Hautajaisvaatteet kesällä

sefyriina

Voiko hautajaisiin laittaa kesällä lyhythihaisen paitapuseron vai vaatiiko etiketti aina pitkähihaista? Entä hameen mitta? Riittääkö polvimittainen hame vai pitääkö olla yli polven?

Ymmärtääkseni hameen kanssa jalassa on oltava sukkahousut oli kuinka helle hyvänsä, mutta pitääkö sukkahousujen olla mustat? Käyvätkö ihonväriset?

20

25919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hautajaisissa ollut

      on syytä pukeutua etiketin mukaan, eli mustiin kunnioituksesta vainajaa kohtaan. Hameen ei tarvitse ulottua polvien alapuolelle. Hautajaisissahan ei joudu kovin paljon rähkimään, joten tuskin tulee kovin kuuma olo.

    • leidi7

      Toki lyhythihainen käy ja hameen ei tarvitse olla polvipituista pidempi (lyhyempää en laittaisi). Ihon väriset sukkahousut sopivat oikein hyvin.

      Musta ei muuten enää ole ainoa väri vaan tummansininen ja -harmaa käyvät myös

      • koskaan

        KÄSIVARRET PALJAINA.


    • mustat sukkikset..

      Valitettavasti ETIKETIN mukaan hautajaisvaatetukseen kuuluvat naisilla mustat sukkahousut. Mutta miksi et toisaalta voisi laittaa housuasua? Silloin et välttämättä tarvitsisi sukkahousuja.

      Polvipituinen hame/mekko on oikein hyvä hautajaisiin.

      Niin - noista mustista sukkahousuista.. En tiedä kuinka tarkasti vainajan omaiset yleensä seuraavat etikettiasioita? Itse olen joskus ollut hautajaisissa harmaassa hame & jakku-yhdistelmässä, kun kyse ei ollut lähiomaisesta kuitenkaan. Jos tunnet ihmiset hyvin ja he ovat esittäneet toivomuksia vieraitten vaatetuksen suhteen tms.. niin sitten asiassa ei ole ongelmaa. Jos et ole varma, niin pukeudu mieluummin tiukasti etiketin mukaan, niin et ainakaan loukkaa ketään.

    • pukeutuminen

      Sukkahousut on ehdottomasti AINA mustat hautajaisissa. Ei ihon väriset. Varsinkin jos et ole hautajaisissa se aivan lähin omainen, niin jo kunnioituksesta heitä kohtaan, olisi sinun fiksuinta ja "turvallisinta" pukeutua mustiin.

      Koskaan ei voi tietää miten ns. perinteistä kiinnipitäviä sukulaiset/tuttavat voivat joissain asioissa olla. Itse en esim. omaa isoäitiäni ole koskaan pitänyt minään perinne/etiketti ihmisenä, mutta eräänä päivänä hän suureen ääneen moitti erään poikansa vaimoa, joka taannoin naimisiin mennessään oli kehdannut pitänyt huntua eikä enää ollut "koskematon" (taisipa olla raskaus aivan alussa häiden aikana). Omasta mielestäni hunnunkin pito on vain ulkonäöllinen seikka, mutta hänelle ei. Oli kuulemma neidon merkki... Samalla tavalla sinulle (ja minullekin) voi olla ihan sama, jos laittaa vaaleat sukat hautajaisiin, mutta lähimpiä omaisia se voi loukata pahasti.

    • .Diana.

      Siis eihän vaatteiden pituudella oo välii, kunhan on mustat. Ite laitoin mustat verkkosukkikset, minarin ja topin serkkuni kummin hautajaisiin eikä kukaan sanonu mitään. Ihan hyvin voi mennä miten lyhyessä kehtaa, mutta mustaa pitää olla.

      • kunnioituksen vuoksi

        Vinkkinä sinulle, .Diana., ehkä muut ihmiset siellä hautajaisissa olivat niin fiksuja, etteivät sanoneet mitään. Mutta kuvaamasi vaatetus ei ole sopiva hautajaisiin. Siitä syystä, jota on jo muissakin vastauksissa korostettu, kunnioituksesta vainajaa ja hänen lähiomaisiaan kohtaan.


      • ei ahdasmielinen
        kunnioituksen vuoksi kirjoitti:

        Vinkkinä sinulle, .Diana., ehkä muut ihmiset siellä hautajaisissa olivat niin fiksuja, etteivät sanoneet mitään. Mutta kuvaamasi vaatetus ei ole sopiva hautajaisiin. Siitä syystä, jota on jo muissakin vastauksissa korostettu, kunnioituksesta vainajaa ja hänen lähiomaisiaan kohtaan.

        Mummo olen ja elämän ehtoo menossaEikä mitään väliä vaikka hautajaisvieraani olisi verkkosukissa ja minihameessa,shortseissa tai ihan miten vaan...PÄÄASIA ETTÄ OVAT PAIKALLA


      • Anonyymi

        Törkeä ja mauton vaatetus


    • kjdbpkdugob jk

      Mustaa sen olla pitää. Lyhythihainen paita käy - hihaton ei käy. Hameen mitta saa olla polveen asti tai pidempi. Sukkahousut ja kengät aina mustat.

      Myös hyvin tumma sininen tai harmaa vaatetus käy, jos et ole ihan lähiomainen. Siis korostaisin, HYVIN TUMMA. Asun yleinen "arvokkuus" on myös syytä huomioda, eli ei kuitenkaan mustaa joustotrikoopaitaa henkka-maukasta ja sen kaveriksi kulahtaneita ja ryppyisiä housuja / hametta. (eräs serkkuni, aikuinen ihminen, oli pukeutunut näin lähisukulaisemme hautajaisiin.)
      Kyse on kunnioituksesta vainajaa ja omaisia kohtaan, ei mistään tekotärkeästä hienostelusta.

    • hyvän tavan mukaan.

      Naisilla on musta puku ja hattu, joka pidetään päässä sisälläkin, mustat kengät sekä sukat ja laukku. Musta pääkkystakki tai ainakin tumma. Hameen pituus alle polven. Esim jakkupuku, valkoinen pusero tai toppi jakun alla ei ole kuuma.Värikkäitten pukujen käyttämisellä osoitettaisiin välinpitämättömyyttä surevien tunteita kohtaan. Olisi hyvä olla yksi tälläinen puku niin ei tarvitsisi miettiä mitä päälleen laittaisi. Miehillä musta puku valkoinen pitkähihainen paita, musta solmio,sukat ja kengät. Tulee varma hyvä tunne kun on oiken pukeutunut oikeaan paikkaan. Hautajaiset on viimeinen hyvästijättö olkoon se kaikille kunnioitettava.

    • kesällä ja talvella

      samanlainen kankaan materiaali voi olla toinen mutta väri on aina musta. Kirkossa esim. ei koskaan nainen voi olla lyhythihaisessa. Parempi vaihtoehto valkoinen toppi tai paitapusero.
      Varma olo kun tietää että on pukeutunut oikein.

    • nainen4

      Olen samaa mieltä kuin nimimerkki "ei ahdasmielinen", minun hautajaisiini saa tulla vaikka säkkiin pukeutuneena. Saatoimme mieheni hautaan viime talvena ja minusta oli ihanaa että paikalla oli paljon ystäviä ja sukulaisia.

      Tuossa joku kirjoitti, että "värikkäitten pukujen käyttö osoittaa välinpitämättömyyttä surevia kohtaan". Eipä tullut mieleen luokitella hautajaisvieraita vaatteiden perusteella, he olivat tulleet saattamaan rakasta ystävää, eikä esittelemään etiketin mukaista pukeutumista.

      • toive1

        Tähän värienkäyttöön vielä... meillä noudatettiin edesmenneen äitini toivomusta ja lähiomaisilla oli punaista (mustan seurana) mahdollisimman paljon!


      • eliittietiketti?

        Mielestäni riittää kunhan on pukeutunut siististi eikä mitenkään "provosoivasti" (varsinkin näillä helteillä) - tärkeintä kuitenkin on, että on saapunut kunnioittamaan vainajan viimeistä matkaa muut hautajaisvieraat huomioiden.

        Vanha pelkästään mustaa kaiken peittäen ei enää nykyään ole välttämättämyys - paitsi ehkä valtiollisissa hautajaisissa on syytä edelleen noudattaa pukeutumiskoodia.

        Äitini hautajaisissa oli kaikenlaista väkeä (köyhistä akateemikkoihin) enkä minä ainakaan paheksunut heistä ketään pukeutumisen takia - pääasia oli, että olivat paikalla ja siitä kiitos heille.

        Toki itse pukeuduin "viimeisen päälle" (jopa kalossit syys-sateessa), mutta en olisi vaatinut sitä muilta - läsnäolo oli riittävää.


    • Hame vai ruoka

      Miten tämä liittyy ruokaan ja juomaan...blondi?

      • etsilleen

        Hautajaisissakin on yleensä ruokatarjoilu vieraille, joten eiköhän sen saa myös mahtumaan tämän otsikon alle vaikka "Muoti&kauneus" taitaakin olla oikeampi paikka.


      • Nimi M Erkki
        etsilleen kirjoitti:

        Hautajaisissakin on yleensä ruokatarjoilu vieraille, joten eiköhän sen saa myös mahtumaan tämän otsikon alle vaikka "Muoti&kauneus" taitaakin olla oikeampi paikka.

        Mitä olette mieltä; Onko Bosse Grönholm parempi kuin Tommi Mäkinen?

        Jag tycker, att Bosse är bättre, han är ingen junt.


      • Tarja vai Floor
        etsilleen kirjoitti:

        Hautajaisissakin on yleensä ruokatarjoilu vieraille, joten eiköhän sen saa myös mahtumaan tämän otsikon alle vaikka "Muoti&kauneus" taitaakin olla oikeampi paikka.

        Hautajaisissa on yleensä musiikkia joten onko Nightwish parempi kuin Within Temptation ?


      • olkaammesavolaisii
        Tarja vai Floor kirjoitti:

        Hautajaisissa on yleensä musiikkia joten onko Nightwish parempi kuin Within Temptation ?

        Ingen aning - itse suosisin Van Morisonin Common Onea - kelttiläistä ambient-musiikkia älylliseen makuun ja tuskin häiritsee kenenkään musiikkimakua.

        Bosse är en svenske - det tycker jag ju inte om.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe