AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Millainen paikka on Karttula?

Millainen paikka on Karttula?

8 Vastausta 1 366 Lukukertaa
Olemme pohjalainen perhe muuttamassa töiden perässä Kuopion seudulle. Molempien työt ovat kuopiossa mutta haluaisimme asua kaupungin reunamilla kahden pienen lapsen vuoksi ja koska tulemme pieneltä paikkakunnalta. Lisäsyinä mm luonnonläheisyys sekä talojen hinnat, jotka huimaavat päätä kaupungissa. KÄvin lukemassa Karttulan kotisivut ja pyörähdimme paikalla jokin aika sitten ohikulkumatkalla, mutta käteen ei jäänyt oikein mitään erityisempää muuta kuin hautausmaat ja kirkot (ankeaa!!). Kertokaa mulle millaista on asua siellä, mitä voi tehdä, millaisia ihmisiä jne. Olisiko syytä muuttaa nimenomaan pihkainmäkeen, joka olisi Kuopion ja Karttulan kirkonkylän välissä?

Kiitokset viisaammille!!

Karttula ja Kuopio

Karttula on sinällään ok.

Kannattaa kuitenkin huomata että Kuopio on laaja kunta, jossa on urbaanin miljöön lisäksi myös laajasti maaseutua. Kallaveden rantamaisemat esim. kaupungin eteläpuolella hakkaavat kyllä kauneudessa Karttulan. Hinnat ovat tietysti kalliita lähellä keskustaa, mutta kauempana jo kohtuullisempia.

Karttula pian historiaa.

Karttula ja Kuopio ovat yhdistymässä lähiaikoina. Karttulan kirkonkylän palvelut ovat huonontuneet vuosi vuodelta eikä Kuopioon liittyminen niitä varmasti paranna. Viimevuosina Kuopioon rakennetut suuret marketit ovat tappaneet paikalliset kaupat. Yksi kunnollinen ruokakauppa jäljellä.
Julkiset liikenneyhteydet ovat huonot. Kouluvuoden aikana vielä jotenkin pääsee liikkumaan linja-autolla mutta kesäsin ja koulujen loma-aikoina julkista liikennettä ei juurikaan ole.
Pihkainmäki ei liikkumisen kannalta ole sen parempi ja palvelujahan siellä ei ole kuin kioski.

Järki kai jäi

Moi;
muutettiin Karttulaan 7 vuotta sitten. Asuinpaikaksi valikoitui pääkallopaikka eli Karttula-city kaikkine kauheuksineen. Mitään optimaalisen ongelmallista ei vielä ole ilmaantunut. Okei, täällä jengi yleensä tuntee toistensa isät ja isoisät, ja muut ovat enemmän tai vähemmän maahanmuuttajia, mutta väliäkö sillä, homma on tosiaan muuttumassa ja yhä useampi on emigrantti tälläkin kylällä. Syvänniemi ja Pihkainmäki on täältä syvästä lännestä seurattuna täynnä ulkopaikkakuntalaisia. Joitain hyviäkin hommia on Karttulassa, eli esim. opettajilla on jonkinlaiset tuntikehykset ts. resurssit kuopiolaisiin kolleegoihinsa verrattuna. Päivähoito-, vammaispalvelujen tms. hoitojen saaminen on kuitenkin helpompaa kuopionsisariin ja -veljiin verrattuna. Baari+muuta yöelämää täällä ei juurikaan ole (paitsi kesäisin ja ehkä joinain ennaltamääräämättöminä viikonloppuina). Perusliikunta jutut löytyvät (pururata, kuntosali, jääkiekkokaukalo) ja ainakin pari urheiluseuraa (Karttulan Urheilija, Syvänniemen Nousu <- yleisurheilu tms., KarTe <- tennis, sähly, potkupallo, jonkinlainen karate-seura ja pari huimaa pelaa shakkiakin, istuvat paikallisessa Baarissa). Karttulan liikuntapalvelut ovat maksuttomia, mutta eihän niitä paljoa ole.

Tsekkaas tämä

www.syvanniemi.org

aivan sama

Karttulassa pilataan vesistöä oikein uhmalla. On talouksia, jotka eivät hoida jätevesiasioitaan vaan kaikki paskat järveen. Ja ei kun nauretaan.

aivan sama

Ei Karttulassa ole henkilökuntaa, valvomaan kaikkia. Ja konkurssin tehneitä ei hennota patistaa. Rahasta ei kuitenkaan ole kiinni. Ilkeyttä. Harmi, että Virmasvesi kärsii.

aivan sama

Onpa törkeetä. Onks ne kuninkaallisia.

Karttula

Karttulaan tullessa valitettavasti ensimmäisenä törmää ankeaan katukuvaan, mutta tämän ei pidä lannistaa. Täällä toimii erinomaisesti terveyspalvelut, oma lukio on, kaunis luonto, järviä joka puolellea, harrastaminen ilmaista... jne No löytyyhän niitä negatiivisiakin asioita jos ruvetaan miettimään.
 /   /  /  / Millainen paikka on Karttula?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta