selän leikkaus

hihhuli

Olen syyskuulla menossa selkäleikkauksen. Magneettikuvassa todettiin spondylolisteesi eli nikamaliukuma ja ahtautuneet hermokanavat.osittain myös rappeumaa. Nivelrikko todettiin myös. kaikki alkoi kivuliaalla issiaksella ja jalkojen sytkivillä hermosärkyillä. Lääkkeenä olen yrittänyt pärjätä cymbalta 30mg, glukosamiini, burana,B-vit. ja magnesium isoilla annoksilla. mutta iltaisin on mahdottoman levottomat jalat johon ei auta mikään. Jalkani ovat "tanssikunnossa". Miten te saman vaivan kanssa painiskelevat toverit pärjäätte ja leikkauksesta myös haluaisin tietoa, auttaako mihinkään vai rullailenko pyörätuolilla loppuikäni.Onhan minua leikattu ennenkin,avanne, vaivasenluu, olkapää, käsien hermokanavat ja sokerina pohjalla tämä selkä. Työni on todella fyysisesti raskasta. Avanteen takia ei voi käyttää selän tukiliiviä. Vastauksia odotellessa.

5

2188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jalat----''''

      minulla on kans selkä vaivoja,mutta ei leikkausta,halusin kirjoittaa noista levottomista jaloista...minulla oli kauan aikaa,ennenkuin hokasin lääkärille puhua niistä,sain reseptilääkkeenä crampiton,ja sifrol nimisiä tabletteja...niin johan on jalat asettuneet,ja sit syön mangesiumia....glugosamiinii minulla on kans nivelkipuihin.

    • leikattu_n

      Kolme viikkoa sitten on selkä leikattu, aikalailla samoja syitä kun sullakin: kaksi pahaa nikamasiirtymää,hermokanavan vakavat ahtaumat, pullistumia, välilevyn rappeumia, nivelrikkoa, murtumia.

      Nyt ei ole kivun kipua, kolmen kuukauden päästä tapaan leikanneen lääkärin, otetaan uudet kuvat ja saan kuulla kuinka selkä on parantunut. Nyt vain varon; ei kumartumisia, nostoja (kovin painavia) eikä kiertoja. Kaikki muu sallittu.

      Mulle laitettiin titaanista kehikko, tehtiin 1 uusi välilevy, luunmurtuma paikattiin, sekä avarrettiin nuo ahtaumat.

      Vasempaan jalkaan jäi sirinää ja tunnottomuutta, nekin ovat tässä kolmen viikon aikana vähentyneet, eikä imeisesti ole huolestuttavia.

      Mulla on kevyt työ, kevyempää ei voi olla. Toivon vain että pääsen takaisin töihin, josko vaikka ensi vuoden alussa? Mulla ongelmana ollut se etten voi istua. Kivut alkoivat yht´äkkiä viime elokuussa, siitä lähtien enemmän saikkua kuin töitä, lääkkeitä kamalasti. Tramadoliin olin erityisen tyytyväinen, kunhan siihen tottui. Nyt mm. Tramal ja Lyrica, joista jo pikkuhiljaa vierottaudun, koska mitään kipuja ei ole pariin viikkoon ollut. Pääse kävelemään hienosti (en kovaa vauhtia) kaupungilla, koiran kans lenkillä, vaikeinta on muistaa varoa.

      Kysy jos jotain tulee mieleen!

      • hihhuli

        kiitoksia paljon, kokemuksesi avarti tosi paljon, että voi kuitenkin luottaa ortopedeihin etteivät lipsauta veistä vikapaikkaan. no se oli minun huumoria. kuinka pitkä sairausloma operaatiosta tulee ja onko säryt jaloista vähentyneet? kyllähän se tramalia minullekin määräsi mutta en ole uskaltanut kokeilla, vaikkakin cymbalta on pienellä annoksella niin se on toiminut melko hyvin, alun kaksi viikkoa oli kyllä kärsimystä syödä sitä. kaikkeen elimistö tottuu. vielähän minulla on yksi huolenaihe, ylipaino, lääkäri käski laihduttaa mutta helppohan hänen oli sanoa kun itse oli "riuku".


      • leikattu_n
        hihhuli kirjoitti:

        kiitoksia paljon, kokemuksesi avarti tosi paljon, että voi kuitenkin luottaa ortopedeihin etteivät lipsauta veistä vikapaikkaan. no se oli minun huumoria. kuinka pitkä sairausloma operaatiosta tulee ja onko säryt jaloista vähentyneet? kyllähän se tramalia minullekin määräsi mutta en ole uskaltanut kokeilla, vaikkakin cymbalta on pienellä annoksella niin se on toiminut melko hyvin, alun kaksi viikkoa oli kyllä kärsimystä syödä sitä. kaikkeen elimistö tottuu. vielähän minulla on yksi huolenaihe, ylipaino, lääkäri käski laihduttaa mutta helppohan hänen oli sanoa kun itse oli "riuku".

        Kiva että tiedoistani oli hyötyä!

        Niin, ainahan vahinkoja voi sattua, ja onhan nytkin mulla joku hermo leikkauksessa joko vaurioitunut, tai ärsyyntynyt koska tuo vasen reisi on osaksi tunnoton ja siinä on satunnaisia kovia hermokipuja. Mutta kirurgi oli luottavainen siihen että se parantuisi. Ja jos ei ole parantunut syyskuuhun mennessä, sitä aletaan sitten tutkia paremmin... ei mua pienet viat haittaa, haluan vain palata normaaliin elämääni; töihin ja sosiaaliseen elämään.

        Nyt mun saikku on se reilut 3 kk leikkauksen jälkeen. Joku on sanonut että ne kirjoittavat sitten aina kaksi kk kerrallaan lisää, en tiedä kuinka kohdallani käy. Tässä leikkauksessa (PLIF) keskimääräinen sairausloma-aika on 8 kk. Saa nähdä, haluaisin olla ainakin jo vuoden alusta töissä. Ehkä jo lokakuussa? Sen näkee sitten kun vasta syyskuun alun jälkeen saan alkaa hiljakseen käyttämään selkääni... sitten varmasti alkaa tuskat ja totuttelemiset :)

        Mulla pahimmat kivut ovat liittyneet istumiseen. Sekä hermosäryt siellä sun täällä, tunnottomuudet ja sirinät. Kaikki nuo ovat hävinneet, mutta enhän ole kunnolla istunutkaan pidempiä aikoja, aika turha nyt arvuutella mikä on tulos. Mä kuitenkin pystyin liikkumaan ja olemaan melko normaalisti sairasliomalla lääkkeiden ansioista ennen leikkaustakin. Niitä järkyttäviä kipukohtauksia opin jo viime vuoden puolella välttelemään, kun opin mistä asennosta ne tulee.

        Tykkään Tramadolista/Tramalista. Sillä on muhun positiivinen vaikutus: olen onnellinen, aktiivinen, nukun hyvin, olen seesteinen :) Sen opetteluun meni kaksi viikkoa ja olin varma etten pysty sitä käyttämään, mutta sitten olo tasaantui ja sivuoireet katosivat.

        Niin, kyllähän se ylipaino on varsinkin selkäongelmallisille huono juttu... liikaa painoa vaurioituneelle selkärangalle, eikä (ehkä) lihaskuntokaan ole niin hyvä että ketterästi liikkuisi selkää varoen. Sekä on se leikkaus vaarallisempi ja toipuminen aina huonompaa :( itse en ole ylipainoinen, mutta tämän selkäsairauden aikana (10 kk) olen lihonut sen 8 kg. Ja lisää varsin tulisi nyt kun joudun syömään tuota Lyricaa, mutta ensi viikolla jätän sen kokonaan pois.

        Kaikki ovat aina sanoneet että sitten leikkauksesta toipuessa laihtuu sen 8-10 kg, mutta mun kohdalla se ei ainakaan pidä paikkaansa: on niin hyvä ja kivuton olo, etten tarvii mitään myrkkyjä kipuihin eikä siis mene ruokahalu, päinvastoin :)


    • äimänkäki kukkuu

      Olen menossa luudutusleikkaukseen marraskuussa. Hermojuuren vapautusleikkaus oli tarkoitus tehdä syyskuussa. Neurokirurgi oli yllättäen huomannut läpivalaisulaitteella ollessani jo nukutettu, että nikama on liukunut. Leikkaus peruttiin ja odottelen uutta yritystä jolloin on tarkoitus selkä luuduttaa. Nikamaliukumaa on ollut todettavissa natiiviröntgen kuvissa jo vuonna 1994. Selkääni on leikattu vuosina 2002 ja 2008.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe