Golf 1996

Golftykkääjä

Minulla on semmonen perus Golf 1,4 vuosimallia 1996. Mittarissa nyt 248 t km.
Auto ollut minulla 12 v ja matkaa kertynyt 140t km. Muuta en ole tehnyt kuin öljy n. 50t km välein vaihtanut itse ja kerran kaver vaihtoi etu jarrupalat / levyt. Ainoastan kerran on tullu "pomppu" kataksusessa syynä liian harma etuikkuna vasta auringossa.. Nykyän käyn katastusasemalla pilvisinä päivinä. Auto ei ole minun aikana koskaan ollut millään verstaalla ja aiemmista historiasta ennen 108t km ei ole tietoa. Viimeinen huoltoleima oli 68 t km kohdalla. En tiedä onko mulla remmi vai ketju kone mutta tuli mieleen että ehkä pitäis vaihtaa se remmi/ketju jossain vaiheessa. Onko kallis lysti ? On käynyt mielessä vaihtaa samantapaiseen vanhanpuoleiseen Golfiin, jokin 2000- 2003 vuosimalliseen. Siellä katastuskonttorissa on kehuttu että noin 2004 asti tehtiin hyviä Golfeja.
Olisiko kellään kokekemusta sen ikävuoden menopelistä. Olen kyllä uudempiakin katellut mutta vähän pelottaa nuo TSI myllyt. Velipojalta vajaat 4 vuotta vanhasta Golf plussasta räjähti jakopää vaikka mittarissa ei ole kuin vajaat 45t km. Tosin hän sen takuulla sai vaihdettua kun eka kerra oli jakari vaihdettu 28 t kohdalla vakiohuollon yhteydessä. No onhan niitä muitakin automrkkrja toki mutta olen jotenkin tykästynyt tähän Gofin ja vaimo varsinkin ei oikeastaan muulla autolla suostu ajamaan.

4

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • variantti

      Oli uudesta asti 1,6 farmari, vm. 2000.Ajoin sillä noin 220 tuhatta km, tarkalleen 14,5 vuotta. Jarrulevyt/palat, joku pallonivel, ajovalojen korkeudensäätömoottori ja joku tiiviste jäähdytysjärjestelmään ja nopeusmittarin anturi ,siinäpä ne pahimmat viat.
      Huonoja puolia olivat ovien tiivisteiden jäätyminen oven yläpuolelta räntäsateen jälkeen ja keskuslukituksen sähköhäikät (kosteus ?). Katsastuksessa yksi korjauskehoitus jarruvalopolttimosta.
      Vaihdelaatikosta (malli DUU) pelottelivat mutta kyllä se kesti, tosin ajoin reippaasti enkä vedättänyt pienillä kierroksilla.
      Söi jonkun verran öljyä ja polttoaineen kulutus oli noin 7,0 -9,5 l/100 km.
      Huoleton peli.

    • uusi poloilija

      Itse hankin 4. sukupolven Golf 1,4 55 kW vm. 2002:n käytettynä ja reilut 80 tkm ajettuna. Ajoin itse vielä 105 tkm lisää eli melkein 190:iin asti. Moottori söi öljyä melko paljon, vaikka ajoin nimenomaan vähärasitteista maantieajoa.

      Ikävin piirre autossa oli sytytyspuolien heikkous, koska sellaisen hajotessa kone alkaa käydä kolmella sylinterillä ja se vähäinenkin voima on kateissa. Vaihdatin kaikkiaan kolmeen sylinteriin puolat (ja epäilen, että auto oli tullut vaihtoon ensimmäisen hajottua). Ei korjaus paljoa maksanut, noin satasen kaikkiaan, mutta harmitti muuten mukavan ja aika tilavankin auton epäluotettavuus.

      Ehdotan uudemman Golfin sijaan harkittavaksesi sitä ratkaisua, jonka itse tein: Golf vaihtuikin Poloon, koska tilaa ei niin kauheasti tarvita. Jos nimittäin mahdutte vaimon kanssa sillä kulkemaan. Golfin ratista on helppo siirtyä Polo-kuskiksi ja päinvastoin, koska kaikki asiat on samanlaisina samoilla paikoilla.

      Jos käytetty TSI-Golf on ollut oikeasti vaihtoehto, saat sellaisen hinnalla turbottoman Polon uusimmasta 5. sukupolvesta ainakin vähän ajettuna. Autot kun kasvavat sukupolven vaihtuessa, on uusin Polo-kori vain 5 cm lyhyempi kuin sinun 3. sukupolven Golfissa. Muotoilu olisi kuitenkin nykyaikainen. http://fi.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Polo

      1,2-litraisessa koneessa on tehoa Golf 1,4:n 40-44 kW:n sijaan 51 kW ja maksimivääntöä sen minkä Golfissa, eli 112 Nm samalla tavoin 3.000 kierroksen tienoilla. Omamassa taitaa olla sama. Suorituskykyä on siis pykälää enemmän ja uusi korimalli etenee nyökkimättä isommissakin nopeuksissa. Golfin pitkäliikkeinen kytkinpoljin vaihtuu kyllä normaaliksi, mutta on hyvin tunnokas ja helppokäyttöinen. Polossa on 5 vaihdetta, miten kolmos-Golfissa?

    • vwmän

      3:s koppasta nuoremmat ovat kaikki huonompia,TDI toimii kyllä,pensakoneet huonoja,ei volsulla ole enää yhtään luotettavaa autoa

      • Golf-V

        5 koppaset golffit (viistoperämallit 2004-2007) ovat suht luotettavia 1.6 L bensa tai 1.9/2.0 tdi koneilla, ja manuaalivaihteilla. tsi/dsg yhdistelmät tulivat vasta 6 koppaseen.(vm. 2008 lähtien)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe