hierojakoulujen maine/suosituimmuus ym?

mietityttää

onkohan hierojakoulutuksissa miten paljon eroja niin hakijoiden kuin opetuksenkin suhteen? ovatko jotkut oppilaitokset paremmassa maineessa kuin toiset? mihin eniten hakijoita?
nyt ois mahd. kehua omaa kouluaan, vai oisko edes aihetta?

8

1606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyytyväinen koulutukseen

      Vaikea sanoa muista mitään, kun olen käynyt vain islossa (itä-suomen liikuntaopisto joensuussa) käytännön näytön yhdessä osiossa. (2 vrk)

      Mutta

      Vuokattiin olin ja olen ollut tyytyväinen. linjanjohtajana oli silloin urheiluhieroja-fysioterapeutti-liikuntatieteen maisteri (tässä järjestyksessä) ja käytännön opettajana monivuotinen hiihdon maajoukkueen hieroja. Urheilulukion kanssa oli yhteistyötä ja kaikilla oli kaksi "kummihoidettavaa" , joille oli viikottain aikaa 3 tuntia. MmIkäluokkiensa parhaimpiin kuuluvia hiihtäjiä, ampumahiihtäjiä, pesäpalloilijoita. Myös hiihtosuunnistajien nuorten mm valmennettavat olivat leireillessään asiakkainamme.
      Teoriakoulutus oli riittävää ja käytännön opetuksessa saimme riittävää kaitsemista ja toisaalta vapautta tehdä (kun luuli osaavansa)..

      kurssiltamme valmistui 17, joista jatkamaan fysioterapeuteiksi lähti 3 . liikunnanohjaajiksi 3 ja ammatinharjoittajina aloitti 7, joista n 10 v jälkeen edelleen jatkaa 7 , mikä lienee harvinaista.

      Suosittelen :
      tarpeeksi teoriaa, hyvin kovia urheilija-asiakkaita ja hierontapolin myötä paikallisia, paljon hierottaneita, vaativia asiakkaita.

      Liikkuvalle ihmiselle loistava ympäristö harrastaa mitä vain... Jos ei muuta, niin emäntäkoululle 7 km nousevan ladun päähän hiihtämällä naisiin... (on siellä jossakin metsäkonekoulukin)

      • tosissasi

        kannattaa katsoa koulua joka valmentaa näyttötutkintoon.


    • kiinni

      Hierojan henkilökohtaisista ominaisuuksista paljon kiinni kuinka hyväksi hierojaksi tulee. Ja jaksaako hommaa pidemmän päälle ja myös liiketaloudellisella puolella olis hyvä olla taitoja, joita koulussa ei niinkään opeteta, mut että alle 30 tunti ei terve yritys pyöri.
      Itse kävin Pakk;N koulun aikanaan, se oli muihin verrattuna ilmainen ja sieltä sai perustiedot, joita kukin saattoi omaksua kykyjensä mukaan tai opiskella myös lisää kykyjensä mukaan. Kaikki läpäisivät tutkinnon, mikä oli hyvä saavutus kuulemma! Että jos Porissa alkaa koulutusta sinne hakuja!

    • Tauno7

      Olen valmistunut Hierojaksi TAKK:Tampere, mielestäni sain silloin erittäin hyvän laadukkaan koulutuksen. Tosin koulutus maksoi silloin 27.00 markkaa.

      .

    • takaa laadun.

      Koulutus kannattaa valita sen mukaan, miksi haluat valmistua. Vain näyttötutkinnon suorittanut valmistuu koulutetuksi hierojaksi/urheiluhierojaksi; ilman näyttötutkintoa et saa suojattua työnimikettä. Tarjonta tosiaan on kirjavaa ja tasoltaan vaihtelevaa, joten kannattaa selvittää kunnolla koulutuksen sisältö ja opettajien ammattimaisuus sekä kokemus. Hinnoiltaan koulut vaihtelevat myös, mutta mielestäni kunnollinen koulutus on arvokas sijoitus tulevaisuuteen.
      Näillä kriteereillä suosittelen SUHOa (Suomen Urheiluhierojaopisto, www.suho.fi)

    • _R42_

      Suholla meininki on muuttunut paljon vuosien saatossa, joskus vuosia sitten opistoa on kuulemma voinut ihan kehua ja suositella. Mutta, valitettavasti rahan ahneus on ottanut vallan. Mitä keskustelimme vuosi kurssi 2013 kanssa, lähestulkoon kukaan ei suosittele opistoa. Opetuksen taso oli myös pettymys varsinkin työharjoittelun, sekä urheiluseurassa tapahtuneen harjoittelun osalta. Opiskelijan ohjaaminen, työergonomian tsekkaus tms. puuttui kokonaan.

      Suholla ei myöskään ole opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää koulutuksen järjestämislupaa, vaan se on täysin yksityinen oppilaitos. - Tämä kävi ilmi kun olin yhteydessä opetusministeriöön koskien epäkohtia mitä huomasin opiskeluvuoden aikana. Ts. opiston toimintaa ei valvo kukaan. Jos olisin tiennyt etukäteen mitä tuleman pitää, olisin hakenut johonkin toiseen opistoon.

    • Lavitsu

      Älä koskaan mene Porvoonhierojakouluun.Kusetetaan viimisen päälle.

    • asiaakas.

      miten?=

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe