Jos et saanut lääkäriaikaa Kotkan terveysasemalta

Toimi näin!

Mikäli et ole saanut Kotkan Terveyskeskuksesta lääkärinaikaa, vaikka sinun sairautesi hoitaminen tai tutkiminen sitä edellyttäisi, tee asiasta ilmoitus aluevalvontavirastoon seuraavasti:

Vastaanottaja: [email protected]
Aihe: Hoidon saatavuus Kotkan Terveyskeskuksessa

- Kerro milloin yritit saada lääkärin vastaanottoaikaa!
- Perustele minkä vuoksi halusit päästä lääkärin vastaanotolle, oireet jne.
- Totea selkeästi, että sinä et ole saanut lääkärin vastaanottoaikaa lainkaan.

Kerro lopuksi nimesi ja omat yhteystietosi.

Valitettavasti vain näin toimien, valittamalla, me voimme parantaa Kotkan terveydenhuollon toimintaa.

36

448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muuan potilas
    • Kidutettu

      Kiinnostaako avi.a vaan Kotkan terveystoimet.

      Kyllä naapurikunnissakin on korjattavaa ja paljon. Meillä Haminassa jätetään potilaat kokonaan vaille hoitoa ,vaikka kyseessä olisi henkeä uhkaava kiireellinen sairaus.
      Lisäksi hoidon laiminlyömistä tapahtuu myös keskussairaalassa,mutta siihenkään ei puututa millääntavoin. Potilasasiakirjoihin kirjoitetaan mitä sattuu eikä läheskään aina sitä mistä on keskusteltu. Eihän sitä voi myöntää ettei ammattitaito riitä.

      Helpompi on hukkua potilas hulluksi ja näin yrittää päästä tilanteesta eroon. Kuinkahan moni vakavasti sairas makaa psykiatrisessa sairaalassa ilman mielenterveyllisiä oireita. Ja jos vaikka tulisikin virhearviointi ei sitä voi myöntää eikä missään tapauksessa pyydetä edes anteeksi.

      Tämä yksi sana selvittäisi monta erimielisyyttä, mutta miksi se on niin vaikea sana. Missään muussa ammattikunnassa en ole törmännyt tilanteesee ,jossa minua olisi haukuttu hulluksi. Itsekin yrittäjänä olen oppinut että asiakas on aina oikeassa. Potilas on terveydenhuollon asiakas. Muissa ammattiryhmissä yritetään päästä eroon henkilöstä joka ei osaa käyttäytyä eikä hoida työtään, mutta ...

      Valvooko potilaanoikeuksia suomessa mikään taho, EI .

      • Ajat on semmoiset

        Kyllä AVI on kiinnostunut näistä. Teet vaan selkeän kirjeen ongelmista edellä olevan ohjeen mukaan. Tämän jälkeen asia tutkitaan perin pohjin ja saat aikanaan erittäin selkokielisen ja hyvän vastauksen, joka velvoittaa palvelun tarjoajan laittamaan asiansa kuntoon. Mm. Kotkan edellinen terveysjohtaja Anne Hiiri sai nuhteet Aluevalvontavirastosta ja veti herneen nenäänsä ja häipyi.

        Jos te hyväksytte huonon palvelun, niin siinä tapauksessa ei kannata väsäillä kirjelmiä AVI:oon, muussa tapauksessa se kannattaa tehdä.


    • Nuhteet on

      "Ajat on semmoset"

      Otappa asioista selvää, minne hiirulainen häipyi.
      Kyllä hänet on ylennetty aluehallintoviraston hallintotlilääkäriksi. Että sellasen herneen veri nenäänsä. Sulla tainnu nuhteet ja ylennykset mennä sekaisin.

      • Himmoset

        Kyllä se tiedettiin, mutta herneen veti nenäänsä, ja se sinulle tiedoksi!


      • keksa
        Himmoset kirjoitti:

        Kyllä se tiedettiin, mutta herneen veti nenäänsä, ja se sinulle tiedoksi!

        Mistä tiedän, mikä on se alue, jonka piiriin saarella kuulun? Asun Puutarhakadulla ja pitäisi nyt varata aika syövän kontrollikäyntiin.


      • stuppigulli
        keksa kirjoitti:

        Mistä tiedän, mikä on se alue, jonka piiriin saarella kuulun? Asun Puutarhakadulla ja pitäisi nyt varata aika syövän kontrollikäyntiin.

        Mun kivekset on seison koko päivän ,enkä saannu aikaa lääkäriin.


    • Järki käteen

      Mikäli et pääse terveydenhoitajalle/lääkärille, on opastettu laittamaan valitus/tieto tästä SUORAAN asiaa kehittävälle sotepäällikölle Maija Vallalle, jonka vastuualueeseen uuden systeemin rakentaminen kuuluu. Tilanne ja uusi systeemi ei ole aukoton, ja se korjaantuu vain, jos sitä rakentaville menee välittömästi suoraan tieto, missä vika. AVI:in toki voi tehdä, jos haluaa vaan valittaa ja jollekulle sanomiset, ja odottaa että korjaantuu asiat. Saattaa kestää kauan, ja ei auta ihan heti siihen sairauteen.
      Oman hoitoalueen yhteystieto löytyy oheisesta linkistä, osoite hakukenttään, ja rasti ruutuun "lääkäripalvelut". Ilmoittaa puhelinnumeroineen alueen. http://karttapalvelu.kotka.fi/

      • keksa

        Suuri kiitos!


    • Avu ton

      Mutta kuka valvoo avi.a , sen toimintaa ja toimimattomuutta.

      • Lätkä_60

        Mun kokemuksen mukaan ylipäätään minkäänlaisen kontaktin saamiseen Kotkan terveydenhuoltoon on tehty erittäin hankalaksi.
        Ennen tätä uudistusta viime vuoden puolella yritin aamulla soittaa pojalle lääkärinaikaa, ja viisitoistaminuuttia kuuntelin pimpelipompelia , jonka jälkeen miesääni nauhalta antoi tiedotteen, joka kertoi minun olevan kahdeksastoista henkilö jonossa. Soittakaa myöhemmin uudelleen.
        Tänään aamulla sitten 6v. tytölle on yritetty aikaa ja luvattu soittaa takaisin, mutta ei soitettu. Itse sitten soitin hetki sitten, klo.10.12 näytti viisarit, ja automaatti kertoi kaikkien omahoitaja-aikojen olevan varattuja. Soittakaa myöhemmin uudelleen.

        Tälläistä tämä on ollut jo ties kuinka kauan. Mitä tulee Koksin päivystykseen, väitän että elävä ihminen ei pääse lääkärin puheille.
        Resurssit on ajettu todella alas ja poliittista tahtoa asian korjaamiseen ei ole. Kotka odottaa moottoritien ja Cameron Sawyer moneywasher &Companyn pelastavan Kotkan.
        Eihän julkinen toimi Kuubassakaan, mutta ei ne maksa 50% tuloistaan veroja ja veroluonteisia maksuja. Loput tekstistä joutui itsesensuuriin uuniin. Kun ei saa edes kiroilla.


    • p8ti7yök

      AVI:n on valiteltu touhuista monet vuodet, ja tk saa pelkkiä huomautuksia. Avissa juttu kestää yli vuoden eikä mikään tuskin muuta. Mutta toki kannattaa...ja kun sata jaksaa kannella, ni kai sen AVI:n tukkokorvat joskus aukee. Parasta alkaa jo laittaa juttua tonne käräjille, koska tässä menossa ei taida enää perusterveydenhoito toimia laillisella menolla. Sinne vaan pomot ja terveyslautakunnan päättäjät samaan kasaan. Jos ei kukaan vastaa mistään oikeudessa, niin sittenhän tällainen paskameno on sallittua. Muu ei sitten ehkä enää auta, kuin muutto sinne, missä lääkärit on vapaasti valittavissa.

      Nythän Kotka on pakottamassa asemille sekä lääkäreille. Jos kuuluu toiseen piiriin ja haluaa vaihtaa siihen missä on käynyt, niin nythän tk pakottaa käyttämään sen kerran mahdolisuuden vuodessa, mikä laissa muutenkin sanotaan. Miksi se tässä kohtaa pitäisi vaihtaa...vaikka jo omassaan on. Sitäpaitsi lääkärin vapaa valinta on ilman muuta lakiin kuuluva oikeus.... ja jos muuta väitetään, niin sehän pitää tarkastaa jossain, oli sitten AVi tai oikeus. Kotkassa kävellään taas populan yli että kengät narskuu. Valta se siellä narisuttelee pohjallisiaan....tunkee kotkalaisten nenää saveen. Ja kansa kai ostaa kun ei muuta jaksa.

      • p5åify.k

        """""""""""""""""""""""""Mikäli et ole saanut Kotkan Terveyskeskuksesta lääkärinaikaa, vaikka sinun sairautesi hoitaminen tai tutkiminen sitä edellyttäisi, tee asiasta ilmoitus aluevalvontavirastoon seuraavasti:
        Vastaanottaja: [email protected]
        Aihe: Hoidon saatavuus Kotkan Terveyskeskuksessa
        - Kerro milloin yritit saada lääkärin vastaanottoaikaa!
        - Perustele minkä vuoksi halusit päästä lääkärin vastaanotolle, oireet jne.
        - Totea selkeästi, että sinä et ole saanut lääkärin vastaanottoaikaa lainkaan.
        Kerro lopuksi nimesi ja omat yhteystietosi.
        Valitettavasti vain näin toimien, valittamalla, me voimme parantaa Kotkan terveydenhuollon toimintaa. """"""""""""""""""""""""""""""

        - Juuri noin. AVI:ssa tosin on jo ehkä jokunen kymmentä (vähintään) samasta aiheesta olevaa valitusta, mutta aina se painoarvo lisääntyy. Itseasiassa siihen kanteluun kannattaa kirjoittaa IHAN kaikki mokailut, mitä tuossa tai siinä - tk:ssa on touhuttu. Viime kesän kiinniolot, hoitajien poissaolot...puhelimen toimimattomuus, lääkärien puuttuminen, ajanvarauksen pitkät odotusajat, huonoa suomea puhuvat ulkolaiset lääkärit, ketkä tekevät vääriä diagnooseja ym . ELi, kaikki mitä muistista löytyy... niin siihen kanteluun. Kuten joku tuossa mainitsi, mikään ei ikinä muutu, jos kansa seisoskelee sormi nenässä ja kattelee". Vai onko se vaan sitte sillee opetettu, että otetaan vaan se justiinsa mitä annetaan. Että tyhjääkin parempi. ?


    • .z.z

      Maija Valta taisi takoa laakereita viimeksi konsulttiyhtiö x:ssä (löytyy googlesta) ja siellähä taisi olla näitä organisaatiouudistuksia ja muuta sälää.

      Kotkassa hänet valittiin yksimielisesti kalifiksi kalifin paikalle. Sopii odottaa, josko hänet onkin palkattu vain saneeraajaksi. Kerää pari vuotta Suomen kovimpia liksoja tuosta tittelistä, romuttaa Kotkan tervarisysteemin omien pikku aivojensa tuotoksilla (mitkä tietty omasta mielestä loistavia) , ja häipyy niine hyvineen. Ja sittenhän tänne jää muutakin kuin Sunilan tehdas.
      Ei ole kauaa nuo terveysjohtajat viihtyneet ja mitä siitä on jäänyt kuntalaisille käteen. Toimiiko joku paremmin nyt kuin vuonna 2008 esim ???

    • .,.,.,.,

      Ehkä posti menee monellakin osoitteella AVI:n, mutta tuolla ainakin tuonne etelä.avi:n minne Kymenlaakso kuulunee. eli

      kirjaamo.etelä(ät)avi.fi

    • Yrittä jä

      Posti ei mene perille millään ooitteella. Vaikka lähettäisit kirjattuna postisi, ei se löydä tuonne.

      Ja jos soitat virastoon ,kannattaa nauhoittaa puhelut.

    • Tosin kin voi olla
    • .,.,,,<

      Ainut vika taitaa olla siinä, etteivät kuntalaiset USKALLA kannella . Pelkäävät kai jotain kostoa, kun on nimi ollut kantelussa AVI:N. Mieluummin sitten otetaan ihan mitä roskaa vastaan vain, mutta nöyränä jos ollaan, niin saadaan edes jotain. Vuosikausiin ei ole toiminut tk paikkakunnalla ja porukka vaan selittää, että hyvin menee ja ollaan tyytyväisiä. Jos odotusajat ovat yli kuukauden luokkaa tk:n eikä puhelimeen vastata kuin 17 jonottajan jälkeen (aiemmin) - niin nyt sitten saa kuntalaiset lääkärin (yhden) pakolla , oli se sitten kuka sattuu olemaan. Jos kohdalle sattuu surkein tumpelolääkäri, mikä paikkakunnalta löytyy, niin sillä sitten käyt hamaan tulevaisuuteen saakka, tämän uuden systeemin mukaan. Onnea niille patakakkosen saajille. Sillä ei pelissä ehkä pitkälle pötki. Mutta jos on tyytyväinen nollaan, niin sillä sitten eteenpäin.
      Nyt oleva uusi systeemi ei taatusti palvele ketään kuntalaista - ainoastaan systeemiä. Mutta ehkä "kansa" herää sitten joskuuuuuuuuus - tai sitten ei.

    • Kirinappi

      Kaupunkilehdessä ollut muistovärssy kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

    • Sairastaj
    • 890oipl

      Ihan hyvä konsti on tehdä JOKAIKISESTÄ mokasta tai tumpeloinnista - kantelu sinne AVI:n. Se on ainoa konsti tämän tuppukylän tumpelohommiin. Ja toki äänestää ensi kerralla vähän viisaammin kunnallisvaaleissa. Mutta ehkä Kotkassa asuu sen verran rikasta väkeä, että ei ole muulla väliä, kuin että privaatti-lääkäriasemat toimivat.

      Josko ne Avissa alkavat tekemään asialle jotain, ennenkuin hukkuvat viestien/kantelujen määrään.
      Tosin siellähän Hiiri on hoitamassa hommia, joten sylttytehtaan pomot ne vain vaihtavat pallia. Ensin toimimatonta tervaria Kotkassa ja nyt hoidetaan hampaatonta AVIa. Piiri pieni pyörii.

      • Seurantaonpäällä

        Sen Anne Hiiren saa kyllä kiikkiin siellä AVI:ssakin, mikäli vastaukset ja toimenpiteet eivät ole lain mukaisia.


    • valivali

      Valitetaan kaikesta joo ja maksetaan sit veroja entistä enemmän. Taitaa ottaa oman aikansa uuden systeemin toimintaan saaminen.

      • Mikä_on_tärkeää

        Höpsistä! 80-luvulla rahat riittivät hyvin tasokkaaseen terveyskeskustoimintaan. Ja silloin veroja kerättiin puolet siitä mitä nyt. Kummallista eikös?


      • Cursoronuhka
        Mikä_on_tärkeää kirjoitti:

        Höpsistä! 80-luvulla rahat riittivät hyvin tasokkaaseen terveyskeskustoimintaan. Ja silloin veroja kerättiin puolet siitä mitä nyt. Kummallista eikös?

        Nythän niitä varoja käytetään virkamiesten matkustelukerho Cursorin pyöritykseen. Pitää olla lasiseinäiset norsunluutornit ja johtajatason palkat. Tosin kukaan ei ole huomannut kysyä, mitä me kotkalaiset kostutaan tuosta byrokratian luomuksesta tyyliin Winwind?


    • 45ydtrg

      Tokihan AVI voi toimia laillisesti, mutta hampaaton firma se on. Kotkan tervariakin on jo "huomautettu"....sekä "kehotettu kiinnittämään huomiota" - erinäisiin epäkohtiin - mutta jos joku muuttuu, niin se tulee uutena takaisin tai vieläkin surkeampana. AVin kantelu kestää siinä 1.5v ja sittenkö vaan uutta 1.5vuoden kantelua sisään, kun entinenkään ei mitään muuttanut. AVI mahdollisuudet tai HALU vaikuttaa....taitaa olla nollissa. Joku whisky-olutfestarin mainoshomma - hoituu viikossa- mutta kansalaisten kantelut 1,5v kahteen. Että pientä priorisointieroa ja kansalla ei taida olla paljoa painoarvoa. Ja jos paikallisvaalit ovat sitten sitä, ettei kiinnosta kunnallinen terveydenhuolto valittuja päättäjiä, niin taitaa olla rikasta kokkareporukkaa kovasti Kymenlaakson suunnalla. Ihme ja kumma.

      • Merijjake

        Ei ole hampaaton, jos viitsit vähänkin katsoa asian perään!


      • 586f
        Merijjake kirjoitti:

        Ei ole hampaaton, jos viitsit vähänkin katsoa asian perään!

        No onhan noita katsottu kymmenen ja ylikin - perään. Esim puhelinhomma ei ole parantunut 5 vuoteen.... AVi antoi huomautukset Kotkansaaren tervarille --- 5min maksimi-odotusajasta ajanvaraukseen-- eikä homma toimi vieläkään odottamalla. Siis 5min.
        Ei kaikki halua takaisinsoittoa....eli se ei voi olla ainoa "ratkaisu" asiaan. Takaisinsoitto voi olla mihin aikaan sattuu...tai seuraavana päivänä....tai kuten oli viikko sitten- ei ollenkaan soitettu takaisin.

        Vielä jokin aika sitten odottelu saattoi olla vaille puoli tuntia- ajanvaraukseen. Ja syitä löytyi aina, kuten että hoitajia puuttuu....ei ole takaisinsoittajia ym. Eli,jos haluaa päästä ajanvaraukseen normiajassa, itse soittamalla....aika pitäisi siis AVIN mukaan olla max .n.5min. Jokainen toki voi kokeilla, meneekö asia nyt juuri AVIn ohjeistuksen mukaan. Epäilenpä. Ja asiahan ei ole ainoa . Nyt on käsittelyssä AVI:ssa myös tuo lääkärin vapaan valinnan poisto. Tervarinsa voi valita (on jo kuulemma se 30 vaihtanut) ---ja kyllä sen lääkärinsäkin pitää saada valita vapaasti. Siitä lie tullut lakimuutos jo vuosi kaksi sitten. Ei sitä niin vain viedä.

        Sitäkin voi onneksi säätää....jos ei tyyli muutu ...tekemällä pienimmästäkin tumpeloinnista kantelun...ko. "omalääkäristä" vaikkapa Valviraan (ulkomaalaisen lääkärin kielitaito on hyvä peruste) ....ja samalla vaatii sen "omalääkärin" vaihtoa. ELi, jos porukka ei tykkää tästä Maija Valtan omasta keksinnöstä , niin saahan sen muutettua, jos tervareiden asiakkaat niin haluavat. Muuten kai itkevät ja saavat mitä suostutaan antamaan.


    • Viskivitsi

      Virasto ei edes tutki kanteluita terveydenhoidosta. Käyttää "asiantuntijoina" eläkepappoja joista aika on jo juossut ohi. Ei meillä potilailla mitään oikeuksia ole. Sairaanhoitomme on pe......tä. Ei pelkästään meillä kaakossa vaan koko maassa.

    • Avita
    • 098oiuök

      Nyt AVI on vielä "ulkoistanut" homman paluupostina takaisin sylttytehtaalle. ELi, jonkun uuden lakipykälän mukaan.... AVI voi kierrättää kantelun takaisin kantelun kohteen ylilääkärille tai siis ylemmälle virkaportaassa - -ja täten AVI alkuperäinen kantelu käsitelläänkin ensin muistutuksena - itse sylttytehtaalla. Eli, moka tk:ssa....mistä kantelu AVI:N - niin AVIn kantelu tuleekin takaisin tk:n vastaavalle, kuka käsittelee sen ensin.. Tässä tietenkin mennee se kuukausi aikaa...noin~~~. Eli, voi olla ettei AVI edes ota vastaan koko kantelua.
      Parasta siis onkin aloittaa niin päin, että tekee ensin sen muistutuksen valmiiksi...ja rupeaa väsäämään sen jälkeen vasta kantelua. Liekö saa mennä päällekkäin - mutta kunhan nyt vain varmuuden vuoksi ainakin toimittaa sen muistutuspaperin ennen AVI:a , niin saa sitten sen AVI:n linjan auki normaalisti, kuten ennenkin. Byrokratian kukkaset taas lisääntyvät. Ja samalla kansalaisen oikeusturva vähintään hidastuu ja vaikeutuu. Kuinkas muuten ...koska AVI hukkuu valituksiin ja parhaimmillaan saa odotella päätöksiä sinne parin vuoden pintaan. Sen aikaa sylttytehtaat saavat tanssia vaikka ripaskaa - koska kukaan ei ole sanomassa mistään mitään. Hienoa. Ei ihme, että joillakin saattaa vähän piuhat kärvähtää.

      • Väärennyksenuhri

        Muista pyytää omat potilasasiakirjasi ennen muistutuksen tekoa. Siinä vaiheessa kun teet muistutuksen paperisilppuri jauhaa potilastietosi roskikseen. Tämä on johtaja ylilääkärin tapa hoitaa asiat.


      • ädc8586
        Väärennyksenuhri kirjoitti:

        Muista pyytää omat potilasasiakirjasi ennen muistutuksen tekoa. Siinä vaiheessa kun teet muistutuksen paperisilppuri jauhaa potilastietosi roskikseen. Tämä on johtaja ylilääkärin tapa hoitaa asiat.

        hehehehe.... olikohan tämä joku vitsin tapainen.


      • Väärennyksenuh

        Eipä ollut vitsi,vaan totuus terveydenhoitomme johdosta. Minun potilas-asiakirjoista on hävinnyt 3 sivua taivaantuuliin. Lisäksi kaikki muu totuuden muuntelu.


    • ol3w

      Mikä voisi olla todennäköisyys nyt saada ns. omaksi lääkäriksi- se tk:n surkein ja ammattitaidottomin lääkäri. ?
      No sehän on helppoa matikkaa - mutta eräs huono puoli siinä on se, että se on ja pysyy. Tässä uudessa systeemissä. Valinnanvaraa ei ole. Ennen oli.

    • Muitamaton

      Kaikki soitot mitä soitat kantelusi johdosta virastoon kannattaa aina nauhoittaa. Viranhaltijan muisti on lyhyt ja huono.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe