akita

samuel

akita kiinnostaa minua suuresti. rakastan varsinkin arktisia pystykorvia,kuten samojedeja ja alaskanmalamuutteja. voiko akita vetää rekeä?
paljonko ne elävät keskimäärin? minua ei häiritse se ettei se pärjäisi toisten uroksien kanssa: on samasta ongelmasta selvitty ennenkin.

minulla on 2 uros koiraa. toinen 8 ja toinen 4 vuotias. ystävällisiä ovat. vanhempi on samojedi ja nuorempi muutti. sammari on iloinen, reipas ja toimelias,mutta urokseksi pieni. se on niin rauhallinen esimerkki,että ilman sitä en ehkä edes harkitsisi akitaa tässä vaiheessa, mutta muuttikin on jo kasvamassa upeaksi koiraksi.

7

913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukka
    • rollo1

      akita urokset eivät todellakaan tule helposti muiden urosten kanssa toimeen.. Sinun tapauksessasi se voisi toimia, jos olet valmis siihen että akita uros pyrkii hyvinkin todennäköisesti ylemmälle paikalle kuin muut koirasi. Tämä ei ole edes mikään todennäköisyys vaan varmuus.

      Itselläni on kohta 5 vuotias akita uros, joka ei voi sietää muita uroksia lainkaan. Kyseessä on hyvin voimakas tahtoinen uros, joka ei ikinä voisi ajatella että joku toinen koira voisi olla sitä ns. ylempänä. Tämä oli myös osasyynä siihen miksi entinen omistaja joutui koirastani luopumaan (minun onneni siis) hänellä kun oli kaksi akita urosta ja yksi narttu ja urokset eivät tulleet mitenkään toimeen keskenään.

      akita on melko terve rotu, perinnöllisiä tauteja toki on, mm. SA-tautu, eli eräänlainen autoimmuuni sairaus. Keskimääräinen akitan elinikä on yli 10 vuotta.

      akita voi kyllä vetää rekeä, norjassa on ihan akita valjakoita ja oman koirani tytär toimii aina silloin tällöin valjakossa. akita jaksaa vetää melko paljon, mutta se ei ole hirvittävän nopea. Akitan vanha käyttötrkoitus on myös vetokoira. Käytettiin lastien vetämiseen. Jos nyt muistan oikein.

      akitoista saat lisätietoa yhdistyksen sivuilta www.akita-shiba.net mutta siellä on taas päivitykset käynnissä, eli sivut eivät ainakaan väliaikaisesti toimi. Minä voin kyllä mielelläni mailailla akitoista jos kiinnostaa. osoitteeni on [email protected]

      • Tseii

        Pakko kommentoida näin paljon jälkeenpäinkin.
        Meillä sekarotuinen 4 -vuotias uros ja 2 -vuotias akita uros. Sekarotuinen on johtaja vaikka 5 kg kevyempi arktinen sekoitus malamuuttia ja huskya. Tulevat loistavasti toimeen! Leikkivät välillä rajustikin, mutta tietävät rajansa.

        Meillekin alussa sanottiin, että Akitasta tulee johtaja...otti tosissaan päähän se mantra. Koirat ovat kuitenkin yksilöitä ja meidän sekarotuinen johtaa viisaudella ei voimalla.


      • rollo1
        Tseii kirjoitti:

        Pakko kommentoida näin paljon jälkeenpäinkin.
        Meillä sekarotuinen 4 -vuotias uros ja 2 -vuotias akita uros. Sekarotuinen on johtaja vaikka 5 kg kevyempi arktinen sekoitus malamuuttia ja huskya. Tulevat loistavasti toimeen! Leikkivät välillä rajustikin, mutta tietävät rajansa.

        Meillekin alussa sanottiin, että Akitasta tulee johtaja...otti tosissaan päähän se mantra. Koirat ovat kuitenkin yksilöitä ja meidän sekarotuinen johtaa viisaudella ei voimalla.

        voisi sanoa että tuo on poikkeus, ennemminkin kuin sääntö. Akitatkin ovat yksilöitä ja se tulee ottaa huomioon. Oma akita urokseni ei tulisi ikinä toimeen toisen uroksen kanssa, saati että olisi ns. alempana sitä. Ja ei myöskään siedä nartuilta mitään uhittelua tai komentamista.

        mutta oma akitani on kuitenkin melkoisen kova tapaus. Ja ottaen huomioon että akitasi on vasta kaksi vuotias, ja akita on täysin ns. kasvanut aikuiseksi n. 4 vuoden iässä, joten mitä tahansa saattaa vielä tapahtua.. Oman koirani yksi jälkeläisistä alkoi ilmaista pomottelua muita koiria kohtaan noin kaksi vuotiaana.

        Tseii mistä sinun koirasi muuten on? tarkoitan että mistä linjasta.. kaksi vuotta sitten oli ainakin kolme pentuetta, joista yhden pentueen koirien olin paikat ja omistajat tunnen.


    • ginga

      mäkin oon hulluna akitoihin!ja yleensäkkin pystykorviin ja niinkuin sanoitte "arktisiin"

    • haluaisin kokeilla akitalla valjakko vetoa ,onko pirkanmaalla mitään paikkaa jossa vois käydä tai soittaa? epätietoinen.

    • akita12

      Olen kiinnostunut akitasta ja aion ostaa vähän
      vanhenpana sen.haluaisin vaan tietää voiko
      akita vetää esim rekeä?
      Toivoisin vastauksia kiitos:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe