AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Mistä saisin pistoolin?

Mistä saisin pistoolin?

12 Vastausta 812 Lukukertaa
Hei,
haluaisin hommata pistoolin, jolla voisin harrastaa ammuntaa.
Ensinnäki, mistä sen sais, miten, ja paljo pitäs pulittaa halvimmasta?

Toivottavasti

mistään. Voisitko ajatella jotakin muuta harrastusta?

Mitäs sää tolla?

Muutki harrastaa mitä haluaa ja onhan muillaki pyssyjä.

Miksei mulla sais olla? :D
Ihmettelen vaan..

Mitä aiot ampua?

Tiedäthän että viattomien luontokappaleiden sekä myös ihmisten ampuminen on kovin epäsopivaa. Toisin kaikki ihmiset eivät ole viattomia. En kuitenkaan yllytä sinua mihinkään.. Minkä kokoluokan tykkiä etsit?

Siis mitä

Pelleilyä tää nyt oikeen on?
Oon ite ihan luonnonsuojelija, enkä tekis mitään pahaa niin eläimille ku ihmisillekkään.

Sanoinhan haluavani sitä harrastusmielessä,
ja ajattelin rueta ampumaan tarkkuusammuntaa ym, mutten todellakaan mitään eläviä luonnonkappaleita!

Niin ja millanen

Tykki se pistooli on tähän saakka ollu?
Sää tässä taijat sekoilla!

Hei vaan

Elä nyt hermostu. Tykki on ihan yleinen käsite ampuma piireissä. Sillä metsästetään kaikenlaisia eläviä eläimiä (joka on minun mielestäni väärin), ammutaan kohti taulua ja ratkotaan joskus riitoja (myös tätä vastaan olen). Minkälaista asetta olet hankkimassa?

Joo enhän mää suutu

Mutta lueppa vaan kaikki vastaukset jotka oon saanu, ei nuo nyt niin ilahutakkaan, varsinkaan ku en oo ketään viatonta tappamassa!

jonkulaisen pistoolin aattelin hommata.
Miks kysyt?

Kunhan kysyn

Yleensä kun aloitetaan ampumis harrastus niin se ensimmäinen pyssy on ilmakivääri. Pienoispistooli on mahdollista saada, mutta sen jälkeen alkaa vaatimukset viranomaisten suunnalta kasvaa ja asetta ei saa ihan kevyillä perusteilla. sen vuoksi halusin tietää minkälaista tykkiä haet.

Jeps

ammuskellu noilla muilla ja nyt haluaisin siirtyä pistooliin...

Asekaupasta...

Asekaupastahan sen aseen saa hankittua. Taikka yksityiseltä myyjältä. Elikkäs ensin menet poliisilaitokselle hakemaan aseenhankintalupalomakkeen ja kirjoitat siihen hankintaperusteet ja minkä aseen aiot hankkia. Aloita pienoispistoolista, eli kaliiberista .22. Isommalle aseelle tuskin saat lupaa, jos sinulla ei ole todella pätevät syyt ja sinulla ei ole aikaisempia aseenkantolupia. Sitten palautat sen hankintalomakkeen ja maksat 32€ sille virkailijalle ja komisario (ainakin yleensä), päättää antaako sulle hankintaluvan vai ei. Usein päätöksen tekijä haluaa nähdä sut henkilökohtaisesti ainakin ensimmäisen hankintaluvan kohdalla. Sulla pitää olla myös paikka, missä säilytät asetta eli lukollinen kaappi. Olisi myös suotavaa olla jonkun ampumaseuran jäsen, jonka rataa aiot käyttää. Eli aiotuksi ampumapaikaksi ei kelpaa esim. pellon laita tai metsikkö. Jos sinulla on rikosrekisteri, siis muutakin kuin ylinopeussakkoa mopolla, niin luvan saaminen voi olla vaikeaa. Jos saat luvan hankkia ase, niin kävelet sen kanssa asekauppaan tai sitten tilaat netistä tms. Yksi osa hankintaluvasta jää sinulle, että voit ostaa sillä patruunoita. Oikea aseenkantolupa tulee parin kolmen viikon päästä, ja sen voi hakea laitokselta. Kahden viikon kuluessa hankittuasi aseen, sinun on käytävä näyttämässä sitä poliisilaitoksella.

Kukaan ei voi sanoa sinulle, mikä on paras ase, vaan se pitää etsiä yksilöllisesti. Eli jos etsit tarkkuusammuntaan tarkoitettua pienoispistoolia, niin menet asekauppaan ja pyydät myyjää esittelemään ko. aseita. Usein haluavat nähdä hankintaluvan ennen kuin esittelevät. Kokeilet painoa ja katselet tähtäimien läpi ja tunnustelet, onko ase sinulle sopiva. Ase voi maksaa n. 150-3500€, riippuen aseesta. Seuraavaksi joudut etsimään kyseiselle aseelle sopivat patruunat. Itse olen kokeillut jokaiselle aseelleni n. 50 eri merkkiä ja mallia ennen kuin olen voinut olla varma, mikä on itselleni paras. Patruunavalinta riippuu myös ampujasta, tosin liikkumattomaan tauluun niillä ei ole niin paljon eroja. Jos aiot ampua liikkuvaan maaliin, sinun on tutkittava ja kokeiltava, sopiiko sinulle hidas vai nopea patruuna, painava vai kevyt yms. Puhdistusvälineissä ei ikinä kannata säästää! Kun huollat asettasi tunnollisesti, se yleensä toimii. Ruostunut ja likainen ase on aina turvallisuusriski! Pyydä ampumaseuraasi tai kokeneempia ampujia opettamaan sinulle perusasiat ammunnasta!

Kiitos kiitos

siinäpä oliki täydentävä vastaus.
Kiitti vaivannäöstä :) !

nii

joo vai että pituolin sie haluvaisit,... nii onha se iha mukava ku o pistuoli perssehen alla juu, tota mitää sää niiku ajattelit tehä sillä?
 /   /  / Mistä saisin pistoolin?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta