Tartu mikkiin

hintsanenirtimikistä

Tämä Tartu mikkiin "karaokeohjelma" on aika irvokas ihmisten nolaamis ohjelma. Siellä laitetaan karaokelaulajat ilman minkäänlaista äänentoistoa laulamaan nauhalle jotakin. Sitten teevee ohjelmassa keskinkertaiset laulajat laitetaan laulamaan huippuäänentoistoon. Hintsanen saisit hävetä ja toivottavasti yle lopettaa tämän ison harrastajajoukon pilkkaamisen.

16

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No jaaaah

      Väitätkö siis, että nämä näytteitä antavat karaokelaulajat ovat hyviä, mutta äänentoisto tökkii?? Ja että ohjelman kilpailijat ovat heihin verrattuna huonoja, mutta äänentoisto pelastaa tilanteen?
      Näkeehän sen, että taitavimpia tyyppejä ei näy näytteiden laulamisessa. Mitä epämääräisempi yritys, sen parempi tuohon tarkoitukseen.
      Mutta karaoke on karaokea ja se ei kuulu oikeisiin musiikkiohjelmiin ja karaokelaulajat voisi laulaa ihan vain niissä omissa ympyröissä. Ei tulisi sitäkään polemiikkia, että nyt siinä pilkataan koko harrastajajoukkoa. Mutta miten kukin ajattelee...haluaako henkilökohtaisesti asettaa itsensä ja harrastuksensa naurunalaiseksi ja kumpi on tärkeämpää, muutaman sekunnin "julkisuus" vai kunnian säilyttäminen...
      Hintsanen on kuitenkin syytön asiaan..

    • hintsanenko

      ..noh joo.. kyllä siellä karaokelaulajissa on seassa loistaviakin laulajia. Jos heidät laitettais lahlamaan äänentoistoon niin hyvääjälkeä syntyisi :) noh. hintsanen tekee sitä mitä hintsaselle maksetaan..

      • ei aivan

        Kyllähän nämä hyvät karaoke(?)laulajat ovat niitä, jotka ovat mukana bändeissä ja muussa musiikkitoiminnassa ja karaoke on vain hupihommaa siinä sivussa. Perus karaokejampat ja -pirkot ovat sitten sitä tunnettua karaoketasoa.


    • Ääni toistetaan

      "Siellä laitetaan karaokelaulajat ilman minkäänlaista äänentoistoa laulamaan nauhalle jotakin."

      En ole koskaan kuullutkaan mainitsemastasi ohjelmasta enkä siis tiedä siitä mitään, mutta ihmettelen, mitä tarkoittaa "ilman minkäänlaista äänentoistoa laulamaan". Ei mitään ajatusta!

      Toistuuhan laulajan ääni katselijan televisiosta. Ensin lauletaan, sen jälkeen voidaan laulua kuunnella eli laulajan ääni toistetaan esimerkiksi nauhalta.

      Jos joku todella laulaisi "ilman minkäänlaista äänentoistoa", laulajan ääntä ei lainkaan tallennettaisi myöhemmin kuunneltavaksi.

      • tähhh

        Onkohan sulla nyt puurot ja vellit sekaisin? Jos vaikka laulat akustisesti ja kuvaat sen kännykällä talteen, niin sanotko siinäkin tapauksessa käyttäneesi äänentoistoa? ?


    • Ääni toistetaan

      "Jos vaikka laulat akustisesti ja kuvaat sen kännykällä talteen, niin sanotko siinäkin tapauksessa käyttäneesi äänentoistoa? ?"

      En toki. Kysymyksessä on äänittäminen. Sitten, kun kuuntelen äänittämäni laulun, kysymyksessä on äänentoisto.

      • selvä ero

        No siinä tapauksessa kyseessä on äänen toisto. Ei äänentoisto.


    • Ääni toistetaan

      "No siinä tapauksessa kyseessä on äänen toisto."
      Sitäkin, tietysti.

      "Äänentoisto on sähköistä äänen vahvistamista ja muokkaamista ammatti- ja kotikäytössä." (Wikipedia)
      Jos ääni tulee puhelimesta ilman sähkön apua, kysymyksessä ei ole äänentoisto.

      • hihihiii

        Ja jos puhelimesta laitat kuulumaan valmiin äänitteen, niin mitä tekemistä sillä on äänen vahvistamisen ja muokkauksen kanssa? Sehän on pelkkää tallennetun äänen toistamista.
        Toki sinä tiedät, mitä termi "äänentoisto" todellisuudessa pitää sisällään, mutta haluat vain perustella oman nokkelan(?) kommenttisi oikeellisuutta. Tuo, että perustelun pointiksi asetat sieltä pelkästään sanan "sähkö", ei kyllä vielä riitä faktan kumoavaksi perusteeksi. :)


    • Ääni toistetaan

      1. Puhelimen äänentoisto on hyvä.
      - Kertoo yksiselitteisesti äänentoiston laadun.

      2. Puhelimen äänen toisto on...
      - Outo aloitus. Virkettä voitaisiin jatkaa esimerkiksi: Puhelimen äänen toisto on mahdotonta. - Siis millään laitteella ei voida toistaa puhelimen ääntä. Epäselväksi jää tarkoitetaanko mahdollisesti puhelimen soittoääntä.

      3. Puhelimen ääni on...
      - Epäselväksi jää tarkoitetaanko soitto- eli hälytysääntä vai puhelimen välittämää soittajan ääntä vastaanottajan korvaan.

      Asiaa voit tietysti kysellä myös jostakin kielikysymyksiin vastauksia antavasta palvelusta. Jos sopivasti sattuu, vastaan itse kysymykseesi! :o)

    • Asialinjaa!

      "2. Puhelimen äänen toisto on...
      - Outo aloitus. Virkettä voitaisiin jatkaa esimerkiksi: Puhelimen äänen toisto on mahdotonta. - Siis millään laitteella ei voida toistaa puhelimen ääntä. Epäselväksi jää tarkoitetaanko mahdollisesti puhelimen soittoääntä.

      3. Puhelimen ääni on...
      - Epäselväksi jää tarkoitetaanko soitto- eli hälytysääntä vai puhelimen välittämää soittajan ääntä vastaanottajan korvaan.

      Asiaa voit tietysti kysellä myös jostakin kielikysymyksiin vastauksia antavasta palvelusta. Jos sopivasti sattuu, vastaan itse kysymykseesi!"

      -> No eihän tässä ketjussa kukaan ole puhunut mistään puhelimien hälytysäänistä tai puhelua puhuvien ihmisten äänistä! Selvästi lukee edellisessä, että puhelimeen tallennetusta äänitteestä on kyse. Turha sotkea tähän mitään, mikä ei asiaan millään tavalla edes liity.

    • Ääni toistetaan

      "Turha sotkea tähän mitään, mikä ei asiaan millään tavalla edes liity."

      Ei lainkaan. Selvitin vain, miten "äänen toisto", "ääni" ja "äänentoisto" eroavat merkityksiltään, koska asia ei aivan kaikille ollut selvinnyt.

      • antaa olla

        Joo älä selvitä enää, kyllä kaikki tietää ilman noita kaukaa haettuja ja ontuvia analyysejä, joissa ei ole päätä eikä häntää.


    • Muusikko,Tre

      Yhtään hyvää karaokelaulajaa en ole koskaan nähnyt.
      Esim Elviksen lauluja on helppo laulaa,kun taustalaulajat/ym hilavinkuttimet tekee työstä puolet. Siksi nämä pellet,jos laitetaan orkesterin eteen ovat nollia.

    • Ääni toistetaan

      "joissa ei ole päätä eikä häntää."

      Ei tietenkään niille, joiden kielitaito ja -taju on puutteellinen. Jos olet tarpeeksi nuori ja siis oppimiskykyinen, asia on ehkä korjattavissa.

    • A very old friend...

      "Yhtään hyvää karaokelaulajaa en ole koskaan nähnyt."

      Enkä minä ole koskaan kuullut yhtään suomalaista orkesteria, joka kykenisi soittamaan Elviksen "His Latest Flamen" rytmillisesti oikein ja svengaavasti. Siksi nuo "muusikot" voisivat soittaa itselleen omissa kellareissaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe