AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Via baltica

Via baltica

18 Vastausta 32 520 Lukukertaa
Kauanko saa varata aikaa Tallina-Puolan raja välille??? Ollaan lähössä matkalle viikon päästä

10 tuntia, riippuu stopeista.

rajoitukset on 90 ja kylillä 50. kyliä on useita.Ite ajan noin 10 tuntia, usein.

via balticaa vaa

päiväaikaan sanoisin noin 7-8 tuntia koska latviassa ja liettuassa laajoja tietöitä eli toinen kaista pois käytöstä ja liikenteenohjaus liikennevaloilla, yöaikaan sujuu paremmin, jotain 5-6 tuntia. yöllä ei suuremmin muuta liikennettä ole. itse mennyt aina yöaikaan eikä valittamista. 10 tunnin ajoajalla päässyt lähelle varsovaa kun lähtenyt tallinnasta illalla ropottamaan. rajoilla saattaa kesäaikaan olla pieniä jonoja kun tuskin enempää kuin pari kaistaa auki. muuten hieno reitti ja komeita maisemia. t: rahtimies

jaa.

Jos meinaatte via balticaa jatkaa ja ajella keskemmälle eurooppaan asti, niin voin kertoa että meillä meni tallinnasta tsekin rajalle 26 tuntia. Tosin sillon puola oli yhtä tietyömaata. EN muista kuin kauan meni puolan rajalle, mutta sen voi laskea ihan hyvin sillä normaalilla maantiekeskarilla ja katella välimatklataulukosta pituus

Lähdetäänpä

siitä, että matkaa on n. 670 km. Kahden maan tullit ja muu mahdolliset "hidasteet". Itse olen lähdössä matkailuautolla heinäkuussa ja otin selvää "varmoista" tietolähteistä. Erään tietolähteen mukaan pelkästään Tallinnasta Rikaan matka kestä viitisen tuntia ja Riikasta Puolan rajalle n. kuusi tuntia. Henkilöautolla totta kai vähän nopeampaa.

Tulli?

Mitä tulleja siellä enään on?

Rigan ohitus vähän aina tökkii, muutenhan siellä nyt ei isoja tietöitä ole, poliiseja kyllä on, kaahailla ei kannata.

No niin 2,5 vuotta kulunut aloituksesta.......

mmmmmmmöööööööööööööööööööööö

Mitä väliä?

Näitä luetaan kuitenkin, itse olen mahdollisesti lähdössä ko.reittiä Eurooppaan asuntoautolla ja kaikki tieto on tervetullutta. Ehkä tietöitä on 2010 vähemmän Puolassa..

Via Baltica

Hei.
Olemme ajaneet parin vuoden sisällä viisi kertaa Baltianreitin Eurooppaan ja kerran tulimme baltian kautta takaisin Suomeen. Viimeinen matka:
Laivalla Tallinnassa klo 10.,00 Tiet ovat kohtalaisessa kunnossa aina Puolaan asti. Kaikkine taukoineen ja jaloitteluineen muistaakseni viisi kertaa (polttoaineen tankkaukset). Olimme Puolan rajalla klo 23.00. EU:n myötä rajamuodollisuudet helpottuneet. Vain passien ja autopaperien tarkastukset.Poulan puolella heti rajan jälkeen halpoja motelleja.Vähän kiire, joten en kerkeä kertomaan matkoista tämän pidempään. Hyvää matkaa teille. T. Raimo Askola Lappeenranta.

En suosittele kenellekään

Oli painajaismaista. Olimme henkilöautolla liikenteessä.Lähdimme Krakovasta (Krakova -Varsova väli ei taida olla vielä Via Balticaa)24.7. aamulla klo 8. Tiet kuoppaisia, kapeita (lukuun ottamatta joitakin lyhyitä uudempia pätkiä), ihan hirevästi liikennettä, rekat jonossa ajelee, moottoriteistä, ohituskaistoista ei tietoakaan. Ja tästä lystistä jouluu vielä maksamaan.Rekat ja paikalliset ohittelevat ihan hulluna, me näimme 2 kolaria Varsova-Tallinna välillä.Toisessa rekka suistui tieltä ja toisessa rekka ja henkilöauto ajoivat nokkakolarin.
Ajon aikana pysähdyimme muutaman kerran tankkaamaan ja pikaisesti hoidimme "juoksevat asiat" siis max. 10 min kerrallaan. Kahden tunnin välein vaihdettiin kuskia. Mutta Riian lähistöllä oli pakko pysähtyä kahdeksi tunniksi torkuille.
25.7.klo 7 oltiin Tallinnassa. Ja ajovauhti ei todellakaan huimannut päätä. Hyvä jos max. 80 km/h.
Joo, seuraavan kerran jos meinaa lähtee autolla Eurooppaan, niin Rostockiin laivalla ja sitten vaan moottoriteitä pitkin.Menomatkalla me ajettin Ruotsin ja Tanskan kautta ja Rostockista moottoritiellä. Se oli mukava ja hermoja säästävä tapa päästä Keski-Eurooppaan.

Hyvin suunniteltu - puoliksi tehty

Nyt kyllä on tainnut tulla ahmittua liian suuri pala kakkua ja tullut ähky...

Eihän tuota reittiä - niin kuin ei mitään automatkaa - voi suunnitella tuollaisella aikataululla. Taukoja pitää olla! Johan nyt järkikin sanoo, että päivässä voi ehkä ajaa 600 km ja sitten pitää levätä. Krakovasta Liettuan rajalle on 600 km ja sieltä Tallinnaan 700 km, yhteensä 1300 km. Matkaan pitää varata vähintään kaksi täyttä päivää ja tauko sopivasti puolessa välissä, eikä missään Riiassa, josta ajaa Tallinnaan kolmessa tunnissa.

Mukavia hotelleja ja pysähdyspaikkoja on pitkin matkaa. Vähän ennakkosuunnittelua ja matkaan!

Via Balttika

Tulin 2.1.2009 pois Puolasta jossa olin lomalla kolmeviikkoa.
Tie on tosi hyvässä kunnossa Virossa,Latviassa ja Liettuassa,aurauskin sujui hyvin.
Puolassa tiet on hyviä mutta auraus kangertelee,Pialystokin pohjois-puolella on noin 20km tieremppa menossa,luulen sen olevan valmis kesällä.

matkaan vain

kävimme kesällä tsekeissä autolla.kiva reissu ja ihan hyvät tiet.tallinasta on matkaa puolan rajalle 660 km noin.

Tähän asti kaikki mennyt hyvin...

Kolmena kesänä Via Balticaa pitkin Bialystok:n ja siitä kohti Slovakiaa ja Unkaria.... ja ensikuussa lähdetään uudelleen. Tiet mielestäni kohtuu hyvät ja liikennekuri parantunut vuosien saatossa "kiitos kasvavan valvonnan. " Jokaiselle matkalla nähty kaahailua, mutta sitähän näkee myös täällä koti Suomesssa. Maltti on valttia. Tallinnasta Puolan rajalle mennyt 7-10 tuntia riippuen taukojen pituudesta. Aiemmin menimme Finjetillä Rostokkiin ja sieltä moottoriteitä pitkin Budapestiin. Onhan se tietysti nopeampaa, mutta enemmän näkee kun ajelee noita "pikku" teitä pitkin. Turvallista matkaa.

Neljä tuntia riittää

Via Baltica WOW! Tie on hyvää ja suoraa miltei koko matkan. Ainoastaan Pärnun kohdalla pätkä tietyötä.
Kyttiä ei näy missään HANAA saatana!!!
Aivan liikaa 70km/h rajoituksia, mutta oikeasti ne tarkoittavat sopivaa matkavauhtia. 140-180km/h on sopivaa.
Kannattaa liikkua viikonloppuna, kun rekat ovat poissa häiritsemästä.
Matka taittuu helposti neljään tuntiin ja jos pokka riittää ei kolme tuntiakaan ole mahdottomuus.

Joopa ja näyttää ihan

että sinä ajat ilman turvavyötä - varmuuden vuoksi...
http://www.balticroads.net/
klikkalies lämpötila , saat paikan ja tarkemmat tiedot.
Siellä myös kamerakuvia
 /   /  /  / Via baltica

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta