AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Uniapnea

12 Vastausta 5 606 Lukukertaa
Minulla todettiin olevan uniapnea..tämähän näyttää olevan suomalaisten kansantauti kohta..
ihmettelin, miksi aina oon väsyny, vaikka tuntuu siltä että oon nukkunu kunnolla ja koko yön..
onko täällä muita joilla on tämä sama juttu??
menen tarkempiin tutkimuksiin, mutta kertokaas mitäs siellä tehdään??

Uniapnea

Minä ainakin kävin phks:unihoitaja luona jossa laitettiin unirekisterilaitteet minulle valmiiksi kun nukuin kotona yön, menin seuraavana aamuna takaisin hänen luokse hän otti laitteet pois ja katsoi että oli tiedot "koneella", Myöhemmin menin lääkärin luokse joka määräsi unikoneen, olen todella tyytyväinen laitteeseen. Olen läyttänyt kohta kaksivuotta

keskivaikea apnea

Minulla todettiin noin vuosi sitten keskivaikea uniapnea.Selällään nukkuessa "herään" 27 kertaa ja kyljellään nukkuessa 16 kertaa.Tämä vaiva on on ollut minulla noin 10 vuotta,olen nyt 32v mies.Aluksi sitä hoidettiin keskivaikeana masennuksena useita vuosia,söin turhaan mieliala lääkkeitä yms...Sitten onneksi oma "henkilääkärini" siis yksityispuolelta kehoitti minua varaamaan ajan korva,nielu-erikoislääkärille joka sitten kirjoitti lähetteen TAYS:n unipolille.

Pääsin sinne noin viikon sisällä kun yleensä on vuoden jono sinne.Ajan taksia joten lähete oli kiireellinen ja sain vielä peruutuspaikan.

Siellä sitten tuli edellä mainittu diagnoosi ja sain CPAP-laitteen kotiin.Yritin oppia 2 kk elään sen kanssa mutta ei vain onnistunut,en ikinä saanut nukahdettua laitteen pitämän äänen vuoksi,koitin jopa unilääkkeillä.
Laite otettiin sitten pois minulta ja jouduin sitten itse hankkimaan apua uniapneaan.

Leikkaushoitoa suositeltiin missä poistetaan nielu ja kitarisat ja lisäksi avarretaan nielua.Kyseessä on paranemisen kannalta aikas ikävä toimenpide,suu täynnä tikkejä...Erikoislääkäri ei vielä halunnut tehdä tätä leikkausta minulle koska siinä tehdään niin paljon peruuttamatonta jälkeä jota ei voi sitten korjata.Hän ehdoitti minulle unikiskoa jonka sain nyt perjantaina...

Kyseessä on yksinkertaisesti hammassuojat jotka ovat toisissaan kiinni ja vetävät alaleukaa eteenpäin jolloin nielu pysyy auki.

Sen voin kertoa että kyllä siihen aikaa kuluu ennenkuin noihin tottuu..Mutta jos niistä apua on niin hyvä..

Kaikista isoin apu on yksinkertaisesti laihduttaminen,itsellä on nyt 3kk aikana 10kg lähtenyt pois,vielä toiset 10kg niin sitten olen normaalipainoinen..

Ei ole kyllä mukavaa kun ei ole 10 vuoteen herännyt virkeänä ja on todella saamaton olo..Mikään ei kiinnosta ja väsyttää kokoajan..

Ei voi olla totta

Pitkään odottelemaan, että pääsee unitutkimuksiin? Jos lääkäri on määrännyt kiireellisenä, eikä ole peruutuspaikkaa, niin mitenkä sitten?

Ainakin

Täällä Pirkanmaan alueella on TAYS:iin noin vuoden jono.Yksityispuolelle varmasti pääsee helpommin,esimerkiksi minulle annettiin ekana lähete Uni-Tutkaan joka on yksityinen,sieltä olisi saanut rekisteröinti laitteen kotiin.Tosin siitä olisi joutunut maksamaan joitain satasia "vuokraa" ja meidän sairauskassa ei olisi sitä korvannut joten sen takia menin TAYS:iin.Kävi kyllä tuuri kun pääsin viikon sisään nukkumaan sinne.

Jonossa TYKS : iin

Minä odottelen TYKS:iin, mutta taidan saada odottaa tosi pitkään.
Minun huoleni on unettomuus, joka ei johdu uniapneasta. Pitää kai soitella, ja kysyä, missä kohtaa jonoa olen. Meilläkin on yksityinen uniklinikka täällä turussa, joten sinne sitten, mikäli ei jonon päätä näy.

Erittäin vaikea

Väsymystäni hoidettiin työterveyshuollossa vuoden ajan keuhkoahtaumana, masennuksena, stressinä jne... Vasta kolmas työterveyslääkäri ymmärsi laittaa lähetteen pikana "unipatjalle", johon pääsin kuukauden sisällä. Diagnoosina erittäin vaikea uniapnea (84 katkosta/tunti).

Tämän jälkeen tehty nenän "avausleikkaus" ja nyt kokeilussa neljäs cpap-maski, ei toimi sekään.

Olen ollut sairauslomalla/kuntoutustuella kaksi vuotta ja odotan mielenkiinolla miten käy.
- Eläke(tuskin myönnetään),
- töihin(työkyvytön->potkut->työttömyyskortisto)
- jotain muuta kivaa..

Onkohan jollain kokemuksia ja/tai tietoa siitä miten vastaavissa tapauksissa lääkärit/eläkeyhtiöt toimivat?

Epävarmuutta

Asun ulkomailla ja täällä kaikkinaiset hoidot ovat bisnestä. Epäilin uniapneaa, petikaverikin valitti kuorsaamisesta. CPAP-laitteiden myyyjä (kukas muukaan...) toi testilaitteen yöksi. Jännäsin tilannetta niin, etten varmasti nukkunut röörit nenälläni. Otin laitteen pois ja nukahdin. Seuraavana päivän sitten diagnoosi: vaikea uniapnea (!!) ja suosituksena heti CPAP-laite vuokralle neljäkymppiä kuussa. Ei tärpännyt.

Laihdutin 30 kiloa pois, kuorsaus loppui jo aikaisemminkin. Vaan silti vaivaa tuo väsymys.
Hei Gomulka.

Apne ja kuorsaaminen eivät välttämättä ole yksi ja ainoa sairaus.
Liittyvät usein kyllä toisiinsa. Onnellisia ovat kuorsaajat :)

Minulla on paha apnea , viimeisen diadnoosin mukaan katkoja on ollut
320 joista pisimmät yli minuutin kestäviä.
Voit uskoa että elämäni on yhtä helvettiä.
HYKSin unilääkäri ihmetteli katsoessaan dokkareita,
miten sä Kari voit edes puhua.

Yöt, kun nukahdan, ovat ok, mutta kun herään aamuyöstä,
loppuaika onkin sitten yhtä hukkumista: = herään heti nukahtamisvaiheessa siihen että tukehdun.

uniapnea

Hej ,sain just eilen tiedä, että mulla on vaikea uniapnea.Kyljelleen 55 katkoksia ja selällään 59 kerrtaa.Olen erittäin väsynyt,ei jaksaa mitään.Aamuisin nukahdan vessa pönttön pääle usein,mies tule aina herättelemään,Tietokoneen kun luen aamupostit,niin se on aina filmi poikki.Vesassa saa juosta öysin,siis se on niin rankkaa välillä.Ja ei auta vaikka sitten jos nukut liisä niin ei auttaa aina vaan väsynyt.Ja aamulla aina pää kipee,ihan niin kun jossain olisi ollut juhlimassa.Odottelen nytt kiireisesti sairalaa,niin jään muutamaksi päiväksi että ne löytää oikein kone mulle.Oli ihana lääkäri,hän tiesi just mun oireet,ja hän sanoikin että olen tosi sairaas.Itkin kotimatkallaan helpotuksessta siitä että minut ymmärettiin,kuin huonosti voin,ja tuli vähän surulliseksikin.Kun mulle sanottiin että jos nytt ei hoidetaan niin elämä jä lyhyeksi.Kuinka monta kerrta teille on niitä unikatkoja yöllä kerrtokaa.Terveisiä ja tjemppiä kaikille.
Heips kaikki kohtalon toverit.

En jaksanut lukea kaikkien juttuja, joihin kyllä suhtaudun vakavasti.
Toinpa nyt omankin uniapneani tälle foorumille.

Olen 50+ ihan virkeä mies. Toistaiseksi.
Paha uniapnea todettiin pari vuotta sitten ja vuoden kuluttua sain CPAP:in.
Vekotin pumppaa ilmaa arvolla 16, joka ei kerro minulle muuta kun että tuleepahan raitista ilmaa.

Yöt nukun joskus hyvin ilman tuota hengityshärpätettäkin, mutta arvaappa jos herään krapulassa, ... sitten on hengenmeno lähellä.

Lopetin julkijuopottelun samantien kun ensihoitajapariskunta kysyi henkilötunnusta.
Perustin tänään facebookkiin kyseisen uniapnearyhmän jossa voi keskustella samasta taudista kärsiven kanssa https://www.facebook.com/groups/444780342283394/ Joten tervetuloa myös sinne, hiljaista siellä vielä on, mutta jos kaikki uniapneetikot sinne tulisi, niin olisi todellakin ruuhkaista :D
Eilen sain diagnoosin. 435 katkosta 6 tunnin unen aikana. Pisin 1,17 minuuttia. Hapetuksen yleisarvo 90% ja alimmillaan 60%.. Erittäin vaikea obstruktiivinen uniapnea. Vaiva ollut vuosia ja olen unettomuuttani välistä käynyt lääkärissä valittamassa ilman apua. Kaikenmaailman unilääkkeet on vuosien saatossa kirjoiteltu ja kokeiltu, ihme, ettei noilla ole henki mennyt vaikken montaa kertaa mitään noista kokeillutkaan, kun heti huomasi, että vain pahentaa tilannetta.
Nyt oottelen sitten jatkoa keuhkosairaalaan. Mitään vekotinta ei ole tai muutakaan apua vielä saatu, eli pitää vaan roikuskella löyhässä hirressä jahka aika jatkoille tupsahtaa postiin. Näin täällä.
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta