AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / miten korjata kipsilevy seinän halkeamat

miten korjata kipsilevy seinän halkeamat

5 Vastausta 3 045 Lukukertaa
seinässä parin millin halkeama ikkunapuitteista lattiaan saakka miten korjata siististi.seinässä ei tapettia,vain maalattu.

Paikkaus

Siisti halkeama mattoveitsellä, että saat irtonaiset palat pois. Tämän jälkeen taytät halkeaman akryylimassalla. Massa on päällemaalattavaa ja kuivuttuaankin elastista, joten ei halkea uudestaan ainakaan samasta kohdasta. Massan kuivuttua paikkamaalaus ko. kohtaan. Akryylimassa on valkoista, joten jos seinäkin on valkoinen, ei paikkamaalausta välttämättä tarvita. Tuota massaa löydät rautakaupasta, tuubi maksaa muutaman euron.

P.S. Eri valmistajilla saattaa olla nykyään värillisiä massoja, kysy rautakaupasta !

eipäs

Halkeamaan laitetaan samanlainen paperinen saumanauha, kuin jokaisen kipsilevyn liitokseen muutenkin. Kitataan ja häivytetään näkymättömiin sekä tietysti maalataan.
Joku on hieman oikaissut ja jättänyt nauhan ikkunan alla olevasta saumasta pois. Kipsilevy itsessään ei halkea, vaan levyjen välinen sauma.

No joo...

Jos ihan tarkkoja ollaan niin tuo nauhoitus tapa on se "oikea". Ajattelin vaan säästää satunnaisen remontoijan aikaa, rahaa ja hermoja. Suoran seinän nauhoitus ja kittaus sekä maalaus niin hyvin, ettei sauma pahasti pullota, on melko vaikea operaatio aloittelijalle. Lisäksi likaantuminen (vrt. pölyhaitat) on paljon voimakkaampaa kuin akryyli "virityksessä".

Joten, jos saumanauhan ja kipsitasoitteen käyttäytymistä ei ole tullut harjoiteltua, sen enempää kuin maalausrajan häivyttämistä, suosittelen nopeaksi ensiavuksi akryylimassaa.

jkakaj

Akryylimassa toimii ja on huomattavasti vaivattomampi toimenpide kuin tuo toinen vaihtoehto.

vaivaton

Varmasti toimii, mutta ennen pitkää repeää kuitenkin. Jos se olis hyvä keino niin tuskinpa saumanauhaa käytettäis missään. Akryylimassa kovenee vanhetessaan ja meilläkin akryylit rakoilee monesta kohtaa katon ja seinien liitoksissa.
 /   /  /  / miten korjata kipsilevy seinän halkeamat

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta