Mistä uusi kunnanjohtaja?

kj:n tekijä

Kittilä tarvitsee vt. kunnanjohtajan vajaaksi 2 vuodeksi kun hallinto-oikeusprosessi on kesken. Kun Autto nyt kokoomuksen alamäen myötä tippuu eduskunnasta, tulisiko H:stä hyvä vt. kj. Kittilään?

Yrittäjäthän sen maksoi eduskuntaan viime vaaleissa, joten varmaan olisi Levillä mieleen.

43

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkooopppii

      Joku paikallinenhan sen täytyy olla, joka uhrautuu - kukaan ei tässä tilanteessa tosissaan ala johtamaan kuntaa.

      • boiboiboi

        Pyytäkää Tornion poika. Saatte uusia elämyksiä vaihteeksi!


    • Oletteko huomanneet,

      Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat.

    • työssäkuitekki

      Mie saattasin alkaa, mulla olis reipas kaks vuotta eläkkeelle - onko homma kokopäivänen.
      olen ollu narsistijohdon alaisena ja pärjännyt - johtoa hävettää mie vain haen töitä.

    • ukki ja mummo

      Ei todellakaan Heikkiä tänne.Kokoomus ideologialla ei saa muuta kuin harmia lisää vain Kittilään.Nyt tarvitaan joku rauhaa rakastava,kaikkien kanssa pärjäävä sovitteleva mutta asiansa osaava henkilö.

    • Päivikin show

      No Vot. Päivikki sovitteli politiikot samaan linjaan, siitä siis.

    • uutta kehiin

      Tarviiko sitä kunnanjohtajaa ollenkaan, jos tarkemmin ajattelee? Kallista palkata mokomaa, josta ei kuitenkaan kukaan tykkää ja siitä löytyy heti kasapäin vikoja yms. Mihin kunnanjohtajaa OIKEASTI tarvitaan??? Kummempiakin uudistuksia maailmassa on tehty ja tehdään koko ajan, kuin luopuminen niinkin tyhjänpäiväisestä virasta kuin kunnanjohtaja. Alkakaapa miettimään jotain mallia, joka istuu tähän päivään. Kysykää nuorilta, esim. lukiolaisilta, millaisen päätöksienteko koneiston he haluavat kuntaan .

    • kylmä kalmo

      Miten olisi kekkonen?

      • siinä se

        Se kim tim taitaa olla kiinnostunut KJ:n virasta ihan selvästi ;)Sovitteleva , yhteistyö kykyinen ,,,


    • uuttavaan

      hyvä idea uutta kehiin!

    • Hallinto-oikeus ratk

      Pitäisi ensin saada AM erotettua laillisin perustein ennen uuden palkkaamista. Demokratian nimissä valtuusto on ilmaissut kantansa, mielivallan kanssa hänet erotettiin vaikkakin piti olla tiedossa ettei se mene yksilön oikeusturvan näkökannalta oikein. Valtuuston ja KH:N kantti ei kestänyt toimia laillisesti, tätä nyt vatvotaan hamaan tappiin. Tyhmyys vaivaa.

    • kannattaamiettiä

      Ei se erottamisprosessi ikuisuutta kestä kuitenkaan. Samaa mieltä että kunnanjohtaja on tarpeeton ja kallis virka. Jos joku sitä virkaa himoitsee, niin turhuutta himoitsee ja vaikeuksia itselleen, lapsilleen, suvulleen jne. Kannattaako ja onko kaiken sen arvoista??

    • saitala

      Hyvä kannatetaan! Ei enää kunnanjohtajaa ja muitakin virkoja vähemmäksi niin säästyis rahaa.

      • Kuka lähtee ja miksi?

        Kuka tekee työt? Valmisteluja, hakemuksia, lausuntoja etc. Höpöhöpö. Päättäjien poukkoilun vähentäminen tehostaisi jo hallintoa tuntuvasti. Nykymenolla aikaa kuluu ihmetellessä tahtotilaa jossa ei ole tolkupoikasta. Virkamies ei saa tehdä virkavirheitä,sen tietävät palkolliset, mutta ymmärtävätkö päättäjät että heitä koskevat samat määräykset? Osa ehkä, heitä vain ei voi erottaa toistuvien virheiden takia, mikä se silloin on hevostellessa. Vaalien aikaan höpötetään suu vaahdossa mielinkielin, syytetään muita jo nostetaan omaa egoa. Hevoskauppiaiden aika loppuu, mistä tilalle ammattitaitoisia luottamushenkilöitä? Tervepäisellä kuntalaisella on iso kynnys asettua ehdolle, pelkona on joutua toisten käsikassaraksi järjettömyyksissä joiden johto on hygienia syistä ulkoistettu pois kuntapolitiikoilta.


    • suivainnuttanu tämä

      Kyllä kai sitä työtä on ollut kun on tahallaan tehty ! Ajatelkaapa kuinka monia satoja tunteja tuli viime vuonna tehtyä turhaa työtä ! "Valmisteluja, hakemuksia, valituksia, lausuntoja ym ym. Ja kauheaa riitelyä ja tyhjää vääntämistä! Jos vähänkin on vielä viisautta jäljellä kittiläläläisillä, niin luopuvat koko kj-virasta! Ajattelemisen väärti ehdotus, vai mitä kittiläläläiset. Säästäis ainakin Mäkelälle "pakkomaksettavat palkat".

    • älä suivaannu

      Paljon on valmisteltu valtiontukia, sote jne. Ilman virkamiestyötä tilanne olisi pom.

    • Pormestarillahan

      asiasta selvitään. Poliittinen virka ja voimassa seuraaviin kuntavaaleihin. Vaalien jölkeen voidaan tilanne arvioida uudestaan. Vaalivoittajat nimeää uuden, ellei varsinainen asia ole vielä ratkennut lakituvassa. Jos kunta häviää jutun, laittomasti irtisanottu jatkaa hommiaan ja laittomasti irtisanoneet menettävät vaalikelpoisuutensa, että sitä rataa ...

      • Puoluejohtaja

        No eikö se nyt kaikista typerintä olisi perustaa joku poliittinen virka. Mitä sellainen ihminen osaa tehdä? Viisastella ja esittää kyläpäällikköä? Pompotella virkamiehiä ja asiantuntijoita kun eivät osaa pokkuroida puoluejohtajaa? Eikös siellä nyt ole ihan tarpeeksi näitä maallikoita 'päättäjiä'?


    • älä suivaannu

      Poliittinen pormestari? Olisko vanha viisas poromies vai mikämikämies? Ei onnistu!

      Kyllä siihen koulutus pitää olla, ja mielellään myös JET käytynä. KJ johtaa kuntaa, valmisteluja jne. se vaatii sopivan koulutuksen myös johtamistaidolle ja "työkalujen" käytölle.

      Kuka hakee Kittilään on se pulma.
      Hakijoita varmaan löytyy, mutta onko sopivia?

    • nuoretkehiin

      Kyllä vaihtoehtoja löytyy kun mietitään ja otetaan nuoria ihmisiä miettimään mitä he haluaisivat ja miten kunnan asioita hoidettaisiin yhdessä! tulevaisuus on heidän!

    • Jääräpäät ulos

      Samaa mieltä. Pönöttäjät saavat mennä, pesuveden mukana menee osaamista joka on hyväksyttävä.

      Mitä ihmetta siellä tekevät 15 - 30-vuotta kinanneet isomahaset ukot ja akat. Tavat ei muutu kuin sulkemalla nämä kunnan solmuun saaneet venkulat ehdokaslistoilta!
      Haastetta on, nämä nykyiset näyttävät mallia jota nuoremmat eivät halua. Kun huru-ukot ja akat jää pois, kiinnostus ehkä herää. Koulutettuja nuoria aikuisia/aikuisia on, uusille valtuutetuille perehdytystä ja koulutusta kuntapuolelle niin saadaan nämä ikiriidat hoidettua. Näin lakkaa nauru naapurissa.

    • höpsistä pappoja

      Saisko net heti kartanolle?

    • nuorennusleikkaus

      Kunnanasioiden hoito suorastaan huutaa päivitystä! Nyt on ajat muuttuneet ja Kittilän uusi sukupolvi ihmettelee silmät pyöreinä että miten ristiriitaista ns. aikuisten ihmisten ja vielä isoista asioista päättävien henkilöiden elämä onkaan! Ei voi odottaa että nuoret arvostaisivat riiteleviä moukkamaisia edustajia. Kunnan asukkailla, joihin nuoretkin kuuluvat, on oikeus vaatia parempaa asioiden hoitoa!

      • soon niin

        Eikös sieltä könkhään kylästä löytyis joku peruskittiläläinen kunnan johtoon?
        Pätevyyttä nyt tarvittais


    • Tarmokas kylä

      Könkhäältä kajahtaa, erikoisasiantuntijoita joka lähtöön. Saatiin kätevästi kunta raiteiltaan,opetettiin päättäjät tavoille, juonittiin kunnanjohtaja mäelle, vähä bisnestä sillee ja tällee, värkättiin omia tierahoja jotka on muualta pois jne. yritteliästä väkeä.

    • Kirjoita asiaa

      Höpö,höpö..Niin mitä tierahoja? Mihin tiehen ja mistä tiestä otettiin? Voisitko hieman selventää!Täällä kirjoittelet niitä näitä vailla mitään totuuden häivää.
      Ja sen sanon, että Könkäällä ei ole niin paljon sellaisia vaikutusvaltaisia henkilöitä, jotka voisivat ihan keskenään päättää ja pyörittää kunnan asioita!

      • Budjettisopu

        Samoja tierahoja, jotka vietiin Hilleltä pois viimeisessä eli kuluvan vuoden budjetissa.


    • tosi on

      Palosaaret kunnan johtoon sisko ja sen veli.

      • totta1

        Eikö ne jo ole ?


      • niinkuu
        totta1 kirjoitti:

        Eikö ne jo ole ?

        No, on, on

        Mutta ihan noin niinku virallisesti


    • 12+12

      Eikös sinne passaisi ihan joku suomea osaamaton mamu, jolla käskystä toimii se leimasinkäsi? Joku pienipalkkainen ja vähäruokainen maahanmuuttaja joka lyö paperiin leiman kun käsketään? Siellähän tuntuu olevan ne paikalliset mahtihenkilöt kun asioista kuitenkin päättää?

    • Rajat kiinni

      Jahti on alkanut. Nyt savustetaan Mäkinen ulos ja otetaan joku viisas, asioita hyvin tunteva, kaikkien kanssa toimeentuleva ja perikittiläläiset arvot omaava sisäpiiriläinen kunnan johtoon. Kukahan olisi sovelias? Olisiko se Kim Tim?
      Sen jälkeen alkavat sitten puhdistukset. Passi kannattaa laittaa hakuun nyt, kohta sitä ei saa ilman johdon lupaa. Rajatarkastukset tiukkenevat ja kylillä alkaa liikkua maastopukuisia vihreitä miehiä.

      http://dynasty.kittila.fi/kokous/20151028-31.HTM

    • tyhjääkakkaa

      Turhaa ja asiatonta tuo Kim Timin hokeminen. Ja samoin sisko ja sen veli- hokemasta.Mikä pakkomielle jollakin on jostakin pikkukylän pomosyndroomaisista jäböistä? Lopettakaa tuo kaunainen ja katkera syyttely ja kakanjauhaminen, kun ei se edistä mitään asioita. Alkakaa sen sijaan ajatella, miten saadaan kunnalle toimiva ja oikeudenmukainen porukka hoitamaan kunnan yhteisiä asioita!

    • Selittelyn mestari

      Toimivan poliittisen johdon saaminen riitakuntaan on mahdotonta mikäli ei merkittäviä muutoksia saada aikaan ehdokasasettelussa.

      On turha luulla että nykyiset pullistelijat pystyisivät yhteistyöhön sekä sitoutumaan kuntalain vaatimuksiin. Kurula suoranaisesti valehtelee selityksissään aivan kuin naapurimaan ulkoministeri Lavrov.
      Vaalityötä tekevän tilaisuuksissa on varmasti myös kovaäänisiä kysyjiä. Silloin pitäisi olla vastaukset valmiina, poliittiset toimittajat ovat nössöjä mutta ovatko kiinnostuneet kuntalaiset?

      Pikkukunnan "isojen" itsevaltainen käytös on saanut jatkua ilman että sille mahtaa kukaan mitään. Ainut mahdollisuus on tutkinta, minkälaisia virkarikossyytteitä tai muuta saadaan yksilöityä on auki. Syytteet voivat tehdä isojakin muutoksia tuleviin päättäjiin.

      Kunnan demokratian tulevaisuus on Oululaisten ja valtakunnansyyttäjän varassa.

    • vois jolopettaa

      Kyllä tuo on jo tullu selväksi mitä kukanenki on tehnyt ja tekemättä jättänyt. Eikö nyt kuitenkin pitäisi keskittyä asioiden hoitoon ja antaa viranomaisten hoitaa tuo tutkiminen. Turhaa ajantuhlausta setviä yhtä ja samaa kuukaudesta toiseen.

      • Vuodenajoista

        Ostetaan isompi matto. Sen alle voi luutia ikävämmät asiat aikaa pakoon. Sitten voikin taas lompsia kurakengät jalassa uutta roskaa tupaan.


    • hm hm

      hmph hm hm... ajattelemista..hm

      • Jankkaus jatkuu

        Kysymys kuuluukin että kuka uskoo että meno muuttuu jos KH:n kärkikolmikko jatkaa valtuustossa ja ryhmien kärkimiehinä.
        Tätä pyykkiä ei ole pesty kuntalaisten edessä, edustajat eivät nöyrry myöntämään virheitään. Siis asiat eivät muutu läpinäkyvämpään suuuntaan, peittely omista laiminlyönneistä jatkuu kuten laillisuusvalvonnan kieltäminen ja konsernivalvonnan käsittelemättömyys osoittaa.


    • selvyys

      Mikä olisi paras ratkaisu? Nyt tarvitaan tuomaria joka viheltää pelin poikki. MIkä instanssi se on? Tietääkö joku?

    • Seuraavat vaalit

      Seuraavat kunnallisvaalit ratkaisevat, ketkä ovat ylimpiä vallankäyttäjiä vaalien jälkeen.

    • Kuntalaisten kyselyt

      "Selvyys"
      Instanssia ei ole, pilli on hukassa. Valtuutetut vaativat Mäkiseltä kyselytuntia ja saavat sen. Entäpä kuntalaiset, ne purjehtivat pimeydessä ja sekavien selitysten suossa..

      Kuntalaisten pitäisi saada kyselytunti valtuustolle. Kysymyksiä voisi laittaa kirjallisesti ennakkoon x-määrää, julkaista kuntatiedotteessa mihin tullaan vastaamaan.
      Siihen sitten täydentävät suullisesti paikan päällä, tekstiviestillä tms.

      Kyselytunti pitäisi myös saada kuvatuksi verkkolähetyksenä, näin kuntalaisten oikeus saada selvitys tapahtuneista merkillisyyksistä toteutuisi.

      Piinapenkkihän se olisi, mutta aiheellinen. Teknisesti se on toteutettavissa, mutta uskaltaisiko päättäjien kärkikolmikko asettua vastaamaan teoistaan?

    • kirnupiimäpää

      siinäpä se , mitä osaa kysyä edes, kun on ihan sekaisin pää mennyt kuin piimä entisen akan kirnussa

      • Kirnussa pyörineet

        Enemmä ovat päättäjät kirnussa pyörineet, ovat sanoneet sitä ja tätä. Nyt ei puhetta tuu ko leuka väpäjää. Sano niin tai näin, aina on solmussa aiemmin möläytettyjen kanssa, jäävi, ei jäävi...


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe