AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Pef-mittaus

Pef-mittaus

11 Vastausta 7 367 Lukukertaa
Mikä olisi hyvä puhallusarvo 16vuotiaalle, 156cm pitkälle ja 49kg painavalle tytölle? Puhaltelen enimmillään n. 350 mutta onko se liian vähän vai normaali? Pef-mittaus alkoi tänään ja oon vielä aika ulapalla noista arvoista. Eli mikä on sellanen normaali puhalluarvo mun ikäisellä ja kokoisella tytöllä?

päälle

Kyllä sen varmaan vähän parempi pitäisi olla. Arvo on tietysti aina yksilöllinen, mutta ehkä noin 440 olisi hyvä.

Tuolta linkistä löytyy oppaita. Ensimmäisestä Astma-oppaasta löytyy viitearvoja.
http://www.hengitysliitto.fi/Julkaisut/Oppaat/Astmaoppaat/

Okei.. Oireista vielä

Tänään aamun parhain puhallustulos oli 320 ja senkin eteen sai jo sitten ihan kunnolla puhaltaa. Itselläni kaikki astmaepäily lähti siitä, että kun olen muuten hyväkuntoinen, mutta nyt 1,5 vuoden aikana yhtäkkiä rasituksensietokyky on lähteny rajusti laskuun. Pyöräillessäni ylämäkiä alkaa erittymään kamalasti limaa, on vaikea hengittää ja hengitys on toisinaan rahissu, muttei vinkunut. Muutenkin hengittäminen on tosi raskasta ihan yleisestikin. Äidilläni on astma ja isän puolelta mummollani oli astma. Kuitenkaan minkäänlaisia yskäkohtauksia en oo saanu. Muutama kuukaus sitten sain elämäni ensimmäisen hyperventilaatiokohtauksen itkemisen yhteydessä, mutta en tiedä että voiko se sitten tulla ihan "terveelle" ja ei-astmaatikollekin.

Ainiin, oireista vielä

Kuulostaa hassulta, mutta siis jos vaikkapa tanssin ja liikutan yläkroppaa oikealle ja alakroppaa vasemmalle edes takas (tanssiessa?) niin silloin mun keuhkoista kuuluu aika hyvin rahinaa. Normaalia?

oireistasi

kuulostaa jollain tavoil rasitusastmalta noi sun oireet, mut varmaahan en voi sanoo. mut se keuhkojen "rahina" on normaalia ku tekee sitä liikettä ku sanoit. Mulla on ollu sitä aina jo sillon ku ei ollu mitään astmaepäilyjä. ite oon 25 ja epäilen kissoista puhjennutta allergia-astmaa. Ne Pef viitearvot näkee varmaan netistä, mutta vielä 80 yksikköä perusviitearvoa huonompi tulos on "normaali". Itse sain aluksi jotain 400 joka on mun alarajoilla, mutta nyt ku oppinu puhaltamaan, saan 450-470. Keuhkohoitaja sanoi että ei tulokset astmalta vaikuta, mutta koska mulla on yskäoiretta ja muita kummia oireita, mulle tehdään vielä spirometria.

minä viel

16 vuotiaan 160 cm pitkän tytön/naisen viite arvo on n.450 ja normaali on vielä noin 370
hyperventilaatio voi tulla kyllä ihan "normaalilleki"

Kiitos.. Ja vielä

Kiitos vastauksistasi. :) Puhallustekniikan pitäisi kyllä olla ihan oikea. Keuhkoista ei vaan lähde enempää. Ja rasitusastmaa epäilen itsekin paljon. Tänään taas kun poljettiin pyörällä ylämäki niin sai taas sylkeä limaa pois. Sitä vaan eritty ja eritty. Samalla tietysti juttelin kaverilleni joten olo oli tosi tukala. Mutta ihmeen hyvin kaveri pystyi kuitenkin mulle juttelemaan ilman että haukkoi happea samanlailla kun mä. Kauanko muuten kestää, että saadaan lopulliset tulokset? Siis jos vien maanantaina terveyskeskusteen vaikkapa tuon taulukon , niin miten nopeasti lääkäri toteaa, että ei ole astmaa tai vastaavasti lähettää jatkotutkimuksiin?

toi yli 500

aika nopeesti sinne spirometriaan yms lähetetään, sen pef mittauksen perusteella ei diagnoosia tehdä. ite keuhkohoitaja mut lähetti sinne spirometriaan joka on 12.päivä vaikka pef mittausten perusteel mullei ehkä astmaa ois

Kyllä PELKKÄ peffikin riittää

diagnosointiin, kun vaan tietyt parametrit täyttyvät (eli vuorokausivaihtelua ja huomattavaa vastetta lääkkeellä).

Itselläni astman on juuri todettu pelkän peffin perusteella. Lääkäri totesi vain ykskantaan, että tämä on niin selvä tapaus, ettei kannata haaskata aikaa ja rahaa lisätutkimuksiin. KELA saattaa kuitenkin vaatia spirometria tutkimusta erityiskorvattavuutta haettaessa, jos kyseessä on heidän mielestään 'rajatapaus'.

PEF

minulla on astma, todettu jo 15v sitten. pef pitäis olla parempi kuin 350, jos käytät avaavaa piippua.

PEF

niin piti sanoa, että lukeman sulla pitäs olla yli 500 normisti. jos noin vähän puhallat, ei hyvä. mut lohdutuksesi, astmapiiput jeesaa todella hyvin! joten voit jatkaa normaali elämää, kun lääkkeet on on löydetty.

joo siis

Oikeastaan toivon, että mulla todettaisiin astma. Tai että saisin lääkkeet, koska se helpottais mun elämää ihan hirveästi. Liikunnan kannalta lähinnä, kun pyöräilen paljon mutta ylämäet on yhtä tuskaa?
Ja harrastan säännöllistä liikuntaa ja kuntokin on hyvä että siksi vähän ihmettelen.. Nyt on pef-mittaukset ohi. Mutta kun tosiaan hönkäsen ulos niin mun hengitys vinkuu, normaalia? Entä kauanko suurin piirtein menee, että nuo tulokset saadaan? Tai siis että saa tiedon, että onko sitä astmaa vai ei?
 /   /  /  /  / Pef-mittaus
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta