AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Pupun elinikä??

Pupun elinikä??

36 Vastausta 5 841 Lukukertaa
Kuinka vanhaks kanit yleensä elää? Tiedän, että se riippuu kanin koosta ja rodusta yms... Mulla on noin 2,5-3 kilonen risteytyskani, että osaisko joku sanoa, kuinka vanhaks tällänen voi elää? Mikä on esim. keski-ikä?? Kani on ollut ihan terve, kerran oli virtsarakontulehdus, mutta ei muuta...

kai ne

voi elää kahdeksankin vuotiaiksi, oma kani kuoli yksivuotiaana noin kun sairastui suolitukokseen, ja tajuttiin liian myöhään (kani hoidossa oli sillo..)
ja nyt taas toinen kanini on yli kaksi vuotias.
mutta voi elää 8 vuotiaaksin ja ylikin?

elinikä

oon ottanu selville et kanin keskimääränen ikä on jtn 5-8 vuotta mut kaverin kani eli 9-vuotiaaksi. :) riippuu vähän.

mul on kääpiökani, risteytys (hollantilais, leijonaharjas, kääpiöluppa). :)
Mun yks kani eli yli 12 vuotiaaks, ja täl hetkel yks kaneistani on 10v. Mut se pupun keski märäinen elin ikä on jotai 5-8

moi!

Niinkuin jo mainittiin riippu paljon esim. rodusta. Asiaan vaikuttaa monet seikat.

Sanotaan, että pienemmät rodut ovat pitkäikäisempiä, kuin suuremmat, mutta tuokin yksilökohtaista. Riippuu siitäkin, miten kania hoidetaan.

Vanhimmaksi elänytkani itselläni on ollut 11,5 vuotias. Tiedän kyllä tapauksen, jossa on ssavutettu kunnioitettava 13- vuoden ikä...
Nii, meilläkin eli tämä kääpiö yli kaksitoistavuotiaaksi, ja isommat elivät yhdeksän vuotiaiksi

Käpiökanit elävät noin. 10vuotta
Pienihköt kanit noin. 8vuotta
Isohkot kanit noin. 6vuotta
Jättikanit noin. 4v.

ikä

Mulla oli kani, ostin sen vuonna 2000 ja nyt muutama päivä sitten sain tiedon (asui siskollani tallissa) että se on kuollut. Ikää hälle tuli 5v ja 7kk. Siskoni oli punninut se kerran ja se oli painanut 2,5 kiloa.

Kanivanhus

Mulla oli pieni risteytys puppe ja hän eli 13-vuotiaaksi, piti sitten lopettaa kanivanhus kun tuli keuhkoihin kasvain, ties kuin pitkään olisi elänyt jos ei tätä olisi tullut.

kaniini

mun eli 7-8 vuotiaaks
Aika pitkään elänyt jos 13 vuotiaaksi!!

Kanin elinikä

Kanin elinikään vaikuttaa sen ruoka. Kanit elävät pidempään, kun niille ei anneta lihottavia herkkuja, kuten pähkinöitä. Viljat ja pähkinät aiheuttavat niillä nimittäin sydämen ja maksan rasvoittumista. Suolitukosta voi ennalta ehkäistä antamalla kanille tölkkiananas mehua.

Aika moni kani

15-vuotiaaksikin. Ei ole mitenkään ihmeellistä. Riippuu aika paljon rodusta.

Jotkin isommat rodut saattavat elää esim. vain 4-vuotiaaksi.

Kanisi painosta päätellen kanisi saattaa elää 7-12v. Kanisi ei ole pienin mahdollinen eli se vähentää hiukan sitä elinikää, mutta koska kanisi on vain 2,5-3kg, se saattaa olla jokin kääpiörotuisista. Toisaalta mikäli kanisi on oikeasti kääpiörotuinen, se on tod. näk. ylipainoinen eli se vähentäisi sitä elinikää myös.

Sukulaiseni kani

se oli joku kääpiökani,pienet korvat ja melko isot silmät, sai olla vapaana silloin kun halusi.kuoli sit vanhuuteen.
"moni"
Noh moni elää kyllä 10-15vuotiaaksi se on totta, joskin on tapauksia jotka elävät ainakin 16vuotiaiksi:)

12v.

Meidän kani on syntynyt vuonna 1997 ja vielä porskuttaa menemään!

<(^_^)>

kuinka kauan luppakorvakanit eläää suurin piirtein.......
Koosta riippuen, mutta käpiöluppa elää noin 6-8 vuotiaaksi, mutta hyvässä hoidossa myös 10vuotta:)
Itsellä on pian 8v iso risteytyskani (n. 5kg). Joten kanin kokokaan/rotu ei aina kerro kaikkea.
Ton kokoset kanit elävät noin 9v. Ainakin meillä joten ei ainakaan vielä tavallista vanhempi:)
Vaikka oletetaan että pienemmät rodut elää pitempää kuin suuremmat niin se kai osittain pitää paikkaansa. Luulen että kääpiöluppia on jalostettu liikaa/ tietämättömät harrastelijat ovat 'jalostaneet' ja lupat kuolevat aikaisemmin kuin ennen. Ei ole tullut vastaan yli 10v luppia

http://www.petsie.fi/pets/ Laittakaa hakuun 'laji' ja 'rotu', klikatkaa 'laajennettu haku' ja laittakaa syntymävuosi sen mukaan minkä ikäisiä etsitte. Vanhimpia kluppia taisivat olla 9-vuotiaat, mutta profiilin omistajat eivät välttämättä ole käyneet paikalla pitkää aikaan (onko kani sillä välin kuollut?).
Kääpiöluppa ei ole sellainen rotu, jota olisi jalostettu "pilalle." Hyvä rotu, joka on ystävällinen, sosiaalinen ja kiltti.
Ei minullakaan, mutta yksi on tullutkin vasta vastaan, se on vasta 1,5v.
Mä ehkä saan kanin! Se on ,mun äidin kani jonka koira ja kani eivät tuu yhteenää keskenää.Äiti ehkä lupas ottaa sen mutta tomi isäpuoleni ei suostu siihen.Käännäämme kyllä Tomin pään!!"! Lähettääkää kanista tietoa wilma.wallin@windowslive.com,. Tarvin apuaa!Toivoo Katariina001
moi meillä on 13-vuotias pupu mikä ei ole vielä kuollut.
äjgg
------ khjhfdj£££££
meillä on pupu myös ja sen nimi on Leo
moi meilläkin on pupu onko se Kdnjohroubiyv äitilläsi sellanen kani että se kusee lattialle meijän kani se kusee joskus lattialle
No sellaset ranskanlupat (Jättikaniinit) 2,5-5 kiloset kaniinit on sitä 7-12 vuoden ikäluokkaa (Paitsi esim ripuli lyhentää jättikanin ikää jos sitä ei nopeasti hoideta / huomata.) Pikkupupuset (Hermeliini, kääpiöluppa.) noin 90 grammaa / 1 kilo sellasii jotain niin ne on yleensä ikäluokkaa 4-8 vuotta. (Tosi on poikkeuksiakin kun kani kuolee esimerkiksi sydänkohtaukseen ja se on yleistä) Itselläni on 8 kania. Lapsena (5v) sain ekan kanini (Sekarotu) eli 3 v. (En osannut hoitaa -.-)
Jättikanit elää 4-6vuotta ja voivat painaa huomattavasti enemmän kuin 5kg
Pienet kanit elävät 8-15 vuotta ja voivat painaa 2kg mutteivät 90g niinkuin kirjoitit
Ranskis kyllä elää huomattavasti vähemmän keskimäärin kuin pieni hermeliini. ISot rodut lyhempi ikäisiä kuin pienemmät. Sama kuin koirilla.

Jättirodut painaa yli 6 kg. Pienen rotujen edustajat painaa 2,5-3,1kg. Väliin mahtuu monta eri koon edustajaa :)
Pienet rodut voi painaa alle kilon, mutta allekirjoitan kanssasi että isot rodut elävät lyhyemmän elämän kuin pienet. Poikkeuksiakin löytyy
Sydänkohtauksia pystyy ehkäisemään riittävällä liikunnalla kanin nuoruudessa. Sydänlihas vahvistuu. Tän luin jostain, mutta vaikka ei olisikaan totta niin mieluummin liikuttaisin kaniani mahdollisimman paljon kuin ottaisin riskin pitämällä kanin vähäisellä liikunnalla.
Naapurin kani on elänyt vähän yli 10 vuotiaaksi ja elossa on vieläkin. (Kääpiökani) ulkohäkissä elänyt koko elämänsä koska sitä ei saa siirrettyä navettaan.On sillä ollut kaverikin mutta se on kuollut jo.
About 6v-7v eläävät
Mulla ollut kymmenkunta hermeliiniä (noin 1 kg painoisia), joista melkein kaikki ovat eläneet vähintään 7-8-vuotiaiksi, vanhin eli yli 11 vuotta. Isommat rodut ovat kaiketi lyhyempi-ikäisiä, kuten täällä on moneen kertaan todettukin.
oisko täällä ketään kuka kania ois vailla? :)

Myydään hyvään ja rakastavaan loppuelämän kotiin 3- vuotias risteytyskani ( tyttö, harmaa luppakorva) häkkeineen ja kaikkine muine tarvikkeineen Porvoossa. hp. 50e. KIIRE. kuvia ja muita tietoja saa ottamalla yhteyttä puhelimitse num. 044 9528356, on asunut kissojen kanssa samassa taloudessa ensimmäiset 2,5 v.
Meillä eli kääpiökani vain 3v. (Kurkkuinfektio tjsp) toinen kanini on nyt 4v. eikä ole oiken vanhentunut vaikka tietenkin poikasena oli erilainen.
 /   /  /  / Pupun elinikä??

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta