AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Liittymän vaihto ja puh.nro

4 Vastausta 2 053 Lukukertaa
Olen miettinyt liittymän vaihtamista. Tai sitten en. Mutta numeroani en halua vaihtaa. Eli siis voinko rauhassa muuttaa liittymä vai täytyykö varautua että puh.nro muuttuu (muuttuisiko se muuten vain alkuosastaan esim. 040:sta 050:aan), vain kokonaisuudessaan?)? Jos täytyy, niin mitkäs liittymät sitten olisivat 040-alkuisia, missä ei tarvitsisi muuttaa numeroaan? Ainakin DNA, Sonera..??

Kyllä

säilyy numero kokonaisuudessaan samana.

..No miksi?

No miksi sitten jotkut haluavat nähdä sen vaivan että vaihtavat nroaan liittymää vaihtaessa, ja sitten joutuu ilmoittelemaan kaikille kavereille omasta muuttuneesta puhelimestaan?

Syy siihen

esim. minä, koen sen vaivan että ilmoittelen uuden numeron, voi olla se että ehkäpä me jotkut haluammekin vaihtaa numeroa. Se tekee joskus ihan gutaa, vaihtelu virkistää ja kun itselläni ei ole 100 kaverin ja puolitutun ja kummin kaiman serkun verkostoa niin ilmoittelu uudesta numerosta käy käden käänteessä.

Minä kun en haali isoa verkostoa johon ei ehtisi pitää yhteyksiä, vaan pidän mielummin pienemmän kaveriverkoston jonka kanssa ehtii sitten kaveeratakin kunnolla. :)

Numeronsiirto

Tuohon on yksinkertainen sääntö:

jos teet numeronsiirron, saat pitää vanhan numerosi kokonaan, suuntaa myöten. Jos taas tilaat uuden numeron niin muuttuu koko numerosi suuntaa myöten.

Dnalla ei ole 040-alkuisia numeroita omassa numeroavaruudessaan lainkaan, kaikki dnalla olevat 040-alkuiset liittymät on siirretty Soneralta (tai sen halpisbrändi Tele Finlandilta) tahi Soneran verkossa palveluoperaattorin toimivalta Globetelilta.

Dnan omat suuntanumerot on 044-alkuisia sekä vanhat entiseltä Telia Finlandilta perityt liittymät jotka on 041-alkuisia, sen verkossa toimivilla palveluoperaattoreilla on sellaisia suuntanumeroita kuin 045-alkusia (GSM Suomi) ja tätä ei pidä sekoittaa Saunalahden 045-numeroihin,
sitten löytyy Go Mobile-numeroita jotka on 041-77 alkuisia.

Soneran ja Tele Finlandin (joka on siis Soneran omistama brändi) oma numeroavaruus taas on 040 ja 0400 (jälkimmäiset on niitä jotka alunperin olleet NMT-liittymiä, niissähän puhelinnumerot oli 1 numeron verran lyhyempiä kuin GSM-liittymissä). Lisäksi Soneran verkossa on pieni kilpaileva operaattori Globetel jonka suunta on myös 040.

Eli jos haluat säilyttää numerosi niin tilaa uudelta operaattoriltasi liittymä NUMERONSIIRROLLA niin silloin koko numerosi säilyy TÄYSIN MUUTTUMATTOMANA.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta