AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Langaton tökkii...

Langaton tökkii...

21 Vastausta 15 339 Lukukertaa
Onko muilla ongelmia Langattoman laajakaistan kanssa.
Itsellä ollut pari viikkoa käytössä Elisan laajakaista, nimenomaan langaton yhteys.
Elisan asentaja kävi asentamassa yhteyden , eli pitäis olla kaikki Ok.
Mutta kun ei taida olla... yhteys pävittäin poikki, johonkin aikaan vuorokaudesta, joskus usemmankin kerran, tulee tämä perinteinen "sivua ei voi näyttää" jutska , kun yrittää nettiin mennä.
Sitten jonkun ajan päästä pääsee, kun yrittää uudelleen... missäköhän vika voi olla ?
Soitin Elisan tekniseen tukeen, ja kertoivat että langattoman yhteyden kanssa voi olla normaalia enemmän ongelmia, onko muilla näin?
Modeemin ADSL valo kuitenkin palaa , vaikka yhteys ei toimi, eli missähän vika mahtaa olla ?
Myöskin ihmetyttää , että kannettavan alareunan palkin symbolin päällä, on yhteys tiedoissa, että signaalin vahvuus erinomaine ja yhteys laajakaistamodeemin sen mukaan kunnossa, mutta ei vaan päästä nettiin...
Onkohan se vika kuitenkin siellä Elisan päässä ?
Jos jollakin on vastaavia ongelmia, niin kuulisin mielelläni niistä, ja mahdollisista ongelmien ratkaisuista.

Vika yhteydessä

Samanlainen ongelma, mutta DNA:n kanssa. Ollut tasan 2 kertaa viimeisen viikon aikana. Soitin sinne, sanoivat että modeemini ei näy. Nyt tutkivat, onko vika linjassa ja käyvät tsekkaamassa modeemin jos linjassa ei vikaa ole. DNA:lla väittivät että mitään yhteyskatkoksia ei heidän tietääkseen ole ollut.

Langaton laajakaista???

Ihan aluksi... SELLAISTA KUIN LANGATON LAAJAKAISTA EI OLEKKAAN ELISALLA!

Kyse on siis normaalista adsl yhteydestä joka tulee "piuhoja" pitkin kotiisi, ja siellä jaetaan langattomaan verkkoon.
Joten langattoman verkon toiminta on sinun ja laitteidesi valmistajien välinen asia. Ei kannata sekoittaa adsl liittymää. Ja ihan ikiomaa wlaniaan.

Voit toki soittaa operaattorin tekniseen tukeen, mutta ei sielläkään mahdottomia voida, varsinkaan jos käyttäjä ei hallitse verkkoja.
Kaikki wlan laitteet ei myöskään yksinkertaisesti toimi keskenään.

Jos tuntuu että adsl yhteys ei kokonaisuudessaan toimi. Siis että et kaapelillakaan saa yhteyttä, silloin kannattaa olla yhteydessä operaattoriin.
Mutta vielä kerran: Jos kotona, asunnon sisällä ei langaton yhteys toimi, niin miten ihmeessä se operaattori siihen voi vaikuttaa..?

Onnea yrityksiin, eiköhän se pikku työllä lähde wlankin toimimaan.

vanhentunutta tietoa

Elisalla ON langaton laajakaista internetliittymä. siitä keskustelua ohessa:

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=108&conference=4500000000000695&posting=22000000017283910

TOSIN tässätapauksessa ei varmaan ole kyse 3g laajakaista liittymästä
vai ei ole, jostain syystä itselläni on juuri langaton nettitikku itselläni läppärissä ja nimenomaan on elisan liittymällä, itelläni ei sentään heitä kokonaan ulos netistä, mutta hidastelee aivan liikaa, taitaa olla parempi vaihtaa takasin modeemiin kun elisan paskamainen teknologia pettää taas. väittivät että nopeus on päätä huimaava, vaan se hitaus, se ei huimaa vaan saan siitä veritulppia päähäni!

PASKAKAISTA

Sama juttu, tosin langallisella modeemilla. Eli tuolla A-Link RR24 -vehkeellä. Yhteys näyttää constant 100 Mbps, mutta ei edes googleen pääse. Kumppani tätä souvia jo PASKAKAISTAKSI kutsuukin. Piti asentaa modeemiyhteys uudelleen rinnalle paniikkikeinoksi, työt täytyy hoitaa PASKAKAISTASTA huolimatta. Vaikka sitten 46 kiloisella modeemiyhteydellä.

Missä vika? Ehkä nimimerkki "asiantuntija" suuressa viisaudessaan osaa heittää arvion G? Meillä varsin tuore yhteys, ja sijainti HKIn keskustassa, priimakuuluvuusaluella (ELISAn mukaan).

Hanki nörtti apuun :-)

Tuntuupa vaan siltä ettette ole osanneet laittaa sen modeemin ja mikronne asetuksia oikein eikä siksi toimi. Tai sitten modeeminne on rikki. Ei teillä mitään 100 Mbs:n laajakaistaa ole vaan se on yhteysnopeus mikronne ja modeeminne välillä. Eli taitaa olla turha syyttää operaattorianne.

Jos ette itse osaa asentaa, niin kysykää kaveripiiristänne jotain opiskelijanuorukaista. Eiköhän joku tulisi asentamaan parilla eurolla ruuat ja kahvit myös tarjotessanne.

asetuksia - avaanko siis modeemin meisselillä...???!!!

Asetuksia? Modeemin asetuksia? Mitä ihmeen asetuksia minun tähän bulkkimodeemiin tarvitseekaan säätää. Avaanko modeemin siis ruuvimeisselillä ja hitusen ruuvailen sieltä sisältä. Ei hemmetti, ei kai sitä tarvitse tehdä. Vai tarvitseeko? Soittanen Elisalle ja kysäisen. Ei pahus vieköön, ei tässä tarvitse mitään asetuksia laitella, tiedätpä sen hyvin itsekin. Tajuat varmasti senkin, ehkäpä, että asetuksissa tuskin vika lienee jos yhteys katkeaa kesken surffailun. Jos et tajua hanki itsellesi Elisa Laajakaista, avaa manuaali ja lue sieltä. Bene.

Teepä niin -> takuu menee

Eihän sinun nyt mitään tarvitse ruvata ruuvaamaan. Taitaa olla modeemisi rikki, jos yhteys pätkii.

Aiemmin kyllä kirjoitit ettei toimi ollenkaan kun ei edes Googleen pääse. Nyt siis jo olet päässyt jonnekin eli olet pidemmälle! Oletko kirjoittamassa tännekin sillä laajakaistalla?

Ja on minullakin Elisa laajakaista, mutta en mitään manuaaleja viittinyt lukea... jossain kyllä niillä on pitkän listat modeemien asetuksia, mutta en niitäkään tarvinnut kun toimii tehdasasetuksilla + oikeat VPI/VCI -arvot.

mystistä, kovin mystistä..

"Eihän sinun nyt mitään tarvitse ruvata ruuvaamaan. Taitaa olla modeemisi rikki, jos yhteys pätkii."

Kunhan yritin viljellä sarkasmia. Modeemi toimii juuri nyt - ehkä puolen tunnin kuluttua se menee taas rikki kun/jos yhteys katkeaa. Kentietääkään.

"Aiemmin kyllä kirjoitit ettei toimi ollenkaan kun ei edes Googleen pääse. Nyt siis jo olet päässyt jonnekin eli olet pidemmälle! Oletko kirjoittamassa tännekin sillä laajakaistalla?"

Niin. Joskus pääsee googleen, toisinaan taas ei. Riippuu ajankohdasta. Mystistä, kovin mystistä on laajakaistaisuus. Nyt mennään laajakaistalla - ehkä puolen tunnin kuluttua enää ei. Mahdollisesti jokin asetus napsahtaa vikatilaan. Mahdollisesti ei. Elisan manualissa ei ollut mitään modeemin asetuksista. Ainoa asia minkä piti suorittaa oli ottaa veke netbios tcpipn päältä. Eikä sekään luullakeni ole välttämätöntä, sano.

Vikaa RR44

Niissä laitteissa on ollut vikaa. Valmistajan vika, käy vaihtamassa. Se yhteys riippuu niin monesta asiasta, esim millainen sisäverkko asunnossa on (joskus tosi huonot) ja se on siinä vaiheessa ollut jo huono kun talo rakennettu, jos on se puhelinjohto (RJ11) liian pitkä (saa olla max 1,5m), jos tarvii pidempää niin sit sitä verkkokaapelia (RJ45/RJ45) täytyy hommata (eli modeemi puhelinpistokkeen viereen), modeemissa vika, verkkokortissa häikkää, kyseisellä sivulla minne yrittää on ruuhkaa jne jne jne. Eli se Elisan yhteys on vain yksi osa mikä voi olla viallinen, ja kyllähän ne korjaa sen jos vaan voivat, mutta tee siitä vikailmoitus!

Ei RR44 vaan RR24

Ehkä vikaa pikkuveljessäkin, kukaties. Mutta puhelinjohto on nyt vajaat 10m pitkä, standardi sellainen, joten logiikalla vika voisi olla siinä. Too much stuff getting through. Vaihdanpa Elisalta tulleen 1.5m johdon, lykkään modeemin (RR24) lähelle pistorasiaa ja katselen mitä tapahtuu. Kaljakassi vieressä. Tiedä viitsinkö sijoittaa paksumpaan johtoon, saattaa 10m suuremman kapasiteetin piuha maksaa. Tiedä sitten..

Kiitos muuten hyvästä viestistäsi!

Siitä johdon pituudesta kiinni...

Voisin olla melkein varma, että se ongelma johtuu siitä, että puhelinjohto on liian pitkä. Nyt vaan hankkimaan sitä verrkokaapelia pidempää tai tietokoneen siirto :)

RR24 ja RR24AP ongelmat

No hommahan "kusee" siinä laitteessa joka on A-Link valmistama.

Siinä laitteessa NAT-table täyttyy aika rivakasti, ja silloin mm. DNS pyynnöt katkeaa. Ongelman voi korjata/kiertää monella tavalla. Helpointa on asettaa kiinteät DNS pc verkkokortille.
Toinen tapa on laittaa laite, eli RR24 tai 24AP sillatuksi(ftp://ftp.a-link.com/rr24ap/ISPManual_FIN.pdf).
Kolmas tapa on päivittää se RR firmware(tapahtuu omalla vastuulla).

Onne yritykseen, khyllä se siittä

Hyvä!

Hei...! Kuulostaa hyvältä. Perehdyn viestiisi, katson mitä tapahtuu. Kiitos!

Näin

Asia on just näin,resetoi purkkia ahkerasti.
Siltaus auttaa,mutta saataa heittää takasin tehdas asetuksille.

Siltaus/kiinteä DNS ei ymmärrä!!!!!!!!

Mulla on sama ongelma eli RR24AP ei toimi porukoiden koneella. meinasin marssia vaihtamaan kauppaan, mutta luettuani ohjeet muutin mieleni. Mutta kertokaahan tytölle, joka ei koneista ymmärrä juurikaan mitään, mitä käytännössä tarkoittaa siltaus ja altistuuko kone kohtuuttomasti viruksille? Tarkoittaako kiinteä DNS ts. kiinteää IP-osoitetta ja miten se sitten vaikuttaa netin käyttöön?

Kiitos muuten kaikille, jotka jaksavat vastailla fiksusti näille keskustelupalstoille, moni ongelma on selvinyt näitä lukemalla!

Sama uudestaan...

Se yhteys riippuu niin monesta asiasta, esim millainen sisäverkko asunnossa on (joskus tosi huonot) ja se on siinä vaiheessa ollut jo huono kun talo rakennettu, jos on se puhelinjohto (RJ11) liian pitkä (saa olla max 1,5m), jos tarvii pidempää niin sit sitä verkkokaapelia (RJ45/RJ45) täytyy hommata (eli modeemi puhelinpistokkeen viereen), modeemissa vika, verkkokortissa häikkää, kyseisellä sivulla minne yrittää on ruuhkaa jne jne jne. Eli se Elisan yhteys on vain yksi osa mikä voi olla viallinen, ja kyllähän ne korjaa sen jos vaan voivat, mutta tee siitä vikailmoitus!

Palomuurit

Yksi syy tökkimiseen on, jos käytössä on monta palomuuria yhtäaikaa, esim. NAT ADSL-modeemissa, NAT WLAN-tukiasemassa ja vielä oma palomuuri Windowsissa. Käytä vain yhtä palomuuria.

Modeemissa ja mikrossa OK

Mistä tuollainen tieto?

Kyllä huoletta voi olla ainakin modeemissa ja mikrossa kummassakin palomuurit käytössä. Jos on sitten vielä joku tukiasema käytössä, niin siinä ei palomuuria sitten tarvita, jos modeemissa sellainen on.

Minulla on sellainen palomuurillinen modeemi (palomuuri ja NAT) estämässä tulevia hyökkäyksiä pääsemästä modeemia pidemmälle ja sitten on Windowsissakin palomuuri, joka valvoo sovellusohjelmien yhteyksiä ulospäin. Eikä ole mitään ongelmia.

Mulla vika korjaantui kun

Mulla myös pätki Elisan yhteys. Itsellä myös langaton verkko käytössä. Ongelman syy oli Elisan päässä. Kun vaihtoivat Elisan ristiinkytkennässä mun yhteyden vanhasta reitittimestä uuteen, niin ongelmat loppuivat siihen. Eli Elisalla taitaa olla vielä vanhaa tekniikkaa käytössä osittain ja niiden kanssa nuo ongelmat taitavat olla, luulisin.

Tarkista verkkoasetukset koneestasi

Jos käytössäsi langaton yhteys, tarkista verkkoasetuksista että langallinen verkkoyhteys ei ole käytössä langattoman rinnalla. Jos on, poista langallinen yhteys pois käytöstä. Mulla loppui netin tökkiminen siihen paikkaan. Itsekkin epäilin aluksi Elisaa, mutta vika olikin koneen määrityksissä.
 /   /  /  /  / Langaton tökkii...

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta