AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Työkyvyttömyyseläke

Työkyvyttömyyseläke

11 Vastausta 1 237 Lukukertaa
pitkäaikaistyöttömyydelle.

Sain alkuvuodesta työkyvyttömyyseläkkeen usean vuoden sairasloman jälkeen, syynä masennus. Muutin pois Suomesta reilut neljä kuukautta sitten ja saan eläkettä nettona noin 900 euroa kuussa. Asun Aasiassa, miljoonakaupungissa, jossa duunarin keskipalkka on noin 50 - 100 euroa kuussa. Alle puolet eläkkeestäni kuluu ruokaan ja asuntoon, loput käytän virvokkeisiin. Lämpötila on läpi vuoden +25 - +32 astetta.

Päästäkseni vastaavaan elintasoon Suomessa pitäisi tuloni olla useita tuhansia euroja nettona. Täällä pystyisi vielä supistamaan puolet kuukausibudjetista jos muuttaisi johonkin keskikokoiseen kaupunkiin tai maaseudulle.

Lueskelin aikoinaan tätä palstaa säännöllisesti, mutta nyt kun lukaisin pitkästä aikaa tänne tulleita viestejä, huomasin samojen "kaaleppien" lähettävän edelleen copy-paste-juttujaan.

Jos suinkin mahdollista, hakeutukaa työkyvyttömyyseläkkeelle ja lähtekää pois Suomesta.

Niin ja vielä kaiken huippuna, jos omaat teknisen koulutuksen esim. rakennus- sähkö- tai metallialalle saat varmasti töitä asiantuntijatehtävissä.

Jaksamisia teille, jotka joudutte sietämään Suomen sairaita työvoimaviranomaisia!

Viesti kulkee

Valitettavasti siellä itämaillakin pyörii tämä kaaleppi, joka on heti viranomaisille soittelemassa, jos yhtään töitä kykenisit tekemään.

Työkyvyttömyyseläke

Kyllä työkyvyttömyyseläkeläinen saa töitä ihan laillisesti tietyissä puitteissa tehdä. Riippuen eläkelaitoksesta, työtä saa tehdä 30-40 % eläkkeen perusteena olevasta palkasta. Jos siis eläke on laskettu esim. 2000 euron palkasta, niin työtä saa tehdä 600-800 euron edestä ilman, että sillä on vaikutusta eläkkeeseen.

Tiedoksi

Jos kykenet sellaisiin töihin, joista olet päässyt/joutunut työkyvyttömyyseläkkeelle, tilanteesi ja eläkepäätöksesi arvioidaan uudelleen.

Ei arvioida

Ei arvioida, jos pysyvä eläke ja ei ylitä tulorajoja. Ei tieto työn laadusta mene eläkkeenmaksajalle, vain ansaittu määrä.

Ilmeisesti et ole

kateellista kaaleppia.

Homma on nimittäin sillä lailla, että kun se soittelee sinne työkkäriinkin, niin kyllä se osaa soitella ja vasikoida sinne Kelaankin.

Jos eläkkeellä ollessasi yht'äkkiä kykenetkin siihen työhön, mistä olet eläkkeelle päässyt, saat kyllä keksiä tosi hyvät selittelyt äkilliselle kuntoutumisellesi.

heippa

Asiahan on niin,että jos on saanut jo eläkkeen,miten joku tavallinen kateellinen suomalainen voi arvioida jonkun eläkettä.Se on arvioitu jo moneen otteeseen. Ja lisäksi,kateellisen kaalepin pitäisi tietää kaikki sotu-tunnuset ko.henkilöstä ja viranomaiset eivät saa antaa mitään tietoa mistään henkilöstä muille. Se on rikos..Voihan se kateellinen kaaleppi mennä pipo päässä -30 asteen pakkasessa lämpökengät jalassa kelaan,että hei minä tiedän yhe joka on eläkkeellä,joka onkin työkykynen. Nehän kattoo,että tuo ei kyllä käy ihan täysillä..

Tiedoksi

Tämä Kelan sivuilta:

"työkyvyttömyyseläke jatkuu, jos eläkkeensaajan työkyky tai eläketulot eivät muutu. Siksi Kelasta työkyvyttömyyseläkettä saavan on ilmoitettava Kelaan,

* kun hän ryhtyy ansiotyöhön.
* kun hänen terveydentilansa tai työkykynsä paranee. "

Ei tuossa pitäisi olla mitään epäselvää. Jos kykenet töihin, et saa työkyvyttömyyseläkettä.

Vähän faktaa

Työeläke ja Kelan eläke ovat hiukan eri juttu. Kelan eläke on tulosidonnainen, joten jo hiukan yli 1000 e:n työeläkkeen saaja ei saa Kelan eläkettä lainkaan.

Työeläkkeellä olevalla on oikeus ennen vanhuuseläkettä tehdä työtä eläkelaitoksesta riippuen 30-40 % siitä palkasta, mistä työeläke on laskettu. Vanhuuseläkkeellä saa ansaita niin paljon kuin sielu sietää työeläkettä menettämättä.

Työssäolo syö aika äkkiä Kelan eläkkeen, jos sitä työeläkkeen ohessa saisi.

Itse olen eläkkeellä ja työeläkkeeni muuttuu 65-vuotiaana vanhuuseläkkeeksi. Saisin ansaita työeläkkeen puolesta runsaat 600 euroa/kk ilman, että työeläkkeelleni tapahtuisi mitään. Työ saa olla mitä tahansa, siis vaikka omalta alaltani.

Sen sijaan menettäisin satasen Kelan eläkkeen työssäolon vuoksi. Työeläkkeeni on alle 1000 kohtuullisesta eläkepalkastani huolimatta, koska työvuosia ollut sen verran vähän. Siksi saan pientä Kelan eläkettä.

Vanhuuseläkkeellä saisin ansaita niin paljon kuin sielu sietää.

Työttömyyseläke

Tuo 30-40 % eläkkeen perusteena olevasta palkasta voi ansaita työkyvyttömyyseläkkeellä oleva. Siis jos olet jäänyt eläkkeelle siten, että eläkkeen perusteena oleva palkka on 3000 e, niin voit ansaita 900-1200 euroon riippuen siitä, oletko jäänyt eläkkeelle valtion, yksityisten tai kunnan palveluksesta.

Jos olet työttömyyseläkkeellä, niin voit tehdä ansiotyötä 588,54 euron tulorajaan saakka kuukaudessa vuonna 2008, ilman että se vähentää työttömyyseläkettä.

Eläkkeen maksaminen keskeytetään niiden kuukausien ajaksi, joina ansiotulot ylittävät em. rajat. Pääomatulot eivät vaikuta eläkkeeseen.

Edellä mainittu koskee siis työeläkettä, ei Kelan eläkettä. Työssäolo syö kansaneläkkeen.

Jos saa työeläkettä 1154,30 e/kk, on kansaneläkkeen määrä 0. Jos työtä on tarjolla eläkkeellä ollessa, niin Kelan eläkettä ei ylipäänsä kannata hakea niin kauan kun työtä on, sillä Kelan eläke on pieni, jos työeläke edes jonkinmoinen on.

joskus jopa TYP:ssä

Joskus jopa TYP:ssä väläyttelivät asiaa työkyvyttömyys eläkkeestä. Jos ei töitä löydy/tai ei ole töihin kykenevä.

Kiitos

Kiitos vain, ja jaksamista sinullekkin.

Niin, kyllä kai moni varsinikin vanhempi ihminen häipyisi ilomielin eläkkeelle, jos vain sinne pääsisi.
Ei sinne pääsy kuitenkaan helppoa ole .
 /   /  /  / Työkyvyttömyyseläke

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta