AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / miten saa

miten saa

9 Vastausta 1 361 Lukukertaa
siinäpä se.
pitääkö juoda paljon vettä ??
vai mitä pitää tehä että aineen vaihduntaa saa nopeennettua.mulla se on yberhidas.. :/

Kannattaa

kunnolla! Kai se aineenvaihdunta hidastuu, jos ei syö. Elimistö yrittää pitää sinut hengissä säästelemällä vähäistä energiaa ja hidastamalla aineenvaihduntaa. Jos oikeasti kärsit todella hitaasta aineenvaihdunnasta ja siitä on oireina muun muassa painonnousu, palelu ja väsymys, niin kyseessä voi olla kilpirauhasen vajaatoiminta. Kilpirauhanen säätelee aineenvaihduntaa. Mutta tuskin ongelmaai kilpirauhasessa on.

ruokaa ja liikuntaa

Paljon liikkuva ihminen kuluttaa paljon energiaa, joten hänen aineenvaihduntansa on vilkas. Edellyttäen, että hän myös syö tarpeeksi.Jos ei syö, aineenvaihdunta hidastuu.

Vesi ja muu juominen on hyvästä, mutta kohtuuttomuuksiin ei kannata siinäkään mennä. Tosin näillä helteillä siitä tuskin on vaaraa.

Varsinkin naisten kannattaa myös huolehtia siitä, että hemoglobiini on tarpeeksi korkealla. Naisten tulisi saada ravinnostaan suositusten mukaan ainakin 15 mg rautaa vuorokaudessa.

mistä

ei mitään pillereitä.
nopeentaako ruadan saanti siis aineenvaihduntaa?

Minulla oli paha

viime syksynä, Hb alle 70 ja MCV noin 50. Sairauden takia siis, mutta ei anoreksian. Se on jäänyt onneksi taakse jo vuosia sitten. Paino nousi kesästä vajaa 10 kiloa, mutta ajattelen sen johtuvan lähinnä siitä, että anemisena ei jaksa muuta kuin maata ja nukkua ja väsyneenä tulee syötyä myös paljon. Kuin Hb on hyvä jaksaa pitää itsestään parempaa huolta.

rautaa

Rauta on tärkeä koko elimistön hyvinvoinnille, sillä punaiset verisolut tarvitsevat sitä voidakseen kuljettaa happea elimistöön. Happea taas tarvitaan kaikessa palamisessa ja liikunnassa, myös kalorien polttamisessa.

Tässä luettelo ruoka-aineista, joissa on eniten rautaa 100 grammaa kohti. Kuivattu basilika ykkönen, veriruuat kakkonen jne. Valitse mieluisat tuoka-aineet. Rauta imeytyy paremmin ruuasta kuin pillereistä. Raudan imeytymistä edistää samaan aikaan nautittu c-vitamiinipitoinen ravinto.

http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2160&fuclass=all&specdiet=none&items=10&from=top&portion=100g〈=fi

Eipä

kään.

sori..

...et poikkeen hieman aiheesta... mutta mistä tietää että onko itsellä hidas vai nopea aineenvaihdunta??

*Hölmö*

olen

että nopea aineenvaihdunta tarkoittaa sitä, että energiankulutus on suuri, eli ruoka palaa elimistössä nopeasti. Tiedät onko aineenvaihduntasi hidas vai nopea siitä, miten paljon ja usein saat syödä lihomatta. Kahdesta samanpainoisesta ihmisestä toinen saattaa syödä jopa 1000-1500 kaloria enemmän vuorokaudessa kuin toinen ja pysyä painossaan, johtuen hyvästä aineenvaihdunnasta. Yleensä aineenvaihdunnan nopeuteen vaikuttaa aktiviteettitaso ja ruuan laatu. Liikunnalla ja oikeanlaisella ravinnolla kehosta saadaan lihaksikas, jonka jälkeen painonhallinta runsaallakin syömisellä on helppoa – lihaksien liikuttelu kuluttaa energiaa aivan erilailla kuin lihakseton (laiha läski) keho.

no jos

nopeaa aineenvaihduntaa,en kai sitten syö mitään.
 /   /  /  /  / miten saa
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta