Paras ensiapulaukku autoon?

Sissa

Moi kuskit!

Muistatteko jossakin nähnenne vertailun Suomessa myytävistä ensiapulaukuista?

Yritin etsiä Kuningaskukuttajan sivuilta, mutta en löytänyt. Oliko se joku auto-ohjelma, jossa niitä autojen eri ominaisuuksia verratiin? Ja mikä se ohjelman nimi on?

Ajattelin ostaa miehelle EA-laukun. Toki SPR: PLUS lauku on kattava ja hyvä, mutta ihan kuin muistiin oisi jäänyt, että vertailussa joku toinen laukku tuli paremmaksi? Prismossa myytävä?

Kiitos avusta jos joku voi antaa vinkkiä!

Leppoisaa jolun odotusta!

Sisa67

12

2026

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdfasdfasdsfas

      Hommaa mielummin ensiapukurssi ja joku ihan peruslaukku.

      • on tärkeä!

        Mitä tekee kunnon ensiapulaukulla jos ei sitä osaa käyttää? Jotkut ihmiset tosin kurssin suorittamisesta huolimatta lamaantuvat täysin onnettomuuspaikalle saapuessaan, mutta ainahan sen laukun voi sitten antaa jollekin toiselle. Meillä intissä lääkärillä oli noin metrin pituinen, puolimetriä korkea ja syvä puinen ensiapulaukku, jossa kuulemma oli kaikki mitä ikinä voi tien päällä tarvita. Olisi kuulemma ollut suuri häpeä jos lääkäri ei pystyisi tien päällä potilasta auttamaan rajallisista vehkeistä johtuen...


      • peruslaukkuja

        Palo-, silmävamma laukkua yms, on erikseen sitten vielä.

        Yleensä onnettomuus paikalla kokemattomalla unohtuu 90% kaikki opit ja jos ei edes mitään kurssia ole pohjalla on aika vähän jäljellä enää mitä osaa. Toivottavasti edes tajutaan se apu soittaa ajoissa, vielä toivottavampaa että asiaan puututaan kun joku jossain nähdään makoilemassa poikkeuksellisesti jne. Ammattilaisellakin unohtuu kokemattomuuttaan usein kaikenlaista ennen kuin on kokenut.

        Kuten opastaminen paikalle, loukkaantuneiden turvaaminen muulta liikenteeltä eli liikenteen varoittamista ja ohjaamista. Asettuminen potilaan tilaan voi myös auttaa huomaan asioita kuten että pakkasilla on kylmä myös loukkaantuneella tai jokin muu tapaus. Eihän noita kaikki yksin voi tehdä mutta jos seuraa on ympärillä. Pimeällä ainakin on syytä panostaa resurssien mukaan liikenteen varoittamiseen, hidastamiseen tai vaikka koko liikenteen pysäyttämiseen.

        Tajuton kylkiasentoon, autossa loukkaantunut jos ei pakko siirtää niin tuetaan niskaa takapenkiltä käsin huolehtien hengityksestä.

        Jos ei henkitä niin elvytetään alken 2 puhallusta - jatketaan jos tarvii 2/30 puhalluspainanta elvytyksellä. Tuon jälkeen vasta soitetaan se apu jos tulosta ei synny. Elvytys suoritetaan ensijaisesti yksin niin kauan kuin jaksaa ja sitten joku muu jatkaa. Pulsseja ei etsitä, ne on epävarmoja tutkimuksia kokemattomalta. Hengitys liikkeet ja hengitysilman tunne kämmentäsi vasten on varma merkki että elossa on..

        Tää oli nettitietoa ja oikeaa tietoa saa ensiapursseilta :) Sieltä saa myös perehdytystä sen ensiapulaukun sisällön käytöstä.


    • ei tosiaan

      ole tarvetta sisätautikirurgian välineisiin, SPR:n laukku on hyväksi ja toimivaksi havaittu sikäli KUN OSAA JA PYSTYY sitä tarpeen tullen käyttämään. Jos taas miehesi on alaan liittyvä ammattilainen, hänellä itsellään lienee tieto siitä mitä pakkiinsa haluaa. Ja vielä muistutus perään, EA-laukun paikka ei ole takaikkunalla. Jos ei laukkua löydy jouluksi, myös turvavyöleikkuri ja ikkunavasara ovat hyviä lahjoja. Ja niidenkin sijoittelussa autoon pitää käyttää järjentynkää, toisinsanoen ne pitää olla saatavilla myös silloin kun roikut vöissä pää alaspäin, eli ei hanskalokeroon.

    • josta itse §

      pitäisin, on 24-osainen käyttölasisarja. Hätätilanteessa käy myös 12- tai 6- osainen setti. Yksittäislaseja en kaipaa.

      • Sissa

        Kiitos erinomaisista vinkeistä!!!

        Mieheni on käynyt ensiapukurssin työpaikallaan 3 kertaa, joten en koe että itse kurssi nyt varsinaisesti paras lahja olisi.

        Tokihan voisi sen kurssin ostaa vaikka helmikuussa syttärilahjaksi, niin eivät taidot vain unohdu!

        Tietysti huippua olisi, jos voisi järjestää hänet itse onnettomuustilanteeseen, sehän onkin erittäin hyvä lahjavinkki, kiitos siitä!

        Ajattelin vain, että se laukku vois olla vaihtoehto suklaarasialle, kun viime jouluna tuli hommattua tuo Rosnellin puukkokin jo...

        Mutta kiitos teille hyvistä vinkeistä!

        Laukku taitaa olla todellakin tosi tyhmä ja turha ostos!

        Kiitos kun informoitte, ettei ukon naama sitten pakettia aukaistessa venähdä vaan happamaksi!


    • kielo

      Estecsin ensiapupakkaus on laadukas ja hintakin on kohdallaan! Hong Kongit ja K-Raudat myy pakkauksia ainakin.

      • suuri apu tarjolla

        Kielo, hei haloo! mitä luulet onko sissa saanut ostettua ansiapulaukkunsa kun asiaa on kysynyt vuonna 2006.


    • Laukkuryssä
    • 30v. sama pussi

      Näissäkin asioissa on tärkeintä, että löytyy testivoitto.

    • laukkumestari
    • 35r64th56465465465

      Ensiapulaukussa hyödyllisiä tarvikkeita on mm:ssa sideharso jolla voi tukea murtuneita raajoja (kolmiliinakin siellä toki on) mutta sideharsolla harjoittelematonkin osaa laittaa jonkun käden tarvittaessa lepoasentoon. Sekä tajuttoman matkustajan/kuljettajan pään sitominen kiinni niskatukeen ettei pää roiku, jos vaikka käsiä tarvitaan muuhunkin kuin sen pään pitämiseen pystyssä, tähän voi käyttää paitaakin, turvavyötä...

      Saksilla voi leikata turvavyön, vaatteita auki jos ne on kunnon vaatesakset, pikkusaksilla ei saa mitään vaatteita leikeltyä.

      Kaikki tälläinen, jos aikaa on oikeasti ja jos olet käyttänyt aikaa jo ennen tilannetta mielikuvaharjoitteluun että voit tehdä onnettomuus tilanteista, sairaskohtauksissa.
      Kaupunki alueella apu tulee muutamassa minuutissa, sekin on pitkäaika jos jonkun tila on todella vakava, tilanne voi mennä vakavaksi silläkin että jotkut pyörii autotiellä muun liikenteen seassa, ohi kulkevan liikenteen huomio voi mennä mihin vaan ja lisäonnettomuuksien riksi on suuri, pitäkää siis ihmiset poissa autotieltä vaikka sinne kovasti halutaan mennä siivoamaan rojuja pois, eri asia jos muuta liikennettä ei ole.

      Sairaskohtauksen kohtaaminen on todennäköisempää kuin liikenneonnettomuus.
      Ensiapulaukun apu tässä kohtaa on aika vähäinen, tärkeämpää olisi osata toimia oikein. Ei ole kiellettyä kuljettajaa toimittaa apua tarvitseva myös itsekkin hoitoon jos ja kun se ilmeistä että sillälailla avun saa nopeammin eikä potilaan tila sen takia mene vielä pahemmaksi. Sekä jos tilanne ei ole henkeä uhkaava niin mihin siinä ambulanssia tarvitaan. Ihan esimerkkinä, vakavan oloinen allerginen reaktio, jos päivystys on lähellä niin ehkä kannattaa hakeutua sinne kun odotella 10 minuuttia ambulanssia tai pahimmillaan pidempäänkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe