AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / apua gluteiiniton jouluruoka!!

apua gluteiiniton jouluruoka!!

15 Vastausta 7 723 Lukukertaa
minä tarvitsisin apua.olen pitämässä pikkujoulujuhlat jonne on tulossa yksi henkilö jolla on keliakia.haluaisin tehdä hänelle kaikkea samaa jouluruokaa kuin kaikille muillekin.eli perinteiset jouluherkut.voisitteko auttaa minua ja laittaa niitä reseptejä jouluruoista tänne joita voin tehdä keliakikolle.

Ruokaohjeita...

Hei!

Käy vilkaisemassa www.keliakia.com

Siellä on ohjeita makeisiin / suolaisiin...

Kävisikö niistä kenties joku......

Toivottavasti on edes jotain apua!

täältäkin löytyy

gluteenittomia ohjeita www.marttaliitto.fi ja sieltä sain ne viimejouluna itselleni

Gluteeniton

Täältä löytyy myös apua: www.Keliakia.org.
Keliaakikko syö ihan samaa ruokaa kuin sinäkin, jos se on tehty ilman ohraa, vehnää tai ruista. Myöskään ohrakas ei nykyään käy suurustamiseen vaan siihen pitää käyttää maizenaa. Jos asut Helsingissä, niin makeita pullia voit käydä ostamassa Hakaniemen hallista, Keliapuodista. Samoin leipää ja muita gluteenittomia tuotteita.
www.keliapuoti.com

kiitos

kiitos paljon.toivoisin vielä lisää vinkkejä/ohjeita jos viitsisitte laittaa=)

Gluteeniton

Kannattaa tutkia sivusto www.keliakia.org. Sieltä löytyy niin paljon ruoka- ja muita reseptejä, ettei niiden kopioiminen tänne oikein kannata.

Kinkku-76

Kinkussa ei oo gluteenia, joten se käy.

joo

sen tiesinkin,kiitos

kinkun kuorrutuksessa

käytetään mannaryynejä (useasti) ja niissä on gluteiinia, eikö mannikset tehäkkin vehnästä.
Sinapista en tiedä..
Mutta huomioi tämä: edes samalla veitsellä ei saa leikata tavallista leipää ja sitten keliaakikon.. samaa rasvaa ei voi käytää (tai sitten keliaakikko ottaa ensin).. eli keliaakikko ei saa
saada pienintäkään murenetta gluteiinia sisältävää tuotetta.. näin kuulin vanhainkodissa jossa olin harjoittelijana.. Heillä oli eri leikkuulaudat, veitset ja rasvat keliaakikoille.
Kaupoista muuten saa paljon erilaisia raakapakasteita ja keksihyllyistäkin löytyy jo aika monta tuotetta joka sopii keliaakikolle.. ehkä voisit myös miettiä niitä tarjoiluvaihtoehdoiksi..
tuoteselosteet kannattaa lukea hyvin.. aika moneen aineeseen/ruokaan on ympätty jauhoja

okei

nuo olivatkin hyviä neuvoja!!

gluteiinitonta pikkujouluruokaa

jos et vielä ole löytänyt apua niin:

Lanttulaatikko, lisää lanttusurvokseen siirappia,suolaa,maustepippuria,valkopippuria,suolaa ja soijakermaa (lanttusurvoksen voit ostaa kaupasta esim.kesäpöytä) ja jos haluat tehdä itse niin pitkän kaavan kautta, kuori,paloittele ja keitä lantut n. 1 1/2 tuntia ja soseuta niin sinulla on lanttusurvos.
Paista miedossa uuninlämmössä ( 150 C) n. 2 t.
Voisit mielestäni lanttulootan tehdä koko porukalle samalla reseptillä, ettei tarvitse tehdä vain yhtä annosta.
Porkkanalootaan tulee vain porkkanasurvosta + riisipuuroa eli jos kaverisi voi syödä soijaa, voisit keittää puuron soijamaitoon.
Eli porkkanasurvosta (katso ed.), riisipuuroa(riisi on Glut.)siirappia, suolaa, maustepippuria ja jauhettua muskottia. Paista kuin edellä.
Tämänkin voisit tehdä koko porukalle samanlaisen...
Imellettyä perunallatikkoa en ole kokeillut ilman vehnäjauhoja, mutta uskoisin että kaverillesi kelpaa keitetyt perunat voit keittää niitä myös muille.
Perunasalaatti(suolakurkkua,perunaa,sipulia ((omenaa joss ei allerg) voit hänelle tehdä kuivana. siis ilman majoneesia. itse asiassa majoneesi on lakt. jos teet sen itse eli öljy,kanam.
Rosollissa ei ole luontaista gluteiinia eli porK., peruna,punaj.omena, sipuli,suolak.
Rosollin kastikkeen eli meillä vaahdotettu kerma maustettunan sokerilla ja suolalla ja etikalla voi ystäväsi varmasti jättää väliin.
Kinkussa ei ole gluteiinia....

Uskoisin että näillä selviät, nim kokemusta on

kiitos!

tuo oli suuri apu..kiitos!!juhliin on vielä aikaa joten jos jollain olisi vielä hyviä neuvoja minulle niin olisin enemmän kuin kiitollinen!
leivonnaisten reseptejä myös..

kokeilin hakua

sanoilla gluteiiniton joulu.. vastauksena oli ruokalinja.net ja sitten http://jussila adsl.netsonic.fi/~~reseptirlista.php
en katsonut sisältöjä tarkemmin mutta tuo jussilan näytti hyvältä.. siihen sai rastia tarvittavat tiedot ja kone hakee reseptit

äh se ei nähtävästi

näytä tuosta suoraan.. mutta käytä sitä gluteeiniton joulu hakua ja mene sit sinne jussilaan..
googlestakin voisi tuolla haulla löytyä en kokeillut (tuo oli mns:n haku)

joo

joo kokeilin se ei toimi tosta.täytyykin noilla sanoilla hakea ..kiitos

Gluteeniton lanttu

Lanttulaatikkoa parempi vaihtoehto; Ruskista lanttukuutiot pannussa rasvassa, lorauta joukkoon siirappia, mausta suolalla, lisää tilkka vettä ja anna hautua kannen alla pehmeiksi. Jos neste haihtuu liiaksi voit lisätä vettä. Minusta tämä on herkullisempaa kuin lanttulaatikko.
 /   /  / apua gluteiiniton jouluruoka!!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta