AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Valokuitu-/Led-valaistus saunaan

Valokuitu-/Led-valaistus saunaan

12 Vastausta 4 043 Lukukertaa
Ollaan remontoimassa saunaa ja mieleen tuli, josko saunan valaistuksen hoitaisi valokuidulla tai sitten LED-valaistuksella.

Onko kokemuksia kummastakaan? Valokuidun huonoin puoli taitaa olla hinta. Saako niitä ulkomailta tilattua edullisempaan hintaan?

LED-sarjojen huono puoli on kuulopuheiden mukaan valon väri joka on sinertävää. Pitääkö tämä paikkaansa vai onko jo kehitystä tapahtunut. Hintahan noissa LED-sarjoissa ei ole kovin kova.

Tuollaisen LED-sarjan pystyisi itsekin ilmeisesti väsäämään kunhan vain ei peukalo ole ihan keskellä kämmentä. Hintaakaan tälle ei hirveitä tulisi mutta onko jollakulla kokemusta itse väsätyistä LED- tai valokuitusarjoista?

Kaikki kommentit otetaan vastaan.

itse tehtynä

led sarjan hinta jää puoleen myynnissä olevista .. eikä niiden ledien värisävy ole häirinnyt ainakaan minua ja eri värejä voi käyttää mielensä mukaan

Suosittelen kuituja

http://keskustelu.suomi24.fi/show.cgi?category=100&conference=618&posting=22000000000503563

Tuolla asiasta jo käytiin keskustelua.

LEDin valo ei ole lähelläkään päivänvaloa, parhaimmillaankin se on hieman sinertävää valkoista. En viitsi edes sanoa mitä ajattelen sinisten, punaisten, vihreiden ja keltaisten ledien laittamisesta saunan kattoon.

Toiseksi, tehokkaatkin ledit ovat valoteholtaan vaatimattomia.

Komanneksi, saunan kattoon laittettavien sähkökomponenettien tulisi määräysten mukaan kestää muistaakseni 160 asteen lämpötila.

Lämpötilasta

Ledit kestävät hyvin tuon mainitsemasi lämpötilan, mutta niitä ei heikkovirtalaitteina koske kuin palomääräykset.

Verkkovirtaa käyttävä valaisin onkin jo ihan toista luokkaa, jos se saunankattoon asennetaan.

osa koskee

Koskeehan 12V valaisimiakin sähköturvallisuus määräykset ainakin IP-luokitusten suhteen... ja lämmönkestävyys on mitä suuremmissa määrin paloturvallisuutta.

Se vähän riippuu

Moni aparaatti lakkaa toimimasta lämpötiloissa, joilla ei ole mitään tekemistä paloturvallisuuden kanssa.
Useimmiten lämmönkestävyydellä tarkoitetaan kestävyyttä toiminnan kannalta. Esim. ydinreaktorin tarkastuksissa käytettävien tv-kameroiden lämmönkestävyydestä puhuttaessa ei suinkaan kysellä niiden syttymistä palamaan syvällä veden alla. Se kuuma vesi kun on juuri hankala juttu..

Mistä tällainen

Mistä tällainen tieto ? miten niin led-kestää hyvin 160 asteen lämpötilan ? nyt kyllä kannattaa miettiä mitä puhuu.. Ledin käyttöikä alkaa tippumaan yli 80 asteen lämpötilassa ja moni ledi tuhoutuu 120 asteen lämpötilassa.. Toki on led-ratkaisut mitkä kestävät, mutta nekin asennetaan saunan selkänojiin.. ei kattoon. Riskin ottaa kuka tahtoo.

LEDeistä ym.

Minulla on katossa ledit, mutta ne kävivät lasioven asennuksen jälkeen tarpeettomiksi.
Myös lasisesta puukiukaan luukusta tulee valoa runsaasti, mutta myös lämpöä ihan liikaakin.

Led valot

Laitoin eilen ledejä saunaan ja ajavat täysin saman kuin kuitu, mikä mulla oli edellisessä talossa ja hinta taisi olla silloin joku 3500mk ja nyt ledit 100€/6kpl sarja. Niilläkin on kyllä eroja mutta tämä sp-elektroniikan sarja ei kyllä sinerrä yhtään, kuka muuten käskee laittamaan valot saunan kattoon, se oli muistaakseni muotia viime vuosituhannella, kyllä ne kuuluu seiniin ja lauteiden alle antamaan sitä tunnelmaa, mutta makunsa kullakin...

ei sinerrä?

Jos se ledin värisävy ei ole kylmä, niin olet saanut jostain ledejä, jotka eivät ole vielä muuten markkinoilla.

Ledeissä suuria eroja

Olen samaa mieltä, ledit ovat typerän näköisiä saunan katossa ja myös vanhanaikaisia. Niiden asennuksessa tulisi käyttää taiteellista silmää ja mielikuvitusta.

Ledit ovat nyt tosiaan kohtuullisella hintatasolla. En silti neuvoisi ostamaan halvimpia, sillä kuten alaolevassa linkissäkin kerrottiin, on ledeillä suuria laatueroja.

http://keskustelu.suomi24.fi/show.cgi?category=100&conference=618&posting=22000000000605170

Kokemukseni mukaan myös SP-elektroniikan ledit ovat halpoja, mutta laadultaan huonoja. Asensin ne mainoksen uhrina anopin saunaan, onneksi omassa saunassani olevat ledit ovat laadukkaita. Eron näkee selvästi. SP-e:n ledit voivat tulla kalliimmiksi jo muutaman vuoden kuluttua, jos ne joudutaan uusimaan. Myös SP-elektroniikan ledien valo ei ole lainkaan tasainen.

suomen tervaleppä oy, vantaa

Moi, Käy kattomassa miten "tee se itse mies" voi tehdä helvetin hienon saunan ja valaistuksen...

ratkaisu

Jos katsot saunan kattoon tulevaa led tai kuituvalo sarjaa.. Silloin kannattaa Led sarja unohtaa... Laita ennemmin Led-kuitu sarja tai norm. kuitusarja. Jos riittää että valot tulee selkänojan takaa ylös päin ja alas päin. Silloin voit laittaa Led-sarjan. Voit löytää ratkaisun esim. www.jk-group.fi , en kyllä tiedä onko heillä saunavalo sarjoja, mutta ainakin olen kuullut , että led-kiskoja ovat jokin verran laittaneet saunoihin.
 /   /  /  / Valokuitu-/Led-valaistus saunaan

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta