AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / macin miinus puolet

macin miinus puolet

142 Vastausta 6 890 Lukukertaa
eli on alkanu kiinnostaa jos luopuis tästä pc:stä.
eli tommonen iMac olis kiikarissa.
nyt aluaisin tietää mitkä ovat macin miinukset. jos esim verrataan vaikka xp, entä sitten ne plussat ?

Mac ja Mac OS X

> mitkä ovat macin miinukset

Tarkoitatko Macintosh koneita vai käyttöjärjestelmää? Käyttöjärjestelmän miinuspuoli verrattuna XP käyttöjärjestelmään on se että OS Xlle on paljon vähemmän kaupallisia pelejä.

Toinen miinus? voi olla että jos on tottunut Windowsiin niin OS Xssä jotkut asiat tehdään eri tavalla ja jos on tottunut vuosia tekemään asiat Windows tavalla niin ei välttämättä tykkääkään tehdä asioita OS X tavalla.

Vaikka OS X ohjelmistovalikoima on todella hyvä niin joitain erikoisohjelmia ei välttämättä saa kuin Windowsille. Ohjelmien saatavuus ja vastaavuus kannattaa tietenkin selvittää ennen kuin ostaa Macin.

Ja vaikka OpenSource ajureita ja muita saa esim webbikameroihin niin aivan kaikki lisälaitteet eivät toimi kuin siinä Windowsissa. iMacissahan on sisäänrakennettu webbikamera eli tämä ei ole ongelma, mutta saattaa olla joku vastaava tilanne. Ainahan voi ostaa Mac yhteensopivan laitteen mutta jos sattuu olemaan jo hyllyssä paljon Windows only lisälaitteita niin saattaa tulla kalliiksi.

> entä sitten ne plussat ?

Hieno käyttis. Toimii hyvin, tehokkaasti ja vakaasti. Ei viruksia. Ei s-tanallista Windowsista tuttua rekisteriä. Käytettävyys on parempi jos pitää OS X tavasta tehdä asioita. Hyviä ohjelmia löytyy paljon ja joissain tietyissä ohjelmistoissa OS X pesee jopa vastaavat Windows ohjelmat (esim. Applen Keynote, Logic ja FinalCut).

Plussat ja miinukset

Plussia
- Ei viruksia ja haitta ohjelmia
- Looginen käyttöliittymä
- Ei ajureiden kanssa painimista itse koneen asennusvaiheessa (lisälaitteet tietty vaatii mutta silloinkin aika helppoja lisätä)
- Helppo asentaa ja poistaa ohjelmia (asennus: kopioi ohjelma haluamaasi kansioon, Poisto: Ohjelma roskakoriin)
- Saatavilla Adoben ja Macromedion softat sekä Microsoft Office.
- Mukata tulee hyvä iLife ohjelmistopaketti
- Hieno Design mitä ei saa rahallakaan PC koneista

Miinukset:
- Ei välttämättä kaikki samoja softia mitä Windowsilla
- Windows pelit ei toimi (jollei asenna Windowsia, mikä on nykyään mahdollista)

Käyttikseen tottuminen on helpompaa kuin miltä se alkuun voisi tuntua. Menee aina muutama viikko ihmetellessä kun kaikki ei toimikkaan ihan samalla tavalla kuin Windowsissa. Macin käyttis on kuitenkin sen verran looginen että sen oppii todella nopeasti. Yleisin mielikuva on monelle se ettei Macille saa ohjelmia kun sillä on niin pieni käyttäjäryhmä. Macci ohjelmia löytyy kuitenkin aivan yhtä paljon kuin mitä esim. Linuksille. Macille saa myös useita ilmaisia ohjelmia ja ne on useimmiten tehty poikkeuksellisen hyvin.

Ongelmatilanteissa http://www.hopeinenomena.net ja http://www.omenamehu.org foorumeilta löytyy todella hyvin apua ja ongelmiin löydetäänkin usein ratkaisu.

Samoin vinkkinä voisi mainita sen että Suomen Macintosh-käyttäjien yhdistys tarjoaa sekä oman pienen Kotapora jäsenlehden että 5GB verkkolevyn jäsenilleen. Verkkolevyyn voi tallentaa kotisivuja tai tiedostoja suoraan Macin Finderistä (vastaa Windowsin Oma tietokone -kohtaa) jossa se näkyy levykkeen kaltaisena asemana. Jäsen maksu on hyvin kohtuullinen. fiMUG:in kotisivut http://www.fimug.fi/

Macin miinukset

Johan pahan heitit...

Miinukset: suurin mitä tulee mieleen on se, että Apple julkaisee jatkuvasti uusia tuotteita, joita on sitten pakko ostaa. Ja rahaa menee.

Ei tuu mitään mieleen, jota kaipaisin Windowsista.

Pakko ostaa?

Ei kai niitä kukaan pakota ostaan... paitsi jos ns. henkinen pakko ;)

Kyllä monet edelleen käyttää G3-koneitakin.

No miksi....

... tällaista kyselet? jos pidät windowsista niin osta sitten sellainen. Minun mielestä osX:sä ei ole yhtään miinuspuolta varsinkaan XP:hen verrattuna, mutta ei myöskään Vistaan verrattuna. Se, mitä jotkut tuossa sanoivat ettei macille ole niin paljoa pelejä ei tietenkään ole käyttöjärjestelmän ominaisuus eikä sinällään mittaa sen hyvyyttä tai huonoutta. Edes hinta ei nykyisin ole enää macissa miinuspuoli kun sen saa vastaavan PC:n hinnalla.

Joku tuossa heitti että erot käytettävyydessä olisi miinus, mutta sitä en suostu allekirjoittamaan koska se edellyttäisi, että windowsia pidettäisiin mittarina ja esimerrkinä äärimmäisestä hyvyydestä ja juuri niinhän asia ei ole. Jos vertaa eri käyttisten yhtäläisyyttä winukkaan ja arvioit niiden hyvyyttä tai huonboutta sen mukaan niin miksi ylipäätään sitten tyytyä "jäljitelmään" miksi ei sitten ota suoraan sitä windowsia.

miinuksia

1. kaupallinen
2. freeware-ohjelmia vähemmän kuin windowsille
3. käyttis vaatii sen raudan
mutta Linuxin saat sekä pc:hen että Mac-koneeseennkin, että kokeile sitä ensiksi, jos xphen menee hermot.

Mitä

hyötyä muka on asennettaessa Linuksia Mac-koneeseen? PC-koneeseen asennettuna siitä saattaa olla hyötyä. En tosin tiedä, koska en ole koskaan Linuksiin tutustunut.

Miinuksena mäkissä on todellakin, että tähän järjestelmään ei saa lujuuslaskentaohjelmia, eikä muitakaan suomalaisia suunnitteluohjelmia. Niitä varten minulla on PC-kone, muuten käytän työssäni mäkkiä.

Tulipa tässä eräänä päivänä Yritystelen levyke, jonka kannessa oli "mahtihiiren" kuva. Kuvittelin jo, että se toimii myös mäkissä, mutta se oli ennenaikainen ilo. Joskus 90-luvulla kyseinen luettelo toimi myös mäkissä.

Tuo Yritystele taitaa olla niitä kaupallisia tuotteita, jotka eivät maksa käyttäjälleen mitään, mutta tiedon laittaminen siihen maksaa yrittäjälle. Minun yrityksen numero oli väärin, johtuikohan se siitä, että en maksanut sen laittamisesta luetteloon,

miinusta macille

iso miinus macille on sen huolto/takuupuoli, muinoin ei se paljoa kiinnostanu, kun macit oli laadukkaampia, nykymaceissa on yhä enemmän susikappaleita ja se tietää asiontia huollon kanssa, macin valtuutetut huollot taas on sikamaisen hitaita,
( http://hopeinenomena.net/ ) sieltä löytyy tarinoita.
Ja vuoden takuu on usein juuri riitämätön, varmaan usean pc-n kanssa sama juttu, mut em. DELL on siinä asiassa lyömätön (oliko 3v paikanpäällä takuu, tai 1pp+2norm ) niih.
Muuten macci pitäis olla yliveto, kun nykyään saa sinne tungettua winukkankin, jos on sellainen softa jota vaan kertakaikkian macille ei löydy.
Menneisyyden maceissa oli aneemiset näyttikset, mutta sekin on tänään jo ihan siedettävässä kunnossa.

Mikä on ?

Minkälainen näytönohjain on aneeminen ? nykyisessä minissäni 0n 32 mb näytönohjain ei lienee kummoinen sekään.Lähinnä koti kirjanpitoa ja valokuvia järjestän minillä.Mini macin halvin kone rakenne tietenkin aiheuttaa rajoituksensa näytöohjaimelle.

Minin rakenne

Ei ole halvin. Läppärikomponentit maksaa enemmän suhteessa Pöytämalleihin.

Mac Minin rakenne kyllä aiheuttaa sen, ettei tehokkaita näytönohjaimia voida jäähdyttää tarpeeksi tehokkaasti, puhumattakaan siitä, että ne mahtuisivat pieniin kuoriin.

Ja onhan Intelin 950GMA halvempi kuin pelinäyttikset.

aneemisistä näyttiksistä...

mikä on siis aneeminen näytönohjain, minusta on aneeminen näytönohjain sellainen näytönohjain, joka ei pysty kunnolla käsittelemään itseään 3-4 vuotta vanhempia pelejä, sellainen läytyy em. mun iMac G5 (2,1ghz 20") ja se ei oo oikein kiva silloin pilkun yli 2000 eur maksaneen koneen kohdalla, toki tilanne on jatkuvasti korjaantunu ja toivottavasti seuraava iMac revisio tarjoaa jo jotain ihan järkevääkin. Mutta jopa nykyhetken paras iMac näyttis (geforce 7600/256) on hieman vanhahtava, kun sen myyntintulosta on kulunu jo lähes vuosi (03.2006) ja se ei oo kummoisen kallis ohjain (oisko jotain 100-150eur) jos ajattele koko koneen hintaa?
Taas MacPro puolella on asiat taas lähes kunnossa, kun saa huippuohjaimenkin, mutta jostain kumman syystä applella on em 7300gt-lle noin tuplahinta verrattuna pc-analogeihin.

Outo aloitus

Ketjun aloitus on hieman outo. Pitäisi kai kysyä, onko Macissa mitään positiivista?

Outo vastaus

> Pitäisi kai kysyä, onko Macissa mitään positiivista?

Miksi pitäisi? Käyväthän Macin positiiviset puolet tätä palstaa lukemalla muutenkin selville. Eli kysymys: "onko Macissa _mitään_ positiivista" on turha.

Olisihan voitu kysyä positiivisia ja negatiivisia puolia, mutta näin tällä kertaa.

Miinuksia

- Aivan kaikkia ohjelmia ei saa Macille
- Pelien saatavuus on heikko (Konsolit on keksitty)
- Osa erikoismerkeistä tulee eri paikasta (usein loogisemmasta - oikestaan plussa)
- Ei keksi enääää......

Koko paketti

On varsin toimiva. Kun ekaa Mäkkiä ostamaan menin tuntui tuo hinta isolta miinukselta, parin päivän jälkeen tää tuntu oikeestaan halvalta kun täys nyyppä sai töitä ja harrastuksia tehtyä oikein tietokoneella, ja vieläpä ilman hikoilemista. Nyt, parin vuoden jälkeen miinukset on tässä: Näihin jää koukkuun jaaa siitte... totaa.. nii, ja se v#tuttaa kun Wintoosa jengi huutelee mitä sattuu vaikkei ole Mäkkiä käyttäneet muutamaa minuuttia kauempaa, jos sitäkään. Mäkin käyttäjiä kannattaa kuunnella tarkasti, meillä on sentään pitkä kokemus useista käyttiksistä.

Huonot näytönohjaimet

Imac olisi hieno kone jos siihen saisi kunnon näytönohjaimen, mutta kun ei saa. Ärsyttävää että paras ohjain iMacciin on noin 4 vuotta jäljessä nykyisten PC ohjaimien kanssa. Miksi Apple ei satsaa näytönohjaimiin?

Niinpä

"Imac olisi hieno kone jos siihen saisi kunnon näytönohjaimen, mutta kun ei saa."

Se on näiden pakettimaccien huonoja puolia, ei saa näytönohjainta vaihdettua tehokkaampaan. Kannettavissa sen kiinteän ja "tehottoman" näytönohjaimen ymmärtää kun ei niitä pahemmin vaihdella pc puolellakaan.

"Miksi Apple ei satsaa näytönohjaimiin?"

iMac on tehty kannettavien teknologialla ja näytönohjaimet on samoja mitä kannettavissa. Niitä isoja tehonäytönohjaimia ei iMaciin saisi edes laitettua. MacMinin kanssa tilanne on vielä huonompi. Olisi edes sama näytönohjain kuin iMacissa, mutta kun ei.

Milloinhan Apple julkaisee tornikoneen joka vastaa tehoiltaan iMacia ja voisi olla vaikka hinnaltaankin samaa tasoa. Saman verran provikkaa tulisi kuin nykyisistäkin koneista ja kun tehot olisivat eri luokkaa kuin MacProssa niin ei se mitään Pro mallin myyntiäkään söisi.

Harmi että Cube oli aikoinaan niin kallis että floppasi. Sehän olisi ollut tyylikäs kuten MacMini ja näytönohjaimenkin olisi saanut vaihdettua parempaan.

Kertokaapa...

... mihin maccien näytönohjaimet ei riitä? itselleni ei oikein tule mieleen kuin joku 3D mallien pyöritys (jotka vissiin vaatii muutenkin aika mielikuvituksellisia koneita), jos peleistä raakataan ne grafiikkahirviöt pois.

Luulen, että jos macit yleistyy pelikäytössä, niin niihin pannaan tehokkaampia näyttiksiä. Macci on vähän kuin rolssi autoissa, joissa tarun mukaan ei mainittu hevosvoimia eräässä esittelytilaisuudessa, vaan todettiin niitä olevan riittävästi:)

Älkää tulkitko väärin sillä ei minulla ole mitään sitä vastaan, että maceissa olisi yhtä tehokkaat näyttikset kuin pc:sä, mutta olen huomannut, että macesta puhuttaessa johtoajatus on useinmiten toiminnallinen joten minusta on luontevaa kysyä, että mitä macilla ei voi tehdä sen näyttiksen takia?

mitä virkaa

Jos iMacciin ei saa kunnollista näytönohjainta, mihin se oikein on tarkoitettu?
Onko iMac vain huonekalu/sisustuselementti?

Paljonkin virkaa

> Jos iMacciin ei saa kunnollista näytönohjainta, mihin se oikein on tarkoitettu?

Sitä sinun kyselemääsi "kunnollista" näytönohjainta tarvitaan ainoastaan pelikäyttöön. Kyllä iMacilla pystyy pelaamaan kaikkia uusia pelejäkin, mutta ei sen näytönohjain mikään pelinäytönohjain ole. En minä Maccia pelikoneeksi ostaisi muutenkaan ja kaikkeen muuhun se iMac soveltuukin oikein hyvin.

> Onko iMac vain huonekalu/sisustuselementti?

Älä heitä tällaisia typeriä fleimejä. Annat vain itsestäsi tyhmän kuvan.

Saako kuoria

Saako mistään pelkkiä iMacin kuoria? Näyttäisi hyvältä vaikka keittiön seinällä.

Tietysti...

mutta hommaa ensin se keittiön seinä.

http://www.welovemacs.com/parts.html
http://www.google.fi

etc.

iMacissa on...

... kunnollinen näyttis vakiona. Asiahan lienee niin, että winkäyttäjät hämmentyvät kun mac pyörii tehokkaasti erilaisella raudalla kuin mitä winukka vaatii. Macissa on vakiona kaikki tarvittava video, kuva ja äänityöstöön. Toimistosovellutus pitää lada netistä nimittäin NeoOffice joka sekin on ilmainen.

hieman eri mieltä

iMacin näytönohjaimet on ihan perustasoa, ei ollenkaan huonoja, mutta tänään kuitenkin jäljessä vastaavan pc-n näytönohjaimista. Toki, tilanne on koko ajan parantumassa, em. iMac G3 (noita 1997-2001 tehtyjä koneita) oli täysi katastrofi näyttiksen osalta, nyt ero on sellainen... ehkä 1/2 vuotta

Aivan...

... sen vuoksi Windowsia ei kannata macissa pyörittää, mutta osX ja softat pyörii hyvin. Niin no pelaajat tietysti trvitsevat aina vain tehokkaampaa. Itse en ole koskaan pelejä pelannut PC:lä joten ainoa kohta, missä olen nähnyt näyttiksen tehojen loppuvan on se kun Windowsin tehosteet lakkaa toimimasta, mutta kuten todettua osX:sä ei tätä ongelmaa näytä olevan.

Digiboxin pävitys Mäkkärillä ei onnistunut

Miinuksena Macissa on se, että en saa sillä päivitettyä digiboksiani. (Arvatkaa montako kertaan sen on joutunut päivittämään digiboksini viimeisen kahden vuoden aikana? Pyydän arvausta siksi että itse en tiedä.)

Digiboksin päivitykseen tarvitsen PC-läppärin. Mutta se ei ole Macin vika, vaan digiboksin vika, kun sen ovat kyhänneet kasaan kaikenmaailman tumpelot, jotka eivät osaa ohjelmoida. Jopa Windows 95 tuntuu laatutuotteelta digiboksiin verrattuna.

Ja vieläkin digiboksissa on vikoja, joista jotkut ymmärtävät valittaa, siis ne jotka jaksavat olla sitkeitä eivätkä ole luovuttaneet. Mutta kukaan ei juuri huomauttele että sen käyttöliittymä on perseestä. Sen takia katon esimerkiksi tv-ohjelmat mieluummin hitaasta teksti-tv:stä kuin digiboksin ohjelmalistasta, jossa ohjelmien nimet ovat typerästi vierekkäin eikä allekkain.

Runosuoni kukki.. meni vähän ohi asiasta.

Digiboksit

Onneksi useimmat digiboksit voi päivittää tv-signaalista tulevien päivitysten avulla, niin ei tarvitse edes tietokonetta väliin. Surkeita vehkeitä ovat kyllä monet niistä.

Ei enää

Alkuaikoina lähettivät MEDION digiboxin softapäivityksiä tv-signaalin kautta. Mutta ovat lopettaneet, kun se maksaa laitteen maahantuojalle niin paljon.

ahne digita

varmaan ranskalainen digita rahastaa ihan sikana kaikesta ja kansa kärsii kun ei voi päivittää boksejaan helposti.

selain

Saako macciin kunnon selainta, esim. firefoxia? Macin oma selain safari ei todellakaan tyydytä minua. Selain on nykyään tärkeä osa kokonaisuutta ja sen pitää toimia moitteettomasti.

Kyllä saa

> Saako macciin kunnon selainta, esim. firefoxia?

Saa.

Toimiiko kunnon hiiret?

Toimiiko macissa esim. Logitechin laadukkaat langattomat laserhiiret? Olen niin tottunut erinomaisiin hiiriin, että en voisi käyttää mitään keskivertoa enää.

Toimii

Logitechin langattomat laserhiiret toimivat.

Vain osittain toimii

Mulla on Logitechin langaton laserhiiri. Siinä toimii vain vasen ja oikea nappi sekä rulla. Siinä olevat muut pikkunapit ei toimi.

HARMI

Juuri ne "ylimääräiset" nappulat tekevät hiirestä niin hyvän ja helppokäyttöisen.

Toimii ne

Niihin "ylimääräisiin" nappeihin tarvitaan valmistajan ohjelmisto.

Ei aina saatavilla

Minulla on Logitechin langaton näppäimistö/hiiri yhdistelmä. Hankin sen ehkä noin pari vuotta sitten. Näppiksen ja hiiren kaikki ylimääräiset nappulat eivät toimi Macissa mutta Windowsissa toimivat. Kyseiselle Logitech mallille ei ainakaan silloin ollut saatavissa ajureita Macille, vain Windowsille. Nyt olen jo tottunut siihen että tämä näppis toimii eri lailla Macissa kuin Windows-koneessa. Tai ainakin melkein tottunut.

Microsoft

Mulla on MS Intelli Mouse Optical ja mukana tuli ajurit Win XP:lle ja Mac OS X:lle.

Mikä malli

"Kyseiselle Logitech mallille ei ainakaan silloin ollut saatavissa ajureita Macille, vain Windowsille. "

Mikä malli ja mikä MacOS?

LX700 & OS X

LOGITECH CORDLESS DESKTOP LX700 & Mac OS X.

Hittolainen kun mallimerkintää ei ollut itse näppiksessä tai hiiressä tai muuallakaan laitteistossa. Tyyppi piti kaivaa muulla tavalla esiin.

Saattaapa sille nykyään ollakin jo ajurit myös Macille.

tämä näppis

Ilmeisesti ei ole vakio Bluetooth näppis?

Ajurit

Jos asentaisit ajurit niin toimis. Ei ne Windowsissakaan itsestään lähde toimiin.

ei luotettavaa kuvaa

En kyllä uskalla hankkia maccia, jos Logitechin laadukkat näppikset ja hiiret eivät toimi kunnolla macissa. PC:ssä vara parempi.....ko

Ööö???

Seuraavaan Macciin meitsi hommaa Logitechin Desktop s530 hiiren ja näppiksen. Eivät ilmeisesti ole laadukkaita...

Jos haluat varmistua ko. hiiren tai näppiksen täydestä toimivuudesta, niin kato sen tuotetiedot.

Luota keneen luotat

Usko nyt jo, että Logitechin näppäimistöt ja hiiret toimivat kunnolla ja niistä saa jopa erillisiä "Mac"-malleja, jos et luota siihen että yleiset mallit toimivat. Niissä toimivat taatusti kaikki näppäimet ja ominaisuudet kunhan ajurit on asennettuna, väittivät muut täällä mitä tahansa.

Nyt aivot käyttöön. Luuletko että oikein paketin kylkeen laittaisivat Mac-logon jos eivät toimisi? Tulisi Logitechille aika monta valitusta jos eivät toimisi.

Trolli

on ruokittu.:(

peliohjain

Täällä on puhuttu hiiristä ja näppiksistä. Itse haluaisin tietää, toimiiko Logitechin langaton peliohjain macissä. Tykkään pelata mielummin ohjaimella kuin näppiksellä. Tiedän että macciin ei juuri pelejä saa, mutta jos haluaa tuon ohjaimen, onnistuuko?

Error

>Tiedän että macciin ei juuri pelejä saa

No sitten tiedät väärin, Mac-pelejä on koko liuta ja jos asentaa Bootcampilla Windowsin, sen kaikki pelit toimivat siinä missä vastaavassa PC:ssäkin.

entäs F.E.A.R?

Toimiiko fear peli esimerkiksi imacissa jouhevasti???? Paras peli grafiikan suhteen ever. Kone on säälittävä jos peli ei toimi kunnolla.

Ei mitään

tietoa ainakaan mulla.

Siis kyseessä on kaikkein vaativin peli ja kone on säälittävä jos kyseinen peli ei toimi hienosti? Taitaa 99 % markkinoilla olevista koneista olla sitten säälittäviä. Kiss my... something.;)

Mac ei vaihtoehto

Onhan se säälittävää, että jos ei melkein 2000 euroa maksava kone ei jaksa pyörittää peruspeliä kuten fear.

Huhuu?

Mr. Trollko siellä huhuilee? Ääni on jotenkin tutun kuuloinen kun väännetään niin kovasti tikusta "asiaa"...

Miten niin ei jaksa?

Miten niin ei jaksa? Hyvin jaksaa ja helvetin paljon alle 2000 euron missä on 20 tuuman näyttökin mukana. Mikä idea sun jäkätyksessäsi on? Jäkättävät ja trollaavat nimimerkin vaihtajat on suomi24:n säälittävimpiä otuksia.

Säälittävä yritys

> Onhan se säälittävää, että jos ei melkein 2000 euroa maksava kone ei jaksa pyörittää peruspeliä kuten fear.

iMac maksaa 1029 euroa postikuluineen.

iMac jaksaa pyörittää oikein hyvin FEAR-peliä.

Käsittääkseni ei toimi

Käsittääkseni tuo peliohjainkaan ei toimi macissä. Korjatkaa jos olen väärässä.

Olet väärässä

> Käsittääkseni tuo peliohjainkaan ei toimi macissä. Korjatkaa jos olen väärässä.

Olet väärässä.

Rumblepad?

http://www.logitech.com/index.cfm/products/productlist/US/EN,crid=2216,categoryid=429

Logitech® Cordless Rumblepad™ 2

Eiköhän nää asiat selviä parhaiten valmistajan sivuilta.

ainoo

miinus mitä tähän hätään keksin niin on koukkuun jääminen...

eipä sekään tosin haittaa sitten enää kun ei muihin järjestelmiin päin tule kustuakaan... :D

iMac ja näyttö

Saako iMacciin kunnollista näyttöä ostettua? Nykyisen taso ei tyydytä minua.

Kyllä saa

iMacissa on sisäänrakennettu näyttö. Siihen saa rinnalle toisen näytön mutta siinä ei ole paljoa järkeä. Osta joku muu kone jos et halua näyttöä mukana.

Millä tavalla

ei tyydytä? Mikä olisi parempi ja miten?

En odotakaan trollilta vastausta, kunhan kumminkin kysyn...

wlan

Wlan osiossa yksi valittaa että macprolla ja airportilla ei pääse nettiin. Onko langattomien yhteyksien käyttäminen erityisen vaikeaa mac ympäristössä? Siltä tuntuu, kun lukee palstoja. Itsellä pc ja d-link ja yhteydet pelaa moitteettomasti aina.

Ei ole

Yhdessä vaiheessa oli WLAN-ajureissa muistaakseni jotain häikkää, mutta päivitykset ilmesty jo aikoja sitten.

Omat kokemukset on että helpompaa kuin PC:llä, ainakin verkon valinta.

Lisäys...

Ainahan on mahdollista, että raudassa on vikaa. Yhdelläkään firmalla ei virhemarginaali ole nolla.

Hmmm

Yhdellä tutullani oli niin vaikeata, kun kone liittyi naapurin verkkoon ennenkuin hän ehti tehdä mitään.
Todella hankalaa kun ei päässyt yhtään säätämään…

Oliko sekin airport?

Oliko mac vai pc? Entä oliko aiport?

Siis…

MacBook oli - naapurin laitteista ei mitään tietoa… ;-)
Huoneistoon tulee myös lankaverkko, mutta Mac ehti ensin ihan ominpäin.

onko kannettavat macit edullisia?

Ovatko kannettavat macit edullisia, vai saako saman tehoisen kannettavan PC:N halvemmalla. En halua maksaa turhasta.

Ovat edullisia

> Ovatko kannettavat macit edullisia

Ovat hintalaatusuhteeltaan.

> saako saman tehoisen kannettavan PC:N halvemmalla.

Eipä juuri.

Enpä usko

että Mac on sun koneesi. Halvan tehon etsijä päätyy Aceriin ja pitää sormia ristissä ettei vain tulisi vikaa ja kone huilaisi kuukausitolkulla korjaamolla. Siinä on sulle kone jossa ei tarvitse maksaa turhasta, kuten toimivasta huollosta, hienosta designista ja maailman parhaasta käyttöjärjestelmästä.

Kuumenemis ongelma

Olen lukenut että kannettavat macit kuumenevat vaarallisen kuumaksi. Onkohan tuohonkaan vikaan saatu vielä korjausta?

Ja minä

olen lukenut että ihmisillä on Windowsissa perkeleesti haittaohjelmia ja Windows tahmaa muutenkin koko ajan. Onkohan tuohonkaan vikaan saatu vielä korjausta?

Ei ainakaan minun Maccini kuumene vaarallisen kuumaksi. Haluatko kokeilla? Paljonko on mielestäsi vaarallisen kuuma ja mikä on vaarassa?

On se kumma että ihmiset muistaa lukemansa kovin valikoidusti...

ei viruksia

Itsellä ollut 10 vuotta pc koneita. Yhtään viirusta tai haittaohjelmaa ei koneelle ole päässyt.

Mulla on

kans Xp-Pc, Fujitsunsiemen. Siihen ei neljään vuoteen ole tullut yhtäkään haittaohjelmaa, kun se ei ole ollut netissä. Tarkemmin sanottuna se ei ole ollut edes päällä vuoden 2003 jälkeen.

Kun se oli päällä, niitä kyllä tuli aika inhottavasti.

olet tumpelo

Jos koneesi täyttyi heti viruksista, kun laitoit sen päälle, olet tietotekniikan suhteen todellinen luuseri. Itsellä oli työn puolesta kannettava macci 2 kk. Kone huollossa sinä aikana 3 kertaa, langaton nettiyhteys pätki, hiiri/näppis olivat halvan oloiset. Vaihdoin Dellin luxusmalliin ja nyt työt ja vapaa-aika koneella sujuu kuin tanssi.

Mäkin olisin

hyvä keksimään juttuja kertakäyttönikillä, mutten viitti. Onko sulla muita?

uusimmat ohjaimet

Saako Nvidian uusimmat 8000 sarjan näytönohjaimet macciin? Kohta ilmestyy crysis peli ja se vaatii tuollaisen. Jos ei saa, vaihdan maccini PC koneeseen.

Ei vaadi Crysis

- Saako Nvidian uusimmat 8000 sarjan näytönohjaimet macciin?

Tietenkin saa. Crysis pyörii BootCampissa ja kaikki silloinhan Mac toimii kuten tavallinen PC eli myös kaikki lisälaitteet toimivat.

- Kohta ilmestyy crysis peli ja se vaatii tuollaisen.

Eikä vaadi.

"You do NOT need a DirectX 10 card to run Crysis."
"Crysis will be backwards compatible with 2 to 3 year old PCs (as of January 2007)."

Crysis pyörii siis vanhemmilla DirectX 9 näytönohjaimillakin. Nvidian 8000 sarjahan on ainoa joka tällä hetkellä edes tukee DirectX 10:ä.

- Jos ei saa, vaihdan maccini PC koneeseen.

Tuskin sulla edes mitään MacPro:ta on.

:-)

"Jos ei saa, vaihdan maccini PC koneeseen."

Kaikin mokomin ;-D

PS: kenelle sä luulet täällä uhkavaatimuksia esittäväsi?

Heheeh

Harvinaisen hassu trollaus. Ja nyt nukkumaan siellä!

Toimiiko IE7 macissä?

Minusta IE7 on erinomainen selain, käytän sitä töissä. Toimisiko tuo selain mahdollisesti myös omassa iMacissäni. Safarista en pidä.

Toimii jos sinulla

> Toimisiko tuo selain mahdollisesti myös omassa iMacissäni.

Jos sinulla on Intel iMac niin IE7:n saa toimimaan useilla eri tavoilla. CrossOverin avulla IE7 toimii ehkä kätevimmin (ohjelma sulautuu OSX:ään), tai sitten Parallelsilla coherence-moodissa.

Macille löytyy myös lukematon määrä muitakin selaimia kuin Safari, kuten Firefox, Camino, Opera, Shiira jne. Kannattaa tutustua niihinkin.

Mihin pyritään

kysymyksillä, joissa tiedustellaan toimisiko jokin Windows-ohjelma Macissa? Eikö se nyt ole ihan selvää, että Windows-ohjelmat EIVÄT toimi OS X:ssä suoraan?

Hmm, minä taas tykkään Safarista paljon enemmän kuin IE 7:stä.

Sama

täällä. Safari on paljon mukavampi käyttää kuin tuo IE 7 joka on tuossa Windows-koneessa. Safari on mielestäni huomattavasti selkeämpi. Plussana on oikoluku (en tosin tiedä saako sellaista tuohon IE 7:een) . Tässä ei kuulemma kaikki jutut toimi oikein, mutta en minä ole sellaista havainnut. Ne sivut joilla olen surffaillut, ovat toimineet oikein.

Toimiiko Safari PC:ssä?

Jos safari on erinomainen selain, sen saa varmaan sitten toimimaan PC koneessakin, vai saako? Yleensä se on niin, että hyvät tuotteet laitetaan toimimaan eri käyttöjärjestelmissä vaikka väkisi, kuten iTunes.

Ei toimi

> Jos safari on erinomainen selain, sen saa varmaan sitten toimimaan PC koneessakin, vai saako?

Saa varmaan jollain hitaalla emulaattorilla. Muuten ei saa. Safari kyllä käyttää WebKitiä joka on vapaasti saatavilla, niin kai joku on saattanut tehdä Windowsillekin selaimen joka käyttää WebKitiä. Safaria WebKitin käyttäminen ei selaimesta siltikään tee.

> Yleensä se on niin, että hyvät tuotteet laitetaan toimimaan eri käyttöjärjestelmissä vaikka väkisi, kuten iTunes.

Eikä ole. Apple on kääntänyt iTunesin ainoastaan siitä syystä Windowsille että saisi myytyä enemmän iPodeja. FinalCutia, Logicia ym. loistavia ohjelmia ei Apple käännä Windowsille koska siitä ei olisi mitään hyötyä.

Safari toimii Nokian kännyköissäkin

eli melko suosittu selain siitä on tulossa.

Ei toimi

WebKit ydintä käyttävä selain toimii Nokian kännyköissä mutta tuo selain ei ole Safari. Selain on paljon muutakin.

Toimiiko f-secure macissa

Haluaisin suojata maccini viruksilta. Käykö f-secure macciin? Se on Suomalainen tuote ja siksi suosisin sitä.

toimii mutta

F-Secure käy Maciin, jos hommaat Mac version ohjelmasta.

Ihan turha sitä on kuitenkin ostaa kun toimivia Mac viruksia ei ole. Heität vain rahasi hukkaan. Jos joku toimiva Mac virus tulee, eivät nämä virustorjuntaohjelmat kuitenkaan tunnistaisi sitä ja sen jälkeen voisi olla liian myöhäistä.

Jos VÄLTTÄMÄTTÄ haluat jonkun virustorjuntaohjelman, niin lataa ilmainen ClamXAV. Se toimii Macissa varmasti yhtä hyvin kuin F-Secure, eikä maksa mitään.

Mac-versio

F-Securesta lopetettiin jo viime vuosituhannen puolella tarpeettomana.

Pelitarjonta

Onko Macciin tarjolla samat pelit kuin pc puolelle? Jos uusimpia pejeä ei macille saa, lapset suuttuu.

En suosittele pelikoneeksi

En suosittele Macintoshia pelikoneeksi. Macintoshille saa pelejä, mutta ei samaa määrää mitä Windows-käyttöjärjestelmälle. Vaikka Macciin saa Windowsin asennettua OSX käyttöjärjestelmän rinnalle, voi olla turha maksaa kahdesta käyttöjärjestelmästä, jos kone tulee pääasiassa pelikäyttöön. Lasten pelikoneeksi kannattaa ostaa joku halpa PC-kone jota on helppo myöhemmin päivittää.

Jos ei teini-ikäisiä ja vähän vanhempia lapsia oteta huomioon, monet lapset (ja monet aikuisetkin) tuntuvat kuitenkin pitävän enemmän konsolipelivalikoimasta. Sellaisen ostaminen tietokoneen rinnalle voi olla järkevämpääkin, jos ei halua päivittää konettaan vain pelikäyttöä varten. Silloin tietokonevalinnankin voi tehdä muilla perusteilla.

Mitä tulee lasten suuttumiseen; on vain hyväksi jos lapset eivät saa aina kaikkea mitä haluavat ;)

Huh huh

Oikein pelottaa. Että lapset suuttuu jos ei saa aina kaikkea haluamaansa. Vuosituhannen kauhuskenaario. Pahempi kuin ilmastonmuutos.

Ikävä totuus

Sinulla ei taida vielä olla lapsia. Nykyään touhu on sellaista, että pitää olla parhaat pelit ja tehokkaimmat koneet. Silloin on pakko valita pc. Olen kuullut, että lapsia joiden kodeissa on mac, jopa kiusataan koulussa. Kammottavaa eikö?

Mukava totuus

siitä mihin maailma trolleista huolimatta on menossa:

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=108&conference=4500000000000301&posting=22000000024798363

Voisin näyttää sulle foorumin puolelta linkin jossa seitsemän (7) kaverusta ostivat kaikki itselleen 24-tuumaiset iMacit, mutta tapauksen jo tuntenet kun kerran näissä Mac-keskusteluissa liikut ja muutenkin olet fiksu isukki.

Sinä varmaan tiedät mua paremmin onko mulla lapsia, mutta vaariksi yksi pikkulikka minua kutsuu. Mitähän se mahtaa sillä tarkoittaa, osaatko kertoa?

sulla pikku perkeleitä???

-Vastuullisena iskänä et voi kakaroille ainakaan peeseetä ostaa jos se pc tekee niistä kiusaavia pikku perkeleitä. Ei kai kukaan hyvä isä halua että sen lapset kiusaa muita koulussa? Kaikki menestyvät julkkikset on olleet kiusattuja eikä kiusaajia, siis jos haluat että penskat menestyy elämässä niille pitää ostaa macit!!!

Muuten kyllä

Mutta kun koulussakin kaikki tehdään PC:llä ja kotitehtäviäkin tulee sille. Tuntuu että koulut eivät juuri macceihin perusta. Onko se sitten hyvä vai paha, en ota kantaa.

Kotitehtäviä PC:lle?

Nyt kyllä jossain viiraa. Suomessa on Linux-koulujakin, tossa 300 metrin päässä on yksi jossa vanhaa konekantaa on uudistettu Linukoilla ja saavutettu rajuja säästöjä. Siis mitä ne on ne PC:lle (tarkoittanet Windowsia) tulevat kotitehtävät? Esimerkkiä? Multa loppuu mielikuvitus kun kuvittelen tehtäviä jotka vaatisivat Windowsia. Yliopisto-opiskelijoillakin Macien osuus omista koneista on jo huomattava, monessa paikassa jopa suuri ja se on ollut jatkuvassa nousussa nyt kolmisen vuotta. Joten voisitko selvittää, "enemmistön ehdoilla"?

Missä, kuka

Missä tuollaista tapahtuu?
Ainakaan täällä Tamperellla ei minun tietääkseni yksikään koulu käytä linuxia, ainakaan suuremmassa mittakaavassa.
Onhan se kiva että opetusmäärärahoista voidaan mikkisotkua tukea :(
Jossain muutama linux saattaa jossain wintoosien seassa jossain ehkä olla. Rudolf Steiner -koulu mainostaa sentään linux-koulutusta, ehkä toivoa vielä on.

Todella törkeätä

Tuo on kyllä Suomen koululaitoksen historian suurin häpeätahra: verovaroin tuetaan ulkomaista rikollista ohjelmistotuotantoa :-(
http://www.usdoj.gov/atr/cases/ms_index.htm
Macin käyttäjiä koskee esim.
http://www.usdoj.gov/atr/cases/f2000/2010.htm
EUn uhkasakotkaan eivät tunnu merkitsevän mitään…

Valitettevasti

ainakin yläasteella olevat lisätehtävät tuntuvat vaativan nimenomaan Windows yhteensopivan koneen. Osa tehtävistä ainakin muutama vuosi sitten olivat ainoastaan Windows-yhteensopivia. Meilläkin oli kymmenkunta vuotta sitten erillinen Mac-luokka yläasteella/lukiossa. Nykyistä tilannetta en tiedä.

Wadda fuck?

Kysyn edelleen, mitä taivaan ihmeitä ovat Windows-yhteensopivat tehtävät?
Vastauksenkin tiedän: Eivät mitään, koska semmoisia ei ole olemassa. Koko käsite on posketon.

Tästä huolimatta olisin kiinnostunut kuulemaan, mitä olet kuvitellut Windows-yhteensopiviksi tehtäviksi. (Mac-luokkien kanssa tällä asialla ei ole pienintäkään tekemistä.)

mac luokatonta

Tuo luokattomuus on lukiossa jo arkipäivää.
Ja koko koulumaailmassa on mac-luokattomuus ihan fakta.

Mac luokkia

Ainakin yliopistoilla on ihan kokonaisia Mac luokkia, mutta nehän ovatkin niitä korkeakouluja. Ei ole vieläkään tullut niitä esimerkkejä koulutehtävistä jotka vaatisivat sen Windowsin. Ei taida niitä olla edes olemassa. Eli koululaiset pärjäävät Macilla hyvin koulussa, kuten itsekin pärjäsin aikoinani. Eikä mua ainakaan mitään kiusattu.

Apple EU:n suurin koulumerkki

Tiedätkös mikä tietokonemerkki toimittaa eniten koneita EU:ssa oppilaitoksille?

Ei ei, ei enää se mitä ajattelit jollakin nimimerkillä, vaan Apple. Nousi ykköseksi joskus reilu vuosi sitten. Tällä vuosituhannella Apple on noussut Euroopan koulutoimituksissa parista prosentista 16:n paikkeille. Voi olla nyt jo enemmänkin, tuo luku on tosiaan jo vähän vanha.

Esimerkiksi Sveitsissä kaikista oppilaitoksille hankittavista tietokoneista on jo enemmistö Maceja. Viimeksi näkemäni luku oli 54 %. Tiedän, sveitsiläiset on ihan tyhmiä, jos Redmondin anuksennuolijoilta kysytään. Vaan kun ei kysytä.

Pari päivää sitten Belgian koululaitos tilasi Applelta 3300 Xserve-palvelinta. Saattaa sinne ihan jokunen Mac-luokkakin tulla...

Suomi on hyttysen paska siinä suuremmassa kehityksessä, joka vie oppilaitoksia vääjäämättä Microsoftista poispäin kohti Macia ja Linuxia. Terve meininki!

noh noh

Ja mistäs tämän keksit? Apple.huhut.huuhaa sivustolta? Samasta paikkaa kuin muukin appletiedotus on peräisin.
Apple yksittäisenä laitevalmistajana voi saada tilastoissa osakseen ansiotaan suuremman osuuden. Johtuu vaan siitä että pc-valmistajia on melko monta.
Käyttöjärjestelmänä osx on marginaalikäyttis, myös koulumaailmassa.

Ne olivat

jotain matematiikantehtäviä. Ohjelma jonka pyörittämiseen tarvittiin Windows-käyttöjärjestelmä. Sinänsä tehtävät eivät olisi tarvinneet Windowsia, mutta se ohjelma ei vain toiminut muussa järjestelmässä. Taisi olla niinkin yksinkertainen ohjelma, että kun osasi laskea 1+1=2 niin sai pisteen. Oli kai siinä myös hiukan vaikeampiakin laskutehtäviä. En yhtään epäile, että eikö kyseistä matikkaohjelmaa olisi voinut laatia myös Mac-versiota. Ohjelman tekijä oli päätellyt: "mutta eihän sitä kukaan tarvi Mac-versiota, koska kaikilla on Windows

Eihän niillä mitään tekemistä Mac-luokkien kanssa olekaan, mutta kun tuossa edellisessä oli viittaus PC-koneisiin asennetuista Linux ohjelmista. Totesinpa vain, että on ollut ainakin kouluja, joissa pystyi käyttämään Mäkkiä.

Ja niinkui mitä?

Mulla on kolme lasta, jotka ovat käyneet läpi lukion eikä yhdellekään tullut kotitehtäviä, joista ei olis Macilla selvinnyt. Ja tuossa yksi toisen lapsi, joka asuu meillä, juuri kirjoittaa. Ei ole hänkään tehnyt mitään kotitehtäviä, mitä ei olisi poikani Macilla saanut tehtyä.

Eikä ole yliopistossa tai ammattikorkeassakaan tullut vastaan tehtäviä, joista ei olis Macilla selvinnyt.

höpö höpö

Ei yksikään koulu jossa jotain meinataan opettaakin käytä linuxia.
Nimittäin jos opettajat ja oppilaat joutuvat päiväkausia säätämään ja viilaamaan linuxin kanssa niin siinä kusee löysimmätkin opintosuunnitelmat.
Ei ole paljon iloa jatkossa paketinhallinan ja kernelpanikiin tunnistamisesta jos vaikkapa sijamuodot on hukassa.

noniin

Kas, eikös tämä mene jo oman firmasi mainostamiseksi.
Taidat olla töissä tässä hyvainternet firmassa? Vai ihan muuten vaan pitää tuota samaa mainiosta postata pitkin foorumia, no ei se 1 pääsky kesää tee.

Mac koviin olosuhteisiin

PC puolelta löytyy kannettavia koneita, jotka kestävät kovia kolhuja, kylmää/kuumaa, kosteutta. Jos lähden viidakkoon, mikä mac olisi kovaan menoon tarkoitettu.

Toistaiseksi

Apple ei valmista toughbookeja rintama- ja viidakkokäyttöön, joten siitä vaan useamman tuhatlappusen kanssa PC-kaupoille.

Jos rahaa kuitenkaan ei ole, hommaat sen sadan taalan kehitysmaaläppärin, eiköhän sekin jotain kestä. Kymmenen miljoonaahan niitä tänä vuonna tehdään, joten varmaan yksi riittäisi myös I. Jonesille. Latinkikin syntyy veivaamalla — vaikka keskellä Kongoa.

Onneksi on PC

Dellin kannettava on kestänyt menossa saharan hiekkamyrskyt, sademetsän kosteuden ja Siperian kylmyyden. Macillä ei siis ole konetta kovaan käyttöön. Vaikea sitä olisi reissuihin ottaa vaikka olisikin, ohjelmistotarjonta on niin suppea, että ääriolosuhteissa tarvittavaa 100% toimivuuttaa ei sillä kuitenkaan saisi. Kirjoitin tämän jokilaivalla, joka seilaa Amazonia ylöspäin.

Siksihän on

> Macillä ei siis ole konetta kovaan käyttöön.

Ei noin pienellä firmalla ole mahdollisuutta alkaa tekemään malleja erityiskäyttöön (pl. firmat jotka suuntautuvat erityissektoreille). Yhteen väliin Applella oli tuhat ja yksi mallia ja se kävi kalliiksi. Jos Applen markkinaosuus kasvaa tulevaisuudessakin tasaisesti niin aletaan varmasti saamaan niitä erityiskäyttöön tarkoitettuja mallejakin.

Päivitys rumba

Tuntuu että macciin tulee melko usein uusi versio käyttöjärjestelmästä. Kohta pitänee vaihtaa tiikeri leopardiin. Sama systeemi on soitin puolella. Uusi malleja tulee usein ja vanhojen valmistus (esim. iPod mini) lopetetaan kokonaan. En oikein tiedä, mistä tässä on kysymys, rahastuksestako.

Ei pakko päivittää

"Tuntuu että macciin tulee melko usein uusi versio käyttöjärjestelmästä."

Se tuntuu siltä koska Windows Vistan tuleminen myöhästyi ja myöhästyi useilla vuosilla. Normaalisti Microsoftinkin päivitystahti on ollut nopeampaa ja tulee olemaan sitä varmasti tulevaisuudessa.

"Uusi malleja tulee usein ja vanhojen valmistus (esim. iPod mini) lopetetaan kokonaan."

Mikäs siinä on vialla. Hyvähän se on että uusia malleja tulee. Toimivathan ne vanhat mallit edelleenkin ihan hyvin vaikka niitä ei enää uutena myydäkään.

Ja mitä tulee käyttöjärjestelmäpäivityksiin, niin kannattaa lukea tuo toinen ketju päivityksistä. Sieltä selviää että Mac OS X 10.4 käyttöjärjestelmällä pärjää hyvin seuraavat pari vuotta, jos ei halua heti päivittää. Ja jos käyttää vielä Mac OS X 10.3 käyttöjärjestelmää niin 10.4 ei maksa käytettynä paljoa ja hinta putoaa edelleen kun 10.5 julkaistaan. Mac OS X 10.4:ssä on varmasti useimmille riittävät ominaisuudet pitkäksi aikaa ja hyvin se on pärjännyt vertailuissa jopa uutta Vista-käyttöjärjestelmää vastaan vaikka Mac OS X 10.4 on jo parin vuoden ikäinen. Eli ei ole mikään pakko päivittää.

Päivitysrumbaa kylliksi

Mietipäs vaikka F-S:n Amilo sarjaa, siitä viidakosta ei ota selvää kukaan ja mallit on muutamia kuukausia tuotannossa.

Mac OS X todellakin kehittyy koko ajan. Nykyisen versio 10.4 tuli jakeluun 29.4.2005. Seuraava ilmestyy huhti-kesäkuussa 2007. Hintaa oli tuolloin 129 € ja Leopardin hinta lienee sama. Kyseessä on siis täysi versio, jota Windows Vista puolella vastaa se paras Ultimate malli, sen hinta on jotain yli 500 €.

Tottaa on sekin, että tietotekniikassa yksi tuotemalli on sellaisenaan myynnissä 6-8 kuukautta, sitten tulee uusi (tai uusittu) malli.

Onko se sitten rahastusta kun esim. isäni osti Macbook Core Duo mallin aikanaan ja puoli vuotta myöhemmin pojalleni ostettiin Macbookin Core 2 Duo malli. Hinta oli sama eli myöhemmin sai entistä paremmin vastinetta rahalle.

F.E.A.R peli

Jaksaako iMaccini (tehokkain malli) pyörittämään jouhevasti FEAR peliä? Peli on upea PC:llä, mutta omistan vain macin.

Epäilen kyllä sitä

"iMaciasi" vahvasti, mutta siltä varalta että olisit tosissasi, voit aikasi kuluksi lukea vaikka pelin vaatimukset:

http://fear.filefront.com/news/Minimum_System_Requirements;20655

"iMacisi" rauta ylittää nuo vaatimukset aika reippaasti. Sulla sitten joko on siihen asennettuna Fearia varten välttämätön Windows tai ei, mistäpä minä tiedän.

Asia selvä

Macciin ei peliä siis saa. Pelaan siis tuota hienoa peliä jatkossakin kaverin tehokkaalla PC:llä.

maailman surkein trolli...

Ei osaa edes winukkaa warettaa. Asuu varmasti eläintarhassa.:D:D:D

Vista pesi macin

Uuden tietokonelehden vertailussa, Vista nöyryytti Maccia tärkeimpien toimintojen suhteen. No, ehkä Leopard lähentelee Vistan tasoa sitten joskus tulevaisuudessa.

No ei tosiaankaan...

.... kun on kyse "TIetokone" lehdestä:-)

Ihan pakko....

... vielä kysyä (kun ei tietokonelehtikään kehdannut moisia huudella webbisivullaan), että mitä ne "tärkeimmät" toiminnot olivat? pelejä vai?
Mulle esim. käyttöjärjestelmän tärkein ominaisuus nykyisin on se ettei se ole windows:-)

weblogin server

Toimiiko Bean weblogic server macissa? Tai jokin muu sovelluspalvelin.

Toimii toimii

WebLogic Serverin saa asennettua Mac OS X käyttöjärjestelmään.

Ei tarvi puolustella

Ei tarvitse puolustella mitenkään. Microsoft ei suostu lisensoimaan drm-suojaustaan ja vuokrapalvelut käyttävät suojattua Windows Media formaattia.

Kun kerran vuokraamot eivät tarjoa Mac yhteensopivia palveluja, niin hyvä vaihtoehto on ladata elokuvat netistä vaikka BitTorrentilla. Sieltä ne saa ihan ilmaiseksi kunnes tekevät Mac ja Linux yhteensopivia palveluja. Ja löytyy jopa HD materiaalia jota ei vuokraputiikeista löydy.

Mitään ongelmaa ei siis ole.

Kuka osaa käyttää?

Ei tavallinen tallaaja osaa tai uskalla käyttää mitään bit torrentteja. Laillisesti asiat pitää hoitaa. Onko windows siis rehellisille ihmisille ja mac sitten muille viilaajille?

Höpö höpö

> Ei tavallinen tallaaja osaa tai uskalla käyttää mitään bit torrentteja.

Helpompaa niiden käyttäminen on kuin nettivideovuokraamojen. Että puhut ihan roskaa.

> Onko windows siis rehellisille ihmisille ja mac sitten muille viilaajille?

Unohdit Linuxin. Jos ei laillista vaihtoehtoa ole niin ei varmaan ole kenellekään iso moraalinen ongelma käyttää torrentteja.

on laillinen vaihtoehto

Pitää vaan omistaa windows, niin lataukset kestävät päivänvalon. Tai onko niin, jos minä en rehellisin keinoin tienaa tarpeeksi

Ei vaihtoehtoa

Windows ei ole kaikille vaihtoehto. Joka sellaista väittää valehtelee tai elää tynnyrissä. Microsoft lopetti tarkoituksella Windows Media Playerin tekemisen Mac OS Xlle ja antoi vaihtoehdoksi Flip4Mac laajennuksen, mutta Microsoft ei kuitenkaan ole halukas antamaan Flip4Macille käyttöön drm-suojaustaan. Monopoli hallitsee. Minä en tue tuollaista toimintaa.

Tue sinä vain vapaasti Microsoftin monopolia jos haluat. Tue vain vapaasti elokuvavuokraamoja jotka tukevat Microsoftin monopolia. Macissa ja Linuxissa toimivia vaihtoehtojakin olisi, mutta kun ovat tuollaiset valinneet niin minä ja moni muu jättää väliin.

Tämä on vapaa maa, joten turha valittaa. Mac käyttäjillä on vaihtoehtoja, joten en usko että kukaan jättää Maccia ostamatta koska elokuvia ei saa vuokrattua. Pääsevätpähän halvemmalla kun ei tarvitse siitäkään monopolin tukemisesta maksaa.

Anysee ja mac

Toimiiko pieni digiboxi anysee macin kanssa? Anyseellä saa digikanavat ja hyvän kuvan pc:lle, olisi mukavaa jos macillekkin.

Ei toimi

"Toimiiko pieni digiboxi anysee macin kanssa?"

Ei toimi ainakaan tietääkseni.

"Anyseellä saa digikanavat ja hyvän kuvan pc:lle, olisi mukavaa jos macillekkin."

Macille löytyy myös hyviä pieniä digiboxeja esim. Elgatolta tai Miglialta.

niin mutta

anysee on ainut, joka oikeasti toimii hyvin ja ylen tekstityksetkin ok. Kuinka on mac boxien laita?

Hyvin toimii

"anysee on ainut, joka oikeasti toimii hyvin ja ylen tekstityksetkin ok. Kuinka on mac boxien laita?"

Todella hyvin toimii. EyeTV:n ohjelmistolla toimii erittäin hyvin tekstitykset ja ohjelmien tallennus.

Hankaloittaa työnhakua

Jos ihminen on pienestä pitäen kayttänyt vain maccia, on hän pulassa hakiessaan töitä. Melkein kaikissa yrityksissä on windows koneet ohjelmistoineen. Jos niitä et hallitse, olet heikoilla. Itse annan lasteni opetella vain windowsilla. Eli jokaisessa mac kodissa pitäisi olla myös se oikea työ/opiskelukone eli windows, jotta tulevaisuus ei olisi synkeä.

Höpö höpö

> Jos ihminen on pienestä pitäen kayttänyt vain maccia, on hän pulassa hakiessaan töitä.

Älä puhu roskaa. Tuo on niin päätöntä fleimaamista ettei paremmasta väliä. Voin sanoa että itse en ole koskaan PC-konetta omistanut ja olen IT-alan koulutuksen saanut ja IT-alan töissä. Eli tiedän omasta kokemuksestani että puheesi ovat vain kateellisten vinkujien valheita.

> Itse annan lasteni opetella vain windowsilla.

Oppivat vain pelaamaan, eivät mitään muuta. Niin on käynyt kaikille tutuille jotka ovat ostaneet lapsilleen PC:n. Mac kasvattaa luovaan työhön ja lapset oppivat muutakin kuin CounterStriken.

> Eli jokaisessa mac kodissa pitäisi olla myös se oikea työ/opiskelukone eli windows, jotta tulevaisuus ei olisi synkeä.

Ei vaan kaikista Windows koneista pitäisi hankkiutua eroon niin tulevaisuus olisi tätä nykyistä tilannetta parempi.

väärin

IT-ammattilaiset pystyvät hallitsemaan eri käyttöjärjestelmiä.

Entäs esim sihteerit. Jos windows ei hallinnassa ohjelmistoineen, sinut nauretaan ulos. Sama koskee kaikkia aloja, paitsi IT ja mainosalaa.

Höpö höpö

Ihan turha selittää. Macilla voi oppia IT-ammattilaishommia ja niitä sihteerihommia ihan samaan tapaan.
 /   /  /  /  /  / macin miinus puolet

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta