Hiekkapuhallus

eiauta

Hiekkapuhallus on väärä tapa alkaneen ruosteen poistoon auton alustassa.
Hiekka jää saumoihin ja rakoihin ja kiihdyttää alkanutta ruostumista.
Ruostumiseen auttaa parhaiten sitkeä öljy kerran vuodessa.

8

23605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pumppa

      ei sitä ruotumista millään liemellä voi pysäyttää. kyllä se on rahojen haaskausta ruosteista peltiä liemillä löträillä. niin pitkään kun rautaa on jäljellä kotteron pohjassa on hiekkapuhallus ainut konsti saada ruoste pois. puhallettu ja maalattu pelti ei enää ruostu vaikka ei massaisikaan. saumat missä on monta peltiä päällekkäin ei pääse puhaltamaan ja niissä on ainut tapa hidastaa ruostumista koteloaineella esim. tectyl ML.
      puhdas ja kuiva kvartsihiekka ei lisää ruostumista ja eipä niihin koteloihin paljoa sitä hiekkaa menekkään altapäin puhaltaessa ellei ole suuria koritulpan reikiä ja vartavasten pöllytä sinne. olen puhaltanut yli 2000 autoa viimeisen 7 vuoden sisällä eli pieni aavistus asiasta on...

      • pemanzi

        Tommonen kokemus alata.. jos vielä seuraat vanhoja foorumeita. oisko jotain materiaalia valmiiksi kirjoitettu koneelle? mistä hyvä aloitttaa??? ei paljoo paina mikä on paras merkki tai pitääkö tappiksen vai halpahallin maali paremmin. Ei viittis ampua suoraan kymmentä kiloa hiekkaa kadettiin. mietin vaihtoehtoa: Osta monta erilaatusta kissapissahiekka pussia (3-5kg) ja katson millä hiekan koolla lähtee parhaiten. Päälle näin alustavasti (parasta) teho spraytä että saada kunnolla nostettu

        pemansi

        ps. aloitan varmaan uuden keskustelun tästä jos tämä on kovin vanha ja kulunut..


      • Tommi f

    • puhallusta

      Sitkeä öljy kerran vuodessa on hyvä neuvo niille, joilla on siihen mahdollisuus. Myös minä harrastan sitä hiekkapuhalluksen ohella.

      Hiekkapuhalluksesta omat kokemukset ovat hyviä. Peltejen välejä ei kuitenkaan pysty hiekkapuhaltamaan. Hiekkapuhaltamalla putsaa sellaiset hankalankin muotoiset kohteet, joita ei muuten ole kovinkaan helppo putsata. Pintakäsittelystä riippuen ajoissa hiekkapuhalletusta saa uudenveroisen ellei paremmankin kuin uutena.

      Itsellä on joissain autoissa lähtenyt ilmansuodattimen kotelo ruostumaan. Esimerkiksi tämä kotelo on helppo hiekkapuhaltaa kun ottaa sen irti ja saa maalattua sen sillä tapaa kuin haluaa.

      Kunnollisilla hiekkapuhalluslaitteilla putsaa harrastajakin yhdessä päivässä autosta melkoiset ruostevauriot jos on etukäteen ottanut selvää missä ne sijaitsee. Hiekkapuhallus sopii pienillä imevillä tai hiekkaa kierrättävillä pistooleilla myös aivan pienempiin kohteisiin.

      Hyviä kokemuksia on varsinkin tuollaisen Zinga nimisen aineen käyttämisestä hiekkapuhalletulla pinnalla - olen käyttänyt sitä sekä ainoana pintakäsittelynä, että pohjamaalin tapaan:
      http://www.scanferro.fi

      • mr

        Ei hiekkapuhalluksen pidä ruostumista estää, ei se mikään hoito ole. Sillä saadaan pois ruoste ja näkyviin paljas pinta. Siitä näkee sitten kukin monta neliöö puhdasta peltiä pitää tilata.


      • tarjokkaita/paikkaa?Rma
        mr kirjoitti:

        Ei hiekkapuhalluksen pidä ruostumista estää, ei se mikään hoito ole. Sillä saadaan pois ruoste ja näkyviin paljas pinta. Siitä näkee sitten kukin monta neliöö puhdasta peltiä pitää tilata.

        No nyt tuli homman ydin vihdoin viimesellâ kirj;lla todettua, mutta sit alkaa nopea puhtaan pinnan suojaaminen, mitã voi suojata( muut korjata), muuten iskee happimolekyylit ja radikaalit kiinni ja palamisilmiö alkaa taas.Esim.Löwe rost primeri perâân, pintamaali ja massa lopuksi..jotkut tyytyy öljyn ja rasvan sekotukseen tai kotelosuojaan(juokseva musta) terãketjuöljysekotukseen.


    • Hiekkapuhallus on oikea tapa poistaa alkanut ruoste auton alustassa. Kymmeniä autoja puhallettu ja käsitelty ja kukkaan ei oo valittanu - vanhimmat tehty 15 vuotta sitten ja koslat edelleen liikenteessä :)

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe