Verisuonitulehdus

minja

En tiedä onko tämä aivan oikea palsta, mutta liittyy ainakin asiaan. Onko kellään kokemuksia verisuonitulehduksista? Miten niitä on hoidettu? Miten olet pärjäillyt sairauden kanssa?

13

14768

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos vähän tarkentaisit

      Tarkoitatko ehkä autoimmuunipohjalta syntyvää valtimotulehdusta (esim temporaaliarteriittia), pinnallaisen laskimotukoksen aiheuttamaa tulehdusta (tromboflebiittiä) vai esim. suonen kanyloinnista seurannutta paikallista laskimotulehdusta? Vai peräti verenmyrkytystä (sepsistä)? Tai imusuonitulehdusta (lymfangiittia)?

      • minja

        Anteeksi epätäsmällisyyteni, kun olen niin huono lääketieteellisten termien kanssa :) Tarkoitin lähinnä autoimmuunipohjalta syntyvää valtimotulehdusta.


      • Allinaz
        minja kirjoitti:

        Anteeksi epätäsmällisyyteni, kun olen niin huono lääketieteellisten termien kanssa :) Tarkoitin lähinnä autoimmuunipohjalta syntyvää valtimotulehdusta.

        Minulla oli kerran koko jalan pituudella verisuonitulehdus. Hoidettiin pois antibiootilla.
        En muista antibiootin nimeä, siitä on jo niin kauan -94


      • kans
        Allinaz kirjoitti:

        Minulla oli kerran koko jalan pituudella verisuonitulehdus. Hoidettiin pois antibiootilla.
        En muista antibiootin nimeä, siitä on jo niin kauan -94

        Oli versisuonitulehdus jaloissa v. -96. Söin yhden aspiriinin ekan ja vikan kerran ja löi molemmat jalat täyteen ensin näppylää ja sitten avohaavoja. Kivulias ja niihin haavoihin laitettiin silmäsalvaa sairaalassa, uskokaa tai älkää. Eivät muuta keksineet antibioottien lisäksi, kuin silmäsalvaa ja hauteet. Sairaalassa maattiin muutama päivä.
        Diagnosoitiin vaskuliitiksi.


    • tulehduksiin

      kannattaa ottaa ruoan lisänä kalaöljyn EPA-rasvahappoa. Tulehdustustilanteessa tarve on noin 1 000 mg päivässä. Vahvin EPAa sisältävä valmiste on nimeltää E-EPA, jota saa Suomessa 70 ja 90 -prosenttisina kapseleina. Elimistö tekee siitä tulehdusta estävää ainetta, jota kutsutaan nimellä resolviini E1. Sen löysivät Harvardin yliopiston tutkijat ihmisen verestä vuonna 2002.
      http://www.jem.org/cgi/content/full/201/5/662
      Suomeksi aiheesta voi lukea tästä:
      http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tiedotteet/090305_01.html

    • rainbow murokeksi

      Edelliset vastaukset naurattavat..

      verisuonitulehdus eli vaskuliitti ei todellakaan hoidu antibiooteilla....

      • vaskuliitti/vaskulop

        Vaskuliitti on todella verisuonitulehdus. Vaskuliittia hoidetaan luullakseni kortisonilla. Minulla on ollut vuosia oikean otaslohkon alueella kipuja. Minulle terveyskeskuslääkäri antoi diagnoosin vaskuliitti vain ohimoa painaen sillä perusteella mitä minä tunsin ja määräsi kaksi tablettia 2 kertaa päivässä.

        Keskussairaalassa tehtiin jonkinlainen aivomotorolagia kuvaus ja sanottiin, että ei ole vaskuliittia.

        Olen käynyt yksityisellä jossa tehtiin pään magneettitutkimus jossa todettiin lieväasteisia vaskulopatiaan sopiviavalkoisen aineen muutoksia. Se ei ole lääkärien taholla antanut aihetta mihinkään hoitoon.

        Netistä luin, että vaskulopatia saattaa olla hengenvaarallinen. Ehkä se lääkärien mielestä ole ikäihmiselle niin väliksi mihin se saattaa johtaa.


      • kaaro

        ei niin minäkin olin kaksi vuotta kovalla kortisonikuurilla ja sen loppumisen jälkeenkään eivät oireet hävinneet...


    • +++++

      Kummallinen tapa diagnosoida vaskuliitti. Ei todellakaan ole noin yksinkertaista että painetaan ohimosta... Vaskulopatiakaan ei ole vaskuliittia jotka on erittäin harvinaisia sairauksia joissa diagnoosin löytyminen voi kestää vaikka kuinka kauan. http://www.hopkinsvasculitis.org/ Tuolta voi tutustua. Itselläni on juuri diagnosoitu Polyarteritis nodosa, ja todella lottovoittajan sairaus. Mieluummin olisin sen lottovoiton halunnut.... http://193.93.133.112/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=/portlet_action/dlehtihakuartikkeli/viewarticle/action&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo98978 Eli tuossa vaskulopatiasta.

    • Vaskuliitti todettu

      Minulla on todettu verisuonitulehdus noin kuukausi sitten. Oireista olen kärsinyt nyt sitten noin kolme kuukautta. Ensimmäinen diagnoosi oli rasitusvamma, joka loppujen lopuksi oli aivan päin mäntyä. Kävin vasta äsken tutkimassa netissä tautia verisuonitulehdus eli vaskuliittia. Ei mikään helppo sairaus. Ei todellakaan lähde antibiooteilla. Mun lääkitys on kortisoni(80mg/aamuisin) ja se on ainakin tehonnut odotettavasti minulle. Nyt olen jo paremmalla puolella, mutta kivut ovat vielä toisinaan aivan kauheat. Munuaisistakin löytyi jotain mikä liittyy tähän samaan tautiin. Voin sanoa, että asian kanssa ei ole leikkimistä! Tauti on todella kivulias ja kauhea! Kyllä nyt seuraan kroppaani tarkkaan ja etsin koko ajan iho- ja värimuutoksia, joita en halua löytää. Ei saa epäröidä mennä lääkäriin, jos ajattelee tai tietää jonkun olevan päin metsää. Tästä lähtien aion ottaa kaikista oudoista muutoksista selvää ja nopeasti.

    • ebola666

      Minulle todettiin eilen verisuonten tulehdus molemmat jalat tietääkö kukaan että kauan kestää että kivut häviää lääkityksenä minulla on tramadin ja jotain tulehduskipulääkettä

      • kaaro

        minulla tod.verisuonitauti v2012..lääkitys kortisoni eikä mikää muu siihen sairauteen purekkaan..ei mikään tramadin eikä tulehduskipulääke...ainoastaan kortisoni.. oireet on hävinny melkein kokonaan nyt on v2016 eli se tauti ei parane niinkuin flunssa..lääkityksen loppumisen jälkeenkää jalat ei toimi niinku ennen..kivut on pois mutta jäykkyys jäi..


    • Anonyymi

      Nyt kannattaa mennä tutustumaan vaskuliitteihin Suomen Vaskuliittiyhdistyksen kotisivuille www.vaskuliittiyhdistys.fi Sitä kautta on myös tilattavissa kirja Tietoa ja kokemuksia vaskuliiteista.

      Vaskuliitteja on monia erilaisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe