AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / suonikohjut

suonikohjut

8 Vastausta 1 736 Lukukertaa
onko suonikohjut ja laskimotulehdukset esteenä hölkälle? en millään haluaisi lopettaa hölkkää.

Leikattu...

Minulla on toisesta jalasta leikattu suonikohjut. Hyvin toimii -tosin toinen jalka on vähän ohuempi kuin toinen.

Saattaa olla, että kova juokseminen edesauttaa suonikohjuja - en tiedä.

Ajattalin, etten kuitenkaan jätä juoksemista tämän takia...

suonikohjut....

Sama homma...toisesta kintusta napattiin kohjut veke ja taas juoksu maistuu. Itellä leikkaus oli ainoo vaihtoehto sille että hölkkäharrastus jatkui,senverran oli koipi loppuvaiheessa kipiä ettei voinu hölkkäaskelia ottaa!
Muutama viikko tuli huilia ja taas juoksu maistuu....omassa tapauksessa olen varma että lukuisat hölkkäkilometrit edesauttoi suonikohjujen syntyä mutta sou not....helvetin mukavan harrastuksen eteen joutuu tekeen uhrauksia!

Juoksusta

suonikohjuja? Enpä ole ennen kuullut. Kyllä mulla on on ollut jalat sen verran kovilla jo vuosia( yli 20) eikä ole todellakaan mitkään rimppakintut eikä suonikohjuja ole.

syntymävikä

Joo tää on geenijuttu. Eli joillakin on rakenne vika jalkojen laskimoiden läpissä. Se johtaa sitten nousevaan verenpaineeseen jaloissa ja siten suonikohjuihin.

Varmasti mekaaninen rasitus yhdistettynä tuohon rakennevikaan tehnee suonikohjuja. Näin ainakin minulla.

Tietty jos paikat ovat kunnossa, niin ei niitä saa tai juoksusta ei ole haittaa.

Niin minäkin jatkan juoksemista... nyt keväällä meni 10 km 43 minuuttiin..

kohjut...

Justiinsa näin,itellä on vielä seisomatyö ja painoa satkun pinnassa....siinähän se sitte onkin!
Juoksemista jatketaan täälläkin vaikka uusintaleikkaus onkin aika todennäkönen 7-10 vuoden päästä...nää koivet vaan on tämmöset,asian kanssa vaan pitää tulla toimeen!
Rohkeesti vaan leikkaukseen jos kohjut vaivaa,ystäväpiirissä on parikin kaveria jotka innokkaasti juoksevat mutta jalat on useasti varsin huonona suonikohjujen takia!
Ei se kunto dramaattisesti putoo vaikka muutama huiliviikko tuleekin.........

Taas opin utta

Urheilu on kyllä kivaa touhua kun aina oppii uutta. Aina välillä tulee sellainen olo että onko jo kaikki nähty ja kuultu mutta sitten tulee jotain uutta mistä en ole tiennyt yhtään mitään. Kiitos informoinnista

Leikattu

Suonikohjuissahan vaarana on että tulee tukoksia mutta liikuntahan juuri on hyväksi niin ettei niitä tukoksia niin helposti tule. Varmaan kantsii jutella oman lääkärin kanssa siitä mikä sun tilanteesi on.

Mun liikkumista ne ei haitanneet ja päinvastoin lääkäri kannusti liikkumaan jo ennen leikkausta.
Itselläni leikattiin suonikohjut n. 3 vuotta sitten viimeisimmän synnytykseni jälkeen, lähinnä ulkonäön takia. Muuten ne ei kivuliaat olleet. Mä kuitenkin halusin varmistaa ettei ongelmia tule. Pois on leikkauksen jälkeen pysyneetkin ja arvelen että helpommin pois pysyvätkin kun liikuntaa harrastan.

niin, ps.

ei se ollut hurja leikkaus ja sen jälkeen on tullut uusia helpompia tekniikoitakin. Joten käy ihmeessä leikkauttamassa. Itse tein niin että kävin yksityisellä näyttämässä ja hän antoi lähetteen julkiselle puolelle leikkaukseen. Maksoikohan se leikkaus jotain 120 euroa, joten ei ollut kalliskaan.

Sairasloma oli nelisen viikkoa mutta mielestäni siinäkin on aika lyhentynyt, riippuen leikkaustekniikasta. Kävelylenkkejä sain harrastaa kuntoni mukaan jo ennen sairasloman päättymistä. Juoksun sai aloittaa sairasloman päätyttyä.
 /   /  / suonikohjut
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta