AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Nigellan Pidot!

Nigellan Pidot!

6 Vastausta 3 535 Lukukertaa
Saiko kukaan ylös Nigellan suklaakakkujen ohjetta? (jälkimmäinen oli suklaajuustokakku) Netistä löytyi vain kaakaon.
Ystävälliset, viitsisittekö kirjoittaa ohjeen tänne? :)

reseptejä, kiitos

Juu pistäkää reseptejä jos joku sai ylös suklaakakkujen ohjeet. Olen etsinyt nigellan englanninkielisiltä sivuilta nigella.com (muistaakseni) mutta siellä ei mielestäni ollut kyseisiä reseptejä. Minusta on todella huono juttu, ettei nelonen julkaise kuin osan resepteistä eikä tekstikanavallakaan ole. Muistaisin että taikinoihin tuli creme fraichea?
viime viikon muffinsienkin resepti olisi kiva...

voisiko se olla tämä?

Löysin nigellan sivuilta tälläisen reseptin, englanniksi tosin. Voisiko tässä olla suklaakakun resepti?

the cake:

6 oz unsalted butter (softened)

1/3 cup cocoa

2/3 cup superfine / castor sugar

1/2 cup golden syrup

1 1/2 cups self raising flour

pinch baking powder

3/4 cup light sour cream

2 eggs

frosting:

2 oz softened butter

1/2 cup sour cream

3 tablespoons golden syrup

3 cups confectioner's / icing sugar

3 oz melted semi sweet dark chocolate

2 tblspns cocoa powder

1 oz additional dark chocolate, not melted but broken into pieces

for a lark, I substituted some of the sugar in this recipe with some golden syrup...then I tossed in some sour cream...it all went straight into the food processor...no fuss, no mess

the key ingredients all made an encore performancein the food processor for the frosting. the sour cream gives it a creamy, tart sensation that is like sinking into a cheesecake... the golden syrup gives it a caramel gooey-ness. bloody deliciious!

here's how it's done:

pre-heat: oven to 400

blend: softened butter, cocoa, sugar, flour, baking powder, golden syrup, sour cream and eggs in a food processor until well blended (30 seconds, scrape sides, another 30 seconds)

pour: batter into a buttered and floured cake pan

bake: for 10 minutes @ 400, reduce oven heat to 350. bake another 30 minutes. if cake bounces back when tapped lightly on top, it is done. it might need another 5 minutes. remove from heat, let cool in pan for 5-10 minutes before turning out

frosting

blend: softened butter, sour cream, golden syrup, melted chocolate, icing/ confectioner's sugar in a food processor until whipped (30-40 seconds). add the extra 10z of choclate pieces and pulse the processor to splinter them into choc chips in the frosting

when the cake is almost cool, top it with the frosting, put the kettle on and let yourself go. this is one of those cakes where people keep insisting on half slices, but then go back again and again...wilfully losing track of how many halves equal a whole

"muffat"

Niihin "muffinseihin" tulee

4kpl twix suklaapatukoita
50g voita
4dl Corn fLakes

Twixit ja voi pitää sulattaa (siihen menee aika kauan) ja sitte ne pitää sekottaa sinne muroihin. Sitte "taikina" laitetaan muffinssivuokiin, ja vähintää 20min jääkaappiin.

se on

Mars patukoita, eikä Twix ku tietääkseni twixit sisältävät keksiä? Olin näkevinäni että se oikeasti oli MARS patukat???

:))

Oioiii, kiitos! (:
 /   /  / Nigellan Pidot!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta