KAIKKIEN USKOVIEN TULISI LIITTYÄ KIRKKOON!

139

* Kirkosta pois lähteneiden uskovien tulisi liittyä takaisin kirkkoon.
* Kirkkoon kuulumattomien uskovien tulisi myös liittyä kirkkoon, vaikka sitten jatkaisivatkin seurakuntaelämää muissa kuin ev.lut. kirkon seurakunnissa.
* Kenenkään uskovan ei pitäisi erota kirkosta, vaikka haluaisikin toimia myös muiden seurakuntien parissa.
* Kenenkään uskovan ei tulisi kehottaa muita uskovia eroamaan ev. lut kirkosta.
* Vapaiden suuntien seurakuntien ja Lähetyshiippakunnan ym. seurakuntien tulisi muuttaa sääntöjään siten, että ev.lut. kirkkoon kuuluminen EI OLE este näihin seurakuntiin kuulumiselle, mikäli tällaisia sääntöjä tällä hetkellä on.

Miksi tällaiset "teesit"?

Siksi, että tätä menossa olevaa taistelua ei voiteta luovuttamalla! Jumala ei ole kutsunut meitä jättämään muurinaukkoja tyhjiksi, vaan seisomaan niissä, ja taistelemaan totuuden puolesta!

Hes. 22:24-31

24 "Ihminen, sano Israelin kansalle: Sinun maasi ei ole sadetta saanut, se jäi vedettä minun vihani päivinä.
25 Sen ruhtinaat olivat kuin ärjyviä leijonia, aina saalista raatelemassa. He iskivät hampaansa ihmisiin, ryöstivät heiltä talot ja tavarat ja tekivät monesta naisesta lesken.
26 Sen papit rikkoivat ehdoin tahdoin minun lakiani ja saastuttivat sen, mikä oli minulle pyhitetty. He eivät tehneet eroa pyhän ja epäpyhän välillä, eivät opettaneet, mikä on saastaista, mikä puhdasta, eivätkä kantaneet huolta minun sapattini pyhittämisestä. Niin he häpäisivät minun pyhyyteni.
27 Sen hallitusmiehet olivat kuin susia, kuin saalista raatelevia petoja. He vuodattivat verta ja ajoivat ihmisiä perikatoon, anastivat heidän omaisuutensa itselleen.
28 Sen profeetat valkaisivat kaiken tämän kalkilla, kun näkivät olemattomia näkyjä ja ennustivat kansalleen perättömiä. He sanoivat: 'Näin sanoo Herra Jumala', vaikka Herra ei ollut sanonut mitään.
29 Maanomistajat riistivät ja ryöstivät, sortivat köyhää ja kurjaa ja kohtelivat muukalaista vastoin lakia.
30 "Minä etsin heidän joukostaan miestä, joka vahvistaisi muurin, seisoisi lujana sen aukossa ja torjuisi maataan uhkaavan tuhon, mutta sitä miestä en löytänyt.
31 Niin minä syöksin heihin kaiken vimmani, tuhosin heidät vihani tulella. Minä annoin heille heidän tekojensa mukaan. Näin sanoo Herra Jumala."

Pyydän teitä uskovat ihmiset kaikkialla Suomessa, että ette hylkäisi meitä uskovia, jotka vielä jatkamme taistelua ev.lut. kirkon jäseninä. Älkää jättäkö meitä yksin, älkää kehottako meitä luovuttamaan, älkää luopuko omasta äänioikeudestanne kirkon vaaleissa! Ainoastaan kirkkoon kuulumalla te voitte olla mukana vaikuttamassa mm. kirkolliskokouksen jäsenistöön. Älkää luulkokaan, että Jumalan ilmoittaman totuuden kieltäjät jättäisivät tämän mahdollisuuden käyttämättä!

Katsokaa, mitä Hilja Aaltosen saamassa profetiassa sanottiin! Sen toteutuminen kutsuu meitä kaikkia toimimaan, ja unohtamaan eriseuraisuus ja raja-aitojen pystyttäminen! Jos irvokkaasti "tasa-arvoiseksi" irvokkaasti nimitetyn "avioliiton" onnettomuus tulee päällemme, se on meidän kaikkien syytä, ja se tulee myös vahingoittamaan meitä kaikkia yhteisesti! Sen takia sitä vastaan on myös yhdessä taisteltava!

74

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhgfd

      Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaan:
      16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."
      Jäljellä olevaa Jumalan ja Jeesuksen Oman Sanan tietoa (osittain väärennettynä) löydät raamatun UT:n:
      -Matteuksen evankeliumista
      -Markuksen evankeliumista
      -Luukkaan evankeliumista
      -Johanneksen evankeliumista

      • JOO näin pitää minä liityin viime vuonna Luther-säätiöön ja erosin EV.LUT. kirkosta koska Irja Askola siunasi homoparin lähetystyöhön. Että seurakuntaan kuulutaan mutta ei kirkoon ja Raamattu ei tunne sanaa kirkko vaan seurakunta se on vain katolinen muunnos koko kirkko sana


      • saastainen saastuu
        totuusvoittaaaina kirjoitti:

        JOO näin pitää minä liityin viime vuonna Luther-säätiöön ja erosin EV.LUT. kirkosta koska Irja Askola siunasi homoparin lähetystyöhön. Että seurakuntaan kuulutaan mutta ei kirkoon ja Raamattu ei tunne sanaa kirkko vaan seurakunta se on vain katolinen muunnos koko kirkko sana

        Onko papeille jo tullut hätä palkanmaksajista ?

        Toinen kirje korinttilaisille 6
        Sentähden:
        "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra,
        ä l k ä ä k ä s a a s t a i s e e n k o s k e k o; niin minä otan teidät huostaani .


    • vapautta!

      Minä ainakin liityn Mormonikirkkoon. Yksiavioisuus on outoa. Salomonillakin oli 300 vaimoa ja 700 jalkavaimoa eikä tätä ainakaan Raamatussa moitita.

      • pyh!

        Kyllä moititaan.

        5. Moos. 17:17 "Kuninkaalla ei myöskään saa olla lukuisia vaimoja, ettei hänen sydämensä luopuisi Herrasta, eikä hän saa koota itselleen kovin runsaasti kultaa eikä hopeaa."

        Noin siis Jumalan laki sanoo. Salomo rikkoi Jumalaa vastaan.


      • Ko. Konaan

        Minä ainakin liityn Mormonikirkkoon. Yksiavioisuus on outoa. Salomonillakin oli 300 vaimoa ja 700 jalkavaimoa eikä tätä ainakaan Raamatussa moitita.


      • tuskin saat..?

        " Yksiavioisuus on outoa. "
        Hyvä, kun saisit elätettyä, sen yhdenkin VAIMON !


      • ghjfgjfgjfgjh

        Kyllähän Salomoa Herran moittii vaimojen suhteen... varsinkin sen takia että Salomo otti vaimojensa jumalia myös itselleen...


    • Hiljaa kunnioittaen

      Myös Hiljaa kunnioittaen, niin ei ois sellaista sanaa suustaan päästänyt.

    • Ihmisten edestä

      On olemassa jotain, joka harvoille luetaan.

    • Mitäsitte

      Ei pitäisi. Miksi pitäisi? Kuka sitten pitäisi?

      • raamen!

        Jalkapuuhun ja muitakin sanktioita mokomille kirkosta
        eronneille luopioille. Sanotaanhan Raamatussa aivan selkeästi,
        sinun tulee kuulua luterilaistenlahkoon että kuoltuasi hojeltuisit
        avaruuteen kuin mikäkin Sojuz.


      • klpo
        raamen! kirjoitti:

        Jalkapuuhun ja muitakin sanktioita mokomille kirkosta
        eronneille luopioille. Sanotaanhan Raamatussa aivan selkeästi,
        sinun tulee kuulua luterilaistenlahkoon että kuoltuasi hojeltuisit
        avaruuteen kuin mikäkin Sojuz.

        Luterilaiset pääsevät Isän ja Pojan luo Jumalan Valtakuntaan, eli siis Jumalan valtaan Jeesuksen Kristuksen luo!


      • 139
        klpo kirjoitti:

        Luterilaiset pääsevät Isän ja Pojan luo Jumalan Valtakuntaan, eli siis Jumalan valtaan Jeesuksen Kristuksen luo!

        Uskovat luterilaiset pääsevät kyllä. Uskosta osattomat ihmiset eivät pääse, vaikka olisivat kaikkien mahdollisten kirkko- ja seurakuntien jäseniä.


    • Eikös Hilja Aaltonen ennustanut, että herätys alkaa suuresta kirkosta.



      Tuleeko herätys Suomeen?



      Suuren herätyksen sateet tulevat Suomeen, kuten Hilja Aaltonen profetoi. Tulee itkuherätys … kansakunta itkien rukoilee.

      Herätys ei tule vain rukoilemalla. Meidän seurakuntalaisten pitää myös herätä ja alkaa toimimaan

      Pyhän Hengen pilvi on yhä Suomen päällä, mutta jokin pidättää. – Pakkasyö on käynyt vainion ylle joka kirkossa. Pelkään, että tarvitsemme kansakuntana vielä vaikeat ajat. Aineellinen hyvä on paaduttanut suomalaiset. Yltäkylläisyys on auttanut meitä pakenemaan Jumalaa. Samaan aikaan olemme penseitä jakamaan paljostamme niille, joilla ei ole mitään.
      “Herätys alkaa ison kirkon piiristä, ja lopulta jokamiehen pellolla sataa”.

      “Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.” – Matt. 5:14-16

      http://www.lopunaika.com/profetioita/hilja-aaltonen-ylennetty-kirkkauteen/heratys-tulee-suomeen/

      • 139

        Saaatiinpa lopulta asiallinenkin vastaus, kiitos siitä.

        "Eikös Hilja Aaltonen ennustanut, että herätys alkaa suuresta kirkosta"

        Juuri tähän minä aloituksessa viittasin. Osana tuollaista liikehdintää voisi olla sekin, että uskovat ihmiset liittyvät sankoin joukoin (takaisin) hylkäämäänsä kirkkoon, ja huolehtivat siitä, että Jumalan ilmoittaman totuuden kieltäjät eivät saa enää mitään ehdotuksia läpi missään kirkon toimielimissä.

        Toimintaa, sisaret ja veljet Kristuksessa Jeesuksessa! Kirkollisvero on Suomessa niin mitätön, että rahasta tällainen ei voi jäädä kiinni. Suurempi ongelma on ihmisen alttius saatanalliselle raja-aitojen pystyttämiselle, vaikka yksi ja sama Jeesus on meidät kaikki pelastanut!


    • Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa teitä kaikkia tervehdin,

      Mutta onhan nyt niin, että ihminen kuuluu kirkkoon, eli Jumalan seurakuntaan, jos hän tekee Jumalan tahdon. Sillä sanalla kirkko tarkoitetaan seurakuntaa, eikä kyse ole mistään seurakunta rakennuksista, kuten nykyään helposti miellettään, että kirkko on iso kivinen rakennus, vaikka kirkkoa, eli seurakuntaa ovat ne ihmiset, jotka tekevä Jumalan ja Herran tahdon.

      Minä itse kuulun kirkkoon, mutta minä en ole minkään seurakunnan kirjoilla, ja tämä on myös minun esimerkkini muille, että jos te haluatte kuulua elävän jumalan seurakuntaan, niin tehkää hänen tekojaan, jotta te hänessä olisitte.

      Tämän ajan seuranukuntien vaikutus on maallinen, sillä seurakunnat ovat poikenneet kovasti alkuseurakuntien tavoista, eikä hengellisyydellä ole enään tilaa, vaikkapa evankelisluteriliasessa seurakunnassa. Sillä jo se, että opettajanne tulevat kääsittäkseni koulujen kautta, estää oikean opettajan tuloa teidän seurakuntiinne, sillä eivät hengelliset ihmiset käy maailman kouluissa oppimassa Jumalan tuntemista, vaan Pyhältä hengeltä he oppivat.

      Olisikin hyvä palata näihin alkuserakutien hengellisiin tapoihin, sillä hengellinen viisaus on se mikä maailmasta puuttuu tänään, eikä sitä kukaan edes näytä osaavan kysyä, kun ollaan hyväksytty nämä maaimalliset tavat hengellisiksi .

      Etsikää Jumalaa koko sydämestänne.

      Ystävällisesti

      Mikko Ainasoja

      Jahven, sekä Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija valittu pettaja

      • =!=

        sulta jäi noi ä:n pisteet pois tosta viimesestä sanasta


      • 139

        Puhut periaatteessa ihan asiaa, mutta tässä aloituksessa on nyt kyse nimenomaan ev.lut. kirkosta ja siellä vielä taistelua jatkavista uskovista.

        Tottakai jokainen uudestisyntynyt uskova ihminen kuuluu koko ajan maailmanlaajuiseen Kirkkoon, vaikkei olisi yhdenkään kirkkokunnan tai minkään muunkaan organisaation tai instituution jäsen. Tämä ei nyt kuitenkaan auta siinä, että suuri joukko uskovia ihmisiä on hylännyt meidät luterilaiset jatkamaan tätä taistelua ev.lut. kirkossa ilman teidän apuanne. Te vain ulkopuolelta haukutte ja moititte meitä, ja kehoitatte lähtemään pois tästä meille rakkaasta kirkosta, mutta itse ette ole mukana taistelemassa. Tämä on minusta epäkohta, johon yritän tällä aloituksellani saada muutosta. Ilmaisisitte nyt edes tukeanne taisteluumme, mutta ei, aina vain sitä pois lähtemisen kehoitusta ja kaikkia kirkon jäseniä kohtaan yleistettyä moitetta siitä, missä eräät kirkossamme toimivat väärin.

        Saatana on se, joka haluaa meidän nostavan raja-aitoja tämän uskovien joukkomme keskelle! Sen valheisiin ei tule suostua. Se pyrkii ajamaan jokaisen uskovan erilleen kaikista mahdollisista kirkoista, seurakunnista, järjestöistä, organisaatiosta ja instituutioista, että mahdollisimman moni uskova olisi YKSIN taistelemassa sen valheita vastaan.

        Jeesus halusi meidän olevan YHTÄ, että me yhdessä olisimme vahvempia noita saatanan valheita ja Jumalan ilmoittaman totuuden kieltäjien pyrkimyksiä vastaan!


      • mikkoainasoja1979 sanoi :
        Sillä sanalla kirkko tarkoitetaan seurakuntaa, eikä kyse ole mistään seurakunta rakennuksista, kuten nykyään helposti miellettään, että kirkko on iso kivinen rakennus, vaikka kirkkoa, eli seurakuntaa ovat ne ihmiset, jotka tekevä Jumalan ja Herran tahdon.
        ___________________
        Aivan niin seurakuntalaiset ovat ihmisiä joissa Herramme henki asuu.

        Luukkaan evankeliumi:
        17:21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä."

        Kenessä on kenessä ei.


      • K. Irkko
        139 kirjoitti:

        Puhut periaatteessa ihan asiaa, mutta tässä aloituksessa on nyt kyse nimenomaan ev.lut. kirkosta ja siellä vielä taistelua jatkavista uskovista.

        Tottakai jokainen uudestisyntynyt uskova ihminen kuuluu koko ajan maailmanlaajuiseen Kirkkoon, vaikkei olisi yhdenkään kirkkokunnan tai minkään muunkaan organisaation tai instituution jäsen. Tämä ei nyt kuitenkaan auta siinä, että suuri joukko uskovia ihmisiä on hylännyt meidät luterilaiset jatkamaan tätä taistelua ev.lut. kirkossa ilman teidän apuanne. Te vain ulkopuolelta haukutte ja moititte meitä, ja kehoitatte lähtemään pois tästä meille rakkaasta kirkosta, mutta itse ette ole mukana taistelemassa. Tämä on minusta epäkohta, johon yritän tällä aloituksellani saada muutosta. Ilmaisisitte nyt edes tukeanne taisteluumme, mutta ei, aina vain sitä pois lähtemisen kehoitusta ja kaikkia kirkon jäseniä kohtaan yleistettyä moitetta siitä, missä eräät kirkossamme toimivat väärin.

        Saatana on se, joka haluaa meidän nostavan raja-aitoja tämän uskovien joukkomme keskelle! Sen valheisiin ei tule suostua. Se pyrkii ajamaan jokaisen uskovan erilleen kaikista mahdollisista kirkoista, seurakunnista, järjestöistä, organisaatiosta ja instituutioista, että mahdollisimman moni uskova olisi YKSIN taistelemassa sen valheita vastaan.

        Jeesus halusi meidän olevan YHTÄ, että me yhdessä olisimme vahvempia noita saatanan valheita ja Jumalan ilmoittaman totuuden kieltäjien pyrkimyksiä vastaan!

        Vihjailet, että kun lähtee pois luteruksen kirkosta, lopettaa taistelun saa.tanaa vastaan.

        Aika lapsellinen ajatus.Olen vaapaissa suunnissa ollut kymmeniä vuosia, ja niissäkin taistellaan kyllä puhtain sydämen asian puolesta.

        Mitä sana -kirkko oikein tarkoittaa ja mistä se on tullut?


      • pertsa2012 kirjoitti:

        mikkoainasoja1979 sanoi :
        Sillä sanalla kirkko tarkoitetaan seurakuntaa, eikä kyse ole mistään seurakunta rakennuksista, kuten nykyään helposti miellettään, että kirkko on iso kivinen rakennus, vaikka kirkkoa, eli seurakuntaa ovat ne ihmiset, jotka tekevä Jumalan ja Herran tahdon.
        ___________________
        Aivan niin seurakuntalaiset ovat ihmisiä joissa Herramme henki asuu.

        Luukkaan evankeliumi:
        17:21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä."

        Kenessä on kenessä ei.

        Heh, jos PERTASSA on "Jumalan valtakunta" sisällisesti, niin se valtakunta on luotaantyöntävän kuvottava paikka,


      • ei kiinnosta höpinäsi
        helsinkijokkeri kirjoitti:

        Heh, jos PERTASSA on "Jumalan valtakunta" sisällisesti, niin se valtakunta on luotaantyöntävän kuvottava paikka,

        Hoh hoh sinuahan kuvittaa kaikki Jumalaan liittyvä kun luet ateisti.


      • 139
        K. Irkko kirjoitti:

        Vihjailet, että kun lähtee pois luteruksen kirkosta, lopettaa taistelun saa.tanaa vastaan.

        Aika lapsellinen ajatus.Olen vaapaissa suunnissa ollut kymmeniä vuosia, ja niissäkin taistellaan kyllä puhtain sydämen asian puolesta.

        Mitä sana -kirkko oikein tarkoittaa ja mistä se on tullut?

        Ei, Suomen evankelisluterilainen kirkko ei ole mikään "luteruksen kirkko". Opetellaan kirjoittamaan ne nimet oikein. Martti Luther:in nimen suomalainen kirjoitusasu on Martti Luther, ja hänen opillisena perintönään Suomessa on luterilainen tai evankelisluterilainen kirkko.

        Ei, taistelu saatanaa vastaan ei pääty sillä, että eroaa kirkosta. Sillä teolla pelkästään hylkää ne uskovat sisarensa ja veljensä, jotka luterilaisen kirkon piirissä jatkavat taistelua, ja lisäksi mahdollisesti luovuttaa oman äänioikeutensa kirkollisessa vallankäytössä jollekin Jumalan totuuden kieltäjälle, tai ainakin luopuu siitä itse.

        Ei, en ole koskaan väittänyt, että vapaissa suunnissa ei taisteltaisi asian puolesta puhtain sydämin. Ne taistelevat, ketkä taistelevat, ja loput eivät taistele. Kumpiakin löytyy myös vapaista suunnista, aivan kuten luterilaisestakin kirkosta.


      • ei kiinnosta höpinäsi kirjoitti:

        Hoh hoh sinuahan kuvittaa kaikki Jumalaan liittyvä kun luet ateisti.

        Jaa. Kirjoitan Raamattua ja tosiasioita, ja tässä oman tuntemukseni, ja ne ovat sitten "höpinää". No ei voi sitten mitään.


      • ei kiinnosta höpinäsi
        helsinkijokkeri kirjoitti:

        Jaa. Kirjoitan Raamattua ja tosiasioita, ja tässä oman tuntemukseni, ja ne ovat sitten "höpinää". No ei voi sitten mitään.

        Just niin!


    • Ei syntiliberaaleill

      erosin kirkosta tänä vuonna ja aikaa annoin palata talaisin Herran nuhteeseen kirkolle. Kyllähän se on ikävä tilanne erota, mutta Mäkisen ilakointi oli minulle se viimeinen niitti kun homostelusta innostui 28.11.2014.

      Rakaisin en palaa ellei lineraaleja pappeja erotet virastaan, joka ainoaa ja tästä en tingi. En tosiaankaan ole palaamassa, ev.lut kirkko ei edusta minun Jumalaa kunnioittavaa arvomaailmaa.

      Naapurissa alkoi kunnon tappelu. Sellaista se on, mies ja nainen ja kovaa huutoa; Nainen huutaa jotain mies huutaa ole hiljaa siinä. Ovat ilmeisesti ateisteja, afnostikkoja, liberaaleja tai muita epäjumalapalvojia.

      • 139

        Ymmärrän kyllä kantasi, mutta toisaalta, noin tekemällä olet myös jättänyt uskovat sisaresi ja veljesi ilman sinun tukeasi kaikissa niissä vaaleissa yms. tilanteissa, missä me kirkon piirissä vielä voimme vaikuttaa asioihin. Jos nyt siis esim. Jumalan tahdon vastaisen "avioliiton" vihkiminen otetaan osaksi ev.lut. kirkon "normaalia" toimintaa, on syytä kysyä, mikä sinun ja muiden lähtijöiden osuus tuohon onnettomaan päätökseen on.

        En tarkoita em. sanoilla syyllistää sinua, vaan pelkästään muistuttaa siitä, että pois lähtemällä emme voi millään tavalla vähentää vastuutamme. Myös vääristä päätöksistä seuraava kärsimys tulee meidän jokaisen osaksemme.

        "ev.lut kirkko ei edusta minun Jumalaa kunnioittavaa arvomaailmaa."

        Juuri tuon kaltaiset sanat minua erityisesti harmittavat uskovien ilmaisemana. Aivan kuin luterilaisessa kirkossa ei olisi enää ketään uskovaa jäljellä. Tuollainen väittämä on aivan ilmiselvä valhe ja virheellinen yleistys. Uskovia on edelleen kirkossamme sekä papistossa että jäsenistössä. On todella väärin sanoa, että ev.lut. kirkko sitä ja tätä, kun myös me uskovat olemme osa ev.lut. kirkkoa!

        Tuollaisten huitaisujen sijaan voisitte mieluummin ilmaista tukeanne meille, jotka vielä haluamme jatkaa taistelua, emmekä ole vielä halunneet hylätä omaa seurakuntaamme.


      • 139 kirjoitti:

        Ymmärrän kyllä kantasi, mutta toisaalta, noin tekemällä olet myös jättänyt uskovat sisaresi ja veljesi ilman sinun tukeasi kaikissa niissä vaaleissa yms. tilanteissa, missä me kirkon piirissä vielä voimme vaikuttaa asioihin. Jos nyt siis esim. Jumalan tahdon vastaisen "avioliiton" vihkiminen otetaan osaksi ev.lut. kirkon "normaalia" toimintaa, on syytä kysyä, mikä sinun ja muiden lähtijöiden osuus tuohon onnettomaan päätökseen on.

        En tarkoita em. sanoilla syyllistää sinua, vaan pelkästään muistuttaa siitä, että pois lähtemällä emme voi millään tavalla vähentää vastuutamme. Myös vääristä päätöksistä seuraava kärsimys tulee meidän jokaisen osaksemme.

        "ev.lut kirkko ei edusta minun Jumalaa kunnioittavaa arvomaailmaa."

        Juuri tuon kaltaiset sanat minua erityisesti harmittavat uskovien ilmaisemana. Aivan kuin luterilaisessa kirkossa ei olisi enää ketään uskovaa jäljellä. Tuollainen väittämä on aivan ilmiselvä valhe ja virheellinen yleistys. Uskovia on edelleen kirkossamme sekä papistossa että jäsenistössä. On todella väärin sanoa, että ev.lut. kirkko sitä ja tätä, kun myös me uskovat olemme osa ev.lut. kirkkoa!

        Tuollaisten huitaisujen sijaan voisitte mieluummin ilmaista tukeanne meille, jotka vielä haluamme jatkaa taistelua, emmekä ole vielä halunneet hylätä omaa seurakuntaamme.

        Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa teitä kaikkia tervehdin,

        Minä sanon teille, ettei kenenkään pidä tuntea syyllisyyttä siitä, että jättää tämän evankelisluterilaisen seurakunnan. Minut Herra aikoinaan ohjasi sieltä pois, jotta voisin tulla tuntemaan totuuden ja sitten saarnata sitä kaikkien ihmiten parhaaksi.

        Älkää syyllistäkö ihmisiä, siitä että he valitsevat oikein, sillä ei ole kenelläkään velvollisuutta hukkua väärään oppiin, vaan jos ymmärtää, että on väärän opin piirissä, niin velvollisuus on ennemminkin lähteä sieltä pois.

        Ja mitä muuta tuo muka oli sinulta 139, kuin syyllistämistä, jonka heti perään kyllä muistit kiistää?

        Ja tämä eäpyhien liittojen suuntaan kääntyminen evankelisluterilaisuudessa, se on vain jäävuoren huippun kärki, sillä todellinne ongelma on hengellisyyden puute, joka avaa ovet maailman arvoille.

        Ja jos maailmassa puhkeaa taas jokin irvokas uusi villitys ja joka siten yleisesti kuitenkin hyväksytään, niin pian se on myös teidän seurakunnassanne hyväksytty ja vastoin Jumalan tahtoakin, sillä tämä on ollut teidän suuntanne jo pitkään.

        On hankalaa tulla tuntemaan Jumalan tahtoa maallisessa seurakunnassa, mutta Jumalan tahdon tunteminen on se tärkein asia, eikä evankelisluterilaisuus mene tämän asian edelle.

        Kehoituksen sana

        Mikko Ainasoja

        Jahven, sekä Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija ja valittu opettaja


      • ei syntiliberaaleill
        139 kirjoitti:

        Ymmärrän kyllä kantasi, mutta toisaalta, noin tekemällä olet myös jättänyt uskovat sisaresi ja veljesi ilman sinun tukeasi kaikissa niissä vaaleissa yms. tilanteissa, missä me kirkon piirissä vielä voimme vaikuttaa asioihin. Jos nyt siis esim. Jumalan tahdon vastaisen "avioliiton" vihkiminen otetaan osaksi ev.lut. kirkon "normaalia" toimintaa, on syytä kysyä, mikä sinun ja muiden lähtijöiden osuus tuohon onnettomaan päätökseen on.

        En tarkoita em. sanoilla syyllistää sinua, vaan pelkästään muistuttaa siitä, että pois lähtemällä emme voi millään tavalla vähentää vastuutamme. Myös vääristä päätöksistä seuraava kärsimys tulee meidän jokaisen osaksemme.

        "ev.lut kirkko ei edusta minun Jumalaa kunnioittavaa arvomaailmaa."

        Juuri tuon kaltaiset sanat minua erityisesti harmittavat uskovien ilmaisemana. Aivan kuin luterilaisessa kirkossa ei olisi enää ketään uskovaa jäljellä. Tuollainen väittämä on aivan ilmiselvä valhe ja virheellinen yleistys. Uskovia on edelleen kirkossamme sekä papistossa että jäsenistössä. On todella väärin sanoa, että ev.lut. kirkko sitä ja tätä, kun myös me uskovat olemme osa ev.lut. kirkkoa!

        Tuollaisten huitaisujen sijaan voisitte mieluummin ilmaista tukeanne meille, jotka vielä haluamme jatkaa taistelua, emmekä ole vielä halunneet hylätä omaa seurakuntaamme.

        Jos kirkko kunnioittaisi Jumalaa niin se olisi erottanut liberaaöit papit jo aikaa sitten. Jokainen tekee omat valintansa, minun rahoillani eivät liberaalit papit enää kekkuloi syntisuvaintejaan.


      • 139
        mikkoainasoja1979 kirjoitti:

        Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa teitä kaikkia tervehdin,

        Minä sanon teille, ettei kenenkään pidä tuntea syyllisyyttä siitä, että jättää tämän evankelisluterilaisen seurakunnan. Minut Herra aikoinaan ohjasi sieltä pois, jotta voisin tulla tuntemaan totuuden ja sitten saarnata sitä kaikkien ihmiten parhaaksi.

        Älkää syyllistäkö ihmisiä, siitä että he valitsevat oikein, sillä ei ole kenelläkään velvollisuutta hukkua väärään oppiin, vaan jos ymmärtää, että on väärän opin piirissä, niin velvollisuus on ennemminkin lähteä sieltä pois.

        Ja mitä muuta tuo muka oli sinulta 139, kuin syyllistämistä, jonka heti perään kyllä muistit kiistää?

        Ja tämä eäpyhien liittojen suuntaan kääntyminen evankelisluterilaisuudessa, se on vain jäävuoren huippun kärki, sillä todellinne ongelma on hengellisyyden puute, joka avaa ovet maailman arvoille.

        Ja jos maailmassa puhkeaa taas jokin irvokas uusi villitys ja joka siten yleisesti kuitenkin hyväksytään, niin pian se on myös teidän seurakunnassanne hyväksytty ja vastoin Jumalan tahtoakin, sillä tämä on ollut teidän suuntanne jo pitkään.

        On hankalaa tulla tuntemaan Jumalan tahtoa maallisessa seurakunnassa, mutta Jumalan tahdon tunteminen on se tärkein asia, eikä evankelisluterilaisuus mene tämän asian edelle.

        Kehoituksen sana

        Mikko Ainasoja

        Jahven, sekä Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija ja valittu opettaja

        Ymmärrän toki, että sinun täytyy omaa omatuntoasi vaientaaksesi esiintyä tuolla tavalla. Uskovien sisarten ja veljien hylkääminen on sen verran rankka juttu, että täytyyhän sitä vääryyttä jollakin tavalla puolustella. Oli miten oli, olen varma siitä, että teet väärin yleistäessäsi joitakin luterilaisuuden parissa toimivia harhaantuneita ihmisiä koskevat syytöksesi osoittamaan kaikkia luterilaisia. Tuosta antamastasi väärästä todistuksesta sinä olet vastuussa.


      • 139
        ei syntiliberaaleill kirjoitti:

        Jos kirkko kunnioittaisi Jumalaa niin se olisi erottanut liberaaöit papit jo aikaa sitten. Jokainen tekee omat valintansa, minun rahoillani eivät liberaalit papit enää kekkuloi syntisuvaintejaan.

        Mahtaa tuntua hyvältä välttää yksi synti tekemällä toinen. Parempi olisi ollut, että olisit ollut mukana vaikuttamassa siihen, miten rahasi käytetään. No, selityksensä kullakin.


      • 139

        Tuohon nyt ei voi enää sanoa kuin: höpö höpö.


    • Pasi Toivonen

      >>Eikös Hilja Aaltonen ennustanut, että herätys alkaa suuresta kirkosta.>>

      Jospa se alkaakin katolisesta kirkosta.

      • 139

        Käsittääkseni katolinen kirkko ei ole Suomessa järin suuri. Toisaalta voi toki olla, että Aaltosen profetialla oli myös maailmanlaajuisia ulottuvuuksia. Itse kumminkin otin ne ajatukset suomalaisille tarkoitettuna.


      • pyh!

        Ei ala kummastakaan. Babylonin huorakirkkoja molemmat.


    • apuva-akka

      Minä olen pysynyt kirkon jäsenenä siksi, että en halua, että kristinuskon asema Suomen yhteiskunnassa heikkenee entisestään. Haluan vain, että kirkko olisi raamatullisempi! Olen pysynyt kirkossa siksi, että haluan omalta osaltani vaikuttaa siihen, että kirkko tulevaisuudessa olisi raamatullisempi; jos eroan kirkosta, en voi enää vaikuttaa sen tulevaisuuteen.

      Pidän tärkeänä, että kirkko pysyy yhteiskunnassamme kansankirkkona ja valtainstituutiona. Minulla on kauaskantoinen huoli kirkon aseman heikkenemisestä Suomessa, ja sen seurauksista.

      Uskon, että jos kansankirkko pienenee radikaalisti ja rapautuu ajan mittaan, kirkko ja seurakunnat menettävät nykyisen kaltaiset mahdollisuudet vaikuttaa suomalaisiin lapsiin ja koululaisiin, siihen, saavatko he tietää Jumalasta, evankeliumista ja muodostuuko kristillisestä katsomuksesta ja arvomaailmasta heille edes _mahdollinen_ paradigma, jos he esim. joskus myöhemmin elämässään joutuvat aloittamaan raunioilta ja rakentamaan ihmiskuvansa jne uudelleen.

      On fakta, että nykyisin on yhä enemmän vanhempia, joilla on naturalistinen, humanistinen todellisuuskäsitys, ja jotka tekevät kaikkensa siirtääkseen sen lapsilleen. He suojelevat lapsiaan kristinuskolta, ja "hengellisyyden" virkaa toimittaa näissä perheissä humanistinen taide ja kansantarut.

      Jos kirkko menettää valtainstituution asemansa yhteiskunnassa, kristinusko joutuu poistumaan julkisyhteisöistä, niiltä foorumeilta, joissa erilaisista taustoista tulevat kansalaiset kootaan yhteen.

      Eli 1. haluan vaikuttaa siihen, että kirkko olisi raamatullisempi ja 2. että kirkko säilyisi Suomessa yhteiskunnallisena instituutiona, joka tavoittaisi sellaiset lapset ja nuoret, joilta Jumala ja evankeliumi on yksityisessä piirissä pimitetty.

      • 139

        Kiitos erittäin hyvin kirjoitetusta ja perustellusta vastauksestasi. Kirjoitat juuri niistä asioista, minkä vuoksi minustakin on todella väärin vain hylätä ev.lut. seurakunta, ja sitten siirtyä ulkopuolelta huutelemaan ja haukkumaan kaikkia niitä, jotka vielä ovat jääneet jatkamaan taistelua.

        Ihmiset kuvittelevat tekevänsä oikein siinä, että "pelastavat itsensä uppoavasta laivasta", vaikka paljon enemmän oikein olisi jäädä laivaan tukkimaan niitä aukkoja, mitä vihollisen torpedot ovat saaneet aikaan. Jos kirkkolaivaa luotsattaisiin YHDESSÄ kohti oikeaa, meistä tulisi vihollistemmekin silmissä arvostettavampi vastustaja. Pitäisimmehän me niin edes ITSE itseämme jossakin arvossa. Nyt me olemme joutuneet sylkykupiksi, koska edes uskovat itse eivät ole välittäneet kirkosta sen vertaa, että olisivat edes mukana puolustamassa sen arvoja. On niin helppoa ja "siistiä sisätyötä" sieltä rannalta huudella ja moittia, kun merellä on uppoava laiva. Kuitenkin sen laivan uppoaminen tulee aivan varmasti vahingoittamaan meitä kaikkia. On lapsellista kuvitella, että pois juokseminen jotenkin vähentäisi meidän jokaisen vastuutamme.


      • 139 kirjoitti:

        Kiitos erittäin hyvin kirjoitetusta ja perustellusta vastauksestasi. Kirjoitat juuri niistä asioista, minkä vuoksi minustakin on todella väärin vain hylätä ev.lut. seurakunta, ja sitten siirtyä ulkopuolelta huutelemaan ja haukkumaan kaikkia niitä, jotka vielä ovat jääneet jatkamaan taistelua.

        Ihmiset kuvittelevat tekevänsä oikein siinä, että "pelastavat itsensä uppoavasta laivasta", vaikka paljon enemmän oikein olisi jäädä laivaan tukkimaan niitä aukkoja, mitä vihollisen torpedot ovat saaneet aikaan. Jos kirkkolaivaa luotsattaisiin YHDESSÄ kohti oikeaa, meistä tulisi vihollistemmekin silmissä arvostettavampi vastustaja. Pitäisimmehän me niin edes ITSE itseämme jossakin arvossa. Nyt me olemme joutuneet sylkykupiksi, koska edes uskovat itse eivät ole välittäneet kirkosta sen vertaa, että olisivat edes mukana puolustamassa sen arvoja. On niin helppoa ja "siistiä sisätyötä" sieltä rannalta huudella ja moittia, kun merellä on uppoava laiva. Kuitenkin sen laivan uppoaminen tulee aivan varmasti vahingoittamaan meitä kaikkia. On lapsellista kuvitella, että pois juokseminen jotenkin vähentäisi meidän jokaisen vastuutamme.

        139
        ____
        Meidän Herramme pitää kyllä huolen omistaan , mutta nyt on rangaistus kohtaamassa
        Hilpeätä kirkkokansaa ja syytkin ovat aivan ilmeiset.


      • 139
        pertsa2012 kirjoitti:

        139
        ____
        Meidän Herramme pitää kyllä huolen omistaan , mutta nyt on rangaistus kohtaamassa
        Hilpeätä kirkkokansaa ja syytkin ovat aivan ilmeiset.

        Olet sinä kanssa yksi puupää :). Eikö nyt vieläkään mene perille, että et voi yleistää KAIKKIA luterilaisia syylliseksi siihen, että joukossamme eräät ovat harhautuneet!! Eikä siitä seuraava vahinkokaan pelkästään luterilaisten päälle tule, vaan sinun päällesi myös. Odotahan vain.


      • 139 kirjoitti:

        Olet sinä kanssa yksi puupää :). Eikö nyt vieläkään mene perille, että et voi yleistää KAIKKIA luterilaisia syylliseksi siihen, että joukossamme eräät ovat harhautuneet!! Eikä siitä seuraava vahinkokaan pelkästään luterilaisten päälle tule, vaan sinun päällesi myös. Odotahan vain.

        http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/1173/tutkija_kati_niemela_naiset_ovat_kirkon_muutosagentteja

        Tutkija Kati Niemelä: Naiset ovat kirkon muutosagentteja

        Tuosta alta löytyy koko tutkimus englanninkielisenä :
        http://www.mdpi.com/2077-1444/2/3/358/pdf


        Kati Niemelä. KUVA: Kirkon Tutkimuskeskus.
        Kirkon tutkimuskeskuksen tutkijan Kati Niemelän mukaan pappien suhtautumisessa Raamattuun ja kirkon oppiin on merkittäviä sukupuolten välisiä eroja. -Raamatunlukeminen suomalaisten pappien keskuudessa on ylipäätään vähentynyt selvästi. Erityisesti naispappien Raamatun lukeminen on vähäistä.
        Niemelä kertoo, että liberaali orientaatio on 2000-luvun aikana kasvanut eniten naispappien keskuudessa.

        - Esimerkiksi suhtautumisessa homoseksuaalisuuteen on havaittavissa merkittävä ero miesten ja naisten välillä. Miehistä noin 50 prosenttia on perinteisellä kannalla eli pitää homoseksuaalisuuden harjoittamista syntinä. Naispapeilla vastaava lukema on vain 14 prosenttia, Niemelä havainnollistaa.

        Niemelän mukaan naiset ovat tällä hetkellä kirkossa muutosagentteja miesten pitäytyessä herkemmin kirkon alkuperäisessä uskontulkinnassa.

        - Miespapit ovat selvästi orientoituneet enemmän pitämään kiinni kirkon opista ja hengellisestä tehtävästä. Naispapit puolestaan ovat huomattavasti aktiivisempia yhteiskunnallisessa toiminnassa ja vaikuttamisessa. Heille tärkeää on laaja-alaisuus ja monipuolinen yhteistyö erilaisten yhteiskunnallisten tahojen kanssa, Niemelä selvittää.

        Selvitysten mukaan kaikista Suomen papeista 52 prosenttia lukee Raamattua omaksi hartaudekseen useamman kerran viikossa.
        Niemelän mukaan nuoren polven pappien Raamatun lukeminen kaiken kaikkiaan on ohenemaan päin.
        - Alle 35 vuotiaista papeista vain 32 prosenttia lukee Raamattua muun syyn kuin työn takia.


      • pertsa2012 kirjoitti:

        http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/1173/tutkija_kati_niemela_naiset_ovat_kirkon_muutosagentteja

        Tutkija Kati Niemelä: Naiset ovat kirkon muutosagentteja

        Tuosta alta löytyy koko tutkimus englanninkielisenä :
        http://www.mdpi.com/2077-1444/2/3/358/pdf


        Kati Niemelä. KUVA: Kirkon Tutkimuskeskus.
        Kirkon tutkimuskeskuksen tutkijan Kati Niemelän mukaan pappien suhtautumisessa Raamattuun ja kirkon oppiin on merkittäviä sukupuolten välisiä eroja. -Raamatunlukeminen suomalaisten pappien keskuudessa on ylipäätään vähentynyt selvästi. Erityisesti naispappien Raamatun lukeminen on vähäistä.
        Niemelä kertoo, että liberaali orientaatio on 2000-luvun aikana kasvanut eniten naispappien keskuudessa.

        - Esimerkiksi suhtautumisessa homoseksuaalisuuteen on havaittavissa merkittävä ero miesten ja naisten välillä. Miehistä noin 50 prosenttia on perinteisellä kannalla eli pitää homoseksuaalisuuden harjoittamista syntinä. Naispapeilla vastaava lukema on vain 14 prosenttia, Niemelä havainnollistaa.

        Niemelän mukaan naiset ovat tällä hetkellä kirkossa muutosagentteja miesten pitäytyessä herkemmin kirkon alkuperäisessä uskontulkinnassa.

        - Miespapit ovat selvästi orientoituneet enemmän pitämään kiinni kirkon opista ja hengellisestä tehtävästä. Naispapit puolestaan ovat huomattavasti aktiivisempia yhteiskunnallisessa toiminnassa ja vaikuttamisessa. Heille tärkeää on laaja-alaisuus ja monipuolinen yhteistyö erilaisten yhteiskunnallisten tahojen kanssa, Niemelä selvittää.

        Selvitysten mukaan kaikista Suomen papeista 52 prosenttia lukee Raamattua omaksi hartaudekseen useamman kerran viikossa.
        Niemelän mukaan nuoren polven pappien Raamatun lukeminen kaiken kaikkiaan on ohenemaan päin.
        - Alle 35 vuotiaista papeista vain 32 prosenttia lukee Raamattua muun syyn kuin työn takia.

        139 sanoi :
        Olet sinä kanssa yksi puupää :). Eikö nyt vieläkään mene perille, että et voi yleistää KAIKKIA luterilaisia syylliseksi siihen, että joukossamme eräät ovat harhautuneet!! Eikä siitä seuraava vahinkokaan pelkästään luterilaisten päälle tule, vaan sinun päällesi myös. Odotahan vain.
        ____________
        En ole yleistänytkään , mutta tuossa yllä löytyy myös väitöskirjatasoista tietoa / kirkon oma tutkija Kati Niemelä.

        Tilanteenne alkaa olla kyllä aika kaoottinen - nähdäkseni kirkko joutuu
        seulottavaksi.

        Minä suostun kärsimään kaiken mitä Herrani osalleni määrää sillä saan
        oikeudenmukaisen ja vanhurskaan tuomion.


      • 139
        pertsa2012 kirjoitti:

        139 sanoi :
        Olet sinä kanssa yksi puupää :). Eikö nyt vieläkään mene perille, että et voi yleistää KAIKKIA luterilaisia syylliseksi siihen, että joukossamme eräät ovat harhautuneet!! Eikä siitä seuraava vahinkokaan pelkästään luterilaisten päälle tule, vaan sinun päällesi myös. Odotahan vain.
        ____________
        En ole yleistänytkään , mutta tuossa yllä löytyy myös väitöskirjatasoista tietoa / kirkon oma tutkija Kati Niemelä.

        Tilanteenne alkaa olla kyllä aika kaoottinen - nähdäkseni kirkko joutuu
        seulottavaksi.

        Minä suostun kärsimään kaiken mitä Herrani osalleni määrää sillä saan
        oikeudenmukaisen ja vanhurskaan tuomion.

        Kyllä sinä yleistät. Vaikka 99% ev.lut. kirkon piirissä vaikuttavista ihmisistä olisi harhassa, mutta 1% heistä haluaisi edelleen etsiä ja noudattaa Jumalan tahtoa, et siltikään voisi nimitellä KOKO ev.lut. kirkkoa harhaiseksi! Se olisi edelleen väärän todistuksen antamista siihen yhteen prosenttiin kuuluvista!

        "Minä suostun kärsimään kaiken mitä Herrani osalleni määrää"

        Hehe, niinhän sinä suostut, kun et muutakaan voi :D. Aikamoista hurskastelua. Pointti ei kuitenkaan nyt ole siinä, mihin sinä suostut ja mihin et, vaan siinä, että sinunkin taistelussa mukana olemisellasi olisi merkitystä sen suhteen, tuleeko sitä vahinkoa ja kärsimystä vai ei. Sinä olet nyt osittain luopunut paikastasi tuossa taistelussa, ja sen lisäksi kehotat myös muita samaan raukkamaisuuteen. Keventääkö tämä omatuntosi taakkaa - onko omaa luopumustasi helpompi kestää, kun houkuttelee muita syyllistymään samaan vääryyteen.

        Moneen kertaan olen nyt pyytänyt, että te kirkosta lähteneet edes kannustaisitte meitä taisteluun jääneitä, mutta ei. Pelkkää jatkuvaa syytöstä ja moitetta. Minusta tämä on aika kuvaavaa sen suhteen, mitä omassa mielessänne itseasiassa liikkuu, vaikka näillä foorumeilla tietenkin hurskastelette ja esiinnytte oikeamielisinä Jumalan sanan puolustajina. Missä tässä näkyy se rakkaus Kristuksen maanpäällistä ruumista kohtaan, mitä Herra on meiltä kaikilta pyytänyt.


      • 139 kirjoitti:

        Kyllä sinä yleistät. Vaikka 99% ev.lut. kirkon piirissä vaikuttavista ihmisistä olisi harhassa, mutta 1% heistä haluaisi edelleen etsiä ja noudattaa Jumalan tahtoa, et siltikään voisi nimitellä KOKO ev.lut. kirkkoa harhaiseksi! Se olisi edelleen väärän todistuksen antamista siihen yhteen prosenttiin kuuluvista!

        "Minä suostun kärsimään kaiken mitä Herrani osalleni määrää"

        Hehe, niinhän sinä suostut, kun et muutakaan voi :D. Aikamoista hurskastelua. Pointti ei kuitenkaan nyt ole siinä, mihin sinä suostut ja mihin et, vaan siinä, että sinunkin taistelussa mukana olemisellasi olisi merkitystä sen suhteen, tuleeko sitä vahinkoa ja kärsimystä vai ei. Sinä olet nyt osittain luopunut paikastasi tuossa taistelussa, ja sen lisäksi kehotat myös muita samaan raukkamaisuuteen. Keventääkö tämä omatuntosi taakkaa - onko omaa luopumustasi helpompi kestää, kun houkuttelee muita syyllistymään samaan vääryyteen.

        Moneen kertaan olen nyt pyytänyt, että te kirkosta lähteneet edes kannustaisitte meitä taisteluun jääneitä, mutta ei. Pelkkää jatkuvaa syytöstä ja moitetta. Minusta tämä on aika kuvaavaa sen suhteen, mitä omassa mielessänne itseasiassa liikkuu, vaikka näillä foorumeilla tietenkin hurskastelette ja esiinnytte oikeamielisinä Jumalan sanan puolustajina. Missä tässä näkyy se rakkaus Kristuksen maanpäällistä ruumista kohtaan, mitä Herra on meiltä kaikilta pyytänyt.

        139 sanoi :
        Sinä olet nyt osittain luopunut paikastasi tuossa taistelussa, ja sen lisäksi kehotat myös muita samaan raukkamaisuuteen.
        ____________
        Minä en suostu koskaan uskomaan tai suosimaan valheita ja esim. kirkollisveroa
        maksamalla tukisin hengellisen tason kriminellien toimintaa.

        En myöskään suostu kuulumaan yhteisöön , joka herjaa niitä arvoja joita pidän
        arvossa yli kaiken.
        _____________________________________________
        "Kyllä sinä yleistät. Vaikka 99% ev.lut. kirkon piirissä vaikuttavista ihmisistä olisi harhassa, mutta 1% heistä haluaisi edelleen etsiä ja noudattaa Jumalan tahtoa, et siltikään voisi nimitellä KOKO ev.lut. kirkkoa harhaiseksi! "

        Tuosta linkistä näet mitenkä Kati Niemelä on väitöskirjassaan kohdellut kaikkia sillä kunnioituksen määrällä jonka he ansaitsevat.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/13150080/#comment-75476094
        _______________________________________________________
        "Sinä olet nyt osittain luopunut paikastasi tuossa taistelussa, ja sen lisäksi kehotat myös muita samaan raukkamaisuuteen."

        Kaikilla ei ole edes sitä tietämystä kirjoituksista kuin minulla joten heidän ei ole
        terveellistä oleilla saastaisessa opillisessa miljöössä.


      • 139
        pertsa2012 kirjoitti:

        139 sanoi :
        Sinä olet nyt osittain luopunut paikastasi tuossa taistelussa, ja sen lisäksi kehotat myös muita samaan raukkamaisuuteen.
        ____________
        Minä en suostu koskaan uskomaan tai suosimaan valheita ja esim. kirkollisveroa
        maksamalla tukisin hengellisen tason kriminellien toimintaa.

        En myöskään suostu kuulumaan yhteisöön , joka herjaa niitä arvoja joita pidän
        arvossa yli kaiken.
        _____________________________________________
        "Kyllä sinä yleistät. Vaikka 99% ev.lut. kirkon piirissä vaikuttavista ihmisistä olisi harhassa, mutta 1% heistä haluaisi edelleen etsiä ja noudattaa Jumalan tahtoa, et siltikään voisi nimitellä KOKO ev.lut. kirkkoa harhaiseksi! "

        Tuosta linkistä näet mitenkä Kati Niemelä on väitöskirjassaan kohdellut kaikkia sillä kunnioituksen määrällä jonka he ansaitsevat.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/13150080/#comment-75476094
        _______________________________________________________
        "Sinä olet nyt osittain luopunut paikastasi tuossa taistelussa, ja sen lisäksi kehotat myös muita samaan raukkamaisuuteen."

        Kaikilla ei ole edes sitä tietämystä kirjoituksista kuin minulla joten heidän ei ole
        terveellistä oleilla saastaisessa opillisessa miljöössä.

        Höpö höpö myös sinulle. Tosin kiittääkin täytyy - nimittäin siitä, että et koskaan lakkaa vastaamasta. Näin voi varmistaa minkä tahansa aloituksen etusivulla pysymisen ja mahdollisimman monelle uudelle lukijalle näkymisen. Riittää, että saa sinut vastaamaan, ja sitten vain jatkaa keskustelua :D. Aina pysyy keskustelu kuin keskustelu sivuston kärkisijoilla =).

        Vakavasti puhuen, sinun kirjoitusten tuntemuksesi saa olla vaikka miten laajaa - vaikkakaan en ole siitä kovinkaan vakuuttunut - mutta jollei se vaikuta siihen, miten käyttäydyt kanssaihmisiäsi kohtaan, et todellisuudessa tiedä kirjoituksista vielä mitään.

        Virheellisillä yleistyksilläsi ja kaikkiin luterilaisiin kohdistetuilla syytöksilläsi annat uskovista lähimmäisistäsi luterilaisessa kirkossa jatkuvasti väärää todistusta, ja tämä käytöksesi osoittaa todellisen rakkaudettomuutesi, vaikka kuinka hurskastelisit kirjoitusten tuntemuksellasi.


    • ulos..

      Kyllä se on niin, että viisaat eroavat ja neutraliitit jäävät kirkkoon.
      Kuka haluaa rahoillaan "homopappeja" kannustaa, kannustaa.

      Joka haluaa vaikuttaa kirkon menoon eroaa siitä. Ulkopuolelta pystyy enemmän vaikuttamaan, kun rahoittamalla nykyistä menoa.

      • 139

        "Ulkopuolelta pystyy enemmän vaikuttamaan"

        Millähän logiikalla? Et ainakaan voi suoraan olla mukana tekemässä yhtäkään henkilövalintaa kirkossa. Rukouksellasi voit toki vaikuttaa. Toisaalta, ei sillä kirkollisverolla pelkästään "nykyistä menoa" rahoiteta, vaan kaikkea sitä hyvää, mitä ev.lut. kirkko edelleen tekee, myös niiden uskovien pappien toimintaa, jotka kirkossa yhä ovat.

        Miten olisi, voisitko edes sinä kiittää uskovia luterilaisia siitä taistelusta, mitä he urheasti jatkavat omaa rakasta seurakuntaansa hylkäämättä? Pertsahan tähän ei kykene, mutta josko edes joku...? Ei sillä, että ihmisten kiitoksella olisi meille mitään ohikiitävän hetken kestävän mielihyvän ylittävää merkitystä, mutta kun se jatkuva aiheeton moite ja väärä yleistäminen alkaa jo vähän kyllästyttää... Toisaalta, todelliset uskovat ovat tietenkin aina muun maailman moitteen kohteena, eli ehkäpä se sitten pitäisi ottaa vain merkkinä siitä, että oikealla tiellä ollaan ;).


      • 139 kirjoitti:

        "Ulkopuolelta pystyy enemmän vaikuttamaan"

        Millähän logiikalla? Et ainakaan voi suoraan olla mukana tekemässä yhtäkään henkilövalintaa kirkossa. Rukouksellasi voit toki vaikuttaa. Toisaalta, ei sillä kirkollisverolla pelkästään "nykyistä menoa" rahoiteta, vaan kaikkea sitä hyvää, mitä ev.lut. kirkko edelleen tekee, myös niiden uskovien pappien toimintaa, jotka kirkossa yhä ovat.

        Miten olisi, voisitko edes sinä kiittää uskovia luterilaisia siitä taistelusta, mitä he urheasti jatkavat omaa rakasta seurakuntaansa hylkäämättä? Pertsahan tähän ei kykene, mutta josko edes joku...? Ei sillä, että ihmisten kiitoksella olisi meille mitään ohikiitävän hetken kestävän mielihyvän ylittävää merkitystä, mutta kun se jatkuva aiheeton moite ja väärä yleistäminen alkaa jo vähän kyllästyttää... Toisaalta, todelliset uskovat ovat tietenkin aina muun maailman moitteen kohteena, eli ehkäpä se sitten pitäisi ottaa vain merkkinä siitä, että oikealla tiellä ollaan ;).

        139 sanoi :
        Toisaalta, ei sillä kirkollisverolla pelkästään "nykyistä menoa" rahoiteta, vaan kaikkea sitä hyvää, mitä ev.lut. kirkko edelleen tekee, myös niiden uskovien pappien toimintaa, jotka kirkossa yhä ovat.
        _____________
        Kaiketi myös Ku Klux Klan tekee jäsenmaksuvaroillaan jotakin hyvääkin.


      • pertsa2012 kirjoitti:

        139 sanoi :
        Toisaalta, ei sillä kirkollisverolla pelkästään "nykyistä menoa" rahoiteta, vaan kaikkea sitä hyvää, mitä ev.lut. kirkko edelleen tekee, myös niiden uskovien pappien toimintaa, jotka kirkossa yhä ovat.
        _____________
        Kaiketi myös Ku Klux Klan tekee jäsenmaksuvaroillaan jotakin hyvääkin.

        Voi olla, mutta kirkko kuitenkin levittää kristinuskoa lähetystyöllä, antaa humanitaarista apua, antaa apua kriiseissä, antaa paikan kirkossa kaikille tarvitseville, antaa työpaikan, joka on nykyaikana hyvinkin hieno asia.

        Ehkä ku kuxit tekevät jotain yhtä arvokasta, kuka ties.


    • Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa teitä kaikkia tervehdin,

      On suorastaan häpeällistä, että luterilainen seurakunta pitää noita yli kalliiksi käyneitä kirkko rakennuksiaan pystyssä rahoilla, jotka on tarkoitettu ennemminkin hyväntekeväisyyteen, jos Kirstuksen oppia seurataan.

      Ei kukaan ole käskenyt niitä alkujaan rakentamaankaan, mutta nykyäänkin niistä ollaan kuitenkin niin ylpeitä.

      Ja parempi tie olisikin luterilaisuudella, jos luopuisivat noista kustannuksilaakin hillittömistä seurakunta rakennuksistaan ja alkaisivat siis käyttämään varojaan siihen mikä on oikeasti tärkeää.

      Jumalan seurakunnan tiloksi riittää tavallinen rakennus ja tuo romantisoitu kirkon hirvitys on alkujaankin jo lihan aikaan saanosta.

      Ja autaampaa olis siis käyttää seurakunnan varoja siihen hyvätekeväisyyteen, kuin noiden hirvityten rakentamiseen ja ylläpitoon, jotka edustavat siis ihmisten hillittömyyttä, eivätkä hegellisyyttä ja Jumalaa.

      Kehoituksen sana

      Mikko Ainasoja

      Jahven, sekä Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija ja valittu opettaja

      • 139

        Minusta ainakin kirkkorakennukset, varsinkin ne vanhimmat ja upeimmat, ovat monella tavalla tärkeitä. Ne ovat kuin temppeleitä, joissa voi tuntea konkreettisesti jotain Jumalan arvovallasta ja pyhyydestä. Kun siellä suuren ja avaran tilan sisällä urut jylisevät jotain mahtavaa urkuteosta tai seurakunta laulaa jotain hienoa virttä - sehän on kuin saisi olla hetken taivaassa jo nyt.

        Alttarilla ja seinillä on upeaa ja puhuttelevaa taidetta, jotka monesti kuvaavat suoraan jotain Raamatun paikkoja. Ja ajattelepa sitä isoa ja korkeaa, iltavalaistuksessa hehkuvaa rakennusta: siellä on Jeesuksen risti monesti "kylän korkeimmalla paikalla". Minusta se samaan tapaan hienoa kuin näkisi itse Uuden Jerusalemin laskeutuvan maan päälle jo nyt!

        Olen pelkästään iitollinen siitä, että entisaikoina ihmiset ovat HALUNNEET uhrata aikaansa ja varojansa vuosikausien ajan, että ovat saaneet kyliinsä mitä upeimpia kirkkorakennuksia. Ei se mitään helppoa työtä ole ollut.

        Ei tietenkään ole väärin rakentaa pientä rakennusta seurakunnan toimitiloiksi, mutta ei ole väärin tehdä siitä suurta ja upeaakaan. Jumalaahan silläkin halutaan kunnioittaa. Jos nyt joku ei halua ajatella sitä Jumalan kunniaksi, niin sehän on hänen erehdyksensä - minä voin silti olla siitä Jumalalle kiitollinen, ja olenkin.

        Turhaa sinun on tuollaisia katkeria ja pikkusieluisia moitteita jakaa luterilaisille tällaisestakin asiasta. Etkö todella osaa mitään positiivista sanoa luterilaisille mistään asiasta?


    • Kirkko oli ennen keskeisellä paikalla siksi, että ihmiset sinne helposti löytävät. Sen vuoksi nytkin tulisi ihmisiä kannustaa menemään kirkkoon kuin sieltä pois. Kun lauma on hajalla se helpommin on susien armoilla. Näinhän Jeesuskin halusi, pitää lauman kasassa, "että he olisivat yhtä"
      Tärkeintähän on sielujen pelastuminen, eikä se mikä kirkkokunta on oikeassa, mikä Baabeli tai porttokirkko. Eikö sieltä kirkosta tulisi paremminkin häätää ulos väärät profeetat ja eksyttäjät kuin Jumalalle kuuliaiset uskovat, jotka haluavat pitää Jumalan sanasta kiinni.

      Helena Konttinenkin kehoitti pysymään luterilaisessa kirkossa, hän oli saanut vakavan varoituksen vapaista suunnista.

      "Vapaista suunnista: Kerran Helena sai edeltä käsin ilmoituksen, että pelastusarmeijalaiset alkaisivat kiusata häntä pois luterilaisesta uskosta. ”’Lähde ihan paikalla pois Baabelista!’ Sanoin kiivaasti: ’En minä suinkaan lähde. Teidänkin olisi sinne sisälle tultava, sillä jos kaikki kipinät pakenisivat pois, niin mistä sinne sytykkeet sitten tulisivat?’ Lopulta kaikki myönsivät, että olivat tehneet väärin halveksiessaan luterilaista kirkkoa.” Ja kuitenkin Helena joutui tunnustamaan: ”Jos minulle ei olisi annettu edeltäpäin tästä varoitusta, niin tiedä, miten olisi käynyt. Minulla oli niin kovin ikävä uskovaisten seuraa, ja se kaunis laulu ja soittokin minua siellä erinomaisesti viehätti.” (s. 104)

      Loppuvuosina HK:lta ei heru monta hyvää sanaa helluntailaisista ja vapaakirkollisista. ”Lahkolaiset ajattelevat, että heidän kauttaan vuodatetaan Jumalan Henki kaiken lihan päälle. Muutamissa lahkoissa ei hyväksytä murhetta. Mutta tosiuskovaisella onkin enemmän surua kuin iloa. Sillä mitä syvempi on Jumalan tahdon tunteminen, sitä suuremmaksi kirkastuu oma puutteellisuus.” (s. 205-6)

      Lähde: Eräs meidän aikamme profeetta

      • Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa teitä kaikkia tervehdin,

        Noilla suuruuden hullutus seurakunta rakenuksilla, ei ole mitään tekemistä alkuperaisen suunnitelman kanssa, jokainen voi itse tutkia rakkaiden veljiemme kirjeistäkin, että ei ole mitään tuon suuntaistakaan kehoitusta annettu, kuin nuo kirkon hirvitykset, joita tänään pidetään joinan.

        Ja mitä tulee noihin nais opettajiin, joita täälläkin lainataan, niin ei ole myöskään heille kukaan antanut kehoitusta nousta opettajien paikalle ja itse en edes lue heidän oppejaan, sillä se olisi häpeällistä, jos alkaisin oppimaan heiltä. Ja heidä tulonsa opettajiksi on vain lisännyt ihmisten hämmennystä, kun Raamattu sanoon toista ja seurakunnat toista.

        Ja sanonkin, että ottakaa vastuuta siitä, että ihmisille olisi mahdollisimman hyvät edellytykset päästä tuntemaan pelastava totuus, älkääkä hämmentäkö heitä tuomalla sanan vastaisia omia tapojanne heidän opittavakseen, kuten on jo pitään tehty.

        Kaikki nuo prameat seuarkunta rakennuksenne, koriste esineineen ja nais pappeineen, liturgeineen, suvi virsineen päivineen ne eivät ole mitään oikean Jumalan seurakunnan tapoja. Ja jokainen voi tutukia asiaa itse pyhistä kirjoituksista, jotka eivät kerro tämän kaltaisista seurakunnista, joita tänään on.

        Nämä mainitut tavat vain, ne vain saavat sen aikaan, että ihminen vieraantuu alkuseurakunnan tavoista ja Jumalan tuntemisesta ja alkaa taistelemaan sitä vastsaan, kuten täällä jo näemme, sillä minä en ole täällä muusta kirjoittanut, kuin elävän jumalan seurakunan tavoista, mutta saan hyökkäyksen niskaani luterilaisuuden edustajilta.

        Ja jos se on seurakunnan vaikutus seurakuntalaisiin, niin kenellä on velvollisuus sinne jäädä, eikö ennemmnin toisin päin?

        Etsikää Jumalan tahtoa koko sydämestänne, jotta saattaisitte sen lopulta löytää.

        Kehoitusken sana

        Mikko Ainasoja

        Jahven, sekä Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija


      • 139

        "...tulisi ihmisiä kannustaa menemään kirkkoon kuin sieltä pois. Kun lauma on hajalla se helpommin on susien armoilla. Näinhän Jeesuskin halusi, pitää lauman kasassa..."

        Näin on. En ymmärräkään, miten nuo ihmiset kuvittelevat tekevänsä oikein siinä, että jättävät täysin tuon Jeesuksen selvän käskyn huomiotta. Aivan kuin he olisivat omaksuneet koko elämänsä toimintatavaksi saman tyylin, millä he Raamattuakin käsittelevät. - hehän repivät yksittäisiä jakeita irti asiayhteyksistään, ja niillä sitten "perustelevat" esim. sitä, että muka itse Jumala olisi kehottanut suomalaisia uskovia lähtemään ev.lut. seurakunnasta, tai mitä milloinkin. Sillä tavalla ei pidä Raamattua väärinkäyttää, ja aivan samoin sitäkään ei pidä tehdä, että kuvittelee olevansa oikeassa sillä, että noudattaa yhtä Jeesuksen käskyä, mutta jättää toisen noudattamatta. Onhan Raamatussa selviä käskyjä siitäkin, että uskovien ei tule hylätä seurakuntansa kokousta - mihin nämäkin unohtuvat joka kerta näiltä *itse oman itsensä pelastajilta*.

        Toinen asia, mitä en käsitä, on se, että kuvittelevatko he todella jostain löytyvän synnittömän seurakunnan, jossa ei mitään virheitä koskaan tehdä. Eihän sellaista ole olemassakaan! Täällä ajassa ei ole kuin syntisiä ihmisiä, eikä sellaisista voi muunlaista seurakuntaakaan syntyä. On väistämätöntä, että liittyipä mihin seurakuntaan tahansa, AINA törmää asioihin, jotka eivät olekaan linjassa sen kanssa, miten Jumala Raamatussaan ihmistä opettaa. Jos aikoo sillä jotenkin ansioitua Jeesuksen silmissä, että lähtee pois kaikkialta, missä Jumalan sanaa tulkitaan väärin tai jätetään noudattamatta, niin lopulta ei voi olla tekemisissä MINKÄÄN seurakunnan kanssa. Sekö nyt sitten muka olisi oikein, kun Raamattu kuitenkin kehottaa meitä kokoontumaan yhteen ja OLEMAAN yhtä.

        Saatanan päämääränä on todellakin saada ihmiset kohottamaan mahdollisimman korkeat muurit jokaisen seurakunnan ja lopulta jokaikisen yksittäisen uskovankin ympärille niin, että lopulta kenelläkään ei olisi mitään yhteyttä toisiin uskoviin. Tällaiset uskovat ovat todella "susien armoilla", eikä siinä ole mitään hienoa tai kunnioitettavaa, vaikka nämä itsensä pelastajat kuvittelevat sillä jotenkin ansioituvansa tai itseään suojanneensa.

        "Tärkeintähän on sielujen pelastuminen, eikä se mikä kirkkokunta on oikeassa, mikä Baabeli tai porttokirkko"

        En voisi tästäkään olla enempää samaa mieltä. Niin kauan kuin jossakin seurakunnassa yksikin ihminen kertoo ristille naulitusta Jeesuksesta, joka kärsi ja kuoli jokaisen ihmisen puolesta, että meidän jokaisen itse ansaitsemamme rangaistus olisi meidän puolestamme sovitettu, niin niin kauan siinä seurakunnassa tehdään oikeaa asiaa jota tulee kannustaa ja suojella.

        "Eikö sieltä kirkosta tulisi paremminkin häätää ulos väärät profeetat ja eksyttäjät kuin Jumalalle kuuliaiset uskovat, jotka haluavat pitää Jumalan sanasta kiinni"

        Ehdottomasti! On todella säälittävää ja väärin kohdistaa poislähtökäskyjä USKOVIIN ihmisiin - käskyjä, jotka ovat aivan suorassa ristiriidassa sen kanssa, miten Jeesus halusi meidän toimivan! Tämän pitäisi olla kenelle tahansa selvä merkki siitä, että tuollaisen käskyn esittäjä ei voi olla oikealla asialla.

        "Helena Konttinenkin kehoitti pysymään luterilaisessa kirkossa, hän oli saanut vakavan varoituksen vapaista suunnista"

        Minä en halua lähteä moittimaan vapaita suuntia yhtenä joukkona, koska tiedän, että sielläkin on ihan aidosti uskovia ihmisiä, jotka pyrkivät vilpittömästi toimimaan oikein. Ei siellä kaikki esim. kuvittele tulleensa synnittömäksi, vaikka sellaistakin heidän piirissään opetetaan - jälleen kerran yksittäisiä Raamatun jakeita asiayhteyksistään irti repien. Kaikki eivät myöskään huuda suu vaahdossa "oikeasta" kasteesta, vaan luottavat Jumalan johdatukseen siinäkin asiassa - vain pari esimerkkiä opillisista eroista mainitakseni.

        On selvää, että myös vapaissa suunnissa toimivien ihmisten opetuksessa ja seurakuntien toiminnassa löytyy piirteitä, jotka eivät kestä Jumalan sanan valoa. Sen takia ei kuitenkaan tule hylätä kaikkea sitä, mikä heillä on hyvää ja oikein.


      • horrosko elävää?

        Evita,

        Tuosta Konttisesta kannattaa ottaa tarkemmin selvää. Hänhän saarnasi horroksessa, mikä osoittaa, ettei henget olleet hänelle alamaisia, kuten Raamattu opettaa. Horrostilassa ihminen menettää psyykkisen kontrollinsa, jolloin hän on täysin vapaa riivaajahenkien vaikutukselle. Silmät kääntyy nurin, silmäteriä ei näy, silmien päällä on kuin kalvo, kuten Konttisella sanotaan käyneen. Lisäksi hänen suustaan tuli vaahtoa horrospuheen aikana. Olen lukenut vuosia sitten kirjan 'Eräs meidän aikamme profeetta', minusta touhu oli kummallista juuri noiden fyysisten ilmiöiden takia.

        Armas von Bell on kirjoittanut kirjan 'Totuus unissasaarnaajista'. Hänen mukaansa horrossaarnaaminen on epäterve, väärästä lähteestä kumpuava henkimaailman ilmiö. Suomessa tällaisia saarnaajia on ollut paljon, silloiset helluntaimiehet vapauttivat joitakin riivaajista ja horrossaarnaaminen loppui siihen. Merkillistä, että horrossaarnaajat olivat etupäässä naisia ja he olivat jonkin sairauden runtelemia. Kaikki olivat luterilaisen kirkon piirissä, yhtään helluntailaista horrossaarnaajaa ei tunneta. Horrossaarnaajat vastustivat ankarasti kaikkea ns. lahkolaisuutta, kuten vapaakirkollisuutta, baptismia, pelastusarmeijaa, metodisteja ja helluntailaisuutta. Lisäksi horrossaarnaajana toimiminen ei edellyttänyt kristillistä uskoa. Tuollaiset piirteet herättää heti kysymyksen horrospuheen alkulähteestä. Jumala toimii kyllä noissa muissakin seurakunnissa. Uudestisyntyminen yhdistää kaikkia uskovia yli seurakuntarajojen. Konttinen ei tunnistanut em. seurakuntia siinä hengessä, jossa hän toimi.

        Se että Konttisen vaikutuksesta syntyi herätystä, ei sulje pois sitä, että hän toimi väärän hengen vaikutuksesta. Noissa kokouksissa oli varmasti aina uudestisyntyneitäkin, jolloin Pyhä Henki oli paikalla ja vaikutti ihmisissä uskon syntymistä. Tutkivalla mielellä kannattaa olla silloin kun selvästi kristillisiä seurakuntia mollataan.

        Tässä linkissä on erään horrossaarnaajan todistus, nainen ei ollut uskossa. Hän sai väärän hengen toiselta horrossaarnaajalta, joka laittoi kätensä hänen päälleen:
        http://www.jariiivanainen.net/mikavoimasinussavaikuttaa2.html

        http://vapaasana.swedishforum.net/t393-hurmos-horrossaarnaaja-transsisaarnaajat-toimivat-viela-tanakin-paivana


      • 139
        horrosko elävää? kirjoitti:

        Evita,

        Tuosta Konttisesta kannattaa ottaa tarkemmin selvää. Hänhän saarnasi horroksessa, mikä osoittaa, ettei henget olleet hänelle alamaisia, kuten Raamattu opettaa. Horrostilassa ihminen menettää psyykkisen kontrollinsa, jolloin hän on täysin vapaa riivaajahenkien vaikutukselle. Silmät kääntyy nurin, silmäteriä ei näy, silmien päällä on kuin kalvo, kuten Konttisella sanotaan käyneen. Lisäksi hänen suustaan tuli vaahtoa horrospuheen aikana. Olen lukenut vuosia sitten kirjan 'Eräs meidän aikamme profeetta', minusta touhu oli kummallista juuri noiden fyysisten ilmiöiden takia.

        Armas von Bell on kirjoittanut kirjan 'Totuus unissasaarnaajista'. Hänen mukaansa horrossaarnaaminen on epäterve, väärästä lähteestä kumpuava henkimaailman ilmiö. Suomessa tällaisia saarnaajia on ollut paljon, silloiset helluntaimiehet vapauttivat joitakin riivaajista ja horrossaarnaaminen loppui siihen. Merkillistä, että horrossaarnaajat olivat etupäässä naisia ja he olivat jonkin sairauden runtelemia. Kaikki olivat luterilaisen kirkon piirissä, yhtään helluntailaista horrossaarnaajaa ei tunneta. Horrossaarnaajat vastustivat ankarasti kaikkea ns. lahkolaisuutta, kuten vapaakirkollisuutta, baptismia, pelastusarmeijaa, metodisteja ja helluntailaisuutta. Lisäksi horrossaarnaajana toimiminen ei edellyttänyt kristillistä uskoa. Tuollaiset piirteet herättää heti kysymyksen horrospuheen alkulähteestä. Jumala toimii kyllä noissa muissakin seurakunnissa. Uudestisyntyminen yhdistää kaikkia uskovia yli seurakuntarajojen. Konttinen ei tunnistanut em. seurakuntia siinä hengessä, jossa hän toimi.

        Se että Konttisen vaikutuksesta syntyi herätystä, ei sulje pois sitä, että hän toimi väärän hengen vaikutuksesta. Noissa kokouksissa oli varmasti aina uudestisyntyneitäkin, jolloin Pyhä Henki oli paikalla ja vaikutti ihmisissä uskon syntymistä. Tutkivalla mielellä kannattaa olla silloin kun selvästi kristillisiä seurakuntia mollataan.

        Tässä linkissä on erään horrossaarnaajan todistus, nainen ei ollut uskossa. Hän sai väärän hengen toiselta horrossaarnaajalta, joka laittoi kätensä hänen päälleen:
        http://www.jariiivanainen.net/mikavoimasinussavaikuttaa2.html

        http://vapaasana.swedishforum.net/t393-hurmos-horrossaarnaaja-transsisaarnaajat-toimivat-viela-tanakin-paivana

        Höpö höpö. Kun ei pystytä kumoamaan sitä, mitä on sanottu, lähdetään likaamaan sanojaa. Noinhan te toimitte, ja noin saatanakin on aina toiminut.


      • horrosko elävää?
        139 kirjoitti:

        Höpö höpö. Kun ei pystytä kumoamaan sitä, mitä on sanottu, lähdetään likaamaan sanojaa. Noinhan te toimitte, ja noin saatanakin on aina toiminut.

        Eli että vapaakirkolliset, baptistit, pelastusarmeija, metodistit ja helluntailaiset eivät ole oikeita uskovia, vai mitä tarkoitat? Minusta kukaan ei ole liannut mitään vaan tuonut raamatullisia perusteita esiin sekä myös historiallisia toisasioita. Ei ole minun syy, jos horrossaarnaajia ei ole tavattu esim. hellareissa.

        Horrostila kuitenkin on Raamatun vastainen. Kannattaa tutkia asioita ennen kuin tyrmää suoralta kädeltä. Niin teen itse ainakin aina.


      • 139
        horrosko elävää? kirjoitti:

        Eli että vapaakirkolliset, baptistit, pelastusarmeija, metodistit ja helluntailaiset eivät ole oikeita uskovia, vai mitä tarkoitat? Minusta kukaan ei ole liannut mitään vaan tuonut raamatullisia perusteita esiin sekä myös historiallisia toisasioita. Ei ole minun syy, jos horrossaarnaajia ei ole tavattu esim. hellareissa.

        Horrostila kuitenkin on Raamatun vastainen. Kannattaa tutkia asioita ennen kuin tyrmää suoralta kädeltä. Niin teen itse ainakin aina.

        "Eli että vapaakirkolliset, baptistit, pelastusarmeija, metodistit ja helluntailaiset eivät ole oikeita uskovia, vai mitä tarkoitat?"

        Mitä ihmettä? Miten edes voit päätyä tuollaiseen idioottitulkintaan? Yleensä vain ateistit ymmärtävät lukemaansa noin väärin. Oletko kenties ateisti - tai muutoin vain samaan tapaan ymmärrysrajoitteinen?

        Katso, mitä juuri pari tuntia sitten kirjoitin nimim. "evita-":lle: "Minä en halua lähteä moittimaan vapaita suuntia yhtenä joukkona, koska tiedän, että sielläkin on ihan aidosti uskovia ihmisiä, jotka pyrkivät vilpittömästi toimimaan oikein". Kaikkien noiden sanomiesi seurakuntien jäsenistössä on siis ilman muuta mukana ihmisiä, jotka ovat vilpittömiä uskovia ja pyrkivät tekemään niinkuin Jumala opettaa. Mutta valitettavasti siellä on toisenlaisiakin ihmisiä - aivan kuten ev.lut. seurakunnissakin.

        Enhän edes tiedä, mitä seurakuntaa sinä edustat. Kun sanoin "noinhan te toimitte", viittasin siihen, että joskus jotkut uskovatkin ihmiset sortuvat toimimaan enemmän saatanan kuin Jumalan viitoittamalla tavalla. Tässä tapauksessa sinä lähdit likaamaan Helena Konttisen nimeä, persoonaa ja toimintatapaa täysin perusteettomin syytöksin, kun et kykene osoittamaan hänen sanojaan vääriksi. Horros- tai paremminkin *hurmos*-tila ei todellakaan ole "Raamatun vastainen", kuten sinä kuvittelet tietäväsi. Päinvastoin, Raamatussa on useita kuvauksia siitä, miten erinäiset nimekkäätkin Jumalan palvelijat ovat kokeneet vastaavaa ja saaneet valtavia Jumalan sanomia sellaisessa tilassa. Katso, mitä tapahtui Pyhän Hengen laskeutuessa apostolien päälle - he alkoivat puhumaan vieraita, aiemmin heille tuntemattomia kieliä. Katso, missä tilassa Johannes sai sisällön Ilmestyskirjaan, jne. Henki toimii voimallisesti, ja se saattaa näyttää asialle vihkiytymättömästä erikoiselta. Saatana tietenkin jäljittelee tätäkin, mutta pelkästään sillä perusteella et voi osoittaa kenenkään hengessä eli hurmoksissa saamia sanoja vääriksi.


      • 139
        139 kirjoitti:

        "Eli että vapaakirkolliset, baptistit, pelastusarmeija, metodistit ja helluntailaiset eivät ole oikeita uskovia, vai mitä tarkoitat?"

        Mitä ihmettä? Miten edes voit päätyä tuollaiseen idioottitulkintaan? Yleensä vain ateistit ymmärtävät lukemaansa noin väärin. Oletko kenties ateisti - tai muutoin vain samaan tapaan ymmärrysrajoitteinen?

        Katso, mitä juuri pari tuntia sitten kirjoitin nimim. "evita-":lle: "Minä en halua lähteä moittimaan vapaita suuntia yhtenä joukkona, koska tiedän, että sielläkin on ihan aidosti uskovia ihmisiä, jotka pyrkivät vilpittömästi toimimaan oikein". Kaikkien noiden sanomiesi seurakuntien jäsenistössä on siis ilman muuta mukana ihmisiä, jotka ovat vilpittömiä uskovia ja pyrkivät tekemään niinkuin Jumala opettaa. Mutta valitettavasti siellä on toisenlaisiakin ihmisiä - aivan kuten ev.lut. seurakunnissakin.

        Enhän edes tiedä, mitä seurakuntaa sinä edustat. Kun sanoin "noinhan te toimitte", viittasin siihen, että joskus jotkut uskovatkin ihmiset sortuvat toimimaan enemmän saatanan kuin Jumalan viitoittamalla tavalla. Tässä tapauksessa sinä lähdit likaamaan Helena Konttisen nimeä, persoonaa ja toimintatapaa täysin perusteettomin syytöksin, kun et kykene osoittamaan hänen sanojaan vääriksi. Horros- tai paremminkin *hurmos*-tila ei todellakaan ole "Raamatun vastainen", kuten sinä kuvittelet tietäväsi. Päinvastoin, Raamatussa on useita kuvauksia siitä, miten erinäiset nimekkäätkin Jumalan palvelijat ovat kokeneet vastaavaa ja saaneet valtavia Jumalan sanomia sellaisessa tilassa. Katso, mitä tapahtui Pyhän Hengen laskeutuessa apostolien päälle - he alkoivat puhumaan vieraita, aiemmin heille tuntemattomia kieliä. Katso, missä tilassa Johannes sai sisällön Ilmestyskirjaan, jne. Henki toimii voimallisesti, ja se saattaa näyttää asialle vihkiytymättömästä erikoiselta. Saatana tietenkin jäljittelee tätäkin, mutta pelkästään sillä perusteella et voi osoittaa kenenkään hengessä eli hurmoksissa saamia sanoja vääriksi.

        ... jatkan vielä toteamalla, että kaikkea Hengessä sanotuksi väitettyäkin on arvioitava yksin Raamatun nojalla. Tämä on Raamatusta löytyvä opetus. Ole siis hyvä, ja osoita Konttisen saamat sanat vääriksi Raamatun perusteella, äläkä sillä perusteella, miltä Konttinen on esim. näyttänyt niitä sanoessaan :D.


      • horrosko elävää?
        139 kirjoitti:

        ... jatkan vielä toteamalla, että kaikkea Hengessä sanotuksi väitettyäkin on arvioitava yksin Raamatun nojalla. Tämä on Raamatusta löytyvä opetus. Ole siis hyvä, ja osoita Konttisen saamat sanat vääriksi Raamatun perusteella, äläkä sillä perusteella, miltä Konttinen on esim. näyttänyt niitä sanoessaan :D.

        Luin kyllä viestisi vapaista suunnista, ettet lähde niitä moittimaan. Siksi ihmettelin, vaikka en maininnut, miten leimaat "te" -sanalla siis ilmiselvästi vapaiksi suunniksi.

        Tunnut leimaavan yleensäkin kritiikin herkästi "likaamiseksi", parjaamiseksi tai vastaavaksi henkilöön meneväksi haukkumiseksi, hyvin tunnevaltaisesti. Kuten sanoin kukaan ei ole liannut mitään. Laitoin linkit, joista toivon, että ne luetaan, jotta voi saada selville, miten Konttisen toiminta on sitä tutkivien mielestä väärää. Jos ei saa sanoa ja verrata uskovien toimintaa Raamattuun tulematta leimatuksi "likaajaksi", ei se ainakaan totuutta edistä. Profeettojenhan pitää alistua arvostelulle.

        Raamatussa sanotaan, että profeettain henget ovat profeetoille alamaiset. Jumala ei pakota ihmistä tuomaan sanomaa julki, ihminen voi valita tuoko sanan julki vai ei. Pahuuden voimat pakottaa ihmisen transsinomaiseen tilaan, jota ei voi itse hallita, kuten Konttisella. Konttisen omat sanat ja puheet tehtävästään kertoo selvästi, mikä henki hänen kauttaan vaikutti.

        Ev.lut. kirkon systemaattisen Raamatun opetuksen puute näkyy selvästi näillä palstoilla, myös tällä nimenomaisella Konttis-alueella.


      • 139
        horrosko elävää? kirjoitti:

        Luin kyllä viestisi vapaista suunnista, ettet lähde niitä moittimaan. Siksi ihmettelin, vaikka en maininnut, miten leimaat "te" -sanalla siis ilmiselvästi vapaiksi suunniksi.

        Tunnut leimaavan yleensäkin kritiikin herkästi "likaamiseksi", parjaamiseksi tai vastaavaksi henkilöön meneväksi haukkumiseksi, hyvin tunnevaltaisesti. Kuten sanoin kukaan ei ole liannut mitään. Laitoin linkit, joista toivon, että ne luetaan, jotta voi saada selville, miten Konttisen toiminta on sitä tutkivien mielestä väärää. Jos ei saa sanoa ja verrata uskovien toimintaa Raamattuun tulematta leimatuksi "likaajaksi", ei se ainakaan totuutta edistä. Profeettojenhan pitää alistua arvostelulle.

        Raamatussa sanotaan, että profeettain henget ovat profeetoille alamaiset. Jumala ei pakota ihmistä tuomaan sanomaa julki, ihminen voi valita tuoko sanan julki vai ei. Pahuuden voimat pakottaa ihmisen transsinomaiseen tilaan, jota ei voi itse hallita, kuten Konttisella. Konttisen omat sanat ja puheet tehtävästään kertoo selvästi, mikä henki hänen kauttaan vaikutti.

        Ev.lut. kirkon systemaattisen Raamatun opetuksen puute näkyy selvästi näillä palstoilla, myös tällä nimenomaisella Konttis-alueella.

        Toivon, että lukisit ajatuksella, mitä kirjotin. Katsohan nyt, mitä viestissäni 22.12.2014 11:55 totesin:

        "Kun sanoin "noinhan te toimitte", viittasin siihen, että joskus jotkut uskovatkin ihmiset sortuvat toimimaan enemmän saatanan kuin Jumalan viitoittamalla tavalla."

        Eikö tuosta jo pitäisi ilmetä, mihin minä sillä "te"-sanalla viittasin? Tietenkin tarkoitin sillä **keitä tahansa** sellaisia ihmisiä **missä tahansa seurakunnissa** (tai vaikka seurakuntien ulkopuolellakin), jotka luulevat toimivansa oikeista motiiveista, mutta jotka kuitenkin päätyvät toimimaan selvästi väärin, ja näin ollen hyvästä tarkoituksestaan huolimatta päätyvät sittenkin pelaamaan saatanan pussiin. Nyt sinä toimit näin ohittaessasi täydellisesti Raamatun ohjeen siitä, että kaikki profetioina esitetyt asiat on punnittava RAAMATUN nojalla - ei sen nojalla, mitä jossain muissa kirjoissa sanotaan.

        Tämän enempää en halua osallistua Konttista koskevaan inttämiseesi. Koen, että olet häntä koskevissa kommenteissasi harhassa, ja sillä siisti. Osoita hänen profetioina pidetyistä tai sellaisiksi ilmoitetuista SANOISTAAN jotain Jumalan tahdon vastaista, ja tee se RAAMATUN nojalla, niin voin edes teoriassa ajatella, että saattaisit olla oikeilla jäljillä.


    • kkkkkkkkkkkhkhghgh

      Kukaan uskova ei liity Mäkisen lähkoon,vaan kirtää kaukaa Vantaa seudun liperaalikirkot

      • ................

        homot liittyvät


    • seurakuntayhteys

      Tulisi liittyä seurakuntaan ei kirkkoon.

      • 139

        Hehe :). Esimerkillistä hiustenhalkomista. Kirkko kun kuitenkin toimii seurakunnissa ja koostuu seurakunnista - sekä ev.lut. kirkko Suomessa että koko Jeesukseen uskovien ihmisten joukko maailmanlaajuisesti. Kummassakin tapauksessa liittyy sekä seurakuntaan että kirkkoon ;).


      • Mikko Ainasoja
        139 kirjoitti:

        Hehe :). Esimerkillistä hiustenhalkomista. Kirkko kun kuitenkin toimii seurakunnissa ja koostuu seurakunnista - sekä ev.lut. kirkko Suomessa että koko Jeesukseen uskovien ihmisten joukko maailmanlaajuisesti. Kummassakin tapauksessa liittyy sekä seurakuntaan että kirkkoon ;).

        Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa teitä kaikkia tervehdin,

        Ettekö te tiedä, että kirkolla tarkoitetaan seurakuntaa?

        Ei ole Raamatussa sanaa kirkko, on vain sana seurakunta, joka on muutettu sanaksi kirkko.

        Terveisin

        Mikko Ainasoja

        Jahven, sekä Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija


      • 139
        Mikko Ainasoja kirjoitti:

        Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa teitä kaikkia tervehdin,

        Ettekö te tiedä, että kirkolla tarkoitetaan seurakuntaa?

        Ei ole Raamatussa sanaa kirkko, on vain sana seurakunta, joka on muutettu sanaksi kirkko.

        Terveisin

        Mikko Ainasoja

        Jahven, sekä Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija

        Kylläpä sinä olet tosikko :). Tottakai minä nyt sen verran tajuan, että kirkko = seurakunta = kirkko :D.

        Ja kun nyt Raamatun äärelle päädyttiin viivähtämään, niin vilkaisepa, löydätkö sieltä kenties sanaa "auto"? Kun et löydä, niin kai sinä nyt huolehdit siitä, ettet ikinä aja tai edes istu yhdenkään auton kyydissä?

        Samalla voisit varmistaa, ettet koskaan syö palaakaan pizzaa, lohta tai ahventakaan, et missään tapauksessa soita tai kuuntele pianomusiikkia sen enempää kuin urkumusiikkiakaan - niin ja televisiota ja elokuvia sinä tietenkään et katso koskaanikinämilloinkaan. Tietokoneiden käyttäminen on sinulle aivan totaalisen kielletty, niin ja hyvänen aika - et kai sinä vain koskaan käy saunassa tai suihkussa? Et tietenkään, eihän Raamatussa lue yhtäkään sanaa saunasta tai suihkusta!

        Jollet edellä sanotusta osannut rivien välistä lukea, niin sanottakoon suoraan, että kyllä se kuule vaan on nyt niin, että ei siellä Raamatussa ole kaikkia sellaisia sanoja, mitä maailmassa on. Silti niissä asioissa ei sinänsä ole mitään väärää tai pahaa.

        En voi kuin todeta opetuksesi varsin köykäisiksi, vaikka jonkinlaiseksi opettajaksi oletkin itsesi korottanut.


      • yky hs
        139 kirjoitti:

        Kylläpä sinä olet tosikko :). Tottakai minä nyt sen verran tajuan, että kirkko = seurakunta = kirkko :D.

        Ja kun nyt Raamatun äärelle päädyttiin viivähtämään, niin vilkaisepa, löydätkö sieltä kenties sanaa "auto"? Kun et löydä, niin kai sinä nyt huolehdit siitä, ettet ikinä aja tai edes istu yhdenkään auton kyydissä?

        Samalla voisit varmistaa, ettet koskaan syö palaakaan pizzaa, lohta tai ahventakaan, et missään tapauksessa soita tai kuuntele pianomusiikkia sen enempää kuin urkumusiikkiakaan - niin ja televisiota ja elokuvia sinä tietenkään et katso koskaanikinämilloinkaan. Tietokoneiden käyttäminen on sinulle aivan totaalisen kielletty, niin ja hyvänen aika - et kai sinä vain koskaan käy saunassa tai suihkussa? Et tietenkään, eihän Raamatussa lue yhtäkään sanaa saunasta tai suihkusta!

        Jollet edellä sanotusta osannut rivien välistä lukea, niin sanottakoon suoraan, että kyllä se kuule vaan on nyt niin, että ei siellä Raamatussa ole kaikkia sellaisia sanoja, mitä maailmassa on. Silti niissä asioissa ei sinänsä ole mitään väärää tai pahaa.

        En voi kuin todeta opetuksesi varsin köykäisiksi, vaikka jonkinlaiseksi opettajaksi oletkin itsesi korottanut.

        srk ja kirkko ero asioita. kts. wikipedia.

        tajua hieman lisää, poika.


      • 139
        yky hs kirjoitti:

        srk ja kirkko ero asioita. kts. wikipedia.

        tajua hieman lisää, poika.

        Höpö höpö, tyttö :D. Ne ovat sekä samoja että eri asioita. Katos kun se kirkko tarkoittaa vähän useampaakin juttua :D.


    • Sananilmoitus

      >>>>>>>>>>Minusta ainakin kirkkorakennukset, varsinkin ne vanhimmat ja upeimmat, ovat monella tavalla tärkeitä. Ne ovat kuin temppeleitä, joissa voi tuntea konkreettisesti jotain Jumalan arvovallasta ja pyhyydestä. Kun siellä suuren ja avaran tilan sisällä urut jylisevät jotain mahtavaa urkuteosta tai seurakunta laulaa jotain hienoa virttä - sehän on kuin saisi olla hetken taivaassa jo nyt.

      • 139

        Et tajunnut koko asiasta yhtään mitään. Voi hyvänen aika.


    • Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa teitä kaikkia tervehdin,

      Tämä asia on myös tärkeä totuus, joka on ilmoitettu tuossa Sanaimoituksen kirjoituksessa, että noihin seurakunta rakennuksiin liittyy myös viettlys, kun ihmiset niihin mieltyvät vittelyksen kautta, eivätkä totuuden tuntemisen kautta, kuten tulisi olla.

      Ja onkin tänään hyvin tavallista, että ihmiset arvostavat kaikkea vietelevää, ikään kuin arvokkaana, mutta kertoa taytyy teille, että Jumala ei meitä viettele.

      Torjukaa kaikki viettelys, joka teihin pyrkii, vaikka se oli Raamatusta peräisin, sillä viettelyksessä on eksytys.

      Kehoituksen sana

      Mikko Ainasoja

      Jahven, sekä Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija ja valittu opettaja

      • 139

        Minulla kirkontornin huipulla olevaan ristiin liittyy parhaimmillaan niinkin hurja houkutus ja viettelys, että se houkuttelee minut ajattelemaan Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa ristillä, eli sitä valtavaa rakkautta, mitä Jumala on Jeesuksessa maailmalle osoittanut.

        Niin ja toden totta, kirkkorakennuksen näkeminen tosiaan viettelee minut muistelemaan sitä lähetyskäskyä, jonka Jeesus pari tuhatta vuotta sitten antoi seuraajilleen. Sitä käskyä noudattavien ihmisten toiminnan avustamana minäkin olen kerran saanut tulla uskoon, ja sen käskyn noudattamisen seurauksena kirkko (eli seurakunta ;) ) on levinnyt maailmanlaajuiseksi, eikä jäänyt vain sinne Israelin maalle.

        Kun näin hirveitä viettelyksiä ja houkutuksia voi kirkkorakennuksesta saada, niin kai sinä nyt johdonmukaisesti alat vaatimaan niitä ristejä ja kirkkorakennuksia hävitettäviksi, ettei tulisi tuollaisia viettelyksiä ja houkutuksia muistella tuollaisia "turhanpäiväisiä" sivuseikkoja? ;)

        Etpä sinä paljoa ateistista sitten enää eroaisikaan.


      • 139

        Jumalan sanaa en vastusta, mutta aika monia sinun sanoistasi ja ajatuksistasi vastustan kyllä. Lähinnä sinä olet papukaijana toistellut kaikenkarvaisia luterilaista kirkkoa ja kaikkia luterilaisia vihaavia ja halveksuvia ajatuksia, joissa ei pohjimmiltaan ole päätä eikä häntää.


    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe