AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / alkoholi ja urheilu

alkoholi ja urheilu

2 Vastausta 476 Lukukertaa
Mulla ei oo kauheesti kokemusta alkoholin suhteen. Mietin vaan että kun sanotaan ettei alkoholi ja urheilu sovi yhteen niin haittaako jos ottaa vain vähän alkoholia ennen urheilua. Minä olen pieni kokoinen 155 ja vähän laiha, jos otan vaikka yhden siiderin ja harkat noin tunnin päästä haittaako?

Aivan järjetöntä

Pienikin määrä alkoholia ennen suoritusta kasvattaa loukkaantumisriskiä ja lisää maitohapon muodostumista lihaksiin, joten ei tuossa mitään järkeä ole.

Ota mieluummin harkkojen jälkeen, jos ottaa haluat. Sekin tosin hidastaa palautumista. Ja jos paljon ottaa, kaikki riskit tietysti moninkertaistuvat.

Krapulassa urheileminen on hengenvaarallista - sydän voi pettää terveelläkin ihmisellä, jos krapulassa itseään rasittaa. Itse juoksin cooperin testin armeijassa otettuani reilusti iltavapailla edellisenä iltana. Olin täysin terve ja harrastin kestävyysjuoksua. Silti cooperin jälkeen rytmihäiriöitä oli pari päivää.

Miehillä testosteronin tuotto

Kuntourheilijalle ei alkoholista ole juurikaan haittaa.
Kesäiltana kun otamme yhdet huurteiset ja pelaamme lentopalloa niin ehkä jopa pelin taso hieman nousee, ainakin innostus.

Olen voimailussa osallistunut SM-kisoihin ja menestystäkin on tullut. Olin kahdeksan vuotta absolutisti, siis ei pisaraakaan alkoholia. Terävyys oli tuolloin tallella. Pystyin tekemään pitkiä, raskaita toistosarjoja ja useita peräkkäin.

Lopetin absolutismin ja tulin vetelämmäksi. En enää viitsinyt tehdä pitkiä sarjoja vaan siirryin 3-4 toiston sarjoihin. Tulokseni eivät maksimivoiman suhteen kylläkään tippuneet mutta kestävyysvoima ja sisu putosivat.
Myös rasitusvammoista palautuminen kesti alkoholia käyttäessä kauemmin, tosin ikääkin oli nyt jo enemmän.

Raittiina oli se paha puoli että silloin tällöin olin perkeleen vittumainen, perhe sai kuulla kunniansa. Sisua ja agressiota puhkuen painelin punttisalille. Voitin SM-kultaa.

Alkoholia käyttäessäni olin sitten maltillisempi ja laiskempi. Treenien jälkeen olut ja pari paukkua.

Olen myös pari kertaa treenannut salilla noin 0,5:n promillen humalassa ihan vaan mielenkiinnosta. Yksi hyvä puoli tuolloin oli se että treenikipua, lihasten jännittyminen ja polttava tunne niissä, ei juuri tuntunut. Rauhallisesti ja huolellisesti piti kuitenkin treenata.

Veritesteissä on huomattu testosteronipitoisuuden huomattavaa laskua miehillä alkoholin käytön jälkeen. Naisilla puolestaan alkoholi nostaa veren testosteroniarvoja. Naishuiput - postiosoite lähipubiin :)
Elimistön (lähinnä kivekset) tuottama testosteroni on keskeinen tekijä lihaskudoksen muodostamisessa ja treeneistä palautumisessa. Normaali mies tuottaa vuorokaudessa noin 10 - 12 mg testosteronia.

Huipulle tähtäävän ei kannata käyttää alkoholia. Psyykkisesti voi tällaisesta yhden asian miehestä kuitenkin tulla vaikea tapaus.
 /   /  /  / alkoholi ja urheilu

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta