AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Merikarttaohjelma

Merikarttaohjelma

16 Vastausta 6 846 Lukukertaa
Terve, haluaisin vain imuroida netistä ohjelman + kartat kotona tapahtuvaa matkasuunnittelua varten eli ei ole tarkoituskaan alkaa käyttää niitä veneessä. Eli löytyykö noita (siis ilmaiseen kokeiluun karttoineen) ?

löytyy

Ilmaisohjelma on esim. Seaclear. Se osaa käyttää mitä tahansa jpg-kuvaa karttana kalibroinnin jälkeen. Voit siis skannata jonkin kartan ja ottaa sen Seaclearin kanssa käyttöön.

Yep

Haluaisin nimenomaan ne MERIkartat myös sähköisessä muodossa, eipä taida löytyä....

kyllä löytyy

Merikarttoja löytyy täältä http://www.karttakeskus.fi/workspace.client_organization/PublishedService?frontpage=true&theme=7 eikä maksa paljon. Muu kuin ostamalla hankkiminen on varastamista.

kirjastosta

MeriCD:t voi lainata kirjastosta ilman varastamista.

kyllä

Kunhan ei "unohdu" omalle koneelle.

Oi niitä aikoja

Tuoreimmat karttaCD:t on ainakin kotikaupungissani siirretty käsikirjastoon, sanoisinko "Yleisön pyynnöstä" ... kiitos vaan, typerykset.

Läppäri mukaan

Jos ne kartat ovat nyt käsikirjastossa, niin ei muuta kuin kannettava tietokone mukaan ja cd:n kopiointi kannettavan kovalevylle.

Varsinainen ongelma tuskin kellään on MeriCD:n hinta, vaan se, ettei sitä enää uutena mistään saa. Sekä vanhan että uuden MeriCD:n (vai mikä Veneily-CD se uusi versio on) ongelma on se, että niihin on välttämättä haluttu rakentaa puolivillainen navigointisofta mukaan. Vanhan MeriCD:n osalta karttamateriaalin käyttö muissa karttaohjelmissa oli vielä kohtuullisen helppoa gmp2bmp-muunnosohjelman ansiosta, lisäksi erinomainen SeaClear-navigointiohjelma osasi käyttää MeriCD:n karttoja ilman muunnosta.

Uuden Veneily-CD:n karttamateriaali on sellaisessa muodossa, ettei mikään kunnollinen navigointiohjelmisto osaa sitä käyttää eikä tällä hetkellä taida olla saatavilla vielä muunnosohjelmaakaan, jolla karttamateriaalista saisi käyttökelpoista.

siis jatkat

Siis toistuvasti neuvot ja yllytät porukoita varkaisiin.

Mitäs itse tekisit?

Ei liene kovin suuri synti kopioida karttamateriaalia, etenkin kun huomioi, että se on tuotettu valtion varoin ja lisäksi jokaisella veneilijällä on lisäksi ostetut paperikartat. Mutta jos asia häiritsee sinua ja haluat käyttää surkeaa Veneily-CD:tä navigointiin niin ole hyvä vaan.

synnistä

En tiedä syntiasioista mitään, mutta tekijänoikeusrikkomuksesta saa rangaistuksen kiinni jäädessään. Samoin kuin muustakin varastamisesta.

Enkä käytä VeneilyCD:tä koska olen ostanut tarpeelliset MeriCD:t.

Nimimerkillä "Verot valtion maksettavaksi"

Älä viitsi

viisastella, vaan sano, mistä niitä MeriCD:tä voi ostaa? Kysehän ei ole nyt siitä Veneily-CD:stä.

Kuten sanottua, hinta tuskin on kenellekään ongelma (67 €) vaan ohjelman toimimattomuus. Tämän takia onkin näppärää mennä kirjastoon, ja kopioida kartat sieltä. Omatuntoaan voi sitten vielä rauhoitella ostamalla toimimattoman ohjelman.

osaatko arvata

Osaatko arvata miksi MeriCD:stä on menty VeneilyCD:hen. Ei kai vaan olisi "lainattu" liikaa.

Karttaohjelmia on maailmassa muitakin.Useimmat ovat paljon kalliimpia ja parempia ja vieläkin paremmin suojattuja.
Minusta on turha kiukutella siitä, että valtio ei jaa ilmaiseksi karttoja. Kai äänestit eduskuntaan sellaista henkilöä joka kannattaa ajatuksiasi.

Voi voi ymmärryksen puutetta

Katoppaku sen Veneily-CD:n voi kopioida ihan yhtä helposti kuin vanhan MeriCD:nkin...
Etkös "heh" tiedä että omaan käyttöön kopiointi jossain määrin on sallittua?

selvennystä

valtion varoin. Painetuilla kartoilla ja poistuneella meri-CD:llä on myyntihinta. Myyntihintaan ei ole missään muodossa lisätty tietojen keruukustannuksia, eli sitä miten valtion rahaa on käytetty syvyyksien mittaamiseen ja väylien rakentamiseen. Jos lisättäisiin, niin kartan hinta pomppaisi pilviin. Myyntihinta sisältää vain karttatuotteen valmistus ja jakelukustannukset. Valmistuskustannuksiin sisältyy vain osa siitä työstä, kun aineistot yleensä muokataan helppolukuisen kartan muotoon. Eli kyllä se veromarkoilla ja muilla kerätyillä maksuilla valmistettu tuote merikartta on, ilmainen veneilijöille, sanoisin.
Valtion virasto ei enää valmista meri-CD:tä, koska sen suuntainen on omistajan, eli ministeriön tahto. Valtio ei tee sitä, minkä yksityiset markkinat pystyvät tuottamaan.
Ainakin suomen ja ruotsin virallliset merikartat (ainakin saimaa myös mukana) löytyy suomalaisesta sailmatesta, täöytyy vain rekisteröityä niin avot
 /   /  /  / Merikarttaohjelma

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta