AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / 55 vuotiaana työttömäksi

55 vuotiaana työttömäksi

17 Vastausta 1 725 Lukukertaa
Hei
Olen 55-vuotias, työttömäksi jäävä, kertokaa
kokemuksia vieläkö tässä iässä kannattaa lähteä jotain aikuisopiskeleen vai olisko parempi roikkua
työvoimatoimiston listoilla. ? Olen nainen, pitkään
siivous ja toimistoalalla ollut.

aloita

Opiskelu kannattaa aina,ja valinnanvaraakin löytyy lyhyemmistä kursseista pitempiin koulutuksiin.Ei ikä ole mikään este,se on vain numero ja vain sinä itse tiedät mitä teet.
Tsemppiä!

gfg

Opiskelu on kivaa myös aikuisena, kokeile!

Kannattaa

jos suinkin jotakin sopivaa löytyy.
Työvoimatoimisto voi velvoittaakin sinut jollekin työvoimapoliittiselle kurssille.
Sinulla on vielä ainakin 10 vuotta aktiivista työaikaa jäljellä. Ehdit luoda vaikka ihan uuden uran.

kannattaa tietty

Sinähän olet nuori. Palkkasin jokuvuosi sitten yli 60v siivoojaksi. Olen tyytyväinen hänen tarmoonsa ja osaa kuunnella vaihtelevassa työssä uudet ohjeet. Osaa joustaa ja joustan minäkin. Kaikkea ei osaa kukaan, kun alati kiire ja kohteet vaihtuu vauhdilla. Muisti heittää kepposia, koitamme minimoida vahingot. Asenteesi työtä kohtaan oltava kunnossa, menet töihin mihin vaan. Ei ole tarvinnut sairaspäiviä maksaa niinekuin nuoremille, ne sairaspäivät kun sattuu olemaan KALLIITA yrittäjille. En viitsi edes sanoa kuinka kalliiksi yksi päivä tulee.

On toivoa,

On ehdottomasti toivoa,opiskelemaan vaan. Itse olenmyöspäälle 50 v ja nyt päättänyt vanhalla iällä hankkia itselleni ihka kunnon ammatin..talouteni varmaankin järkkyy ( ?) en tiedä, mutta innostus on kova,jotakin mielekkäämpää kuin se työkkärin listoilla roikkuminen.

Konduktöörikurssi

Esimerkiksi VR ottaa mielellään konduktöörikursseille vanhempia ihmisiä. Nuoremmilla kun on pieniä lapsia ja ne rämisevät hankalista työajoista. Palkka on kuulema siinä hyvä ja varsinkin jos pääsee tekemään pitkän matkan keikkaa niin ansioihin pääsee.

Hieman liikaa.

No hieman liikaa VR-lle taitaa 55v olla. Siellä kuitenkin tietyt fyysiset ominasuudet oltava/tiettyihin raskaampiin hommiin pystyttävä.Ja konduktööriksi kouluttaminen maksaa firmalle yli 10t€. Joten haluavat hieman enemmän palvelusaikaa työntekijälle. Jos ikä olisi 35v niin uskoisin vielä mahdollisuuksiin, mutta ainahan kannattaa yrittää :) tsemppiä

hankalaa

Pitääkö tuo paikkansa? Olen kuullut että on erittäin hankala päästä ja todella tiukat terveydelliset vaatimukset esim näön tarkkuuden suhteen, kursseille myös hakee 100-300 ihmistä ja vain 10-20 otetaan, karsinnat on tiukat ja opiskelupaikka ei irtoa monille.

Meidän ikäinen

Mikä on nyt tilanteesi? Itsekin olen 50+ ja mietiskelen vielä opiskelua, kun töitäkään ei oikein löydy. Tsemppiä meille!

aikaa on

kyllä minä hain amk luun vaikka 45 mittarissa.Pakko ajatella tulevaisuutta ei voi vielä arkkua alkaa tekee(eikä ois varakaan)

kyllä toivosi

ei muuta kuin eläkepaperit hakuseen ja alkon kautta kotio..

ei kannata

Opiskelemaan? Eläkkeellekö ajattelit valmistua? Ei se kannata! Jos ei rahastakaan ole kiinni, niin jää työkkkärin listoille ja tee välillä pätkätöitä. Niitä varmasti löytyy silloin tällöin. Eihän nyt ota töihin vanhaa ihmistä, muuten kuin pätkätyöläiseksi, vaikka opiskelisit. Unohda opiskelu, siitä ei ole sulle enää hyötyä muuten kuin ehkä mielekkäänä harrastuksena.

Opiskelu

Ei 55v kannata elää haamailla kouluun ja työelämään. Höpöhöpö!Ei kukaan työantaja ota enää töihin, kun ei nuoremmillakaan ole. Itse en kehtais edes kysyä tuollaista palstalta, luulisi että omakin järki sanoo.

Opiskelemaan

- Miksei voisi opiskella ihan oman kehityksen kannalta ja harrastuksena. Työkkärin psykologi suositteli minulle vielä 3,5 v. opiskelua, mutta siihen en kyllä suostu.
Pitää kuitenkin harkita tarkkaan mitä teen ja miksi - motivaatio on tärkein.
Elämänkokemuksella eteenpäin!

sehän

Miksei voisi opiskella ihan oman kehityksen kannalta ja harrastuksena.

-Se on asia erikseen ja on ainoa järkevä motiivi vanhana opiskelulle. Jos jää vanhana työttömäksi, niin kyllä ne hommat on silloin käytännössä tehty, opiskeli tai ei. Ei siinä kannata työn takia enää opiskelemaan lähtä.

Työkkärin psykologi suositteli minulle vielä 3,5 v. opiskelua, mutta siihen en kyllä suostu.

-Just. Nehän haluavat vain siistiä kortiston listoja ja saada sieltä nimiä vähemmäksi tavalla tai toisella. Kannattaa suhtautua varauksella työkkärin henkilökunnan neuvoihin.

just..........

jos haluu opiskella niin siitä vain.........
Jokaisen oma asia

mene vaan

Mene ihmeessä vaikka Työväenkurssille et ole liian vanha siihen Äitini on eläkkeellä ja hän on pari vuotta ollut Työväenopistolla kurssilla jos kielet kiinostaa niin eläkeläisille on oma ryhmä äitini oli siinä ryhmässä ja opetus oli erilaista kuin lukioissa jos esim. Puutyöt kiinostaa niin varmasti työväenopistoissa järjestetään niitäkin
 /   /  /  / 55 vuotiaana työttömäksi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta