tero oli housut kintuissa kontallaan lattialla. Hän alkoi miettimään, minkä esineen valitsisi.

      Tero valitsi puisen viestikapulan. Työvoimavirkailija kuvasi videolle, kun Tero työnsi viestikapulan persereikäänsä. Myöhemmin virkailija lähetti videon kaikille työkavereilleen sähköpostin liitteenä.

      PS.
      Samassa virastossa on töissä erittäin hyvä tuttavani, Sirpa. Hänkin on työvoimavirkailija. Hän kertoi minulle, että oli kuullut Teron vierailun aikana viereisestä huoneesta litinää, rutinaa, huutoja ja parahduksia. Parahduksista ilmeni sekä tuskaa että nautintoa. Hän oli myös kuullut, kuinka virkailija komensi asiakasta: "ponnista!, ponnista!". Hän oli silloin vaan ajatellut jotain hörhöä siellä opastetaan ja että outoa meininkiä, mutta ei ollut mennyt katsomaan, eikä ollut reagoinut sen enempää.

      Vasta kun kaksi viikkoa myöhemmin muut työvoimavirkailijat saivat videon, jossa Tero työnsi viestikapulan persereikäänsä, kaikki tajusivat, mitä oli tapahtunut. Työvoimavirkailijat saivat todella makeat naurut TYP: in kahvipöydässä, kun alkoivat puhua Teron tapauksesta. Kun Sirpa näytti minulle ja yhteisille ystävillemme tuon Terosta kuvatun videon, saimme kaikki todella makeat naurut.

      • Oleg Metsästäjä

        Kato Kalervo, Oleg Metsästäjä tervehtii Kaleroa joka on paennut surkeana tälle palstalle. Kalervoa Harmittaa varmaan.


      • Anaali Kake

        Kale senkin kakkaaja Pera, ja Tero Puukko Mäkisen kanssa toiottavat Makoisaa kauhan tunkua hanuriin sinulle.


    • oikea lähimmäinen

      Tuo lähimmäinen joka auttoi vanhempaa miestä ja vei asian vielä etteen päi, ansaitsee mitallin.

    • Hienoa!!

      Kaikella on tarkoituksensa! Todella hieno teko auttajalta! "Hameväellä" loppuu se vanhuksen itekäs ja sydämetön kupaaminen ja joutuvat vastaamaan teoistaan! Aika usein näkee tuolla "kylillä" hameväkeä ulkoiluttamassa joko vanhuksia tai juoppoja...kuljetaan kaupoissa ja pankkiautomaateilla!! Harrastavat tuota laajemminkin!!

    • Kova kovaa vasten!

      Juuri kaksi Lorttokaaloa kävivät vanhusten taloilla ja veivät osalta rahaa!
      Lortot ovat asuneet Suomessa 500vuotta ja hyvin ovat kotiutuneet! Somalitkin pääsevät samaan 1000vuoden kuluessa! Tyhmäkansa maksaa! Ja vielä tyhmemmät päättäjät hyväksyvät! Missä luuraa Suomidemokraatit?

    • Vanhusten kunnioitus

      Tuttua kaikkialla suomessa, on tämä romaninaisten röyhkeä tyyli.
      Aina on vanhat eläkeläismiehet hyväksikäytön kohteena. Persaukisilla ja aroilla papparaisilla maksatetaan kännykkälaskut ja muut elämisenkulut. Komiasti pitää elää ja kaikkea pitää olla ja paljon, vaikka rahaa ei ole.
      Niinpä vievät ukkoraasuilta pullojenkeräysrahatkin.
      Mutta töissä nämä naiset eivät viihdy, eikä rehellisesti halua rahaa hankkia.
      Käyttäisivätpä papat edes nämä rahankiristäjiin, vastakiristystä. Rahaa ei tipu, ennen kuin on tehty papalle kunnon siivous ja kokattu ja leivottu ym.palveluksia rahan eteen voi vaatia tekemään. He ovat työkuntoisia nuoria naisia.
      Tälläisestä hyväksikäytöstä täytyy tehdä loppu. Näiden naisten kulttuuri korostaa vahvasti vanhojen ihmisten kunnioittamista. Tämä kunnioitus heidän täytyy kohdistaa myös valkolaisvanhuksiin. Vanhukset pitää jättää rauhaan.

      • kgfrr

        Vanhusta auttaneelle miehelle kuuluu hengenpelastusmitali koska hän pelasti miehen venkuloiden kynsistä. ISO KIITOS!


    • Ei sovi poliitikoksi

      Luulisi, että auttaja saa kutsun seuraaviin linnanjuhliin. Toisaalta olo voisi olla siellä orpo, koska suurin osa juhlijoista on yhteiskuntaa loisivia pummeja, joista törkeimmät Kokoomuspoliitikot ovat häikäilemättömimpiä korruptiorosvoja, mitä Suomesta koskaan aiemista poliitikoista on löytynyt.

    • Hard days night

      Suomalaisten on aika nousta puolustukseen! Jos varrotaan poliitikkoja ja Poliiseja sitä saamme varrota koko ikämme! Tuntuu siltä että jokaisen on täällä kotomaassa puolustettava itseään kun muut eivät välitä! Kunnon opetus lienee paikallaan näille kaikille Varkaille ja häiriköille! Millaisia ovat Poliitikkomme ja Virkavalta???????

    • Helppoa rahaa

      Saksassa missä prostituutio on laillista ovat jotkut perheelliset naiset joille on osoitettu työtä ilotalosta ja jotka ovat kieltäytyneet tuosta laillisesta, rehellisestä ja helposta työstä ovat saaneet karenssin.

      Suomessa saa karenssin jos ei suostu ilmaistöihin joissa tienaa vähemmän kuin toimeentulotuen luukuilta.

      • ändöständing

        Ja miten se kuuluu tähän??????


    • Hieno mies hän

      Kyllä on esimerkillinen kansalainen tuo auttava tyyppi. Mitalia tuskin saa vaikka ansaitsisi, koska tapahtumaan liittyy negatiivisessä mielessä etninen vähemmistö.

    • Ja taas kerran:

      Marketin kassa havaitsi: Ikäihmisellä maksatettiin ison joukon ostot
      Kaupan kassaa alkoi ihmetyttää ikäihmisen seurassa ollut iso joukko, jonka ostot maksatettiin vanhuksella. Tavarat olivat sellaisia, etteivät ne kassan mukaan kuuluneet vanhuksen valikoimaan.


      Kansalaisten kiinnostus lähimmäisten auttamiseen on selvästi kasvanut muutaman viime vuoden aikana. Ikäihmisten palveluita välittävän Palvelusantran toiminnanjohtaja Pirjo Nieminen sanoo, että yksi esimerkki sivullisten valppaudesta on se, kun Lahdessa marketin kassa alkoi hiljakkoin kiinnittää huomiota erään vanhuksen ostosreissuun.

      Saman ikäihmisen seurassa oli kassalla aina paljon väkeä. Ostokset eivät olleet sellaisia tavaroita, mitä tämä vanhus olisi itse ostanut. Vanhus kuitenkin maksoi aina laskun.

      Nieminen ei tarkoin tiedä miten tapaus eteni lopulta. Niemisen mukaan tapauksesta yhteyttä otti häneen kaupan kassa. Lahdessa tällä viikolla esiin tullut ikämiehen huijaus on nostanut selkeästi esille kansalaisten auttamishalun.

      Nieminen toivoo, että vanhusten tarvitsemaa apua kannattaisi kanavoida yksittäisten julkisuuteen nousseiden tapausten ohella myös esimerkiksi pysyvien avustusjärjestöjen kautta.

      – Tämmöisillä vapaaehtoistyötä tekevillä on hyvät kontaktit, seurakunnilla ja toki ihan tällä julkisella puolella sekä Palvelusantralla.

      – Nyt toivoisi, että se kanavoituisi sinne missä on vähän pitkäjänteisempää auttamista, kuin ihan tämmöisen yksittäistapauksiin keskittyminen.

      Ihmisten auttaminen on somen kautta ryöpsähtänyt, sanoo Pirjo Nieminen.

      – Nyt tulee paljon soittoja, joissa kysytään toiminko oikein tai miten pitäisi toimia.


      http://yle.fi/uutiset/marketin_kassa_havaitsi_ikaihmisella_maksatettiin_ison_joukon_ostot/7695906

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe