MRA-tutkimus

mmjh

Moi,eli kertokaa kokemuksia pään MRA-tutkimuksesta,esim.kesto,tuntemukset ym. Itse menossa ko. tutkimukseen muutaman viikon päästä aneurysma epäilyksen takia ja pelottaa niin pirusti..

11

4696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rh-opiskelija

      Ei ole omakohtaisia kokemuksia, mutta silti tietoa asiasta.

      Ennen tutkimusta vaihdat omat vaatteesi sairaalasta saatavaan asuun ja riisut kaikki korusi ja vastaavat ylimääräiset esineet. Tarkat ohjeet saat hoitajilta.

      Tutkimuksessa makaat selälläsi tutkimuspöydällä aivan liikkumatta. Asentosi tuetaan mahdollisimman mukavaksi ja pääsi ympärille asetetaan kehikkomainen kela. Kyynärvartesi laskimoon saatetaan lääkärin harkinnan mukaan pistää varjoainetta kuvauksen aikana. Tätä varten kyynärvarteesi saatetaan laittaa suoniyhteys ennen kuvausta.

      Kuvaus kestää noin 30 minuuttia, tämäkin riippuu lääkärin harkinnasta, paljonko kuvia hän haluaa ottaa. Laite pitää aika kovaa naksuttavaa ääntä tutkimuksen aikana, joten saat korvatulpat ja/tai kuulosuojaimet. Sinulla on myös mahdollisuus kuunnella musiikkia tutkimuksen aikana, mikä lieventää melua.

      Hoitajilla on jatkuva kuulo- ja näköyhteys sinuun koko tutkimuksen ajan, ja he myös ilmoittavat, milloin täytyy olla aivan paikallaan ja kuinka kauan kuvaus vielä kestää. Sinulla on painike, jolla voit ilmoittaa hoitajille jos sinulle tulee jokin "hätä".

      Laite on isohko ja siellä olo voi tuntua hieman epämiellyttävältä (välillä pitää yrittää olla aivan liikkumatta, hengittää toki saa), mutta sitä voi auttaa pitämällä silmät kiinni koko tutkimuksen ajan.

      Itse tutkimus ei satu ollenkaan tai tunnu pahalta. Pientä lämmöntunnetta voi esiintyä varjoaineesta johtuen.

      Yritä ottaa rauhallisesti. Hoitajat kertovat koko ajan mitä sinun pitää tehdä ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Ajattele, että tutkimus antaa hyvää tietoa terveydestäsi ja sillä saadaan tietää onko sinulla aneurysma vai ei. Tsemppiä, hyvin se menee!

      • mmjh

        Kiitos,tuossa tulikin paljon hyödyllistä tietoa. Ahtaanpaikan kammoisena tuo "putkessa" köllöttely vaan tuntuu ahdistavalta,mutta onneksi on esilääkitystä saatavilla.


      • rh-opiskelija
        mmjh kirjoitti:

        Kiitos,tuossa tulikin paljon hyödyllistä tietoa. Ahtaanpaikan kammoisena tuo "putkessa" köllöttely vaan tuntuu ahdistavalta,mutta onneksi on esilääkitystä saatavilla.

        Kerro toki rohkeasti pelostasi röntgenhoitajille, jotta he osaavat ottaa sen huomioon. Ota myös etukäteen yhteyttä hoitohenkilökuntaan sopiaksesi esilääkityksestä, se täytyy siis sopia hyvissä ajoin ennen tutkimushetkeä.

        Voit useimpiin paikkoihin ottaa oman cd:n mukaan (rauhallista musiikkia, jottei ala jalka liikaa vipottamaan), jota voit kuunnella tutkimuksen aikana. Se saattaa auttaa pelkoon, ja saat muutakin ajateltavaa. Ja kuten jo aikaisemmin sanoin, pistä silmät kiinni ennen kuin hoitaja ajaa tutkimuspöydän laitteeseen ja pidä ne kiinni koko laitteessa olon ajan. Se auttaa usein pelkoon.


    • Tuossa tulikin jo teknisesti selitettyä kaikki mitä magneettikuvauksessa tapahtuu. Mulla on otettu magneettikuvia päästä varmaan yhteensä 10 kertaa tässä kolmen vuoden sisään kun leikattiin päästä kavernooma eli laskimoverisuoniepämuodostuma joka valitettavasti kerkisi vuotaa ja aiheutti näin pieniä epämiellyttäviä neurologisia jälkioireita kuten mm epilepsian.

      Kuvausta älä turhaan pelkää. Itse laite pitää vähän epämiellyttävää ääntä mutta sen takia juuri saat ne luurit päähäsi josta voit sitä musiikkia kuunnella. Kyllä sinne putkeen mahtuu isompikin ihminen. Sulje vaikka silmäsi koko kuvauksen ajaksi ja kuuntele sitä musiikkia. Muista että siinä tutkitaan terveyttäsi. Toivotaan ettei päästäsi löydy aneyrusmaa ja sekin on parempi että se löytyy ENNEN kun se kerkiää vuotaa. Se voidaan nimittäin klipsata tai koilata jonka jälkeen siitä ei ole niin suurta haittaa. Terveisin MLL

      • mmjh

        Kiitos sulle ja rh- opiskelijalle tsempistä ja neuvoista. Kuvaus takana ja hyvin meni esilääkityksen voimin, nyt vaan odotellaan tuloksia.


    • nuljake

      "..pääsi ympärille asetetaan kehikkomainen kela"

      Ei siihen mitään kelaa laiteta. Se on ihan eri tutkimus, jossa se kela laitetaan. Magneettitutkimuksessa menään siihen putkeen ihan kokonaan.

      • kuvattu 8 kertaa

        No päätä kuvatessa ei kyllä kokonaan putkeen "mennä". Ja pään ympärille tosiaankin laitetaan eräänlainen kehikko.


    • Siruliru

      Ei tunnu missään. Ei tarvitse pelätä. Hyvä kun tutkitaan aneurysmat. Minulla se puhkesi ennen kuin niistä edes tiedettiin. Hyvin siinäkin kuitenkin kävi. Suomessa on hyvä hoitotaso.

    • Koettuon

      Ei sitä MRAta tarvitse pelätä. On tehty monta kertaa. Kovaa ääntä pitää mutta miltään ei tunnu. Olisipa ne aneurysmat minultaki löytyneet ennen kuin repesivät. Kuitenkin senkin jälkeen ne hoidettiin hienosti ja voin hyvin.

    • Vihtori66

      Aika ikävä toimenpide, itse kuvauksen jälkeen joudut olemaan vielä tuntitolkulla liikkumatta selälläsi, kuivin suin, siis syömättä ja juomatta.

      • Klaara76

        No Vihtorille on kyllä tehty ihan joku muu koe 😝


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      6
      1229
    Aihe