AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Soija

Soija

18 Vastausta 3 329 Lukukertaa
Tämä soijan ekvuoli siis blokkaa sitä samaista ilkeää hiuksentappohormoonia kuin finasteridikin:)

Moni varmaan tietääkin jo tämän, mutta ehkä joku ei ole kuullut joten laitan tähän linkin, jossa tästä ekvuolista voi lukaista enemmän jos tahtoo.

Itse käytän soijaa, ihan sitä kaupasta saatavaa jauhoa, ja nautin sitä pari kertaa päivässä noin ruokalusikallisen veteen sekoitettuna.
En osaa sanoa onko auttanut, muttei ainakaan ole pahentanutkaan. Toivon että kuulun siihen osaan ihmisistä, joilla ekvuolia muodostuu suolistossa.

Luultavasti luonnosta löytyy paljonkin näitä "luonnon-finastereja", joilla tukan lähdön saa kuriin, mutta tässä siis yksi.
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/soija_isoflavonoidit.html

mielenkiintoista!

Olisiko todella niin, että soija voisi auttaa taistelussa kaljuuntumista vastaan?
Tuolla on vähän juttua asiasta.
http://www.hairloss-reversible.com/Hair%20News%20Index/hair_news14.htm

On kuitenkin yksi suuri mutta...nimittäin se, että mistä saisi sellaista soijajauhoa, joka varmasti ei ole tehty geenimanipuloiduista soijapavuista?

Onko

merkitystä jos se on geenimanipuloitua tai ei, itse en ainakaan tuosta linkistä pikaisesti luettuani huomannut mainintaa, että se ei saisi olla geenimanipuloitua?

Jokatauksessa mielenkiintoista todella, toivottavasti soijan hinta ei nouse pilviin, jos sen teho todistetaan.
:)

Tai

Johan sen teho on todistettu noiden artikkelien perusteella, joten ei muuta kuin soijaa nauttimaan ja katsomaan kun hiukset kasvaa.
:)

ei sitä soijajauhoa

kovin helppo ole "napostella" kovin suuria määriä!
Ehkä jonkin verran voi lisätä aamupuuroon ja leipätaikinaan (jos yleensä viittii kotona leipoa), mutta veteen tai maitoon sekoitettuna soijajauho maistuu suorastaan tympeältä.

Voimailijoille tuttua tavaraa

Me voimailijat olemme soijauhoja syöneet jo vuosikausien ajan suuria määriä päivittäin. Kyllä sen makuun tottuu, kun tietää, miten hyvää se tekee. Lihakset saavat tarvittavat proteiininsa ja jos vielä tukkakin tykkää, niin maku on toissijaista. Taidankin heti tilata muutaman kilon jauhoja.

jaahas, no sullahan pitäisi

olla "ensikäden" tietoa siitä vaikuttaako soija(jauho) tukan kasvua parantavasti!
Onko voimailijoiden porukassa keskimääräistä enemmän tuuheatukkaisia?

muuten, eikös

kotimainen herne ole melko läheistä sukua soijapavulle?

Ei enään juurikaan soijaa.

Nykypäivän voimailijat käyttävät etupäässä hereproteiiniä. Soijaa käytettiin 10 - 15 vuotta sitten jonkin verran proteiinijauheissa, mutta nykyään kun heran hinta on tippunut reilusti alaspäin niin soijan käyttö palautuskuomissa ja muissa proteiinivalmisteissä on vähentynyt olemattomiin. Soijaproteiinia saa silti edelleen halvalla lisäravinnekaupoista. Urheilukauppojen soijat ovat lähes aina soijakonsentraatteja joissa proteiinin suhteellista pitoisuutta on nostettu. Eli kannattanee hankkia tukkasoijat varmuuden vuoksi lähikaupasta soijarouheen muodossa. Myös tämä soijarouhe on erittäin edullista.

soija vs. hera

Totta puhut, että nykyään suositaan heraa soijan sijaan, koska heran aminohappokoostumusta pidetään parempana kuin soijan. Itsekin juuri siksi vaihdoin soijan syönnin heraan, mutta nyt kun luin soijan hyödyllisistä vaikutuksista hiuksiin, saatan lisätä myös soijan takaisin ruokavalioon. Ehkä kolmanneksen herasta voisi tiputtaa pois ja korvata soijalla. Soijan yksi haittapuoli on, että se laittaa pierettämään.

Ilonpilaaja...

Tämä soijan DHT:tä blokkaava vaikutus on aika teoreettista, ja jotkut väittävät myös, että soijasta olisi itse asiassa haittaa hiustenkasvulle... Eikä soija muutenkaan suuria määriä nautittuna ole välttämättä kovin terveellistä.

Tehokkaimmat tunnetut DHT:n blokkaajat löytyvät synteettisinä apteekin hyllyltä, ja on aika turhaa toiveajattelua kuvitella, että luonnosta löytyisi mitään yhtä tehokasta ainetta. Jos löytyisi, olisi nämä lääkkeet turhia.

Ilon

Enpä löytänyt netistä yhtään soijaa vastaan olevaa artikkelia, päinvastoin, pelkkiä kehuja mm syövän torjunnassa, lisäravinteena jne jne jne.

Taitavat ainoat soijanvastustajat löytyä sieltä synteettisten DHT-blokkaajien valmistajista, ja syykin lienee selvä.
Sitäpaitsi linkeissä olevista artikkeleista kävi selvästi ilmi soijan edut verrattuna synteettisiin DHT:n blokkaajiin.

Synteettiset ovat parempia

Siitä simppelistä syystä, että vain 30-50% ihmisistä soijan ainesosat konvertoituvat elimistössä aktiiviseen muotoon. Mitä järkeä on alkaa syömään soijarouhetta päivittäin jos todennäköisintä on ettei siitä ole sinulle mitään iloa? Finasteridi ja dutasteridi toimivat tutkitusti.

Toki, jos tykkää soijasta niin mikäs siinä.

Soijan haitat

Itse löysin Netistä suoranaisen soijan haittoihin pureutuvan sivuston noin 2,5 sekunnin etsinnän jälkeen (toinen linkki Googlen tuloksissa): http://www.mercola.com/article/soy/#

Puhut soijasta ikäänkuin se olisi vähintäänkin yhtä hyvä DHT:n blokkaaja kuin synteettiset valmisteet (myös käytännössä). Faktaa pöytään kiitos, tällaista potaskaa en todellakaan purematta niele. Toisekseen en ole kuullut kenestäkään, joka olisi soijan avulla saanut hiustenlähtönsä pysäytettyä.

Faktaa

vain kokeilemalla itse, soija on niin halpaa ettei pahasti verota kukkaroakaan.
Jos kuulut niiden onnellisten joukkoon, joilla ekvuolia muodostuu, niin saat DHT-blokkauksen lisäksi paljon hyviä proteiineja, hiven- ja kivennäisaineita sekä vitamiineja.

Luulisin, en tosin ole varma, että finasteridia ja soijaa voi käyttää yhtäaikaa.

Eikö ole sama mitä soijatuotetta käyttää?

Onhan sitä soijamaitoa, jogurttia jne...

Ilmeisesti

soijatuote, joka ei toimi toivotulla tavalla DHT:n suhteen on soijakastike, syystä jota tiedä en, mutta näin englanninkielisessä linkissä kerrottiin.
Käytän silti soijakastiketta lähes päivittäin koska se antaa hyvän säväyksen ruokiin.
Tässä linkki.
http://www.hairloss-reversible.com/Hair%20News%20Index/hair_news14.htm

ihmiset, kansalaiset, medborgare

syökää kotimaista hernettä!

siinä on paljon vitamiineja ja varsinkin kivennäisaineita!
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=371&lang=fi

equol

http://en.wikipedia.org/wiki/Equol

However, only about 30-50% of people have intestinal bacteria that make equol.
 /   /  /  /  / Soija
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta