Miksi ei aurata

urakoitsia vaihtoon

Kerunlaaksossa aurataan lumesta vain osa kaduista ja nekin vähä sinne päin lunta jää paljon kadulle Juhaninkatua ei ole aurattu ollenkaan korkeat polanteet haittaa postinkulkua ja muutenkin hankaloittaa liikkumista

28

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samma här

      Aivan sama pajuluomallakin. Joulun jälkeen kovan lumisateen jälkeen kolme vuorokautta sai lumet polkeentua kaduilla. Kuin kynnöspeltoa olisi ajellut.
      Kun traktori sitten tuli "auraamaan",ei niin kevyellä vehkeellä pystynyt enää kuin pinnasta vähän tasoittelemaan.
      Tänään viimeinkin (olisko ollut kaupungin?) järeämpi vehje höyläsi katua kuntoon.

      Kyllä täytyy sanoa, etten muista muina vuosina aivan näin kehnossa mallissa olleen lumien aurauksien kaduilta. Kun reipas lumisade oli, viimeistään yöllä katua aurattiin auki. Nyt menee päiväkaupalla ennen kuin mitään tehdään.
      Meiltä sammutettiin katuvalot, eikä katujakaan näköjään aurata. Mitähän seuraavaksi... ei verorahoille kohta saa enää mitään vastinetta. Hmm.. niin tai potkupalloilijat vissiin saa...

    • 2.2

      Traktorit on isoja niinkun höyryveturit mutta aurausjäläki on niinkun olis mopolla auraa veretty

    • karhutiä

      Kiitos kiitos nyt oli kertunlaaksos kulukenu TIÄKARHU ja hyvältä näyttää karut

    • Lumikasa

      Upassa käy lunta lykkimässä joskus sellainen punainen piskuinen bobcat. Sen tarkoitus on kait että lykkii ne paikat joihin iso traktori ei päässyt aamupäivällä parkkeerattujen autojen takia.Taitaa olla kaveri kaupungin hommissa kun lykkii lunta viisi minuuttia kerrallaan ja sitten menee pihan laidalle kököttämään kymmeneksi minuutiksi. Istuu siellä hytissään tyytyväisenä tupakkaa poltellen. Sitten taas lykitään lunta viitisen minuuttia ja taas kymmenen minuutin tauko. Kaveri ei ota turhaa stressiä työstään.

      • Mikä järki???

        Sillon kun lunta tulee kunnolla ei aurata, mutta auta armias kun tulee kaks senttiä lunta ja kunnon sohjosää niin tiet ja jalkakäytävät aurataan niin sileäksi että yöpakkasen jälkeen parhaiten pääsisi eteenpäin korkeintaan luistimilla. Eikä tietenkää hiekoiteta. Kuinkahan monen tuolla pitää teloa ittensä ennenku asiaan tulee joku tolkku?


    • rengasrikko

      Jaa ettei hiekoiteta. Nyt on taas kylvetty veitsenterävää sepeliä pyörätiet täyteen. Mitkään pyöränkummit ei kestä. Itselläni on yli 75e nastarenkaat edessä ja takana. Pian on taas tyhjä kumi ja rengas vaihtoon.

      Suurin este Seinäjoen ympärivuotiselle pyöräilylle on tuo terävän sepelin kylväminen.

      Voisiko pyörätien reunasta jättää sen puolen metrin alueen sepelittämättä. Koko ongelma ratkeisi sillä. Tätä on jo vuosia pyydetty, mutta se on liian hankala toteuttaa.

      • jffjdkljfklfjdkl

        No näky siellä nyt hiekotettaneen. Vaan eipä se hiekka paljoa pitoa kulkemiseen tuo tässä vaiheessa kun tiet on jo sillä peilijäällä :D


    • oxennuz

      Jumalitse mitä vali vali.
      Kävelkää töihinne niin saatte ylipainoiset liikuntaa heti aamulla jättämällä autonne kotipihaan.
      Tätä vauhtia teidät vamaan pitää kohta viedä työpaikallenne nosturilla.
      Voi tätä nuorisoa.

      • jjfghfhhhg

        Ite ainakin valitan täällä muunmuassa niistä jalkakäytävistä ;)


      • Voi voi sentään :)

        No mutta kuule oxennuz, ku pyörällä kuljen. Eikä tota ylipainookaa oikeen oo, viimeks eilen puntaris kävin ja 48,5 kiloo näytti. Eipä kyllä mua oo pituudellakaa siunattu, 158cm.....
        Joten älä ny viitti, kun et tiä minkä kokosia kukin meistä on :)
        Milläs sä kuljet?


    • mane6

      Kaupungilta tulee aurauskäsky. Sehän on selvää säästöä, kun ei aurata ihan jatkuvasti.. :)

    • taas meni rengas

      Auratkaa rauhassa juuri niin paljon kun haluatte, mutta älkää kylväkö sitä renkaidenpuhkomissepeliä. Ei tiellekään nauloja kylvetä.

      Renkaita menee sellaista tahtia, että kohta ihan tosissaan väki alkaa lähetellä kaupungille korvausvaatimuksia.

      • Pyörällä

        Mutta mutta... jos kaupunki ei "hiekoita", sitten niitä korvausvaatimuksia kaupungille vasta sateleekin, jos ihmiset kaatuvat ja loukkaavat itseään.
        Muistan useita vuosia takaperin, kun potkukelkalla kulkijat kyselivät mahdollisuutta jättää pyörätiellä toinen reuna hiekoittamatta. Se ei onnistunut juuri siitä syystä, että ko. pyörätien kunnosta vastaavalle voisi tulla vahingon sattuessa korvausvaatimus.

        Pojan pyörään viime syksynä uusittiin renkaita. Pistosuojatut ostettiin ja ainakaan vielä eivät ole puhki menneet. Joka päivä kahdeksan kilometriä pyöräilee Syk:iin koulumatkoja :)


      • hiioppi
        Pyörällä kirjoitti:

        Mutta mutta... jos kaupunki ei "hiekoita", sitten niitä korvausvaatimuksia kaupungille vasta sateleekin, jos ihmiset kaatuvat ja loukkaavat itseään.
        Muistan useita vuosia takaperin, kun potkukelkalla kulkijat kyselivät mahdollisuutta jättää pyörätiellä toinen reuna hiekoittamatta. Se ei onnistunut juuri siitä syystä, että ko. pyörätien kunnosta vastaavalle voisi tulla vahingon sattuessa korvausvaatimus.

        Pojan pyörään viime syksynä uusittiin renkaita. Pistosuojatut ostettiin ja ainakaan vielä eivät ole puhki menneet. Joka päivä kahdeksan kilometriä pyöräilee Syk:iin koulumatkoja :)

        Mullakin oli viimetalvena pistosuojatut, mutta pahimmillaan 3 kertaa viikossa rengas puhki niidenkin kanssa. Tänä talvena perus renkaat, eikä ainakaan onneksi vielä ole mennyt puhki. Kenties sora on eripaikasta tänä vuonna tai hyvä tsäkä vaan.


    • pyöräilijä

      Ei mene muksuilla, koska painavat vähemmän. Aikuinen kun pyöräilee tuon matkan niin rengaskustannukset vuotta kohti on 100 - 400e. Terävä sepeli asfalttia vasten puhkoo renkaat auttamatta.

      • Pyörällä

        Aivan totta. En tullutkaan tuota ajatelleeksi. Seiskaluokkalaiseni painaa n 50kg ja varmasti eri juttu painavamman aikuisen pyöräillä tuolla terävien sepelien päällä.
        Kiitokset "pyöräilijä" kommentistasi :)


    • nastat alle

      Pitäisiköhän tästä tehdä jokin tutkimus, tällä 20 asteen pakkasella pyörätie ei ole liukas. Sen tietää kaikki.

      Olen pannut merkille, että jos pyörätielle on jäänyt hiekoittamaton osuus reunaan, kaikki ajaa siinä pyörällä soratetun kohdan sijastaa. Lisäksi myös lenkkeilijät näyttää aina juoksevan sillä sorasta vapaalla kohdalla.

      Pyörätien sepeli on pelkkää kiusantekoa pyöräilijöille. Sellaiset ihmiset, joilla on tasapainon kanssa ongelmia, saisivat käyttää aikaa siihen että hankkivat liukuestenastasysteemit itsellensä. Itse olen investoinut nastarenkaan pyörään ja sillä pärjää koko talven.

      Ainut ongelma on siis sora joka rikkoo renkaat. Sellainen puolenmetrin sorattamaton vyöhyke olisi täydellinen ratkaisu pulmaan. Tosin olen miettinyt myös autokaistalla ajamista, mutta siinä on omat turvallisuusriskinsä.

      • hiioppi

        Lisäksi ne sorat jätetään siihen pitkäksi aikaa keväällä ennen kuin siivotaan pois. Viimevuonna olisi yli kuukauden aikasemmin jo voitu ne korjata talteen.


    • feerao

      Aurausurakointihan on laillinen tapa tehdä mahdollisimman paljon kiusaa. Maksusta!!

      • Liittymät tukossa

        Juu juu, ja tosi kivaa on, kun urakoitsija myöhään illalla traktorillaan "auraa", ja jokaikinen kerta työntää tuolla aurallaan pihaliittymän täyteen puolimetrisiä lumi/jääkokkareita.
        Täytyy päivystää koska auraa, sillä jos ei päivystä käy niin, että aamulla varhain kun pitäisi töihin lähteä ei pääsekään pihasta autolla pois ja nuo lohkareet ovat kaiken kukkuraksi ehtineet jäätyä siihen liittymään. On siinä tynnyrin työmaa tämmösen pienen muijan saada ne siirretyksi ojan puolelle.
        Kaupungin vehje kun käy, se ei koskaan täytä liittymiä. Muistan eräällä urakoitsijalla (useampi vuosi takaperin) olleen traktorissaan sellaisen laidan, jonka laski alas aina liittymään tullessaan. Hidastaahan tuo laidan käyttö tietenkin sitä auraushommaa, mutta on erittäin fiksua asukkaita ajatellen.


    • Kyrsiintyny hemmo

      Mä oon 150 kilonen hemmo ja mua kyrsii kans ku ne heittelee sepeliä jalkakäytäville
      se sepeli uppoo mun saappaan pohjiin ja syvälle kun mä kävelen, mun saappaan pohjat on solukumia.
      Tosi kiva yrittää niitä sepelin paloja irti saappaitten pohjista, no eipä tarvitte nastakenkiä ostaa.

    • Katuvaloja kaipaava

      Täällä on turha kysellä. Soitto kaupungin tekniikka keskukseen tieasioista vastaavalle, niin johan hommat alkaa hoitua. Kokemusta asiasta on ja mitä useampi ottaa yhteyttä niin sen parempi.

    • ajokortti

      On otettu yhteyttä joka talvi 2-3 kertaa. Ei auta. Tuota puolenmetrin hiekoittamatonta aluetta ei saada aikaiseksi, koska aina voi tulla joku lonkkaleikkaus-leikkauslonkka joka onnistuis kaatumaan tuossa kohtaa. Voi voi. Pitäiskähän kävelyynki ajaa jo ajokortti.

    • ei rengasrikoille

      Pieni auraamattomuus ei haittaa nyt sohjokelilläkään, kunhan ette kylvä rengasrikkosepeliä - KIITOS!!!

      • pököleistä

        Mitä tuasta liukkaudenestosepelistä .Mutta Kertunlaakson kadut on merkitty koiran kusella ja pökäleillä kevyenliikenteen reunat on aivan ketaaset aivan törkiää koiraihimisten touhu kun ei paskoja kerätä


    • loaoaoaoa

      Kiitos vaan taas katujen aurauksista jäläki on niin kun mopolla aurattu uskomatonta

    • exlanaaja

      Maharethanko nualle lumen auraajille maksaakki jotaki vai ajelooko ne vaan huviksensa lanat irti tiästä kun lunta jää niin palio karuulle

    • 70vuotias

      On se tosiaan mielenkiintoista, kun joskus on liikkeellä auraaja, joka osaa ohjata lumet ehjälle penkalle, eikä pudota niitä juuri liittymän kohtaan.. Pari talvea sitten auraaja ajoi puoli metriä korkean penkan toisen liittymän kohdalle. Yöllä oli pakastanut, enkä minä iäkäs naisihminen saanut sitä purettua ennen kuin lumet suli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe