monelta teillä herätään?

Elmeri

Kyselisin vielä, että monelta hamsut yleensä heräilee, kertokaa esimerkkejä.
Olen lukenut monen monituista kirjaa hamsuista, ja tiesin että ne ovat yöeläimiä, mutta voivatko ne olla hereillä kuitenkin esim. 7.00 -21.00 aikana muutamia tunteja? Eli näkeekö meidän lapset ollenkaan uutta lemmikkiä hereillä?

En siis tarkoita, että koko ajan pitäisi olla hereillä, mutta tuleeko hamsusta sellainen lemmikki, että sen kanssa voi silloin tällöin seurustella, jos ei ihan ilta kymmeneen voi valvoa.

19

3466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikku-Hukka

      Illalla hamsterit nousevat noin 22:00 jälkeen, joskus vasta paljon myöhemminkin, aamulla nuorin on hereillä usein jopa 10:00 aikaan, mutta vuoden ikäiset nukkuvat jo sikeästi 9:00 aamulla, eli meillä ainakin hamsterit ovat hereillä etupäässä vain öisin, joskus iltapäivisin saattavat hiukan mönkiä, käyvät syömässä ja juomassa.

      Tämäkin on varmaan hirveän hamsteri kohtaista.

    • suski87

      Itselläni ei enää hamsteria ole, mutta edellinen niistä heräsi useimmiten vasta puolenyön jälkeen, joskus aiemminkin (kymmenen, yhdentoista aikaan), jos itse menin aiemmin nukkumaan ja valot siten poistuivat aiemmin. Muutamia kertoja se kävi päivälläkin esillä, esim. vesipullolla tai katsomassa jos huoneessa imuroitiin, mutta ei silloin selvästikään kaivannut käsittelyä, jaloittelua tai muutakaan sellaista, vaan kömpi heti takaisin nukkumaan. Siskon edellinen hamsteri heräili useammin jo kymmenen aikaan. Aamulla herätessä kumpikin oli jo palannut nukkumaan. Talvikot meillä ovat kaikki muutamaa poikkeusta lukuunottamatta heräilleet jo seisemän ja kymmenen välillä ja näyttäytyneet välillä päivälläkin. Nämä muutamat heräilivät sitten 23-01.

      Juuri tuon unirytminsä tähden hamsteri ei ole mielestäni ihanteellinen lemmikki lapsille, vaikka muuten suloisia ja helppohoitoisia ovatkin.

      • Nasuuuuuu

        Mun hamsuu herää jotenki ittestään joskus kuuden- kahdeksan välillä... Kun otan ruokakipot pois ja käyn laittamassa ruokaa (18.00-19.00 välillä) ja sitten kun tulen niin se saattaa olla nököttämässä ylätasanteella ja heti kun ruokaa tulee se ottaa kiposta kiinni ja yrittää syödä samalla=)


    • tosiaankaan

      Ole hyvä lemmikki lapsille, tai perheeseen, jossa tovotaan, että lemmikki on hereillä päivisin ja sen kanssa voi "seurustella" Tänäänkään en ole nähnyt yhtään hastereistamme ja olen noussut 9 aamulla.
      Viime yönä näin kahdelta yöllä yhden hamsuistamme...

      • kyllä hamsterista

        Meillä ensimmäinen syrkki heräili ensimmäisen puolen vuoden aikana puolen yön paikkeilla, mutta kun hamstereita tuli lisää ( esim. tyttö syrkki viereiseen häkkiin) niin herra on alkanut heräilemään todella aikaisin, saattaa jo seitsemän aikaan illalla nousta virkeänä, jolloin se saa juoksennella monta tuntia olohuoneessamme.

        Tyttösyrkkikin nousee siinä yhdeksän maissa, ja saa jaloitella vuorotellen pojan kanssa siihen asti että alamme itse puolilta öin nukkumaan.

        Mutta tosiaan minuastakaan ei ole paras lemmikki lapselle, koska on yöeläin, eikä niitä saisi häiritä kesken unien. Jotkut kääpihamsterit saattaisivat olla illanvirkumpia, tai ainakin meidän cämpsyt käväisevät hereillä monta kertaa päivän aikana, mutta ne ovatkin sitten ehkä liian pieniä ja vikkeliä pienen lapsen käteen.

        Hanki kaksi marsunpoikasta (niitä ei saa pitää yksin) ja varmasti on päivällä hereillä :) ja ovat hamstereita paljon seurallisempia ja tykkäävät yleensä sylittelystä ja silittelystä.


    • sipsu<3

      Minun hamsuni herää aina noin 8 aikaan. Aamulla kun herään 7 aikaan, se ei ole hereillä.

    • heräillään

      siinä kahdeksan-yhdeksän aikoihin illalla. Muuten päivä menee aika pitkälti nukkuessa, mutta illalla virtaa riittää sitten vaikka muille jakaa :) Niin ja syyrialaisesta oli kyse.

      • ja se piti vielä lisätä..

        että mitä vähemmän hamsteria herättelee päiväsaikaan, sitä aiemmin se yleensä illalla nousee. Vaikka toki nämä heräämisajat ovat tosi yksilöllisiä ja voivat vaihtua suurestikin hamsterin iän myötä.


      • talvikkoni
        ja se piti vielä lisätä.. kirjoitti:

        että mitä vähemmän hamsteria herättelee päiväsaikaan, sitä aiemmin se yleensä illalla nousee. Vaikka toki nämä heräämisajat ovat tosi yksilöllisiä ja voivat vaihtua suurestikin hamsterin iän myötä.

        herää monta kertaa päivässä juomaan,syömään tai muuten vaan kattelee ympärillee,mut illalla noin 10 aikaa se alkaa kunnolla peuhata ja juosta pyörässää


    • Hamsutin

      Moi, meidän hamsteri heräili aina noin 18-19. Sitten sen saattoi yllättää yöllä vessa reissulla klo 03.
      Aamulla se oli hereillä n. 07-09 ja sitten se meni päivä unille ja heräiöi taas ilalla.

    • Minä12

      Meillä herätään noin klio 19.30-20.00 siinä paikeilla se touhuaa noin yhekdeksäään asti ja meneee taas koppiinsa hetkeksi ´joskus se saatta piipahtaa puoleksi tuniksi päivällä

    • Minä1234

      Meillä herätään noin klio 19.30-20.00 siinä paikeilla se touhuaa noin yhekdeksäään asti ja meneee taas koppiinsa hetkeksi ´joskus se saatta piipahtaa puoleksi tuniksi päivällä

    • Hamsueri

      Hei! Meillä heräillään kuudelta. Psitsi kun tulee talvi nukkuu kaheksaan asti. Onko normaalia?

    • väsymystä havaittavissa

      Meillä nukutaan tälläkin hetkellä :D

    • Roselove

      Minun talvikkoni on hereillä päivällä aina 12-14 välillä hetken (ruuan toivossa, nytkin juoksentelee dunassaan ja hamstraa ruokaa, vaikka olen ollu taivan hiljaa tässä koneella) Sitten joskus 16 maissa heräilee, kun tulen kotiin ja alkaa haistaa ruuan (oppinut odottamaan pientä herkkua niihin aikoihin) Sitten klo 20 mais herää. Häipyy takaisin kyllä nukkumaan jo 23 maissa. Yöt se pitkälti nukkuu/on vain pesessään meillä. Sitten 4-5 mais alkaa dunan ympäri juokseminen ja muu metelöinti. Kun duna on n. metrin päässä sängystä huomaa helposti kun on hereillä. Talvikkoni on n. ½v, synt. 10.3-14

    • Anonyymi

      Eli siis illalla 6

    • Anonyymi

      Voiko hamsteria herätellä noin 21 aikaan jos haluan nähdä hänet ennen kuin menen nukkumaan hän heräilee noin 22-23 aikaan eikä ole ollut päivällä hereillä juurikaan?

      • Anonyymi

        Voi yrittää herättää rauhallisesti vaikka jonkun herkun kanssa


    • Anonyymi

      Mun hamsteri herää aina viiden-neljän maissa ja menee nukkumaan ehkä kasin aikaan ehkä vähän yli kasin musta se on hyvä koska se on valveilla aika paljon ja ehin touhuta sen kaa✌🏻

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe