AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

SÄHKÖPÄTEVYYS 2 TODISTUS (SP2)

14 Vastausta 4 716 Lukukertaa
Palstalla tuntuu olevan melkoisen neuvottomia kyselijöitä, kuinka/mistä/millaisen pätevyyden saa/tarvitsee tehdäkseen sähköasennustöitä omiin nimiin laillisesti.
Huom. satunnaisille keskustelupalstalle eksyville maallikoille täsmennän, että sähköasennustöiden tekeminen itselle/toiselle osapuolelle on lakisääteisesti säädetysti luvanvaraista ja vaatii ammattitietämystä.
Tietysti kaikki haluaa tehdä itselleen sähköasennukset, mutta tee-se-itse maallikko "sähkärit" ovat vastuussa mahdollisista palo- ja hengenvaarallista, sekä laittomista asennuksistaan.

Ja seuraava linkki on tarkoitettu niille, joita kiinnostaa pätevyystodistuksen saaminen, tehdäkseen sähköhommia luvallisesti omiin nimiin.
http://www.seti.fi/Sahkopatevyys2.aspx

kjäh kjäh,

tehdä omassa talossaan mitä huvittaa:-)

Koska tilastollisesti liikenne suomessa on vaarallisempaa (noin 500 kuollutta vuosittain) kuin sähkön kanssa pulaaminen olisi loogista sallia sähkön kanssa pulaaminen kaikille liikkumaan pystyville tai sitten vaatiä pätevyys kaikilta liikkujoilta, eli kävelijan pitäisi olla di, jotta omalla tontilla saisi kulkea.

juu

Di:ltä pitäisi lailla kieltää kaiken käsillä tekemisen yrittäminenkin kun se ei näemmä onnistu.

PS.Löytyy itseltäni SETIn myöntämä S2 pätevyys ja lisäksi suoritettu ST1

kjäh kjäh,

koulutettu:-)

Saat tehdä

Joudut teettämään varmennustarkastuksen asennuksillesi, paitsi tietenkin vähäisiin asennuksiin. Esim pistorasian asennus.

kuules kommunismin

saan tehdä varmennustarkastussa omassa talossa just mitä huvittaa sähköjen suhteen.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

15 §
Omaisuuden suoja
Jokaisen omaisuus on turvattu.

Tottahan toki kaikki saa tehdä

Laita vakuutusyhtiölle tuo sama linkki sitten kun talosi on palanut tai joku sivullinen on saanut kuolettavan sähköiskun, kyllä se niille kelpaa, on kuulemma toiminut joka kerta. Kuolemantuottamuksenkin se kumoaa raastuvassa.

P.S kirjoitustyylistäsi voi päätellä jo jonkin verran koulutusasteestasi.

suomalainen kommunismin

vastaakka itse mistään vaan jakaa vastuun moneen paikkaan, jolloin kukaan ei vastaa mistään.

Sinä korkeasti koulutettu tiedät??

Että urakoitsijana joudun ottamaan täyden vastuun tekemisistäni.

kävelijät...

...tuskin kuolee omalla tontilla, ainakaan liikennerikkomusten takia. Mutta jos tieliikennelakia noudatettais yhtä hyvin kuin sähkölakia, niin vois liikennekuolematkin laskea. By the way, Suomessa kuolee vuosittain n.300 ihmistä liikenteessä. Ei olis huono idea vaatia liikennesääntöjen tuntemista kaikilta liikenteessä liikkuvilta,no ehkei kuitenkaan jalankulkijoilta.

sähköturvallisuus 2

Pätevyystodistuksen saaminen kiikarissa mutta mistähän saisi hommattua itselleen materiaalia jonka avulla voisi itse opiskella kyseiseen tutkintoon?

siis

Tuosta nyt ei kyllä ihan yksiselitteisesti käy ilmi, että mihin tutkintoon haluat opiskella.

näin

Noh vastataan kuitenkin koko systeemiin.

Eli sähköpätevyys 2 vaaatimukset:

1. Riittävä koulutus:

Alla olevasta linkistä löytyy, mikä on riittävä koulutus.
http://www.seti.fi/Sahkopatevyys2.aspx

2. Riittävä työkokemus:

Yllä olevasta linkistä löytyy myös tarvittava työkokemus, koulutustason mukaisesti.

3. Suoritettu Sähköturvallisuustutkinto 2:

http://www.tukes.fi/Tiedostot/julkaisut/tukes_ohjeS5-07.pdf

Tuosta linkistä löytyy materiaali, mihin kannattaa tutustua ennen kokeeseen osallistumista. Materiaalia löytyy esim. netistä ja kirjastosta. Sähkölait löytyvät helposti esim. Finlex:in netti sivuilta. Standardi materiaalia löytynee kirjastoista.

Sitten kun yllä oleva on kasassa ja asianmukaiset todistukset ovat kainalossa, niin eikun arviointilaitokselle paperit menemään ja toivomaan parasta, niin eiköhän sillä pätevyystodistus irtoa.

ennen oli ennen

politiikkaa nyt ne perustuu lakiin eli riittävä koulutus ja työkokemus ja tutkinto ja sitten saa oikeudet, kiitos tästä eu.lle
Tiedämpä yhden tapauksen jossa tee-se-itse sähkömies oli vedelly kaapelit seiniin ja laudat päälle. Oli kuullut (varmaankin tältä foorumilta) että soittaa sitten sähkömiehen vaa käymään niin homma muuttuu viralliseksi ja vastuu itseltä häipyy. Mutta eipä tulleet sähköasentajat kuin pihaan ja lähtivät pois. Kaveri joutu repii seinät uudelleen auki ja nyt sähkämies suostui hyväksymään vedot. Siis tyyppi ei ollut kuin vetänyt piuhat uppoasennuksena, pistorasiat, kytkimet jne olisi tullut tekemään sähköasentaja. Mutta eipä sillä, ei kukaan ala ottaa vasuuta sellaisesta josta ei ole varma. Ainut tapa saada varmuus, on nähdä piuhat siellä seinässä.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta