AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Uuden Guinean Liisa

Uuden Guinean Liisa

6 Vastausta 2 617 Lukukertaa
Syksyllä otin ennen pakkasia tämän Uuden Quinean liisan sisälle. (en voo varma kirjotetaanko se Guinean vai Quinean, mutta lausutaan että Ginean tai ainaskii sinnepäin)
No nyt se on vielä vihreä tuossa ikkunalaudalla. Saankohan sen kukkimaan myös ens kesänä. Miten sitä tulisi hoitaa ? Kesällä se ainakin tarvitsi paljon vettä. Mutta vaikka oli kuinka nurpahtanut aina se siitä nousi ja alkoi kukoistamaan. kukkia oli todella paljon.

Yksivuotinen

Toiselta nimeltään: Guinean Liisa, Juoppoliisa.
Kuvaus: Yksivuotinen kasvi. Hehkuvan oranssinpunaiset yksittäiset kukat, tummanvihreä ja kiiltävä lehdistö. Sopii hyvin amppeliin ja parveke- ja muihin astioihin. Kasvaa erittäin leveäksi.
Suku: Kuuluu palsamikasvien sukuun.
Kasvupaikka ja hoito: Valoisa, muttei helteinen kasvupaikka. Kärsii veden puutteesta, joten tasainen runsas kastelu lannoiteliuoksella. Viihtyy hyvin melko varjossakin. Kuihtuneita kukintoja voi poistaa käsinkin.
Korkeus: n. 40 cm.
Istutus ja kukinta-aika: Taimi-istutus kesäkuussa yöhallojen mentyä. Kukkii pitkälle syksyyn asti, mutta hallanarka heti pakkasten tultua syksyllä.

Yksivuotinen ?

kanntaattako minun pitää tätä sisällä. Ihan sieväse on viherkasvinakin, mutta ajattelin, että saan sen kukkimaan myös ensi kesänä. Onko se mahdollista ?
Ja sitten toinen kysymys; Olen aika köyhä ja ajteelin kasvattaa ensi kesän ulkokukat itse. mistähän saisin siemeniä, ja milloinka näiden kasvatus kannattaisi aloittaa ?
Petuniaa yms.

Ja näitä vielä ajattelin kasvattaa

Ja näitä myös haluaisin kokeilla itse kasvattaa siemenistä: Petunia, lobelia, pelargonia, marketat, lumihiutale, krassit,nukenkaulus, samettikukat,
Onnistuskohan ? Ja mistähän saisin tilattu siemeniä ?

kyllä onnistuu

Kaikki onnistuu,mutta miksi tilaat,siihen tulee vain kallis postimaksu mukaan.Siemeniä on keväällä myynnissä esimerkiksi,kukkakaupoissa,maatalouskaupoissa,marketeissa,tai aivan mistä vai.

Niitä on kyllä hyvin myynnissä joka puolella.
Pussissa lukee ohjeet,koska niitä pitää kylvää ja kuinka.
Katso pussin kyljestä ettei siemenet ole vanhoja,niissä on viimeinen myyntipäivä.

Ota guineanliisastasi keväällä pistokkaita..jos on hengissä..näin saat uudistettua kukkasi ja lisäksi monta uutta 'liisaa'.
Voit myös vaihtaa vanhaan kukaasi keväällä uudet mullat,niin se jatkaa kasvamistaan ja kukkii kyllä uudellen.

Mutta siltikin kannattaa aina uusia sitä pistokkaista,näin se jatkuu ja jatkuu ja jossain vaiheessa voit heittää sen vanhan ja alkuperäisen pois.
Yritä nyt sinnitellä sen vanhan kanssa talven yli ;)

Kiitosta....

No pitääpäs ottaa Liisasta pistokkaita. Joskus helmikuun lopussa ?
No siksi tilaisin kesäkukkien siemeniä, kun täältä korvesta on aika pitkä matka sellaisiin kauppoihin josta sais noita mainitsemieni kukkien siemeniä. Toki täältä löytyy kehäkukkien yms. siemeniä, mutta haluasin kokeilla ihan sellasia jotka kukkis koko kesän, eikä vasta elokuussa kuten kehäkukat !

linkkejä sinulle

No tuolla on linkkejä, mistä voit tilata ensin luettelon ja sitten siemenet.Jos voit tilata jonkun toisen kanssa kimppaan,tulee halvemmaksi.

http://www.nicehouse.fi/puutarha/hyoty/siemenlu.htm

http://www.maatiainen.fi/siemen.htm

Liisasta voit ottaa pistokkaita vielä maalis-huhtikuulla,ehtivät kyllä kukkimaan.

Kun sinulla on ollut kehäkukkaa,jätä niiden siemenet maahan syksyllä,niin kukkiva nopeammin kesällä,kun taimet tulee aikaisin pinnalle.

Itse otan osan talteen ja kun kylvän keväällä maahan,niin siellä on jo taimella olevia kehäkukkia, kun olen jättänyt varret katkomatta.
 /   /  /  / Uuden Guinean Liisa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta