AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / orapihlaja-aidan leikkaus

orapihlaja-aidan leikkaus

8 Vastausta 17 485 Lukukertaa
alasleikkasin keväällä orapihlaja-aidan keväällä,koskas sitä pitää leikata uudelleen että tulisi tuuhea,vai heti?

leikkaus

Pääsääntöosesti aitaa leikataan kaksi kertaa vuodessa, mutta voi leikata kolmekin kertaa jos on tarpeeksi hyvä kasvuinen.
Leikkaa vaan nyt, ja elokuun lopulla uusiksi.
Jätä uutta kasvua noin kaksikolmasosaa niin tuuheutuu hyvin.

laitan...

sulle tähän vielä linkin,noita orapihlajan leikkausosumia tuli aika paljon.

http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50172;54344

kiitos

xxx

leikkasitko ihan alas?

Jos olet uudistamassa aidan, eli leikkasit 10 cm maapinnan yläpuolella, pitää uudet versot typistää ensi kevänä taas kymmeneen sentiin. Se on hidasta, mutta tuottaa alhallakin tuhean aidan. Yleinsä ihmiset luottavat siihen, että alaoksatkin tulevat siten aikanaan. Ei se kasvi niin toimii.

Samantien se toinen juttu aidan leikkauksesta. Yleisesti näkee, että aidat leikataan juuri päinvastoin kuin pitäisi, eli ylhällä leveä ja alhaalla siten jää kapeaksi, koska valo ei tule siihen. Jos leikataan maalis/huhtikuussa vain raa'asti kapeammaksi, saadaan vanhimmillekin aidalle ryhtyä ja tuuheutta.
Voiko orapihlaja-aitaa kohentaa muuta kuin alasleikkaamalla? Pohdin tässä just, että sahaan sieltä täältä vanhan paksun oksan alhaalta poikki, eli harvennan pensasta. Toimiiko? Kokemuksia? Arvauksia?
Englantilaiset uusivat siten että leikkaavat ensin toisen puolen ja kasvattavat sitä.Kun uusi puoli on kavanut muutamia vuosia leikkaavat he toisen puolen. En ole kokeillut mutta voi olla aika hyvä, varsinkin jos uudet versot saavat valoa.Leikkaus kannatta tehdä huhtikuussa ennen silmujen puhkeamista ja aivan maan rajasta.Ei kannata jättää mitään tynkää niin pensas uudistuu juurivesoista kokonaan ja on hyännäköinen.
raivaussahalla keväällä viidensentin tynkään ja toisenkerran elokuun puolessavälissä saksilla noin 10sentin tasotus täytyy tuossa jussinpäivän jälkeen taas tasoittaa,kun tahtovat nuorena kasvaa latvat erimittaiseksi.
Toukokuussa 10cm tyngille, heinäkuussa leikattu kasvusta 1/3 pois, syyskuussa vielä kerran leikkaus.
Noilla pitäisi päästä ensi kevääseen.
Silloin taas jussina 1. Leikkaus ja elokuussa 2. Leikkaus /\ muotoon, jotta alaoksat saavat valoa keväällä ja tuuhentuvat.

Näin meillä homma hoidettiin / hoidetaan.

Kommentoikaa tietävät jos meni vikaan...
 /   /  /  / orapihlaja-aidan leikkaus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta