AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / kakominen?!?

kakominen?!?

11 Vastausta 12 497 Lukukertaa
Hei!
Osaako joku auttaa... Koirani on "kakonut" pari päivää ja joskus mukana tulee vaalea pieni oksennuskin... Muuten koira on entisensä, mistä voisi johtua?

Joitakin asioita

Syökö ja juoko koira normaalisti?Ulostaako normaalisti? Näyttääkö se pahoinvoivalta tai kipeältä muuten?

Oma koirani kakoo joskus syötyään ulkona ruohoa tai jos sillä on karvapallo kurkussa. Joskus se hetkellisesti yskäisee esimerkiksi jos nappula jää jotenkin nieluun.Nämä jutut on vaarattomia yleensä ja koira ei kärsi.
Mutta jos tuo kakominen vaan jatkuu niin kannattaa varmaan käyttää lääkärissä ettei sillä ole mitään epätavallista nielussa tai mahassa.

muuten ok

koirani on muuten pirteä, juoksee ja leikkii kuten ennenkin samoin syö ja ulostaa. Eli ei vaikuta sairaalta muuten, mutta ei ihan normaalia tuo kakominen...

Voisiko olla..

Meidän koiralla oli nielurisatulehdus..vein juuri kakomisen takia eläinlääkärille.. välillä tuli myös vaaleaa limaa kakomisen yhteydessä.. Lekuri laittoi haivan antibioottikuurille mikä auttoi siihen. :)

Meillä todettiin

Minkä ikäinen koira?
Meillä koira alko yksi kaksi kakoa viikon kuuntelimme sitä ja veimme lääkäriin.
Nyt syödään sydänlääkettä joka aamu.
Koira on 10v.

Meillä sama

Meilläkin tuo kakomisen syyksi selvisi vajaatoiminta. Luultiin ekaksi että heinää kakoo ja yskii. Kunnes viikon päästä vietiin lääkäriin.

Meillä..

Rokotusten yhteydessä, kun kummastelin koiran kakomista, eläinläääri meni ja tyhjensi pennun anaalirauhaset. Kuulemma sama bakteeri aiheuttaa molempia tai jotain.. Meillä ei kylläkään tullut ikinä mitään ulos kako vaan. Ei myöskään hinkannut peräpäätään niin kuin koirat usein tekee anaalirauhasten vaivatessa. Anaalirauhaset on ainakin helppo tarkistaa kotonaki, ni voi sen teorian hylätä.

Nenäpunkki

Omalla koirallani oli vastaavanlaisia oireita, ja sen lisäksi tuli yskää ja niiskutusta. Hain eläinlääkäriltä loishäätölääkkeet (epäiltiin nenäpunkkia) ja sillä oireet katosivat. Eli ko. otus taisi meillä aiheuttaa kaikki nuo vaivat.

Vastaus!

Kokemuksesta voin sanoa että kyseessä on 90 % varmuudella nielutulehdus (nielurisat tulehtuneet). Syynä nielutulehdukseen on yleensä tulehtuneet analirauhaset (koira nuolee takapuoltaan, jolloin bakteeri pääsee nieluun).

Tällästen oireiden ilmaantuessa koira tulisi viedä eläinlääkärille joka yleensä penslaa nielurisat antibioottiliuksella (paranee nopeammin) ja koira saa antibioottikuurin. Lisäksi eläinlääkärin tulisi tarkistaa analirauhaset (tyhjentää ne). Jos tulehdusta ei hoida se voi esim. levitä keuhkoihin.

Muita syyt (10%) on: koira on syönnyt jotakin myrkyllistä tai on jokin esine esim. kepin palanen juuttunut kurkkuun.

Toivottavasti syy on selvinnyt.

osaatteko auttaa?

Meidän kohta 9 vee bichoni alko tänä aamuna yks kaks kakoa/röhiä/yskiä/yökätä ja pelkäsin et koko koira tukehtuu, joten syötin ruokaa, et jos kurkussa on jtn niin lähtis pois. Tilanne rauhottu kymmenen minuutin päästä, mutta koira on koko päivän pitänyt tuota samaista röhinää, ei koko aikaa, mutta aika usein ja välillä tulee ns. köhimiskohtaus. Koira oksensi aika nopeesti antamani ruuat pois ja ei ole sen jälkeen syönyt/juonut mitään. ja koira lähinnä nyt nukkuu sisällä ja on aika heikkona, kun ei oo syöny. mikä vois olla? oisko nielurisatulehus ja onks kiiruhdettava lääkäriin vai voisko oottaa huomiseen?

koira tukehtuu!!

Ei hyvää päivää
Kuka tunkee koiralleen ruokaa jos näyttää siltä että meinaa tukehtua??
myös kennelyskä aiheuttaa tuon tyyppisiä köhimisoireita!
 /   /  /  / kakominen?!?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta