ISI ja ÄITI istuu vaan tietsikalla!

Surullinen mummo

Hätä on suuri kun isovanhempana näämme ja kuulemme lapsen suusta että 7 vuotiaan, ihanan lapsen vanhemmat... viettävät suurimman osan ajastaan tietokoneella, telkkarin ääressä tai pelikoneella lapsen läsnäollessa. Lapsen kannustaminen harrastuksiin, yhdessä tekemiseen ja menemisiin ei tunnu kiinnostavan pätkääkään!!!

Kun menet asiasta sanomaan saat vihat niskaasi ja välit lapseen kärsii!

Vanhemmat ovat eronneet, sama ongelma molemmilla ja tämän lisäksi äidillä ikuinen valitus (sairaanloisen kieroitunut ja velehteleva) että rahat lopussa aina kun pitäisi ostaa lapselle vaatteita, ruokaa jne....odottaa että muut ostaa ja elättää. Lapsi kulkee pienissä vaatteissa ja joskus jopa ryysyissä.

Molemmat vanhemmat ovat vielä kaiken lisäksi sosiaalisesti epäkypsiä eivätkä ajattele kuin omia kavereita ja niiden tapaamisia jne

Toiset isovanhemmat eivät välitä tilanteesta hevon p.....! vaan tuijottavat vaan omaa napaa.

Apua, asiallisia neuvoja tarvitaan. Mitä pitäisi tehdä ja toimia? Tilanne on sydäntä särkevää lasta ajatellen?

19

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti 31 v

      Voi mummo, ymmärrän hätäsi! Itse raivoaisi varmasti kurkkusuorana. Uskomatonta, vastuutonta toimintaa.

      • tympääntynyt

        helppo ratkaisu. välit poikki. vaikka väliaikaisesti. rankkaa rakkautta. jo rupee tulemaan vipinää lapsia tehneiden puolella. jos et sitä nyt tee niin olet ovimatto loppuelämäs.


    • raivo1

      Entäs jos kokeilisit sitä että kommunikoit vain lapsen kanssa, annat molempien vanhempien olla etkä ota mitään kantaa niitten valituksiin?
      Mitä vaatetuksiin tulee niin yritä pitää pää kylmänä jos lapsella on ns kuluneet, pienet tai muuten päivitystä vaativat kuteet. Varmasti ahdistaa katsoa sivusta ja tekisi mieli mennä ja ostaa uutta.
      Kokemuksesta voin sanoa että toi oppikoulu ja ostolakko kannattaa kokeilla.


      Voin vain kuvitella miten äitiä ottaa kunnianpäälle jos menet valittamisesta, rahahuolista sanomaan.

      On syvältä jos muut isovahemmat eivät välitä. Voi lapsi raukkaa!

      • isoisä

        JOO, tosi harmillista maailman menoa. Pieni, viaton lapsi kärsii ja vanhemmat eivät tajua kun siirtävät aikuisten murheet lapseen.
        Voimia sinulle isovanhempi, sydämmesi on KULTAA! ja tarkoituksesi hyvä.


      • sivusta3

        Kannattaa kokeilla tuota keskustelu juttua. Nehän suuttuu varmasti mutta anna suuttua, ole vain tyynenä ja perustelkaa vaan kantaanne rohkeasti.

        Onnea yritykseen ja viestittäkää vaan rohkeasti muille isovanhemille että välittäisivät edes lapsen lapsestaan!!


    • Vaistonvarainen neuvo

      Jos Teillä on voimia ja mahdollisuus, niin olisi hyvä keskustella tilanteesta kunnallisen sosiaalineuvojan tai seurakunnan kuraattorin kanssa. Ne keskustelut ovat luottamuksellisia ja johtavat parhaassa tapauksessa sekä lasta että vanhempia auttaviin viranomaisten toimenpiteisiin. Vanhemmilla on todennäköisesti mielenterveysongelmia, jotka vaativat puuttumista perheen asioihin, jotta vanhempien elämänhallinta ja sitä kautta lapsen tulevaisuus kohenisivat.

      • Huostaanottoteollisuus

        Joo. Viranomaisten kynsissä asiat paranevat. Olen kyllä kuullut kauhutarinoita, kun huonosti jaksava äiti on pyytänyt apua sossutädeiltä ja joutunut huostaanottokierteeseen avun sijaan.


    • 244

      Jospa ottaisitte rohkeasti asian vielä kerran molempien vanhempien kanssa jos olette puheväleissä? Kertoisitte avoimesti suoraan mikä teitä huolettaa.

      Olen samaa mieltä että jonkin asteinen mielenterveysongelma, peliriippuvuus on kyseessä jos aika menee suurimmaksi osaksi koneella.

      Tunnen vähän vastaavassa tilanteessa olevan parin jossa äiti yrittää myös maksattaa kaikki ns lapsen kulut mummolla.....onneksi mummo on nykyisin haistanut tilanteen ja ottanut täysin etäisyyttä avustuksiin.

    • mummo 58

      Ne on omaksuneet tuon tavan idioottimaiselta ja laiskansitkeältä narsistilapseltaan.

    • tietoähky

      Tämä tauti on yhtävakava kuin juoppous, koukuttaa ihmisen perinpohjin.
      jos lapsi tarvitsee vaatteita kirpputorilta saa vaihtovaatteita.
      jos iskällä ja äidillä tulee nälkä ja lapsilla ,niin osta kauraryyniä joku kilo..

      nämä laittet käy itseäänvastaan kun roikkuu kokoajan netissä.

    • isä

      Eikun suorat sanat päin naamaa molemmille, suuttuvat jos suuttuvat! Pistää ainakin hiukan miettimään, toki suuri riski on että eivät tajua. Suoraan voi sanoa napakasti mutta rakentavasti!!!

    • koiero

      Täällähän mekin nyt koneella olemme, mutta toivottavasti kaikki vain väliaikaisesti unohtamatta oikeata elämää. Tämä ei ole oikeaa elämää...mutta täältä voi saada neuvoja ja yksinäinen myös kirjoitusseuraa ja erilaista tietoa. Mutta siihen aloittajan ongelmaan: Vanhemmat loukkaantuvat aina, jos heitä kyseenalaistetaan kasvattajina, vaikkei syytä olisikaan. En silti näe muuta keinoa, kuin puhua asiat suoraan, että lapsi kulkee liian pienissä vaatteissa, eikä lapsen kanssa vanhemmat vietä aikaa. Se aiheuttaa riitaa, mutta uskoisin, että jnkl tiedonmuru aikaan siirtyy vanhemmille, kunhan loukattu ylpeys vähän haalistuu. Lapsen etuhan on kuitenkin tärkein, eikä se, miten vanhemmat sen kokevat. Mitään vippaskonsteja ei tähänkään ole, ainoastaan totuuden kertominen.

    • Saasta suomilortot

      Suomalaiset nykynaiset on ainakin niin ylimielisiä ja törkyturpaisia ja kaiken lisäksi vielä huoria ja juoppoja. Vaikka on monta lasta niin mielummin ollaan tietokoneen tai tabletin ääressä fasebookissa tai messengerillä "kavereiden" kanssa. Haaveillaan biletyksestä ja muista miehistä kokoajan ja seurustellaan fasebookissa toisten miesten kanssa vaikka ollaan naimisissa. Sen sijaan että rakastaisi miestään ja perhettään ja välittäisi lapsistaan kokee ne vain rasitteena ja esteenä sille että voisi mennä baariin ryyppäämään ja iskemään miehiä. Iljöttäviä otuksia joihin ei tee mieli koskea pitkällä tikullakaan. Suomilortot pilaa kaikkien naisten maineet röyhkeine ja ylimielisine käytöksineen.

    • mummi minäkin

      Kovin on tutun tuntuinen tarina. Uskalla puhua asiasta suoraan ,ole rauhallinen äläkä menetä hermoja. Mitä muihin isovanhempiin tulee niin sekin taitaa olla tätä päivää ettei välitetä. Teidänkin tapauksessa vaikuttaa siltä että hekin ajattelee että antaapa toisten murehtia ja huolehtia lapsesta.
      Niin on meillä ja tulee olemaan. Onneksi lapsi kasvaa kokoajan ja osaa ajatella omilla aivoilla jä nähdä sen kuka oikeasti välittää. Toki, se tuo lapselle myös suuren surun ja ahdistuksen kun näkee totuuden.
      Yrittäkää jaksaa ja tukea tätä pientä koululaista!

    • 3Timo

      Ja ketäs sä syyttäsit siitä jos lapses on sosiaalisesti epäkypsä? Tai muuten huono vanhempi? Kenes tehtävänä se oli kasvattaa siitä tollanen? Joten oisko toi nyt sit jonkullai sukuvika?

      PS: Ja ei muuta ku pukinkonttii sille tenavallekki konsolit ja läppärit ni hyvä tulee!

      • pappa 50

        Joopa joo, näkökanta ja mielipide tuokin ....Valitettavasti se ei aina ole vanhempien vika millaiseksi lapsi aikuisiällä muuttuu!
        Toivotaan kuitenkin että tämän tarinan lapsen tarina päättyy onnellisesti ja molemmat vanhemmat "heräävät" todellisuuteen.


    • doieroi

      Tämä ei koske ainoastaan lapsia, mutta myös muita kanssaihmisiä. Jostain syystä omaiset ja puoliso ovat vähemmän tärkeitä joillekin, kuin nämä fb-kaverit, eivätkä ole edes mitään oikeita kavereita edes...kunhan on pyydetty samoille listoille tykkäilemään.

    • juttua kans

      Muuten vie yllättävän paljon aikaa tämä tietsikka, s-posteeineen kun kun täällä voi tehä monenlaista

    • En mä jaksa ny

      Ku mä oon faces. Sit joskus toiste.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe