Voihan kakkaputki

voi voi

Lapua rakennuttaa väkisin kakkaputkia ympäri Lapuaa. Siihen putkeen on pakko kakata, muuten ympäristölautakunta joutuu asettamaan uhkasakkoja, niin kuin se näköjään joutuu jo tekemään.

21

476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Missä on vanhat viestit?

      Kuka niitä rakentaa ja paljonko se maksaa ?

      • Mievaa tuumaan

        Hjeltti sais tehdä juttua taas kun on palannut riviin. Kumma ettei ne tehneet hänestä päätoimittajaa.


    • Hyvät ihmiset

      Ei kannata liittyä ennen kuin vaalit ohi. Sanni -ministeri mikä olikaan sukunimensä on uhoonnut jo muuttaa lakia. siirtymä aika ainakin pitenee. Kaivakoot ny vaan linjojaan. ei hetkauta mua vielä vuosiin. kattotaan sitte. äläkää hyvät ihmiset tehkö mitää hätiköötyä. kuinka paljo on täs maas toimimattomia pien putsaamoita joita jopparit on mummoille saaneet myytyä.

      • Kakkahätä

        Kuinka mun kakkalle käy ?? Olis hirviä hätä ja haluaisin että Itämeri pelastuus :):);)


      • 18+15= 1815

        Sanni on alottanu vaalikampanjan


      • hjk1

        Tämän lain takanahan on kepulainen ministeri Lehtomäki....ja siitähän kepu vaikenee !!!


    • TALOLLINEN LAPUALTA

      Tuntuu järjettömältä käyttää jopa 15.000 euroa sellaisen pienpuhdistamon hankkimiseen ja asentamiseen, joka kyllä täyttää lain ja jätevesiasetuksen kirjaimen, mutta ilmiselvästi ei toteuta taustalla olevia ympäristötavoitteita.
      Ylivoimaisesti paras ratkaisu on rakentaa runkoviemäri Lapuan kaupungin toimesta.Se on myös ainoa joka nostaa pysyvästi kiintestön arvoa: Lisäksi liittyminen kiinteään runkoverkkoon on toimintavarmin ja huolettomin kaikissa elämän vaiheissa.

      Kiinteä viemäri on nollapäästöinen, joten se myös täyttää aidosti jätevesiasetuksen ympäristötavoitteet. Se on myös ainoa ratkaisu, joka samalla investoinnilla ratkaisee laadukaan ja raikaan veden saannin niille, joiden talousvesi on heikkolaatuista.

      Väitän, että merkittävälle osalle Lapuan kiinteistöistä voisi löyty rahoitus runkoverkon rakentamiseen, jos kuntien ja valtion yhtenevät intressit hankkeissa huomioidaan.Yksittäisten kiintestöjen pienpuhdistamoista maksama summa on valtava. Sen voisi käyttää kiinteän viemärin rakentamiseen.
      RUNKOVIEMÄRI ON SIIS HALVEMPI RATKAISU KUIN PIENPUHDISTAMO

      • Ohijuoksutukset

        "Kiinteä viemäri on nollapäästöinen, joten se myös täyttää aidosti jätevesiasetuksen ympäristötavoitteet".

        Kun Lapuan kaupunki ilmoittaa paljonko tapahtuu ohijuoksutuksia jätevedenpuhdistamolla keväällä ja isompien sateiden yhteydessä. Ne kun ovat "salaista tietoa".

        Kyrönjoen rannoilta kunnista saadaan tiedot.

        Siinäpä se on se "nollapäästöinen järjestelmä".


      • talollinen lapualta
        Ohijuoksutukset kirjoitti:

        "Kiinteä viemäri on nollapäästöinen, joten se myös täyttää aidosti jätevesiasetuksen ympäristötavoitteet".

        Kun Lapuan kaupunki ilmoittaa paljonko tapahtuu ohijuoksutuksia jätevedenpuhdistamolla keväällä ja isompien sateiden yhteydessä. Ne kun ovat "salaista tietoa".

        Kyrönjoen rannoilta kunnista saadaan tiedot.

        Siinäpä se on se "nollapäästöinen järjestelmä".

        Kuntien jätevesipuhdistamot tulee saatta kuntoon ja kestämään suurempiakin kuormituksia. Parempi ohjata jätevedet puhdistamoille puhdistettavaksi, kuin ohjata ne omalle ja naapurin maaperään.
        Lapuan kaupungilla ei ole, eikä saa olla "salaista tietoa" Kaikki viranomaispäätökset perustuvat voimassa olevaan lainäädäntöön.


      • Kuollutvesi

        Ja puhtaasta juomavedestä, tänä aamuna YLEn Aamu-TVssä Helsingin yliopiston tutkija kertoi että yksi syy allergioihin ja bakteeriherkkyyksiin on ns. "kuollut vesi" joka virtaa koteihimme. Puhdistettuna ja kloorattuna.


      • Aatu49

        Eihän kuivanmaan kiinteistöt tartte tällaisia järjettömiä satsauksia,riittää kolmen saoskaivon järjestelmä ja 150m avo-ojaa.Missä viipyy se Rajalan Lassen valtuustoaloite?


      • ojalla

        Eihän kuivanmaan kiinteistöt eres tartte näitä kalliita järjestelmiä.Riittää kun on kolme sakokaivoa ja 150m avo-ojaa.Missähän viipyy se Rajalan Lassen tekemä valtuustoalite tästä asiasta?Onko tämäkin hautautunut teklaan niinkuin muutkin tähänasiaan liittyvät adressit ja aloitteet.Ei koskaan vastausta!


    • 100+=100

      Kunhan on saanut rakennusluvan ja siinä on edellytys jätevesien käsittelystä niin ei kukaan voi mitätöidä hyväksytysti tehtyä järjestelmää.

      Ensin pitää säätää laki jossa mitätöidään annetut rakennusluvat ja sehän on vielä säätämättä joten odotetaan nyt rauhassa lakipykäliä.

      Mulla on 20 vuotta vanhat jätekaivot ja niihin on rakennuslupa, en tarvitse uutta mulle nuo riittää. Odotan Eduskunnan säätämää lakia.

      Jokaisella on oikeus parantaa omien jätevesien puhdistusta mutta omin kustannuksin ja maailma pelastuu, kunhan muumaailma innostuu ensin asiasta.

    • Että näin...

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympäristö/taajamista-vesiin-fosforia-lähes-miljoonan-peltohehtaarin-verran-1.30133

      Tässä olisi "TALOLLINEN LAPUALTA" hiukan tutkittua tietoa, ettei tarvitse elää mutun varassa.

      Jos et jaksa lukea, niin tutkimuksessa todetaan, että jätepuhdistamot tuottavat typpi- ja fosforipäästöjä lähes puolet siitä, mitä viljelytilat tuottavat. Tutkimuksessa ei ymmärtääkseni ollut mukana ohijuoksutettuja jätevesiä.

      Miten suuret päästöt olisivat silloin, jos me loputkin kuivanmaan taloudet juoksutettaisiin jätevetemme puhdistamon kautta jokeen?

      • pahin saastuttaja

        Lapualla öky-kepulaiset jyväjemmarit ajavat sianpaskat pelloileen, joka aiheuttaa ylitsepääsemättömiä hajuhaittoja ihmisille ja saastuttaa pysyvästi pohjavedet. Ympäistöviranomaiset eivät uskalla puuttua tähän, koska kepu ja öky-isännät hallitsevat maaseudun.

        Tähän pitäisi puuttua Lapualla "suoralla kansalaistoiminalla", jos ympäristöviranomaiset eivät uskalla puuttua.


      • 48394

        Isännälle tiedoksi, että sinä panet vastakkain koko väestön ja maatalouden.

        Muutama kymmenen isäntää ja tuhansia veronmaksajia.


      • isännännaapuri
        pahin saastuttaja kirjoitti:

        Lapualla öky-kepulaiset jyväjemmarit ajavat sianpaskat pelloileen, joka aiheuttaa ylitsepääsemättömiä hajuhaittoja ihmisille ja saastuttaa pysyvästi pohjavedet. Ympäistöviranomaiset eivät uskalla puuttua tähän, koska kepu ja öky-isännät hallitsevat maaseudun.

        Tähän pitäisi puuttua Lapualla "suoralla kansalaistoiminalla", jos ympäristöviranomaiset eivät uskalla puuttua.

        Ota huomiohon jotta niillä isäntien pellolle ajamalla jaskan ravinteilla kasvaa viljasato tai jotain muuta, kirkonkylän läskimahasosialistin putkia pitkin puskemat jaskat menöö suoraan vesistööhin eikä ravinteeta hyörynnä mikää muu ku itämeren sinilevät.


    • Lakipykälä

      Hellanmaa ja Kauhajärvi kuuluu olevan vielä jätevesijärjestelmän ulkopuolella. Ymmärtääkseni kaupunki tulee lähestymään valmiin "jätevesiliitymäSOPIMUKSEN" kanssa.

      Sopimus tarkoittaa, että molemmat osapuolet ymmärtävät ja hyväksyvät sopimuksessa olevat ehdot. Jos sopimus on "ase ohimolla", eli uhkasakolla pakotettuna allekirjoittamaan, ei se ole sopimus, vaan UKAASI.

      Kirjoittakaa oma paperi jossa sopimuksen sijaan käyttäkää ukaasi sanaa ja tuokaa esiin, että paperi on allekirjoitettu uhkauksen ja painostuksen alla, ilman omaa tahtoa.
      Allekirjoittajaksi pitää saada nimi "Kaupungin puolesta".

      Minä uskon, että tämä jätevesi seikkailu tulee vielä paljastumaan järkyttäväksi ympäristökatastrofiksi ja jos olette hyväksyneet "sopimuksen" joudutte osallistumaan asian korjaamiseen.

      Jos tuotte omassa paperissa esiin, että ymmärrätte puhdistamon kautta vesistöön lasketun jäteveden saastuttavan enemmän, kuin maaperän suodattamisen kautta, niin on mahdollisuus myöhemmin välttyä korvausvelvollisuudesta ja hakea korvauksia pakottamisesta ympäristörikokseen.

      Ainakin kaksi ketjua asian tiimoilta on kadotettu bittiavaruuteen, joten suosittelen kopioimaan tämän ketjun.

    • selväjuttu

      Aamun lehdessä luki etteivät virkamiehet tienneet kakkaputkikokouksessa Rajalan valtuustoaloittesta mitään. Näinhän se menee. Virkaväki pitää valtuutettuja ihan pilkkanaan......

    • hjk1

      Miksi täällä ei saa kommentoida kuka tämän lain takana on....siis ministeri Lehtäki (kesk)

    • eikäyhuonosti

      Ei kenenkään ole pakko liittyä jos on toimiva systeemi jo olemassa. Kannattaa jättää sakko maksamatta ja katsoa mitä virkamiehet ja mitä tuomarit sanoo.. Ei siinä huonosti käy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe