USAn taloussota Venäjää vastaan

@()#

Obama yrittää nitistää Venäjän mm. dumppaamalla öljyn hintaa ja heikentämällä ruplaa. Onnistuukohan tää? Miten Venäjä iskee takaisin? Ja miten Suomelle käy siinä sivussa?

18

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ryccä ottaä järjen:.

      .

      Ei tässä ole mitään ongelmaa ryccä ottaa järjen käteen ja palauttaa Krimin ynnä miehitetyt Ukrainan alueet thäts it ja ongelma lakkaa välittömästi

      .

      • Koitappa ottaa!

        Hehee, natolle ja usalle ei anneta enää yhtään neliösenttiä euroopasta. Ja entisetkin otetaan takaisin.


      • Koska ryccä on tyhmä
        Koitappa ottaa! kirjoitti:

        Hehee, natolle ja usalle ei anneta enää yhtään neliösenttiä euroopasta. Ja entisetkin otetaan takaisin.

        .

        Niin tämä ei tällä ratkea

        .


    • Suomen kansa

      Ryssä on lyöty!

    • Jos ei Obama, niin republikaaninen seuraajansa liittää Siperian itseensä ja rakentaa liitetyiltä öljykentiltä saaduilla varoilla sillan Beringin salmen yli Alaskaan. Syrjäytetylle Putinille voidaan antaa jalasmökki Krimiltä eläkepäiviksi.

      Ja Suomiko? Se liittyy vapaaehtoisesti Natoon aivan kuin kaikki nykyisetkin jäsenmaat!

      • äitis otti 2:een

        Hehehhehehe suomi-fasistit erektiossa DDD. Taitaa pojilla pili löystyä viimeistään karjalan kunnailla ;)


      • äitis otti 2:een kirjoitti:

        Hehehhehehe suomi-fasistit erektiossa DDD. Taitaa pojilla pili löystyä viimeistään karjalan kunnailla ;)

        Tiedätkö poju, mikä on fasisti?


      • Sarah Palin, teekutsu-latvakakkonen Alaskasta, tekisi varmaan juuri noin. Yrittäisi ainakin. Sanoisi vielä saaneensa asiaa koskevan twiitin jumalalta. Perusteena se, että näin tarkoitettiin olevan kun maapallo 6.000 vuotta sitten syntyi.


    • Kuka kertoisi apinoi
    • xvzx

      Venäjälle käy huonosti. Eivät ole KERTAAKAAN AIKAISEMMINKAAN välittäneet omistaan. Meille käy huonosti. Jos ahneus ja korruptio oman pääoman/voiton perään on kasvanut samaan luokkaan kuin Venäjällä / kuin Amerikassa, niin olemme tyhjä kukkaro pian. Meille käy kuten Kreikalle, paitsi että rikkaat on jo Ruotsissa ja muutamissa yhtä helpoissa.

      • venäjä=communistinen

        .

        Venäjä on vielä communismin lapsenkengissä ei ole kehittynyt communismin kivikaudesta siksi se alkaa olla horkassa kehittyneen maailman kanssa

        "Jos valtion rahat loppuvat, Venäjällä joudutaan tyhjentämään ns. yhden tehtaan kaupunkeja. Tämä voi vaarantaa yhteiskuntajärjestyksen, asiantuntijat pelkäävät.

        Emeritusprofessori Tauno Tiusanen tunnetaan miehenä, joka ennusti Neuvostoliiton romahduksen. Hän joutui näkemystensä vuoksi 1970-luvulla suomettuneen Suomen poliittisen johdon epäsuosioon ja sai jopa tappouhkauksia.

        Tiusanen kirjoitti tieteellisiä artikkeleita Neuvostoliiton teollisuustuotannon määrällisestä kasvattamisesta tuotteiden laadun kustannuksella, luonnonvarojen tuhlaamisesta, ympäristön turmeltumisesta sekä kankeasta byrokratiasta ja siihen liittyvästä korruptiosta.

        Romahtaako Venäjä kuten Neuvostoliitto?

        - Samanlaisia eväitä on, Tiusanen toteaa.

        Vakava uhka: Kannattamattomat tehtaat

        Tiusasen mukaan ongelmat ovat pitkälti samoja edelleen. Venäjän valmistava teollisuus käyttää kaksi, jopa kolme kertaa enemmän energiaa tuoteyksikköä kohden kuin länsimaiset tehtaat.

        Kannattamattomat tehtaat ovat Tiusasen mukaan vakava uhka Venäjän yhteiskuntajärjestykselle. Maa on täynnä ns. yhden tehtaan kaupunkeja, joissa koko kaupungin olemassaolo perustuu Neuvostoliiton aikaisen suunnitelmatalouden synnyttämän pahasti tappiollisen tehtaan toimintaan.

        Yhden tehtaan kaupunkeja on pidetty pystyssä Venäjän valtion tuella, jotta yhteiskuntajärjestys ei järkkyisi. Talousasiantuntijoiden mukaan järkevintä olisi lopettaa kannattamattomat tehtaat ja tukea kaupunkien asukkaiden muuttoa muualle. Venäjälle syntyisi näin joukko aavekaupunkeja."

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418737765642.html?pos=ok-trm-uutk

        .


    • Suomi sukeltaa
    • Stubb ulos hallituksesta

      USAn ja EUn pakotteet kohdistuvat ankarasti myös Suomeen. Ja Stubb kannattaa pakotteita voimakkaasti. Stubbille USA ja NATO ovat siis tärkeämpiä kuin Suomi.

      • ryccän tyhmyys

        Tietysti ryccän tyhmyys eskaloituu muuallekin mutta se on vain ryccän oma vika


    • toni.

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1419048397486.html?pos=ok-nln

      Hurjat huhut leviävät Venäjällä - Lehti: Paljastuiko totuus vahingossa?
      Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui torstaina Venäjän taloudesta vuosittaisessa lehdistömaratonissaan. Yleensä Putin on jättänyt talouskysymyksiin vastaamisen muille, mutta ruplan syöksykierteen takia hän ei voinut tällä kertaa väistää kysymyksiä. Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui torstaina Venäjän taloudesta vuosittaisessa lehdistömaratonissaan. Yleensä Putin on jättänyt talouskysymyksiin vastaamisen muille, mutta ruplan syöksykierteen takia hän ei voinut tällä kertaa väistää kysymyksiä.ALEXEY DRUZHINYN/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL
      Julkaistu: 20.12.2014 17:35, päivitetty: 20.12.2014 18:21

      Venäjän suurin pankki joutui tällä viikolla kumoamaan hurjan huhun - mutta saattoi asiantuntijoiden mukaan samalla vahingossa paljastaa totuuden, Dagens Nyheter kertoo.
      Ruplan kurssin syöksy on ollut yksi kuluneen viikon eniten huolta herättäneistä puheenaiheista. Nyt myös venäläiset pankkiasiakkaat ovat ensimmäistä kertaa vakavasti huolestuneet rahavarojensa kohtalosta. Dagens Nyheter puhuu jo uhkaavasta paniikista.

      Lehti kertoo, että Venäjän suurin pankki, Sberbank, joutui tällä viikolla kumoamaan sitkeän huhun, jonka mukaan se suunnittelisi estävänsä käteisen noston pankkiautomaateilta ja sulkevansa asiakkaidensa pankkikortit.

      – Tällä hetkellä ihmiset nostavat varojaan pankkiautomaateista ja muilta tileiltään. Ihmiset ovat herkkiä uskomaan huhuja, joiden mukaan nostot estetään ja maksukortit suljetaan, nimetön lähde Sberbankin johdosta kertoi Vedomosti-lehdelle.

      Samaan aikaan kysytyin kysymys Yandexissa, Venäjän versiossa Googlesta, on: ”Onko totta, että Sberbank sulkee asiakkaiden kortit?”

      Paniikkia lietsoi lisää Sberbankin verkkosivujen kaatuminen torstaina. Lopulta Sberbankin varatoimitusjohtaja Stanislav Kuznetsov astui julkisuuteen ja selitti, että pankin sivut olivat jumissa vain systeemin ylikuormittumisen takia.

      – Sberbankilla on riittävästi rahaa, niin ruplissa kuin ulkomaisissakin valuutoissa, pankin tiedotteessa kerrottiin.

      Moni asiantuntija kuitenkin kohotti kulmakarvojaan pankin tiedotteelle. Talousasiantuntijoiden mukaan nimenomaan se saattoi paljastaa tilanteen todellisen katastrofaalisuuden: ei näet ole tavallista, että maan suurin pankki - jonka suurin omistaja on Venäjän keskuspankki - joutuu vakuuttelemaan moisia asioita. Sberbankin lempinimi onkin ”Venäjän talouden valtasuoni”.

      Myös Putin joutui vastaamaan kysymyksiin

      Venäjän presidentti Vladimir Putin esitelmöi Venäjän taloudesta erittäin laajasti torstaina pitämässään lehdistötilaisuudessa. Yleensä Putin on jättänyt talouskysymyksiin vastaamisen muille, mutta ruplan syöksykierteen takia hän ei voinut tällä kertaa väistää kysymyksiä vuosittaisessa lehdistömaratonissaan.

      Putinin keskeinen talousteesi oli, että maailmantalouden nousu vetää lopulta vääjäämättä öljyn hinnan nousuun - ja sitä myöten ruplan ja Venäjän talouden. Putin kuitenkin povasi Venäjälle vaikeita aikoja vielä lähitulevaisuudessa.

      Putin omisti yli kolmen tunnin tilaisuudestaan ainakin kolmasosan talousasioille. Hän painotti, että Venäjän viranomaiset ja keskuspankki ovat ajan tasalla tilanteesta ja tekevät kaikkensa sen hoitaakseen.
      Mikko Juuti

      • Paska kaatuu?

        "– Tällä hetkellä ihmiset nostavat varojaan pankkiautomaateista ja muilta tileiltään. Ihmiset ovat herkkiä uskomaan huhuja, joiden mukaan nostot estetään ja maksukortit suljetaan, nimetön lähde Sberbankin johdosta kertoi Vedomosti-lehdelle."


      • Kaatakaa se Paska
        Paska kaatuu? kirjoitti:

        "– Tällä hetkellä ihmiset nostavat varojaan pankkiautomaateista ja muilta tileiltään. Ihmiset ovat herkkiä uskomaan huhuja, joiden mukaan nostot estetään ja maksukortit suljetaan, nimetön lähde Sberbankin johdosta kertoi Vedomosti-lehdelle."

        Enää leikkirahaa pyörittävä valtion irvikuva


      • Sbermapankkikin kaat
        Kaatakaa se Paska kirjoitti:

        Enää leikkirahaa pyörittävä valtion irvikuva

        Lentääkö Sbermat ympäriinsä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe