Omalla sohvalla istuu sama eläin jota vihataan vain eri loogissa

Kotisohvalla on susi

Koirahan on itse asiassa pitkälle jalostettu susi joka on kehitetty ihmisen omiin tarpeisiin mikä herättää suurta kummastusta miksi pidetään kotona eläintä joka on geneettisesti sama eläin vain vähän pidemälle jalostettuna vähän eri loogissa sen kantamuodosta mutta empä usko että se olisi kehitetty että salametsästäjät, rehelliset metsästäjät, muut ihmiset tai tahot saisivat alkaa ajamaan sen kantamuotoa nollatoleranssiin salametsästäjät ja muut susia vastustavat halauvat rääkätä susia geenettisellä perimän rapeuttumisella jolloin sudet saavat perinnöllisiä sairauksia ja kärsivät tästä se jos mikä on eläinrääkkäystä ja tällaisilta ihmisiltä saisi ottaa omat koirat pois myös metsästäjien kantamuodosta polveutuu myös sen alalaji joka on jalostanut itsensä yllättävän pitkälle nimittäin tämä on kantamuodosta jalostunut muoto on salametsästäjä he myrkkyttävät susia stryksiinillä, pyydystävät niitä raudoilla tai muilla kivulialla laittomilla ansoilla ja jahtaavat niitä takaa moottorikelkoilla ja lopulta kun ne on kidutettu läkähdyksiin ne joko ammutaan tai niiden päälle ajetaan suoraan moottorikelkalla eräs tapaus joka sattui vasta Kainuussa oli todellinen järjestäytyneesti suunniteltu vihateko koska Kainuussa ojasta löytyneestä sudesta löytyi 86 haulia jotka oli amuttu keuhkoihin ja sydämeen veikkaan myös että sutta oli jahdattu moottorikelkoilla tai jollain muulla ajopelillä tapon ajankohdasta riippuen tämä jos mikä kuvaa teon raakuutta ja suunnitelmallisuutta.

Sotkamossa myrkytetty susi kuoli tuskallisesti

Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitoksen (EELA) tutkimuksissa selvisi, että kesäkuussa Sotkamon Maaselästä kuolleena löydetty susi oli myrkytetty strykniinillä. Myrkky oli viety maastoon syöttinä tai haaskaan kätkettynä, vaikka metsästyslaki kieltää myrkkysyöttien käytön täysin. Susi on rauhoitettu eläin, joten sen tappaminen ilman erikseen myönnettyä kaatolupaa on aina laitonta.

EELA:n mukaan strykniinin aiheuttama kuolema on eläimelle tuskallinen voimakkaine lihaskouristuksineen ja hengitysvaikeuksineen, ja oireet voivat kestää jopa pari tuntia. Strykniiniä on käytetty esimerkiksi rotanmyrkkynä, ja sen käyttö ja myynti on ollut kiellettyä noin kymmenen vuoden ajan.

Luonto-Liitto tuomitsee jyrkästi myrkyn levittämisen maastoon. Susien laiton tappaminen rikkoo maa- ja metsätalousministeriön ohjaamaa suurpetopolitiikkaa ja vaikeuttaa susitutkimusta. Lisäksi myrkyn levittäminen vaarantaa esimerkiksi marjastajien ja metsästäjien mukana liikkuvien koirien sekä luonnonvaraisten eläinten hengen.

"Myrkyn levittänyt henkilö vaarantaa yleisen turvallisuuden, sillä metsässä voi olla vielä myrkkyä. Esimerkiksi karhunmetsästys alkaa 20.8., ja maastossa liikkuu metsästyskoiria", sanoo Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Mervi Koskela.

Kuollut susi oli Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) vuonna 2001 pannoittama Venus-tutkimussusi, ja sillä oli kahdeksan sikiötä kohdussaan. RKTL:n mukaan Venuksen ja sen puolison muodostama lauma ei ole tiettävästi aiheuttanut koira- tai kotieläinvahinkoja. Venus on jo kolmas Kainuussa laittomasti tapettu pantasusi: vuonna 2001 tapettiin Ugri-susi ajamalla autolla sen yli ja viimeistelemällä hengenlähtö sähköllä. Viime marraskuussa ammuttiin laittomasti Igor-tutkimussusi.

Luonto-Liiton susiryhmä epäilee, että ilmi tulleet tapaukset ovat vain jäävuoren huippu: pannoittamattomien susien salakaadot eivät tule julki. Metsästyksenvalvontaa onkin ehdottomasti tehostettava.

Susiryhmä on Luonto-Liiton toimintaryhmä, jonka tarkoituksena on toimia Suomen suurpetojen suojelun edistämiseksi. Susiryhmä pyrkii levittämään tutkimuspohjaista tietoa suurpetojemme elintavoista, vaikuttamaan asenteisiin sekä vähentämään turhaa pelkoa ja vihaa petoja kohtaan.
LAINATUN JUTUN LÄHDE: http://www.luontoliitto.fi

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kotisohvalla on susi

      Kuhmossa ojasta löytyneessä sudessa 86 haulia

      Syksyllä Kuhmossa metsäautotien läheisyydestä ojasta kuolleena löytyneestä sudesta on Eviran tutkimusten mukaan löytynyt 86 haulia, todetaan Luonnonsuojeluyhdistys Tapiolan varhain tiistaina tiedotusvälineille toimittamassa tiedotteessa.

      Eläimen löysi satunnainen kulkija syys-lokakuussa lumentulon aikaan Saunajärven suunnalta. Silloin eläin oli ollut kuolleena jo ainakin viikon.
      Kuhmon poliisi on tutkinut tapausta, mutta epäiltyä ei ole eikä ampujasta ole minkäänlaista vihiä. Tutkintaa on vaikeuttanut se, ettei suden kuolinajastakaan ole tarkkaa tietoa.
      Luonnonsuojeluyhdistyksen pohjaa puheenjohtaja Leena Iivosen mukaan Eviran 20. marraskuuta antamaan avausraporttiin. Sen mukaan susi on tapettu ampumalla haulikolla lavan kohdalle, haulit ovat osuneet pääosin keuhkoihin ja sydämeen. Löytöhetkellä susi oli ollut kuolleena noin viikon ajan.
      Sudesta löytyneet haulit ovat tyypiltään 3 mm:n lyijyhauleja ja jakaantuneet eri puolille ruhoa, pääosa suden eturuumiiseen.
      Sudessa ei Eviran raportin mukaan ole todettu muita vammoja tai sairauksia ja sen ravitsemustila on ollut hyvä. Susi on raportin mukaan ollut alle vuoden ikäinen urossusi, joka on painanut 23 kiloa.
      Evira on tehnyt yhteenvedon vuosina 2001 – 2014 sinne toimitetuista susista. Susien ruhoja on tuona aikana tutkittu 81.
      Yleisin susien kuoleman aiheuttaja oli liikenneonnettomuus, mikä oli suden kuolinsyy 31 tapauksessa. Luvattomia tappoja oli todettu 14. Sairaus todettiin kuolinsyyksi kuudella sudella.
      Vanhoja ampumajälkiä todettiin 7 sudessa. Poliisin luvalla oli tapettu 18 sutta, joista hieman yli puolella oli vakavia vammoja tai sairauksia.
      Suden ruhot on Evirassa röntgenkuvattu ennen raadon avausta vuodesta 2012 alkaen, mikä on helpottanut koteloituneiden haulien havaitsemista. Vuodesta 2012 lähtien 16 prosentilla tutkittavaksi tulleista susista eli viidellä sudella on todettu vanhoja ampumajälkiä.

      LAINATUN JUTUN LÄHDE: http://www.kainuunsanomat.fi

    • sepesusi33

      "Luontoliiton" eliöt ovat taas saaneet uuden kannabisannoksen, nyt silmät kiiluu täynnä intoa petojensuojeluun Oulunkylästä käsin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe