AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / ylävatsakivut

ylävatsakivut

17 Vastausta 26 916 Lukukertaa
Johtuukohan nämä ajoittaiset ylävatsakivut ja turvotus vaihdevuosista? Joku päivä vatsa turpoaa kuin olisin kohta synnyttämässä ja on tosi kipeä, sellaista aalloittaista kipua, toisena päivänä ei mitään ongelmia. Olen huomannut että minulla kertyy aivan hirveästi ilmaa nykyisin. Olen syön hormoonikorvaushoitoa kohdun ja munasarjapoiston jälkeen n. 5 vuotta.
Paino noussut operaation jälkeen n. 10 kg. Olen 54-vuotias.
Hikoilua, masennusta tai muita vv-oireita ei ole.
Olen terve, mitään sairauksia ei ole todettu.
Onko teillä kellään samanlaisia vatsaoireita?

ylävatsa

minulla ainakin alkoi ilman kertyminen ja se tulee jatkuvina röyhtäilyinä pois,joten en ehdi turvota,kuten ystävättäreni joka turpoaa ja on kamala olo ylävatsalla,mutta hän ei taas röyhtäile.Miten sinun ilma tulee pois?

ilmat tulee

sekä ylä- että alapäästä, enimmäkseen alapäästä.
Kun tulee kotiin niin saa oikein tovin istua vessassa "laskemassa ilmoja pois". Työpaikalla on vähän vaikea päristellä kun vessat tehdään niin lähelle työpisteita että jokainen pihaus kuuluu koko huoneistoon (pieni firma). Sekin varmaan pahentaa tilannetta kun saa pidätellä.
No se siitä. Sain juuri tänään kuulla että närästykseen, jota tämä ilmeisimmin on niin joillakin auttaa sellainen taikajuoma kun teelusikallinen maizena suurustejauhoja (vaaleita) sekoittaa lasillisen kylmään veteen ja juo sen tyhjään vatsaan aamulla. Täytyy kokeilla. Ei kait se ainakaan vaarallista ole.

ylävatsa myös

minulla myös valtavasti ilmaa vatsassa, nyt
vähän helpompaa kun käytän maitohappobakteereja,
ilma tulee röyhtäilynä ja alapään kautta,
turvonnut olo jatkuvasti.

Miten on....

... oletteko huomanneet onko se ilman kertyminen lisääntynyt vaihdevuosi-iässä vai onko sitä ollut teillä ennenkin?

ilmapallo myös

minulla ilman tulon lisääntyminen alkoi juuri
vaihdevuosien alkaessa, ei ollut aikaisemmin
minkäänlaisia vatsavaivoja, ei kipuja eikä muutakaan.

Ilmaa ja kipua vasemman ylävatsan puolella

Itselläni ollut muutaman kuukauden outoa kivistystä ylävatsassa vasemmalla puolella. Vatsa välillä tosi sekaisin ja löysällä. Ilmaa mielettömästi ja ei voi todentaa sitä töissä. Keliakiakokeet otettu ja ei sitä. Laktoosia en voi nauttia.
Kunhan tietäisi mitkä elimet ovat vasemmalla puolella. Isällä todettu juuri syöpä haimassa ja etäispesäkkeitä maksassa, raitis henkilö kyseessä-

ilmavaivat

ovat lisääntyneet merkittävästi kun täytin 50.
Kyllä kait jokaisella on jonkinverran ilmavaivoja ihan luonnostaan, mutta tämä on jo liikaa. Ja ei ne yksistään mutta kun siihen liittyy kaameaa turvotusta ja kipua, housut ei mahdu kiinni jne. Ei sitä nuorena voinut kuvitella mitä nämä vv-oireet tuovat tullessaan. En huomannut edes omassa äidissäni tällaisia oireita tai hän osasi sitten peittää ne, silloin ei ehkä puhuttu näin avoimesti kaikista vaivoista. Elämä olisikin liian ihanaa jos näitä vaivoja ei olisi.

Luonnottomat kevyttuotteet

mahat sekaisin sekä alituinen sokeristen ja vehnäjauhoisten ruokien mättö. Syökää perusaineista tehtyä, lisäaineetonta ja teollisesti pilaamatonta kotimaista ruokaa, niin kuin vielä 60-luvulla tehtiin, niin eipä tarvitse riuduskella vaihdevuosivaivoissa.
Tukkakin kiiltää eikä iho kuivu.
Entisaikaan viisissäkymmenissä naiset vain komistuivat, ajalelkaapa vaikka jotakin rehevää, riskiä emäntää, nyt ne vain kurtistuvat.

vaihteessa

käsittääkseni vanhemmiten laktoosin sietokykykin alenee eli sehän tunnetusti lisää ilmavaivoja ja turvotusta ja kipuja ylävatsalla. kannattaisi ehkä kokeilla vähentää laktoosia sisältäviä ruoka-aineita joksikin aikaa ja katsoa onko sillä mitään vaikutusta.

heli ,oletko jo tietoinen

Oletko jo saannut avun ylävatsakipuihisi?
Olen samassa pisteessä ollut viimeiset 3kk.
Ei ole auttanut Nexiumit eikä Lanzot. Helicokin
oli puhdas.
Olisi kiva tietää oletko saanut helpotuksen
T: Päivi

samoja vaivoja

Olen 51v.vaihdevuodet.
Minulla ylävatsakipua ja turvotusta ollut jo pitkään.
Nyt aika 7.3. ultraääneen ja tähystykseen.
Syömisen jälkeen tulee kipua ylävatsa oikea puoli ja se kamala turvotus vatsassa.
Mikähän tämä mahtaa olla?

ylävatsakivut

minulla on ollu pitkkään ylävatsakipuja pääasiassa öisin.......syytä ei löydy....

syön hormonipillereitä

Tosi hankala mahalaukku

Olen kärsinyt ylävatsan häiriöistä vuosikymmeniä. Eihän ne vaivat ole jatkuvia, mutta lähes päivittäisiä. Lääkäri sanoo, että kestä vain. Jos olet löytänyt jonkin toimivan keinon, niin kerro minullekin.

angelica

Vaikka keskustelu on käyty jo aikapäiviä sitten, niin kommentoin silti. Eiköhän asia ole ajankohtainen edelleen jollekin.

Luin vanhaa Elämänhalu lehden 5/01 numeroa, otsikolla; Nuoruusyrtit.
Erikoisesti kiinosti kokeilla ANGELICAA. En ole vielä sitä saanut. En asu nyt Suomessa, joten tilanne voi olla kotimaassa parempi.

Jutussa mainitaan muun muassa turvotuksesta,joka itselläni vain pahenee. Edellä joku kertoi, että ruokavaliolla asia paranee.
Kasvispitoisesta ruokavaliostani huolimatta vaivani ovat jatkuneet. Painoni on pudonnut, mutta vatsa pömpöttää söin tai en, molempia olen kokeillut....siis lähinnä ensimmäistä.
Aloitan nyt entistä tarkemman ruokavalion tarkkailun, vaikka ns raffinoidut ja muut heikkolaatuiset ateriat eivät kuulu ruokavaliooni. Misokeitto päivittäin hoitaa ruansulatusta ja on hyvä maitohappobakteerien lähde. Aloitan nyt sen päivittäisen käytön.

Uskon että kohdallani, kuten monilla kanssasiarillani voi olla sama, vaihdevuosivaivoihin liittyvä ongelma. Artikkelissa mainitaan, että estrogeenituotannon vähetessä, ruuansulatus entsyymien määrä laskee, tähän voi mahdollisesti auttaa angelica.

En ole käyttänyt lainkaan hormonilääkitystä vaihdevuosivaivoin, enkä ole katunut.Ikääkin alkaa olla jo 57,joten muutokset ovat ymmärrettäviä. Siitä huolimatta jotain pitää tälle odottavan äidin näköiselle vatsalle tehdä. Jutussa mainittiin muitakin vaihdevuosivaivoihin käytettäviä yrttejä, joilla on saatu postiivisia tuloksia.

vaihdevuodetko syylliset

juu, vaihdevuodetkohanko ne aiheuttaa tätä ilmaa, ja turvotusta,kiukkua ,huonoa oloa ,pahaa mieltä, hikoilupuuskia, levottomuuttaa jne...ikää mulla nyt 50,sopisi hyvin tähän ikään nämä kaikkinaiset naisten vaivat mitä saamme kärsiä, kun kuukautisista eroon pääsee alkaa tuska vaihdevuosien kanssa... proganova hormonipillereita otan yhden aamulla, nyt viime aikoina alkanut röyhtäisyt nousta suuhun, suullinen karvasta nestettä ja juuri nautittua ruokaa nousee suuhun , ei tää häävistä ole , tohtorin puheille täytyy lähtee..varmaan joku takaisinvirtaus tai jokin muu venttiili ei kiinni pysy...mut eteenpäin elävän mieli...

Närästykseen

joka minullekin on ilmaantunut säännölliseksi vieraaksi on auttanut etikkakurkkujen ja -punajuuren syöminen. Pahoihin ilmavaivoihin otan hiilitabletteja. Niissä on vain se huono puoli, että ne kovettavat vatsaa.
Nämä turvotuskaudet ovat kamalia, vatsa turpoaa ja siitä tuo närästäminenkin varmaan johtuu. Pahimmillaan minua närästää aamupäivällä, vaikka en ole syönyt mitään yli 12 tuntiin. Samoihin aikoihin alkavat silmät tuntua kuivilta, virtsarakkoa polttelee ja hampaat kipeytyvät, kieleen tulee myös usein samoihin aikoihin kipeä nysty. Sitten kaikki on ohi ja olo helpottaa muutamaksi päiväksi.

ylävatsakipu jaturvotusta

mulla on ilmaa ihan kauheasti ja mistään päästä ei tuu poi mitä olette ottanut tähän tautiin kerro mulle kiitos
 /   /  /  / ylävatsakivut
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta