Urheilu ratsastamisen lisäksi

16+10

Mitä liikuntaa/harrastusta voisitte ehdottaa hiukan ylipainoiselle tytölle joka on laiska liikkumaan? Tykkää tosi paljon hypellä hyppynarua ja harrastaa koiran kanssa agilityä. Mutta keksisittekö jotain näiden harrastusten lisäksi? Tytölläni on ruokavalio kohdallaan(säännölliset ateriat ja ruokavalioon kuuluu runsaasti hedelmiä ja kasviksia) silti hänellä on taipumusta lihomiseen. Käyty lääkärissä eikä mitään sairautta takaa löydy. Olisin erittäin kiitollinen jos joku osaisi neuvoa tässä asiassa. Itse en harmikseni ehdi paljon tyttäreni kanssa tekemään mitään erikoista kun kähn kokopäivätöissä ja isää hänellä ei enää ole. Viikonloppuisin olen tietysti mahdollisimman paljon hänen kanssaan ja olemme silloin paljon ulkona. Minullakin on nuorempana ollut taipimusta lihomiseen ja se oli ihan kamalaa kun en vain millään jaksanut nousta sohvalta ylös enkä halua että tyttärestänk tulee samanlainen. Kestän kyllä kritiikkiä mutta mitään pasksmyrskyä en halua että olisin huono äiti.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mörrinkäinen

      Hankalaksi menee jos tyttöä ei liikkuminen kiinnosta, mutta voisit kokeilla vähän sitä sun tätä ja katsoa innostuisiko tyttö jostakin sellaisesta mikä liikkumista vaatii. Ratsastus on tosiaan yksi vaihtoehto, uiminen olisi toinen, tosin uimahallien vedet ovat nykyään sen verran kylmiä, että mukavuudenhaluinen (kuten allekirjoittanut itse) ei siitä suuremmin ilahdu. Pidän uimisesta kovastikin, mutta inhoan kylmää vettä.

      Mutta kun tyttö kerran pitää koirista, voisit kokeilla agin lisäksi jotain muutakin koiraharrastusta. Esim jäljestystä. Mutta koiraharrastuksista kannattaa kysellä enemmän tuolta koirapuolelta, siellä osaavat kertoa enemmän.

      Mutta mitä tahansa keksitkin, tytön on haluttava sitä itse. Älä vaadi häntä harrastamaan jotakin mitä hän ei halua, koska se veisi häneltä lopunkin kiinnostuksen liikkumiseen. Jos hänellä on koulussa liikunnassa jotakin mikä tuntuu kivalta (esim sähly), niin siinäkin olisi sitten yksi vaihtoehto kokeiltavaksi harrastuksena.

    • kehdosta ylös

      Miten olisi jos saisi päästyä hevosten hoitokurssille kyseiseen talliin? Sitä kautta saisi mahdollisuuden hoitoheppaan. Jos hevoset oikeasti kiinnostavat niin menisi sinne mielellään kuluttamaan energiaa tallihommissa ja pitämään lempihepalle seuraa. Kesällä voisi olla mahdollista että menisi ihan itse pyörällä sinne aamulla ja tulee sitten kun huvittaa kotiin. Yksi ystävättäreni laihtuis siten kaikista liikakiloista ihan huomaatattaan, kun oli niin omistautunut hevosharrastukselle ja sai niin mahtavia ystäviä tallilta :)

      Sanoit että hän syö terveellisesti, syökö terveellisesti myös silloin kun ei ole kotona ja et ole vahtimassa? omaa rahaa voi mennä epäterveellisiin herkkuihin hyvinkin säännöllisesti ja ei nuorena oikein jaksa edes miettiä kaloreita.

      • 6+4

        Hän ei saa vielä mistään rahaa ja meillä on kerran viikossa vakituinen herkkupäivä josta pidetään myös huolta. Limun sijasta kehotan häntä ostamaan ennemmin tuoremehua/täysmehua. Ja kiitos todella paljon positiivisista vastauksista ja vinkeistä!
        (Juurikin tuon koululiikunnan takia on mennyt kokonaan into mihinkään, kun siellä vaadittu aina liikoja ja opettajsn tavoitteena päästä johonkin testien tuloksissa parhaiden listoille!)


      • 12+3
        6+4 kirjoitti:

        Hän ei saa vielä mistään rahaa ja meillä on kerran viikossa vakituinen herkkupäivä josta pidetään myös huolta. Limun sijasta kehotan häntä ostamaan ennemmin tuoremehua/täysmehua. Ja kiitos todella paljon positiivisista vastauksista ja vinkeistä!
        (Juurikin tuon koululiikunnan takia on mennyt kokonaan into mihinkään, kun siellä vaadittu aina liikoja ja opettajsn tavoitteena päästä johonkin testien tuloksissa parhaiden listoille!)

        Ja lisäksi hänellä on nyt vuokraponi jolla hän pääosin ajaa, mutta talvisin aina kävelyttää eli nyt ei ole mahdollisuutta rahatilanteen takia. Harmittaa kyllä molempia ihan suunnattomasti mutta löydettiin onneksi halvempi vaihtoehto. Huono puoli on että tallille on 15km että itsekään en sitä matkaa lähtisi pyöräilemään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe